Todellakin, se vain tapahtui… ja jos olet kuten useimmat yritykset, isot tai pienet, sopeudut edelleen ja yrität selvittää, kuinka nopeasti asiat muuttuvat lähipäivinä. .
Vaikka tiedotusvälineet ovat tehneet hyvää työtä korostaessaan tämän kriisin vaikutuksia talouteen, rahoitusmarkkinoihin ja yritysten kestävyyteen, inhimillinen tekijä on valitettavasti saanut paljon vähemmän huomiota.
Joten yritetään unohtaa tulevaisuus hetkeksi. Nyt kun kaikkea tapahtuu, vaikka kaikki ympärillämme näyttää epävakaalta ja järkyttävältä, meidän on otettava huomioon vaikutus välitön ja äkillinen että tämä kriisi vaikuttaa työntekijöihimme.
Miten yksittäiset työntekijät suhtautuvat tähän tilanteeseen? Miltä heistä tuntuu näinä kriisiaikoina? Mitkä ovat heidän huolenaiheensa ja tarpeensa? Mikä on paras lähestymistapa?
Ja samalla olemmeko valmiita (tai tarpeeksi rohkeita) johtajina analysoimaan itseämme ja arvioimaan uudelleen toimiemme vaikutusta tiimeihin? Valitettavasti vastaukset näihin kysymyksiin puuttuvat sosiaalisista verkostoista ja uutisista; sinun on siksi etsittävä niitä suoraan yrityksestäsi.
Tästä syystä aikana, jolloin on tärkeää rauhoittaa ja suojella tiimejämme, ei ole koskaan ollut näin tärkeää tunnistaa haavoittuvimmat ihmiset, jotka tarvitsevat enemmän huomiota ja mukavuutta. Ja päinvastoin, tunnistaa ne, jotka voisivat ottaa aktiivisemman roolin tai ryhtyä ankkuriksi edessä oleviin haasteisiin.
Positiivista psykologiaa käsittelevästä kirjasta sivua ottaessamme (tai repimällä irti) meidän on kysyttävä itseltämme seuraava kysymys: kuinka voimme kääntää tämän kriisin niin, että työntekijämme muistavat tämän ajanjakson sellaisena, kun he tunsivat olevansa rohkaisevia ja kiitollisia liiketoiminnalleen.
Koska tiedämme, että luonnolliset refleksimme näkyvät yleensä tämän tyyppisissä tilanteissa ja että jokainen henkilö ei reagoi samalla tavalla, tässä on joitain ominaisuuksia, joita saatamme haluta etsiä.
Stressin ja tunteiden hallinta
Kriisin aikana jotkut ihmiset voivat olla herkempiä stressiin liittyville fyysisille oireille (esim. hermostunut jännitys, keskittymisvaikeudet, huoli, univaikeudet, väsymys jne.)
He saattavat tarvita tukea ymmärtääkseen eron sen välillä, mihin he eivät tällä hetkellä voi vaikuttaa (esim. nykyinen kriisi) ja sen välillä, mitä he voivat hallita (esim. ottaa aikaa irti, kuunnella kehoaan, hengittää ja puhua siitä muiden kanssa).
Joskus ahdistus voi jopa häiritä hyviä elämänkäytäntöjämme, kuten tarpeeksi nukkumista, syömisen ja/tai terveellisen syömisen varaamista, fyysistä aktiivisuutta ja tietoisuutta.
Tunnista ne, jotka voivat olla heidän järjen ääntään, heidän liittolaisiaan tämän koettelemuksen aikana, auta heitä laittamaan asiat perspektiiviin, erottamaan tosiasiat tulkinnoista tai äärimmäisistä ajatuksista. Tavoitteena on avata keskustelua, olla tarkkaavainen ja tarjota heille mahdollisuuksien mukaan mahdollisuuksia itsesäätelyyn sekä stressin ja tunteiden hallintaan.
Empatiaa ja muiden ymmärtämistä
Kun katastrofi iskee, on yleensä helppo tunnistaa työtovereita, jotka ovat tarkkaavaisempia muiden tunteille ja jotka voivat osoittaa jonkin tason tunneälyä. Tämä on olennaista, jotta tunteet voivat tulla esiin, mutta myös ymmärtääkseen todella, miten vaikealla tapahtumalla voi olla muita. Tämä voi auttaa heitä mukauttamaan tahtiaan, sanojaan ja interventioitaan muiden ihmisten reaktioiden tai tunteiden perusteella.
Toisaalta niiden, joilla ei ole tätä ”emotionaalista antennia”, on vaikeampi ilmaista myötätuntoaan, ennustaa reaktioitaan ja ehkä jopa minimoida kriisin vaikutukset. He tarvitsevat apua ymmärtääkseen, mikä on oikea lähestymistapa, erityisesti herkempien kanssa, kiinnittääkseen huomiota kollegoidensa ei-verbaalisiin ilmaisuihin, äänensävyyn ja sanavalintoihin, kaikkeen, mikä viittaa siihen, että jokin on vialla tai joku tuntee. epämukavaa.
Katso sisälle
Tunneäly (tai emotionaalinen avoimuus) ei tarkoita vain muiden mielentilan ymmärtämistä, vaan myös kykyä tutkia itseään ja olla yhteydessä omiin tunteisiinsa ja tunteisiinsa. Oletko tietoinen omista reaktioistasi kriisissä? Voitko osoittaa haavoittuvuutta, jonka avulla voit jakaa huolesi tiimisi kanssa ja ymmärtää, mitä he käyvät läpi?
Joskus kaikki ihmiset haluavat kuulla sinusta, kun he ovat huolissaan, ”minä myös” tai ”on okei, että tuntuu siltä”. Lisäksi tunneäly ymmärtää paremmin, miltä sinusta tuntuu ja miksi sinusta tuntuu siltä, voi auttaa sinua selviytymään kriisistä ja jopa selviytymään siitä paremmin sen sijaan, että työntäisit sen pois tai edes hautaaisit sen. tunteitasi.
Epäselvyyden sietokyky
Kriisin vaikutuksia lisää se, että joudumme kohtaamaan tuntemattoman. Jos työntekijöillä on tottumuksia ja he ovat vähemmän avoimia uusille kokemuksille tai jos he tarvitsevat selkeyttä ja ennalta määrättyjä puitteita tunteakseen olonsa turvalliseksi työssään, he voivat olla alttiimpia vieraiden alueiden manipuloinnille. joka liittyy kaaokseen.
He viihtyvät paremmin ympäristössä, jossa he eivät odota sen muuttuvan ajan myötä ja jossa he tietävät mitä odottaa. Ennen kaikkea on tärkeää normalisoida heidän epävarmuuden tunteensa ja olla käytettävissä vastaamaan heidän kysymyksiinsä. He tarvitsevat apua rakentaakseen itseluottamustaan, kun he kohtaavat harmaita alueita, luottamaan harkintakykyyn, kun he kohtaavat tilanteita, joita he eivät ole koskaan kohdanneet, ja opastaakseen heitä.
Ja jos sinulla ei ole selkeitä ohjeita antaa heille, ole vain rehellinen ja muistuta, että ei haittaa, jos emme vielä tiedä kaikkea, mutta tavoitteena on löytää ratkaisu yhdessä.
Sopeutumiskyky
Jotkut pystyvät kestämään kovia iskuja paremmin kuin toiset.
Kriisi voi tarkoittaa asioiden tekemistä toisin, lähestymistapojen mukauttamista sekä avoimuutta ja joustavuutta uutuuksille ja muutokselle. Tarkkaile siis työntekijöitä, jotka olivat aikoinaan vaatimustenmukaisuuden, menetelmien ja perusteellisuuden ”suojelijasi”, sillä kaaoksen iskiessä yleensä ”pehmeämpi” tila ottaa vallan. Voit kertoa heille, että heidän kurinalaisuuttaan ja johdonmukaisuuttaan arvostetaan suuresti, mutta tällaiset ajat saattavat vaatia enemmän joustavuutta, ei vain lyhyellä, vaan myös pitkällä aikavälillä.
Kriisi voi koskea myös niitä, joita motivoivat tietyt organisaation mieltymykset tai työolosuhteet, kuten rahallinen arvo, turvallisuus ja etätyö.
Rahallinen arvo
Työntekijät, jotka arvostavat rahallista arvoa ja korvauksia, saattavat kokea tällaisen kriisin varsin epävakaaksi.
Ihmiset peruvat aikoja, harjoittelevat sosiaalista etäisyyttä ja antavat vielä vähemmän painoarvoa tarjoamillesi tuotteille ja palveluille (paitsi tietysti käsidesiä ja wc-paperia 😉).
Jos korvauksesi on suoraan sidottu sopimusten allekirjoittamiseen ja verkostosi laajentamiseen, tämä pandemia voi olla huolestuttava.
Turvallisuuden tarve
Me kaikki tunnemme Maslow’n tarpeiden hierarkian, ja jos jotkut työntekijäsi päätyvät lähelle alimmaa puoliskoa ja tarvitsevat siten turvallisuuden tunnetta (jopa taloudellista turvaa) ja yhteenkuuluvuutta, he ovat todennäköisesti hieman huolestuneempia tänä aikana. .
He haluavat olla varmoja siitä, että heidän työpaikkansa on siellä huomenna ja että he ovat osa suurta yritysperhettä, joka suojelee heitä.
Etätyö
Positiivista on se, että ne, jotka etsivät yritystä, joka tarjoaa heille mahdollisuuden työskennellä kotoa, voivat olla iloisia kuullessaan, että jotkut, tai pitäisikö sanoa, että monet, etsivät suojaa suojellakseen ja vähentääkseen riskiä saada virus. , puhumattakaan hallitustemme sosiaalisen etäisyyden kunnioittamisesta.
Se on kuitenkin kokonaan toinen kysymys, saadaanko kollegasi luonnollisesti työskentelemään etänä. Jotta voimme arvioida henkilön tehokkuutta etätyössä, meidän on tarkasteltava muutamia asioita:
- Osaavatko he organisoida, seurata ja kiinnittää huomiota yksityiskohtiin työskennellessään kotona?
- Ovatko he kihloissa? Pitävätkö he lupauksensa eivätkä anna periksi helposti?
- Pystyvätkö he säilyttämään energiansa yksin tai eristyksissä? Vai tarvitsevatko he sosiaalisia kontakteja ollakseen tehokkaampia?
- Noudattavatko he sääntöjä ja menettelyjä? Vai käyttävätkö he oikoteitä ja jopa luovat omia sääntöjään?
Tehdäksesi etätyöstä tehokkaampaa ja sujuvampaa organisaatiossasi, tässä on joitain vinkkejä, jotka voivat auttaa sinua:
Etäyritykseksi ryhtyminen yhdessä yössä tuo mukanaan omat haasteensa. Jos olet hermostunut tästä äkillisestä muutoksesta, olemme myös kirjoittaneet joistakin asioista, joita teemme auttaaksemme meitä pysymään rauhallisina, tuottavina ja tehokkaina etätiiminä. Tutustu artikkeliin, jonka toivomme tarjoavan sinulle ideoita ja inspiraatiota uuden työympäristön hallintaan.
Siinä on paljon sulateltavaa. Mutta nyt, enemmän kuin koskaan, on aika vetää yhteen, ymmärtää toisiamme ja pyrkiä tarjoamaan joukkueillemme oikean ympäristön tullakseen vahvemmiksi kuin ennen.
Toivomme, että nämä vinkit auttavat sinua navigoimaan näillä hämärillä vesillä. Jos sinulla on muita kysymyksiä, älä epäröi kysyä meiltä – autamme ja osallistumme yhteiseen työhön.