Näin vältät asioiden häiritsevän sinua: 4 käytännön vinkkiä

Kuinka olla antamatta asioiden häiritä itseäsiMietitkö koskaan, kuinka paljon sinua ärsyttävät pienet asiat, joita tapahtuu? No, jos osaat olla antamatta asioiden häiritä sinua, kun ne häiritsevät päivääsi, se on mahtava supervoima.

On aivan liian helppoa antaa pienten tapahtumien vaikuttaa mielialaasi. Joinakin päivinä asiat eivät vain näytä menevän haluamallasi tavalla tai kaikki tapahtuva on hieman väärin.

Onneksi voit harjoitella itseäsi antamaan asioiden rullata selästäsi häiritsemättä sinua.

Kuinka pienet ärsytykset voivatkaan vaivata sinua

Ensinnäkin puhutaan siitä, mitä nämä pienet ärsytykset voivat olla. En tarkoita suuria epäoikeudenmukaisuuksia, kuten sukupuolten palkkaeroja, vaan paljon pienempiä asioita.

Vaikka lemmikkisi piinaukset voivat olla erilaisia ​​kuin ystäväsi, nämä pienet ärsytykset ovat vain asioita, jotka häiritsevät sinua.

Kun jokin hidastaa sinua, kun joku ymmärtää sinut väärin tai kun saat hankaluuksia, ne eivät ole suuria elämänongelmia.

Esimerkkejä ärsyttävyydestä

Huomaatko olevasi helposti ärsyyntynyt, kun:

  • Joku katkaisee sinut liikenteessä
  • Et löydä myymälästä haluamasi merkkisiä välipaloja
  • Ihmiset eivät ota sinua vakavasti
  • Kumppanisi jättää kaikki valot päälle talossa
  • Lapset odottavat viime hetkeen kertoakseen sinulle tiedeprojektistaan

On miljoonia asioita, jotka voivat tapahtua minä päivänä tahansa, mikä saa sinut näkemään. Periaatteessa, kun asiat eivät mene suunnitelmiesi mukaan, se voi olla hyvin järkyttävää tai turhauttavaa.

Vaikka on normaalia häiritä sinua, tästä syystä saatat haluta lakata antamasta asioiden vaivata sinua niin syvästi.

Antamalla asioiden häiritä voi olla suuria vaikutuksia

Voisit ensin miettiä, miksi tällä on merkitystä. Vaikka nämä pienet häiriöt eivät ehkä ole isoja sinänsä, ne voivat itse asiassa aiheuttaa paljon vahinkoa.

Se voi aiheuttaa suoraa haittaa terveydelle

Kun mietin, mitä tarkoittaa antaa jonkun häiritä minua, tärkein sana, joka tulee mieleen, on stressi. Jos annat asioiden häiritä itseäsi päivittäin, se voi lisätä stressitasosi.

Vaikka pieni stressi voi olla terveellistä, pitkäaikaisella tai kroonisella stressillä voi olla vakavia vaikutuksia kehoon. Tämä tarkoittaa, että sen oppiminen, kuinka olla antamatta asioiden häiritä itseäsi, voi olla eräänlainen stressin ehkäisy ja hallinta.

Liiallinen tai pitkäaikainen stressi voi aiheuttaa masennusta ja johtaa painonnousuun ja heikentyneeseen immuunijärjestelmään.

Voit käyttää näitä stressiä lievittäviä harrastuksia estämään stressiä valtaamasta sinua, mutta toinen strategia on lopettaa asioiden häiritseminen.

Se voi johtaa huonoihin taloudellisiin valintoihin

Toinen negatiivinen seuraus siitä, että annat asioiden häiritä itseäsi, on se, että et ehkä tee parhaita valintoja. Kun olet kovan stressin alla, koska kaikki ja kaikki saavat sinut hulluksi, voit tehdä huonoja taloudellisia valintoja.

Jotkut meistä esimerkiksi tekevät ostoksia stressaantuneena. ”Vähittäiskaupan terapia” ei kuitenkaan ole kaikki, mitä se on murskattu.

Stressiostos voi johtaa korkeakorkoisiin velkoihin, talosi täyttämiseen tavaroilla, joita joudut myöhemmin purkamaan, ja muita taloudellisia tavoitteitasi saavuttamatta.

Kun annat asioiden häiritä itseäsi, et ehkä käytä aikaa harkitaksesi päätöksiä hyvin. Riippumatta siitä, kuinka kurinalainen olet, voit silti tehdä epäterveellisiä kulutuspäätöksiä stressin ja ärsyyntymisen perusteella.

Se voi vahingoittaa suhteitasi

Jos sinulla on taipumusta paniikkiin tai suuttua pienistä tapahtumista, mitä se tekee suhteillesi? Saatat ymmärtää, että sinun on opittava olemaan antamatta asioiden häiritä sinua, kun suhteesi kärsivät.

On selvää, että kun asiat vaivaavat sinua, on hyvä kertoa siitä elämäsi ihmisille.

En sano, etteikö sinun pitäisi kertoa odotuksistasi rakkaillesi. (Jos et, miten astiat koskaan valmistuisi?) Mutta et voi olla ärsyyntynyt jokaisesta pienestä asiasta koko päivän.

Parisuhdeongelmia tapahtuu, jos olet aina tyytymätön elämääsi. Et voi odottaa tulevasi hyvin toimeen puolisosi, lastesi, ystäviesi tai pomosi kanssa, jos olet jatkuvasti vihainen.

Asioiden häiritseminen voi olla valtava jännitteen lähde ihmissuhteissa, joten on tärkeää oppia terveellisiä tapoja hallita.

6 vinkkiä, joilla et anna asioiden häiritä itseäsi

Nyt olet tietoinen siitä, kuinka ongelmallisia pienet kiusaukset voivat olla, miksi et kokeilisi joitain vinkkejä, miten et anna asioiden häiritä itseäsi?

Et välty kaikilta vaivoilta etkä saa ihmisiä lopettamaan ärsyttävien asioiden tekemistä (anteeksi)! Mutta voit varmasti ottaa vastuun ja parantaa stressitasosi muuttamalla reagointitapaasi.

1. Muista, mikä on sinun hallinnassasi

Ensimmäinen vinkkimme siitä, miten voit lopettaa asioiden häiritsemisen, on muistaa, mitä voit hallita. Kun sinun on päästävä takaisin raiteilleen missä tahansa – talouden, perheen, terveyden, uran – kanssa, sinun on tiedettävä, mikä on hallinnassasi. Et voi hallita kaikkea.

Päästä irti siitä, mihin et hallitse

Sen tunnustaminen, että et hallitse kaikkea maailmassa, on vapauttava hetki. Myönnä, että hallinnan ulkopuolella on voimia.

Et voi saada ärsyttäviä perheenjäseniä kohtelemaan sinua ystävällisemmin tai laittamaan kaikkia liikennevaloja vihreiksi aamumatkallesi.

Kun tunnet houkutusta räjähtää vihassa (tai hiljaa purkaa päässäsi) jostain, yritä ajatella kokonaisuutta. Harjoittele mindfulnessia, hengitä syvään ja muista, että et hallitse kaikkea.

Jos tapahtuu jotain, jota et voi muuttaa tai pysäyttää, katso, voitko päästää siitä irti. Tämä voi olla todella vaikeaa – tietysti haluat hallita elämääsi ja tulevaisuuttasi. Mutta voit alentaa ärsytystäsi tunnustamalla, että et voi hallita kaikkea.

Korjaa mitä voit

Toinen puoli tässä on, että voit tehdä monia asioita parantaaksesi elämää. Et ehkä pysty hetkessä lopettamaan köyhyyttäsi, koska se on monimutkainen asia. Mutta voit tehdä pieniä valintoja, joilla on suuri vaikutus talouteen.

Jos elämässäsi on joku, joka aiheuttaa jatkuvasti stressiä ja ärsytystä, yritä korjata mitä voit. Katso, auttaisiko erilainen lähestymistapa kyseisen henkilön kanssa tilanteeseen.

Tiedä, että et voi hallita muiden ihmisten käyttäytymistä

Monet konfliktit elämässämme syntyvät vuorovaikutuksesta muiden kanssa, joten on hyödyllistä tietää, että et voi hallita muiden käyttäytymistä.

Oli ongelma mikä tahansa, ei tee hyvää keskittyä asioihin, joita et voi muuttaa. Sinun on parempi käyttää energiasi toimiin, joilla voit parantaa elämääsi.

2. Aseta selkeät rajat muiden kanssa

Tässä on toinen idea siitä, miten voit olla antamatta asioiden häiritä sinua. Huomaatko liian usein itsesi ärsyttäväksi, koska ystäväsi tekee jatkuvasti samoja asioita sinulle? Sinun on asetettava rajat elämässäsi olevien ihmisten kanssa.

Ehkä ystäväsi on aina viisi minuuttia myöhässä kuukausittaisilta kahvitreffeiltäsi ja sinä istut pöydän ääressä siitä huutaen. Sen sijaan voit hyväksyä sen, että hän on jatkuvasti myöhässä, ja aiot lukea hyvää säästävää blogia odottaessasi.

Päätä mitä hyväksyt ja mitä et hyväksy

Voit auttaa välttämään asioiden häiritsemistä asettamalla terveet rajat ystävyyssuhteille ja muille ihmissuhteille. Se ei ole sinun vikasi, jos joku jatkuvasti häiritsee sinua käytöksellään, mutta sinun on päätettävä, mitä siedät.

Rajat eivät ole sääntöjä, joita asetat muille ihmisille. Pikemminkin ne ovat päätös, jonka teet itse siitä, mitä hyväksyt ja mitä et. Voit siis asettaa rajoja puhumalla ystävillesi ja perheellesi siitä, mitä tarvitset ja haluat.

Terveiden rajojen asettaminen saattaa tarkoittaa sitä, että et suostu jakamaan kalliin viikonloppumatkan kustannuksia. Se voi tarkoittaa, että sanot, että tulet juhliin, mutta et juo alkoholia. Tärkeintä on pysyä keskittyneenä tavoitteisiisi, vaikka muut eivät tue.

Lopeta tavoitteidesi jakaminen kaikkien kanssa

Tässä on asia, jonka kanssa monilla meistä on ongelmia rajojen suhteen: Jaamme liikaa. Jos jaat aina suurimmat elämätavoitteesi kaikkien kanssa, loukkaantut todennäköisesti.

Jotain, mikä saattaisi häiritä sinua, olisi se, kun kerrot innoissasi jollekulle uusista liiketoimintasuunnitelmistasi, eivätkä he ole vaikuttuneita. He eivät näe yrityksesi järkeä tai he varoittavat sinua siitä, kuinka vaikeaa on menestyä.

Tiedä, että kaikki eivät tue

Isojen tavoitteiden asettaminen on ihailtavaa, eikä sitä pidä pidätellä! Ole rohkea ja mene kohti unelmiasi.

Mutta… kaikki elämässäsi eivät ymmärrä tai tue sinua haluamallasi tavalla. Tämä voi johtaa turhautumiseen.

Osa hyvistä rajoista on tietää, kenelle kertoa suurimmista toiveistasi, unelmistasi ja tavoitteistasi. Voit välttää monet pettymykset tarkkailemalla sitä, kenen kanssa jaat tavoitteesi.

Sara Blakely, äärimmäisen menestynyt Spanxin perustaja, on sanonut, että hän piti alkuaikoina liikeideansa salassa. Hän tiesi, että hänen perheensä saattoi (rakastin) yrittää estää häntä ottamasta riskiä.

Voit halutessasi tehdä samoin suurilla ideoillasi. Etsi yksi tai kaksi ihmistä, joihin luotat täysin, mutta älä usko, että sinun on jaettava tavoitteitasi kaikkien tuntemiesi kanssa.

Sano ei

Kuinka ”ei” sanominen voi auttaa sinua oppimaan lopettamaan asioiden häiritsemisen? Tämä on toinen loistava strategia, joka sopii rajojen asettamisen kanssa. Kun sanot ei asioille, asetat rajan sille, mitä teet ajallasi.

Jos osaat sanoa ei asioille, jotka eivät ole sinulle tärkeitä, et ehkä anna asioiden häiritä sinua. Tässä on syy.

Oletetaan, että lapsesi opettaja pyytää sinua leipomaan 30 kuppikakkua huomiseen luokkajuhlaan. Jos sanot kyllä, kun olet jo tarjonnut välipaloja kolmeen juhlaan tänä vuonna, olet todennäköisesti katkera.

Mutta jos sanot ei heti, annat tehtävän liukua jollekin muulle. Sinun ei tarvitse olla vastuussa kaikesta, ja on okei sanoa ei. Sen sijaan, että puhuisit hiljaa siitä, että opettaja kysyy sinulta (taas) tai suuttuisi muihin vanhempiin, tee valinta sanoa ei.

Olipa tilanne mikä tahansa, ei sanominen voi auttaa sinua välttämään asioiden häiritsemisen. Voi olla vaikea sanoa ei, varsinkin jos miellytät ihmisiä.

Mutta oman terveytesi vuoksi voit sanoa ei. Asetat rajan ja päästää irti hallinnasta.

3. Olettaa parasta muista

Aina kun satunnaiset hetket aiheuttavat stressiä päivän aikana, voit kääntää näkökulmaasi. Sen sijaan, että suuttuisit ihmisille heidän virheensä vuoksi, yritä olettaa heistä parasta. Voit kutsua tätä ”epäilyksen hyödyksi”.

Harjoittele empatiaa

Osa parhaan oletuksen tehtävästä tarkoittaa sitä, että yrittää nähdä asiat toisen näkökulmasta. Empatia on sitä, kun sinulla on kyky ymmärtää ja jakaa toisen tunteita.

Tuomitsemattomuuden oppiminen on loistava strategia, jotta et anna asioiden häiritä sinua. Empatian harjoittaminen tai asioiden näkeminen toisen näkökulmasta tarkoittaa, että ymmärrät, että heillä saattaa olla vaikea päivä.

Jos joku katkaisee sinut ajon aikana, et ehkä tiedä miksi. Mutta tieraivosta ei ole mitään hyötyä. Yritä sen sijaan olettaa hyviä asioita kyseisestä henkilöstä ja kuvitella, että hänellä saattaa olla kiire hätätilanteen vuoksi.

Mikä tahansa sinua vaivaa toisessa ihmisessä, empatia voi hajottaa vihasi. Alat nähdä henkilön samanlaisena kuin sinä, ja sinulla on myötätuntoisia ajatuksia hänestä.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *