Mikä erottaa huippusuorittajat

Miten minun pitäisi suhtautua huippusuorittajiin, parhaani kanssa? huippusuoritukset työskennellä tiimissä?Barbara F. on hyvin epätoivoinen, kun hän kysyy tämän kysymyksen valmennustapaamisessa. Huippujohtajana hän näkee itsensä enemmän mentorina ja moderaattorina. Hänellä on ”sekaryhmä” työntekijäpersoonallisuuksia. Kyse on korkeat esiintyjät. Erityisesti hän haluaa tehdä kaiken oikein näiden huippuosaajien, ”HYVIEN” työntekijöiden kanssa. Hän kysyy itseltään: Mikä on huippusuorittaja? Miten he tikittävät ja mikä on heille tärkeää? Kuinka johdan ja pidän huippusuoritukset?

Ihmetteletkö sinäkin sitä? Huippusuorittajat ovat erityinen työntekijöiden ”laji”. Heihin sovelletaan erilaisia ​​johtamissääntöjä. Tässä artikkelissa opit

Millainen on huipputyöntekijä?

Päällä korkeat esiintyjät tai. huippusuoritukseta huippusuoritukset tai myös ”TAVARATTyöntekijät Määritelmäni mukaan erittäin pätevä ja samalla keskimääräistä enemmän sitoutunut työntekijä, joka tekee erinomaisia ​​tuloksia, osoittaa korkeatasoista sosiaalista osaamista ja on halukas ottamaan vastuuta. Yrityksen henkilöstörakenteessa huippuosaajia on noin 3-5 % yrityksestä. Edesmenneen Applen perustajan Steve Jobsin mukaan he suoriutuvat noin 30 % keskimääräistä paremmin. Eräs kollegani – Martin Limbeck – määrittelee huippusuorittajan seuraavasti:korkeat esiintyjät ovat ihmisiä, jotka 20/80 Pareto-periaatteen mukaan olettavat, että 20 % ajasta tuottaa jopa 80 % tuloksista. Toiset saavat vain 20 % tuloksesta 80 % ajasta.” Kun nämä pilarit murenevat, se voi olla tuhoisaa yritykselle. Sitäkin tärkeämpää on tunnustaa nämä huippuosaajat, huippusuorittajat tai ”HYVÄT” työntekijät ja johtaa heitä ”asianmukaisesti”.

Mitkä ovat huipputyöntekijöiden – ihanteellisten – työntekijöiden ominaisuudet?

Oletko koskaan tehnyt pientä testiä? Kysy vain keneltä tahansa yrityksessä: Kuka on mielestäsi todella huippusuorittaja täällä yrityksessä? Hän luultavasti antaa sinulle pienen erän nimiä ennen pitkää. Kysy nyt 2–3 muulta yrityksessä ja kysy sama kysymys. On suuri todennäköisyys, että samat nimet mainitaan. He ovat ihmisiä, jotka työskentelevät enemmän sisällön parissa ja joilla on intohimo tuloksiin. Olet aidosti kiinnostunut ihmisistä ja käyttäydyt sen mukaisesti. Heille on kauheaa, että he joutuvat ojentamaan kyynärpäänsä. Heille suorituksella on positiivinen konnotaatio ja rakentava tiimityö on välttämätöntä. Heillä on erittäin korkeat vaatimukset itselleen, eivätkä he usein näe itseään korkeana esiintyjänä. Heille se on ”normaalia”.

Mistä tunnistat hyvät työntekijät?

Korkea suoriutumis- ja vastuunottohalu sekä suuri ”sisäinen” motivaatio tarkoittavat, että huippusuorittaja on aina paikalla kyseenalaistamassa jo ennestään hyvää suoritusta: Miten voisin tehdä sen (vettä) paremmin? Tällainen hyvä työntekijä ajattelee kanssasi, on vähemmän kiinnostunut ongelmista kuin ongelmien ratkaisemisesta. Hän on tietoinen siitä, että on olemassa ”pelin sääntöjä”, joista sinun on noudatettava – elämä ei ole ”ponitilaa”. Hän pysyy sinnikkäästi aiheissa, kunnes on löytänyt sopivan ratkaisun ongelmaan.

Huippusuorittaja – työntekijä, joka ryhtyy töihin

Hän on erittäin sitoutunut, työskentelee ”vapaaehtoisesti” ja hänellä on ehdoton tahto saavuttaa tulos, löytää hyvä ratkaisu. Näin voit tunnistaa korkean suorituskyvyn suhteellisen helposti. Hän

  • viipyy usein pidempään kuin kollegat
  • ei ole kiinnostunut vain omasta alueestaan, vaan hän haluaa myös keskustella muiden kollegoiden kanssa,
  • vaihtaa ajatuksia, oppia muilta ja yrittää sisällyttää nämä ”innovaatiot” omaan jokapäiväiseen elämääsi,
  • on avoin ehdotuksille ja rakentavalle kritiikille ja
  • kysyy monia kysymyksiä. Uteliaisia ​​ja ratkaisukeskeisiä kysymyksiä.

Mikä on tärkeää huippusuorittajille?

Kuten olet jo huomannut, menestyjät ovat todellisia persoonallisuuksia. Sinulla on oma mielipiteesi, olet ratkaisukeskeinen ja haluat vaikuttaa, muuttaa jotain, jättää jälkesi. Joskus he saavuttavat käsittämättömän, he kasvavat rajojen yli. He ovat myös oppineet toimimaan. Ulkopuolelta ne näyttävät usein tosiasioisilta ja rationaalisilta. He puhuvat sisällöstä, henkilökohtainen jää usein pois. On tärkeää ymmärtää, mitä odotettu harkinta korkea esiintyjä. Mikä on sisäinen ydin? Mistä huippusuorittajassa on kyse? Mikä on hänen pyrkimys kaikkeen erinomaisuuteen? Mitä hän haluaa, mitä hän odottaa ympäristöltään tai esimiehiltä? Useimmiten sanomatta sitä koskaan.

Aja huippuosaamiseen

Olen työskennellyt huippuosaajien kanssa 1:1 executive coachingissa yli 20 vuotta. Kysyin monilta heistä suoraan: ”Miksi ja kenelle tai mitä teet tämän kaiken?” Suurimman osan ajasta tuli vastaus: en tiedä sitä muuten, olen tottunut toimimaan. Sitä paitsi se on minun työni. Nämä lauseet oli muotoiltu melko rationaalisesti, asiallisesti ja viileällä tavalla. Jotenkin tunteeton. Tai myös: voin tehdä sen nyt. En ollut tyytyväinen tähän vastaukseen. Kun itseluottamus oli tarpeeksi korkea, menin hieman syvemmälle. Tartuin korkean suorituskyvyn tunteeseen, syvällä tietoisuudella ja suurella empatialla toistin kysymykseni: Mistä siinä oikein on kyse? Mikä on suorituskykyvaatimusesi takana oleva syvä tarve?

Useimmat asiakkaat vaikuttivat silloin syvästi, heidän silmänsä kostuivat ja syvä kaipaus, melkein surullinen, tuli näkyviin. ”Toivon niin paljon, että saavutukseni tunnustetaan, että minut nähdään ihmisenä ja että minua arvostetaan siitä.”

Tunnustus ja arvostus huippusuorituksen moottorina

Nyt päästään ytimeen: huippusuorittaja odottaa tunnustaminen saavutukselleen, hän toivoo Arvostus hänelle ihmisenä ja ihmisenä. Tämä johtaa syvään sisäiseen tyytyväisyyteen. Monet huippusuoritukset eivät itse tiedä tätä, he huomaavat sen vasta yrittäessään kovemmin ja tullessaan sisäisesti tyytymättömämmiksi. Huippusuorittaja puhuu harvoin herkkyydestään, hän keskittyy tehtäviinsä. Jos sisäinen tyytymättömyys on korkea ja sopiva tarjous kilpailijoilta tulee juuri sillä hetkellä, hän on poissa. Yleensä hän lähtee puhumatta tai aloittamatta keskustelua. Hän vain menee.

Syvän arvostuksen halun vuoksi huippusuorittajilla on erityisiä vaatimuksia johtajuudelle, työntekijöiden uskollisuudelle ja työntekijöiden motivaatiolle. Linkitetyistä artikkeleista löydät siksi erillisen osion, joka keskittyy erityisesti huippusuorittajiin.

Johtopäätös: Jokainen joukkueen huippusuorittaja on onnenpotku

Seuraavan kerran, kun tiimissäsi on omistautunut työntekijä, katso tarkemmin. Katso häntä ja kysy itseltäsi seuraavat kysymykset:

  1. Voisiko hän olla huippusuorittaja?
  2. Löydätkö hänestä ”HYVÄN” tai ihanteellisen työntekijän tyypillisiä ominaisuuksia?
  3. Onko hän osoittautumassa menestyväksi työnarkomaaniksi? Tekijänä, joka käsittelee sitä?

Jos kyllä, niin huomaa, että huippusuorittaja ei puhu paljoa herkkyydestään. Hän esiintyy ja sitoutuu ajattelematta sitä, puhumattakaan siitä. Hän on tottunut esiintymään ja toimimaan. Epäilessään hän vain puri hampaitaan hetken aikaa. MUTTA: Se on hänen syvin toiveensa saada tunnustusta saavutuksistaan ​​ja tulla arvostetuksi ihmisenä. Tämä on sanaton ”valuutta”, joka sinun pitäisi antaa hänelle pyytämättä. Sen väärti.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *