Palauttaa inbestMe-salkkuja vuoden 2019 lopussa

Kaikki salkkumme päättyivät tänä vuonna positiivisesti kaikkien omaisuusluokkien positiivisen kehityksen vuoksi. Joulukuun aikana euromääräiset inbestMe Strategic -salkkumme nousivat 0,3 % ja 2,3 % välillä keskimäärin 1,4 %, kun espanjalaisten sijoitusrahastojen keskiarvo Invercon mittaamana oli 0,78 %.

Tämä on lisäksi tuotto jo kertynyt poikkeuksellisen vuoden aikana, jolloin salkut nousivat 3,3–24 prosenttia poikkeuksellisen 15,5 %:n keskimääräisellä tuotolla; Invercon mukaan yli kaksinkertainen sijoitusrahastojen painotettu keskiarvo Espanjassa, joka oli 7,3 %.

Perustamisestaan ​​tammikuussa 2015 lähtien inbestMe Strategic ETFs € -mallisalkkumme ovat saavuttaneet kumulatiivinen tuotto 4,3 % ja 45,4 % välillä keskimäärin 27,9 %. Tämä on lähes 4 kertaa enemmän eli yli 20 prosenttiyksikköä korkeampi kuin Invercon (keskimääräinen sijoittaja) mukaan sijoitusrahastojen keskimääräinen vuosikorolla painotettu tuotto, joka on kertynyt 7,1 % samalla ajanjaksolla.

Vuositasolla inbestMe Strategic -mallisalkut (ETF:issä) ovat lähes ”naulaamassa” (ja ylittävät hieman) sijoitusmallimme odotetut vuotuiset tuotto-odotukset. Tuotot vaihtelevat 0,9–7,8 % ja keskimäärin 5 %.

Tänä aikana inbestMe Strategic ETFs € -salkkujen keskimääräinen vuosituotto (TAE) on 5 %, 4 kertaa enemmän eli 3,6 prosenttiyksikköä korkeampi kuin Espanjan sijoitusrahastojen painotettu keskimääräinen tuotto APR.

Hän keskimääräinen profiili inbestMessä (profiili 7) kerää 6,4 %, 4,5 kertaa enemmän, tai 5 prosenttiyksikköä keskimääräistä sijoittajaa korkeampi.

Hyvin samankaltaisella mallilla suunniteltujen inbestMe Strategic FI -salkkujemme (indeksirahastoversio) tuotot ovat myös hyvin samankaltaiset sekä vuoden 2015 jälkeen tehdyssä backtestissä että vuoden 2019 aikana saavutetuissa tuloksissa, kun toimme ne markkinoille.

Kaikkien salkkujemme poikkeuksellisen yleisen suorituskyvyn lisäksi olemme erityisen ylpeitä sosiaalisesti vastuullisen sijoittamisen tai SRI-salkuistamme (inbestMe on ensimmäinen robo-neuvoja, joka tarjoaa SRI-salkkuja Espanjassa ja yksi ensimmäisistä Euroopassa).

SRI-salkut menestyivät jopa paremmin kuin strategiset salkut keskimääräisellä 16,5 %:n tuotolla (+1,5 % strategisesta), mikä osoittaa, että on mahdollista sijoittaa sosiaalisesti vastuullisesti luopumatta kilpailukykyisestä tuotosta.

Itse asiassa toistaii tilanne on päinvastoin, ainakin tänä vuonna SRI-salkut ylittivät selvästi strategiset, ja on yleistymässä, että sosiaalisesti vastuullisesti johdetut yritykset pyrkivät saavuttamaan kilpailuetuja.

Mitä tulee meidän dollarimääräisiä salkkuja Ne tuottavat edelleen entistä parempia tuottoja, sillä olemme raportoineet systemaattisesti ja yksityiskohtaisemmin postauksessa salkkujen eduista dollareissa. Strategisissa dollareissa salkkujen kehitys oli vuoden lopussa jopa parempi kuin jo poikkeukselliset euromääräiset salkut, jotka vaihtelevat 7,5 % ja 26,4 % välillä. keskimääräinen tuotto 18,3 %.

Suurin ero nykyisessä ympäristössä dollari- ja euromääräisten salkkujen välillä on dollari-valtioiden joukkovelkakirjasalkkujen korko-osuuden erilainen asema, sillä ne tarjoavat edelleen hyväksyttävän tuoton; eurolainojen tuotto on erittäin alhainen tai negatiivinen.

Tämä näkyy selvästi profiilissa 0, joka saa $ 7,5 % verrattuna 4,3 % euroissa. Salkkujen vuosituotto (APR) dollareissa on tänä aikana korkeampi ja on 5,7 %, ylittäen euromääräiset salkut 0,7 %.

Olemme säilyttäneet vertailun Invercon kanssa ylemmässä kaaviossa, vaikka olemme tietoisia siitä, että inbestMe $ -salkkujen pitkän aikavälin käyttäytymistä on parempi verrata muihin Robo Advisoreihin sekä Yhdysvaltojen ja maailman indekseihin. Verrattuna Bettermentiin salkkumme tuottavat myös näyttäviä tuottoja

Arvo € -salkut ovat yleisesti ottaen menestyneet hieman paremmin kuin strategiset salkut vuonna 2019, mikä on kerryttänyt keskimääräinen tuotto vuonna 15,3 % (+0,2 %). Viimeisen 10 vuoden aikana arvotekijä on yleensä jäänyt jälkeen, mutta se alkoi toimia paremmin syyskuusta 2019 lähtien.

Yllä olevasta kaaviosta näemme, kuinka vuoden lopussa inbestMe Value 8 € -salkku on saanut 1,3 % lisätuloa inbestMe Strategic -salkusta.

Kannattavuuspäätös 2019

Alla näemme kaavion kaikista salkkujemme keskimääräisistä tuotoista.

The salkkujemme keskimääräinen kannattavuus vuonna 2019 oli 16,3 %, yli kaksinkertainen Invercon raportoimaan Espanjan sijoitusrahastojen keskimääräiseen painotettuun tuottoon verrattuna ja ylittää sen 9 prosenttiyksiköllä. Kuten olemme jo maininneet, dollarimääräiset salkut ja ISR erottuvat kaavion oikealla puolella.

Seuraavassa kaaviossa näytämme keskimääräiset vuosittaiset tuotot (TAE) vuodesta 2015 vuoden 2019 loppuun. ISR-salkut erottuvat 6 %:n vuosikorolla, mikä osoittaa, että ISR:n positiivinen trendi ylittää yhden vuoden trendin. .

The Kaikkien inbestMe-salkkujen keskimääräinen vuosikorko on 5,3 %, mikä on 3,8 kertaa enemmän kuin keskimääräinen sijoittaja, lähes 4 prosenttiyksikköä korkeampi kuin invercon tilasto, joka saavutti vain 1,4 %:n todellisen vuosikoron.

Dynaamisten salkkujen palautukset vuoden 2019 lopussa

Vuonna 2019 aloitimme kvantitatiivisen mallin käyttöönoton inbestMe Dynamic -salkkujemme hallintaan. Malli on rakennettu Tavoitteena on vähentää riskialttiutta, kun markkinatrendi kääntyy negatiivii, ja vahvistaa altistumista vahvimmille omaisuuserille, kun se on positiivinen.

Kaiken tämän tavoitteena on välttää mahdollisimman monet merkittävät asiakassalkkujen supistukset. Tietenkin sijoituskomiteamme vahvistaa mallin suositukset kuukausittain, ja sillä on valtuudet harkinnan mukaan muuttaa dynaamisten salkkujen allokaatiota, mikäli erityisolosuhteet niin vaativat.

Koska markkinatrendi vuonna 2019 on ollut nousujohteinen, ei ole ollut tilanteita, joissa meidän olisi tarvinnut merkittävästi vähentää riskejä näissä inbestMe Dynamic -salkuissa ja ottaa puolustusasemia, joten inbestMe Dynamic € -salkkujen kannattavuus vuodelle 2019 päättyi suurin piirtein inbestMe Strategic -salkkujen tuotoilla 5,8-24,2 % keskiarvolla 15,9 %..

Vuoden 2019 lopun ja 2020 alun salkut jatkuvat toistaii suurimmalla altistuksella ja satelliittiosassa ylipainolla Yhdysvalloissa ja Euroopassa.

Algoritmimme ja sijoituskomiteamme jatkavat vuoden 2020 aikana tarvittavan säännöllisen seurannan tekemistä noudattaakseen näiden salkkujen erityistä sijoitusmallia.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *