Kuinka valita työ itseoppilaiselle?

Mitä yhteistä on Alain Affleloulla, Steve Jobsilla ja Xavier Nielillä? Sen lisäksi, että nämä kolme yritysjohtajaa ovat kukoistavan yrityksen kärjessä, niillä on erityispiirre olla autodidakteja. Monet ammattilaiset menestyvät urallaan ilman, että he ovat käyneet läpi merkittyä koulun opetussuunnitelmaa ja ilman toimintaansa liittyvää tutkintotodistusta. Millainen työ kannattaa valita, jos haluat oppia itse? Ovatko yritykset valmiita värvätä näitä epätyypillisiä profiileja ? Kekseliäs, määrätietoinen ja uteliasitseopiskelijan palkkaaminen voi olla todellinen voimavara yritykselle, ja rekrytoijat ovat yhä taipuvaisempia antamaan näille poikkeuksellisille hakijoille mahdollisuuden.

Työ itseoppilaiselle: luota useisiin omaisuuksiin

Jatkuvasti muuttuvassa työmaailmassa, jossa käytäntöjen digitalisointi vaatii yrityksiltä suurempaa ketteryyttä, itseopiskelijan työllistäminen voi olla todellinen etu. Tutkintotodistus ei ole enää välttämätön hakijan rekrytoinnissa, jos tämä esittää tehtävänsä mukaista profiilia. Yhä useammat ihmiset valitsevat ammattinsa persoonallisuutensa mukaan, ja tämä pätee erityisesti ihmisiin, jotka haluavat oppia itsenäisesti ilman koulutusta tai tutkintotodistusta.

Tämä ammattimies on usein intohimoinen, utelias, sitkeä ja kekseliäs työntekijä, joka pystyy sitoutumaan hänelle uskottuihin tehtäviin. Hänen on todistettava itsensä, ja hän tietää, kuinka sijoittaa yrityksensä projekteihin. Itsenäiset persoonallisuudet soveltuvat erityisesti ammatteihin, joissa oppiminen ja täydennyskoulutus ovat avainasemassa. Heillä onkin usein hyvä oppimiskyky ja halu hankkia uutta osaamista, mikä tekee heistä joustavia ja monipuolisia työntekijöitä.

Tutkintotodistuksen puuttuminen ei tarkoita tiedon puutetta

Aivan kuten pätevyyden kertyminen ei takaa pätevää työntekijää, ei tutkintotodistustakaan suorittanutkaan ole välttämättä ”tyhmä”, päinvastoin! Jotkut profiilit ovat huonosti mukautettuja koulujärjestelmän toimintaan tai ovat kyllästyneitä koulun penkissä, kärsimättömiä integroimaan ammattiympäristöön.

Jotkut haluavat rohkeasti hypätä yritysmaailman syvälle ja oppia ”työssä”, konkreettisesti suorittamalla hyödyllisiä tehtäviä ja vaihtamalla ammattilaisten kanssa. Hyvin usein nämä entiset koulunkäynnin seuraajat viettävät vapaa-aikansa treenaamalla, tutkien työkaluja, testaamalla, puuhailemalla, kouluttaen. He ovat sitten päättäväisiä ammattilaisia ​​ja investoivat tehtäviinsä.

Uusi näkökulma liiketoiminnalle

Perinteisestä opetuksesta irrallaan itsetekijän työllistäminen antaa yritykselle mahdollisuuden hyötyä tuoreesta ja innovatiivisesta katseesta toimintaansa. Hänellä on kyky ajatella toisin, vapauttaen itsensä normeista. Edistymisensä motivoituneena työntekijä kasvattaa nopeasti taitojaan ja hänestä voi tulla alansa asiantuntija. Näin ollen ammatti, jolla on mahdollisuudet kehittyä, on ihanteellinen tyyppinen työ itseopiskelijalle.

Töitä itseoppijalle tai kuinka myydä itsesi rekrytoijille

Itsetehdyt miehet (tai naiset) joskus heillä on vaikeuksia päästä työmarkkinoille: huijarin syndrooma, tutkintojen yliarvostaminen, tarvitse todistaa itsesi… Nämä ovat joitain esteitä, joita he kohtaavat rekrytointiprosessin aikana. Heidän on usein saatava työnantajat vakuuttuneiksi kyvystään suorittaa tehtävänsä.

Neuvomme: korosta työhaastattelussa osaamistasi ja halukkuuttasi oppia. Rakenna aiempia kokemuksiasi ja osoita, että olet erittäin motivoitunut tehtävään ja osaat sopeutua yrityksen menetelmiin.

Ammatit, jotka eivät sovellu itseoppineen työhön

Ole kuitenkin varovainen, kenelläkään ei ole infusoitunutta tiedettä. Tarvitset usein tiimiin mentorin, joka opettaa sinulle menetelmät ja ammattityökalujen hallinnan, joita tarvitaan tehtäviesi suorittamiseen taiteen sääntöjen mukaisesti. ottamaan alas työ itseoppijalle sisältää taitojen välittämisen ajanjakson, jotta hän hallitsee alansa koodit ja menetelmät. Toisin kuin termi voisi vihjata, itseoppilas oppii muilta ennen kuin oppii yksin!

Toisaalta, palkata kouluttamaton persoona ei ole aina mahdollista. Jotkin ammatit vaativatkin diplomin tai todistuksen hankkimista, usein turvallisuussyistä. Tässä tapauksessa ehdokas voi kääntyä koulutusorganisaatiot saadakseen tarvittavat todistukset. Hänen jano oppia, rikastuttaa tietojaan on silloin täysin tyydytetty.

Mikä työ sopii itseoppilaiselle?

Luonteeltaan uteliaita ihmisiä ohjaa usein kiinnostuksensa ammattinsa valinnassa. He harjoittavat ammattia intohimosta ja halusta syventää tietojaan ja kehittää taitojaan heitä kiinnostavalla alalla. Mitkä ammatit sopivat näihin epätyypillisiin työntekijäprofiileihin?

Esimerkkejä itseoppineiden tehtävistä

    • Kehittäjä M/F: Loistavia itseopiskelun seuraajia, kehittäjät ovat usein kekseliäitä, uteliaita ja alan huippuja, jotka haluavat löytää itse ja pyrkivät väsymättä syventämään tietojaan. Kehittäjä ikätoverit tunnustavat hänet usein ammatissa, jossa taitotietoa pidetään tärkeämpänä kuin tutkintotodistusta;
    • Myyjä M/F: Joillekin kaupallinen kuitu on geeneissä kirjoitettu. Arvostaa asiakaskontaktia, ylistää loistavasti tuotteen ansioita, osaa ymmärtää asiakkaiden tarpeita ja vastata niihin mahdollisimman hyvin… Monet myyjät ovat oppineet ammattinsa työmarkkinoilla saatujen kokemusten kautta;
    • Kotiapu M/F: Henkilöstön ammatit sopivat erityisesti vähän koulutetuille ja yritykset tarjoavat koulutusta uusille työntekijöilleen. Rekrytoinnissa työnantajat suosivat ihmissuhdetaitoja, kuten hyväntahtoisuutta, tarkkuutta, altruismia…
    • Tarjoilija M/F: Työpaikka catering-alalla voi olla hyvä ensimmäinen työ itseopiskelijalle. Tämä työvoimaa etsivä sektori ei epäröi kouluttaa uusia työntekijöitään heidän palkkauksensa jälkeen opettaakseen heille nopeasti ammatin perusteet. Jotkut hotelli- ja ravintola-alan asemat opitaan pääasiassa tekemällä, mikä tekee niistä ammatit, jotka on mukautettu profiileihin, jotka arvostavat itsenäisyyttä.

Haluatko hankkia taitoja ja hankkia kokemusta? Katso itseoppineiden työtarjoukset! Tutkintotodistuksella tai ilman, sinulle on työpaikka! Ilmoita osaamisesi CV:ssäsi, huolehdi saatekirjeestäsi korostamalla soft-taitojasi ja lähetä hakemuksesi tulevaan tehtävään!

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *