Työnantajan velvollisuudet äitiyslomalta palatessa

Ajat, jolloin naiset kuvattiin ainoana ensisijaisena tehtävänä olla kotona vanhempana, ovat nyt menneisyyttä.

Nykyään ei ole harvinaista, että äidit valitsevat uran ja äitiyden yhdistämisen, ja työnantajana on tärkeää luoda ilmapiiri, jossa he voivat tehdä juuri niin.

Työnantajan velvollisuudet äitiyslomalta palatessa eivät perustu pelkästään laillisiin oikeuksiin, joita on kunnioitettava työhön palatessa, vaan myös sitoutumiseen suotuisan ympäristön luomiseen.

Seuraavat tavoitteet ohjaavat sinua työnantajana varmistamaan onnistuneen äitiysloman paluu!

Työnantajan velvollisuudet äitiysloman jälkeen

Äitiysloman jälkeen työhön paluussa normit osoittavat yleensä, että työnantajan on palautettava työntekijät työhönsä ja annettava heille tulot ja edut, joihin he olisivat olleet oikeutettuja, jos he olisivat olleet töissä.

Organisaatiot eivät saa syrjiä naista raskauden tai mahdollisen raskaaksi tulemisen perusteella. Niiden tulee olla mukavia raskaana oleville naisille ja imettäville äideille, myös töihin palatessa.

Tietenkin lakisääteiset velvoitteet voivat vaihdella provinssin tai maan mukaan, mutta on syytä muistaa, että naista ei koskaan saa rangaista urallaan raskauden takia.

Lakisääteisten velvoitteiden lisäksi äitiyslomalta paluuta odottavalle työnantajalle on tarjolla muita tärkeitä vinkkejä, joiden avulla työntekijä löytää rytmin helposti.

Valitse hidas uudelleenintegrointi

Nainen, joka on juuri synnyttänyt, varsinkin jos tämä on hänen ensimmäinen lapsensa, on todennäköisesti hyvin erilainen työntekijä uudelleenintegroitumisensa alkuvaiheessa. Ja hyvästä syystä! Hän ei ole enää kokopäiväisessä lapsensa hoidossa, ja hänen on luotettava siihen, että joku muu huolehtii hänestä ensimmäistä kertaa vauvan syntymän jälkeen.

Hänen ”vauvakeskusteluvuotensa” on nyt korvattu ”aikuisten puheilla”, tarina-aika ja kehtolaulu vaihdettu raportteihin ja neuvottelupuheluihin, lapsen tuki vaihdettu asiakastukeen. Se on raju ja henkisesti vaativa muutos!

Työntekijä kokee varmasti sekoituksen syyllisyyttä, jännitystä, ahdistusta ja epäluuloa, kun hän yrittää jatkaa siitä, mihin hän melkein vuosi sitten jäi.

Työnantajana on tärkeää muistaa, että sujuvan ja asteittaisen siirtymäajan salliminen auttaa häntä tottumaan uuteen rutiiniin helpommin.

Tärkein asia, jonka voit antaa palautettavalle työntekijälle, on AIKA. Aika ottaa takaisin vastuunsa, sitoutua uudelleen, ottaa roolinsa naisena työssä. Työnantajat voivat tarjota aluksi osa-aikaista aikataulua, joustavia työaikoja, jotka vastaavat suunnittelemattomien päivähoitokäyntien vaatimuksia, tai jopa kotoa työskentelemistä muutamana päivänä viikossa.

Pelkästään näiden uudelleenintegroitumismahdollisuuksien tarjoaminen voi saada uuden vanhemman tuntemaan itsensä ymmärretyksi ja lopulta motivoi häntä tulemaan menestyksekkääksi työntekijäksi. Asioiden kiirehtiminen tai sen kieltäminen, että tämä työntekijä tarvitsee aikaa löytääkseen yhteyden menneisyyteen, voi pelotella hänet pois nopeammin kuin osaat sanoa ”kumihanka”!

Joustavuus muuttuu

Jos olit tottunut näkemään työntekijäsi työskentelevän pitkiä työpäiviä, matkustavan ja olevan viime hetken tehtävien ystävä työpäivän päätteeksi, sinun kannattaa harkita uudelleen odotuksiasi hänen työnsä ensimmäisten kuukausien aikana. palata.

Tietysti joillakin naisilla on mahdollisuudet ja resurssit tehdä ylitöitä tai työskennellä myöhässä, mutta useimmiten hänen on vaikea löytää tätä joustavuutta uuden työn ja perhe-elämän tasapainon alkuvaiheessa. On hyvin yleistä, että lähdet hieman aikaisemmin viettämään päivähoitotunteja tai pääset vain ajoissa kotiin viettämään tunti tai kaksi lapsesi kanssa ennen nukkumaanmenoa.

Ja jos huomaat sen stressaavan sinua hänen työnantajanaan, tiedä, että se, että hän ei voi olla yhtä tavoitettavissa kuin ennen, häiritsee häntä entisestään.

Muista edellinen vinkki, anna sille AIKAA. Kun hänen rutiininsa on asetettu ja hän pystyy ymmärtämään, miltä työssäkäyvän äidin tyypillinen päivä näyttää, hän saattaa pystyä antamaan sinulle enemmän.

Muutoksen hallinta

Toinen tärkeä asia, joka on otettava huomioon palatessa työntekijää äitiysloman jälkeen, on se, kuinka työympäristö on muuttunut hänen lähtemisen jälkeen.

Työnantajana, joka on täynnä työtäsi, sinun on ehkä astuttava taaksepäin ja tarkasteltava kaikkia organisaation uusia näkökohtia, jotta voit antaa niistä yhteenvedon. Niihin voisi kuulua uutta henkilökuntaa, yrityksen tavoitteita, onnistumisia ja epäonnistumisia, tietotekniikkaa ja yhtä arkipäivää kuin parkkipaikkojen puuttuminen!

Muista mainita nämä muutokset vähitellen ja tarjota ratkaisuja tai resursseja näiden muutosten selventämiseksi. Tiedä, onko hän hyvin sopeutuvainen vai onko hänellä vaikeuksia harmaiden alueiden kanssa. Ihmisille, joiden on vaikeampi selviytyä muutoksesta, nämä muutokset voivat tuntua uhkaavilta ja työntää heidät pois mukavuusalueeltaan.

Tutustu työntekijöidesi luontaisiin kykyihin!

Ole tarkkaavainen tässä melko tunteellisessa muutoksessa

Lopuksi, muista, että tämä siirtymä voi olla erittäin tunteellinen aika työntekijällesi, ja pienellä empatialla voi olla pitkä matka. Hän voi kokea syyllisyyttä, stressiä ja ahdistusta; nämä ovat normaaleja reaktioita, mutta ne on myös tiedettävä ja niitä on seurattava.

Tee järjestelmällisiä seurantatoimia. Kysy häneltä, kuinka perheellä menee, ja anna hänen olla avoin keskustelemaan siitä, miltä hänestä tuntuu.

Tämä opas työnantajana äitiysloman onnistumisen varmistamiseksi heijasti varmasti omaa kokemustani työhön palaavana äitinä, ja olen kiitollinen ikätovereideni jatkuvasta tuesta ja ymmärryksestä.

Koska olen yksi niistä ihmisistä, joiden oli vaikeampi selviytyä muutoksesta, olin huolissani siitä, kuinka aion sopeutua uuteen aikatauluun.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *