Vuoden 2018 kolmannen neljänneksen raportti (ensimmäinen osa)

Vuoden 2018 kolmannen vuosineljänneksen raportti

Kun kirjoitimme neljännesvuosittaisen raporttimme, markkinat ovat kärsineet korjauksista, joten lokakuun ensimmäinen kuukausi ei unohdu. Jotkut historian tärkeimmistä halkeamista on tapahtunut tässä kuussa. Vaikka tämä on suurin pudotus sitten viime helmikuun näkemyksen volatiliteetin voimakkaasta noususta, muistetaan jälleen, että useimmat korjaukset ovat normaaleja markkinoilla. Vain yhdessä päivässä (10.10.2018) Dow Jones putosi 3,1 %. S&P 500 -indeksi laski 3,3 %, mikä on pisin tappioputkensa sitten marraskuun 2016. Nasdaq on ollut huonoiten menestynyt 4,1 %, suurin yhden päivän lasku kesäkuun 2016 jälkeen. . Teknologian osakkeet S&P 500 -indeksissä putosivat 4,8 % johtaen kokonaisindeksiä, alan huonoin päivä sitten vuoden 2011, ja jatkoivat laskuaan työajan jälkeisillä markkinoilla. Siksi näitä pudotuksia ovat johtaneet teknologiaosakkeet, erityisesti kaikki Internetin ja sosiaalisten verkostojen maailmaan liittyvät osakkeet, suosituimmissa osakkeissa. Älkäämme unohtako, että nämä osakkeet ovat johtaneet rallia viime vuosina, ja lähipäivinä voi olla edelleen laskuja, vaikka muut sijoittajat voivat päättää ottaa niihin sijoituksia.

Korjauksen laukaiseva tieto oli tuottajahintaindeksin (PPI) inflaatiomerkki, joka saattoi painostaa keskuspankkia ottamaan käyttöön lisäkoronnostoja. Olemme jo edenneet muissa raporteissa, että amerikkalaisten korkokorkojen nousu aiheuttaisi jonkin verran volatiliteettia markkinoilla kilpailemalla osakemarkkinoiden kanssa

Emme tee investointipäätöksiä lyhytaikaisen melun perusteella. Tässä tapauksessa meistä kuitenkin tuntui oikeammalta, että vaikka näin tapahtuu ja valiokuntamme arvioi tilannetta uudelleen, meidän pitäisi ennakoida osa raportista, jonka aiomme julkaista lähituntien tai -päivien aikana. Muistakaamme, että olemme täällä sijoittaaksemme pitkällä aikavälillä ja että lyhyen aikavälin vaihteluissa ei voida tehdä juurikaan, sen lisäksi, että meillä on suunnitelma, jota meidän on noudatettava, ja että ennen ja jälkeen lokakuuta on muita, jotka edeltävät sitä. ja muut, jotka seuraavat häntä paljon suotuisammilla saavutuksilla. Aivan kuten ”yksi kukka ei tee kevättä” kuukaudesta ei tee vuotta, ja olemme täällä sijoittamassa useita vuosia, mutta vuosikymmeniä.

Muina aikoina olemme kirjoittaneet näistä asioista. Mielestämme ne saattavat olla lukemisen (tai uudelleenlukemisen) arvoisia:

Onko nyt hyvä aika sijoittaa? lue viesti
Mitä tapahtuu, miksi ja miten hoidamme sijoituksesi. lue viesti
Temppuja korjauksen epävakauden voittamii, suunnitelmasi. lue viesti
Nykyiset alhaiset volatiliteetit vähentävät todellista riskinkäsitystä. lue viesti
Mitä on ”nosto” ja miksi on hyödyllistä valmistautua pahimpaan ja parhaaseen. lue viesti
Valmistaudu seuraavaan korjaukseen markkinoilla. lue viesti
Miksi yleensä epäonnistumme sijoittajina. lue viesti

Älkäämme unohtako, että maailma kasvaa ja kasvaa edelleen.

Valiokunta haluaa aina muistaa, että ”maailma kasvaa”, ja kyse ei todellakaan ole siitä, että näkisimme lasin puoliksi täynnä tai haluamme suhtautua todellisuuteen puolueellisesti, vaan että perustamme toimintamme yli 50 vuoden historiaan ja todisteisiin. viittaamme. On totta, että joskus voimme kasvaa tietyllä epätasapainolla ja on totta, että joskus voi syntyä tiettyjä ylilyöntejä, kuten nykyinen globaali velka, mutta maailma kasvaa ja tilastot ovat ylivoimaisia: viimeisen 50 vuoden aikana on vain Tämä vuosi oli negatiivinen maailmanlaajuisesti, ja tuo vuosi oli 2009, jolloin maailman BKT supistui 1 734 % (katso kaavio alla).

Globaali visio

Filosofia on, että salkuilla on riittävä hajautus, mutta samalla riittävä tehokkuus, minkä vuoksi olemme velvollisia, että jokaisessa salkussa on vähintään 8 ETF:ää. Perustavoitteemme on muuntaa tämä edellisessä kaaviossa havaitsemamme globaali kasvu positiivii kannattavuudeksi. Tiedämme, että joskus lyhyessä ajassa saavuttamamme odotettu kannattavuus voi olla toivottua alhaisempi (ehkä tänä vuonna 2018) sekä meille että asiakkaillemme ja joskus jopa korkeampi (kuten kävi niille asiakkaille, jotka avasivat tilin vuoden 2017 alussa). Mutta aika ”asettaa kaikki salkut paikoilleen”, joten ”alkupäivän” väliaikainen vaikutus häviää vähitellen ja menettää ”sen vauhdin” merkityksen ajan kuluessa. aika. Tästä syystä, jos analysoimme tuottoja vuoden alusta, huomaamme, että ero odotetun tuoton simulaattorimme ja sijoittajien tosiasiallisesti saamien tuottojen välillä pienenee, kun pidennämme väliaikaista vaikutusta, kuten salkkujen tapauksessa. alkoi vuoden alussa.

Kansainvälinen valuuttarahasto päivittää ennusteitaan

Tällä viikolla kuulimme uutisen, että Kansainvälinen valuuttarahasto (IMF) alensi maailmankasvua +3,7 prosenttiin vuosina 2018 ja 2019 kauppasodan uhan vuoksi.

Meidän näkökulmastamme globaali +3,7 %:n kasvu on edelleen riittävän hyvä luku pysyäkseen rauhallisena volatiliteetin piikkien edessä, joita on aina ollut ja tulee aina olemaan. Osakemarkkinatilastot kertovat, että osakemarkkinoilla on vuodessa keskimäärin kaksi hetkeä, jotka korjaavat noin 5 %, ja kolmas hetki, jolloin markkinat laskevat 10 %. Jos otetaan huomioon, että vuosi 2017 oli yksi vähiten epävakaimmista vuosista viimeisen 50 vuoden aikana, on odotettavissa, että volatiliteetti palaa sekä vuonna 2018 että tulevina vuosina, mikä on muuten normaali ilmiö ja usein. jopa luo mahdollisuuksia. Muistutamme myös asiakkaitamme siitä, että salkkumme ovat erittäin hajautettuja ja vähentävät suurelta osin volatiliteettia, joka yleensä keskittyy tiettyihin aikoihin tietyille alueille tai maille, mutta ei kaikentyyppisiin omaisuuseriin maailmanlaajuisesti.

Toimikunnassa muistamme aina jälkeiset päivät Brexit, kun jotkut asiakkaistamme oikeutetusti onnittelivat meitä tästä erotekijästä, koska he näkivät, kuinka Euroopalla oli historiansa huonoin päivä ja salkut olivat keskiarvolla, heillä ei ollut edes yhden prosentin tappiota ja he säilyttivät erittäin positiivisen tuoton jopa Brexitistä huolimatta.

Inbestme Returns (YTD)

Tälle vuodelle 2018 on selvästi ominaista kiinteä tuotto, joka ei tuota arvoa, ja yleisesti ottaen jokainen kiinteätuottoinen sijoittaja on negatiivinen, varsinkin ne, jotka ovat pitkäkestoisia, mitä investointikomitea vähensi jo rajusti vuonna 2017.

Kehittyvät markkinat eivät myöskään auta, Yhdysvaltain dollarin nousu yhdistettynä Yhdysvaltain joukkovelkakirjalainojen tuottojen nousuun ovat luoneet vaikeuksia joillekin kehitysalueille.

Eri maiden käyttäytymisessä on selkeitä eroja, merkittäviä dollarimääräisiä velkoja ottaneiden ja merkittävää vaihtotaseen alijäämää ylläpitävien maiden markkinat rankaisevat tänä vuonna huomattavasti enemmän, kuten esimerkiksi Turkki tai Argentiina.

Toisaalta ylialtistumisemme öljylle ja Amerikan osakemarkkinoille on suurelta osin lieventänyt Euroopan osakemarkkinoiden heikkoa kehitystä sekä Aasian ja Latinalaisen Amerikan heikkoa kehitystä.

Kolmannen vuosineljänneksen lopussa suurin osa asiakkaistamme, jotka sijaitsevat dynaamisen portfoliotyypin profiileissa 6, 7, 8 ja 9, saavuttavat positiivisen tuoton;

Dynaaminen profiili 6(1. lokakuuta 2018); +0,3 %

Dynaaminen profiili 7(1. lokakuuta 2018); +0,6 %

Dynaaminen profiili 8(1. lokakuuta 2018); +0,9 %

Dynaaminen profiili 8(1. lokakuuta 2018); +1,1 %

Strategiset salkut saavat vastaavan tuoton kymmenesosa ylös kymmenesosa alaspäin tänä vuonna 2018. Syyskuun lopussa ne ovat positiivisia vuonna 2018 keskimäärin +0,7 %.

Huomautus: nähdäksesi mallisalkkujen tuottojen kehityksen, . Napsauta ”Historiallinen suorituskyky” ja valitse sitten eri ajanjaksot sekä strategisille että/tai dynaamisille portfolioille.

Yhteenveto salkkujemme toiminnasta vuoden 2018 yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana

1 – volatiliteetti on lisääntynyt Koko vuoden 2018 ajan. Voimakkailla volatiliteettipiikkeillä, kuten helmikuussa, jolloin VIX oli 50:n tasolla, tai kuten se, jota näemme lokakuussa, jolloin VIX on jälleen 23. lokakuun 11. päivän välillä.

2 – Kannattavuus Globaalit osakkeet ovat jatkaneet toipumista, esimerkiksi asettamalla uudet amerikkalaiset enimmäisindeksit ja sijoittamalla MSCI Worldin euroiksi syyskuun lopussa noin 9 prosentin tuotolla.

3 – Amerikkalaiset osakkeet dollarin revalvaatio on vauhdittanut tätä elpymistä. Kuitenkin ilmaistaan Euroissa tämä tuotto on laskenut 3,5 prosenttiin.

4 – Euroopan muuttuva tulo on edelleen uppoutunut erityisongelmiinsa, varsinkin kun Italia ilmoitti syyskuun lopussa, että se aikoo ylittää EY:n kanssa sovitun julkisen talouden alijäämän 2,4 prosentilla eikä vain vuodelle 2019, vaan vuoteen 2021 asti. Maanantaina 15. lokakuuta sinun on esitettävä talousarvioesityksenne EU:lle.

5 – Yleisesti korkotulo on negatiivinen vuoden aikana Salkkujen ja pitkän duraatioiden salkkujen yleisen kannattavuuden pudottaminen on erittäin rangaistavaa.

6 – Se on peräisin korostaa kehittyvien markkinoiden pudotusta tänä vuonna. Pudotus on ollut erittäin merkittävä korkotuloissa yli 10 %:n pudotuksessa sekä muuttuvassa tuotossa.

7 – Erotu jatkuvasti raaka-aineiden ja öljyn positiivinen kehitys joka on jo rikkonut 80 dollarin tynnyriltä tason ja näyttää olevan menossa kohti 100 dollaria.

8 – Geopoliittisella tasolla Trumpin käynnistämä kauppasota, jota seurasi Kiina, on lisännyt epävarmuutta ja selittää rangaistuksen kehittyville markkinoille. Myös Yhdysvaltain korkojen nousu ja dollarin vahvistuminen vaikuttivat kehittyvien markkinoiden heikompaan tulokseen. Kaikki viittaa siihen, että nämä komponentit ovat jatkossakin volatiliteetin lähde tulevilla vuosineljänneksillä, vaikka meillä onkin tunne, että Trump neuvottelee lujasti, mutta saavuttaa lopulta Kanadan kanssa hiljattain allekirjoitetun kaltaiset sopimukset. Toisaalta, yritysten voitot kasvavat voimakkaasti ja toisella vuosineljänneksellä näimme, kuinka S&P-yhtiöiden osakekohtainen tulos oli noin +27 %. Kun tulos ylittää indeksien vahvistumisen, osakkeet käyvät hitaasti kauppaa houkuttelevammilla kerroilla.

Lähetämme lähiaikoina tämän raportin viimeisen osan, joka on julkaistu kiireellisesti viime päivien markkinoilla tapahtuneiden korjausten vuoksi.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *