Kulissien takana olevat persoonallisuudet törmäävät työssä

Työmme altistaa meidät kaikenlaisille ihmisille; henkilöitä, joiden kanssa meidän on joskus tehtävä säännöllisesti yhteistyötä tehtäviemme suorittamiseksi ja projektiemme päättämiseksi. Mutta jos kaikki työntekijät olisivat samanlaisia, samankaltaisia ​​lähestymistapoja ja samanlaisia ​​​​kommunikaatio- ja käyttäytymistyyliä, olisiko se hyvä asia?

Erilaiset persoonallisuudet tuovat työpaikalle monimuotoisuutta, ainutlaatuisia näkökulmia ja, mikä tärkeintä, erilaisia ​​vahvuuksia, jotka voidaan ohjata tiettyihin rooleihin ja vastuisiin. Ne voivat kuitenkin aiheuttaa myös persoonallisuuden ristiriitoja, minkä vuoksi jotkut työtoverit ovat todennäköisesti enemmän… sanotaanko ärsyttäviä kuin toiset. Katsotaanpa tämän ilmiön lähdettä.

Jotkut näkevät erot heikkouksina

Oletko koskaan tuominnut jonkun, joka ei ole jakanut työmenetelmiäsi? Ehkä luulit jopa, että tämä henkilö oli tuottamaton tai toimimaton?

Tule, tiedät mistä puhun!

Työtoveri hidastaa sinua suunnitelmissasi käskemällä sinua tekemään jotain toisin, tai joka vie liikaa aikaa ottamalla muut mukaan, kun haluat vain saada työsi tehtyä. Tämä on henkilö, joka haluaa suunnitella jokaisen yksityiskohdan, kun taas toiset ovat mukavasti ponnistelevat viime hetkellä.

Riippumatta eroista, helpoin tapa olisi päättää, että nämä muut ovat ärsyttäviä tai, mikä pahempaa, väärin! Vaatii enemmän tahtoa nähdä erot erillisinä vahvuuksina.

11 persoonallisuuden ominaisuutta, jotka sinun tulee tietää työvoimastasi

Persoonallisuus, persoonallisuus, persoonallisuus! Se näyttää olevan ainoa sana, jonka kuulet henkilöstöhallinnosta. Kun kyse on yhteensopivuudesta yrityksen kulttuurin tai aseman kanssa tai jopa konfliktien ratkaisussa ja jopa tiimin tuottavuudessa, persoonallisuus varastaa jatkuvasti.

Onko ongelma siinä, että näytätte liian samanlaisilta?

Vaikka erot ovat usein helppoja havaita, persoonallisuuden yhteentörmäys voi tapahtua myös kahden ihmisen välillä liian samankaltaisia, varsinkin kun heidän yhtäläisyytensä ovat persoonallisuusulottuvuuksien samassa ääripäässä.

Ajattele kahta hyvin itsevarmaa ihmistä, joista toinen on vakuuttavampi kuin toinen. Vaikka tähän ominaisuuteen liittyy useita voimia, jos ne eivät ole samaa mieltä, syntyy lumivyöry ongelmia.

Odota rehellistä ja henkevää keskustelua, joka voi aiheuttaa turhautumista paitsi osapuolille myös saman projektin parissa työskenteleville.

Hienovaraisesti ärsyttävä kollega

Vahvien, suorapuheisten ja mahdollisesti hankaavien persoonallisuuksien lisäksi on muitakin persoonallisuuskonflikteja, joihin liittyy hiljaisempia ja pidättyväisempiä työtovereita.

Saatat ihmetellä, miksi nämä ihmiset häiritsevät sinua, ja se voi johtua siitä, etteivät he ole täysin rehellisiä sinulle tai he puhuvat sinusta pahoja asioita selkäsi takana sen sijaan, että keskustelevat ongelmasta.

He saattavat olla sellaisia ​​henkilöitä, jotka paheksuvat sinua sen vuoksi, mitä sanoit tai teit, mutta eivät koskaan ilmaisseet tyytymättömyyttään sinulle; tämä jatkuva arvauspeli voi aiheuttaa sinulle paljon turhautumista.

Ehkä näillä henkilöillä on vahvasti ei-konfrontatiivisia persoonallisuuksia, mikä saa heidät tallentamaan kaikki tunteensa ja vihansa, tai on mahdollista, että he ovat innokkaita saamaan kritiikkiä ja välttyvät siksi sanomasta asioita sellaisina kuin ne ovat.

4 tapaa kehittää liiketoimintaasi

Olipa yrityksen liikevaihto kymmenentuhatta tai kymmenen miljoonaa, jokainen etsii keinoja kasvattaa liiketoimintaansa. Analysoimme, tutkimme, muutamme ja muokkaamme jatkuvasti kaikkea, jotta työmme (ja elämämme!) toimisivat paremmin.

Ovatko erot sosiaalisuudessa syyllisiä?

Jos olet introvertti, saatat kokea ulospäin suuntautuneita työtovereitasi hieman ylivoimaisiksi ja joskus jopa häiritseviksi… ei siksi, että he olisivat ilkeitä tai epäkunnioittavia, vaan siksi, että he haluavat yleensä osallistua keskusteluihin ja jakaa ajatuksiaan. Vaikka jotkut varmasti pitävät näitä ominaisuuksia inspiroivina ja energisoivina, toisten mielestä ne ovat ristiriitaisia ​​persoonallisuuden tasolla.

Päinvastoin, ekstrovertit saattavat löytää introverttejä, hiljaisia ​​ja eristyneitä, hieman tylsiä ja kylmiä… toinen väärintulkinta! Joten vaikka työtoverin sosiaalisuus ei vastaa sinun, yritä olla yleistämättä ja sen sijaan nähdä vahvuuksia, joita sinulla ei ole.

Yhdessä olette täydellisesti valmiita vastaamaan moniin haasteisiin!

Riippumatta persoonallisuuskonfliktin tyypistä: ole osa ratkaisua!

Jotta nämä suhteet eivät hajoa, on erittäin todennäköistä, että sinun on otettava ensimmäiset askeleet. Luo turvallinen ja kutsuva ympäristö keskustellaksesi. Älä hyökkää, vaan anna kollegallesi mahdollisuus ilmaista itseään ja jakaa väitteitään keskeytyksettä.

Muista, että vastakkainasettelu voi tulla sinulle helpommin ja että tämä tilanne voi aiheuttaa hänelle paljon enemmän stressiä kuin sinä, huolimatta siitä, mitä hän näyttää pinnalta. Vakuuta hänelle, että hän voi tulla suoraan luoksesi, ja muista päivittää häntä säännöllisesti tilanteesta.

5 syytä, miksi persoonallisuus on tärkeää työssä!

Olkaamme rehellisiä: kun vietät 8 tuntia päivässä samojen kollegoiden kanssa, heidän kokemuksensa tai koulutuksensa eivät todellakaan ratkaise, millaista suhdetta sinulla on heidän kanssaan, vaan heidän persoonallisuutensa ratkaisee. !

Joten, olitpa erilainen kuin työtoverisi tai samankaltainen tai et pysty ymmärtämään, miksi toinen ärsyttää sinua, muista, että persoonallisuus on luultavasti vastuussa tuosta kyseenalaistamisesta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että olet joutunut umpikujaan!

Ymmärrä, että se, että toisella on erilainen persoonallisuus, tarkoittaa myös sitä, että hänellä on erilaisia ​​vahvuuksia voi auttaa vähentämään konflikteja, auttaa sinua arvostamaan muita ja saada sinut ajattelemaan kahdesti ennen tuomitsemista. Joten kun seuraavan kerran löydät ärsyttävän kollegan, ota selvää, mitkä persoonallisuutesi osa-alueet tarvitsevat enemmän huomiota ja ehkä jopa enemmän hyväksyntää.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *