Kuinka hyödyntää CRM:ääsi täysimääräisesti myynnin helpottamiseksi

CRM on tehokas työkalu myynnin kasvattamiseen ja yhä useammat yritykset ymmärtävät, että se on olennaista tavoitteidensa saavuttamiseksi. Monet heistä eivät kuitenkaan käytä sitä oikein, mikä heikentää tai jopa poistaa sen tehokkuuden.

Jotta CRM-järjestelmäsi voidaan ottaa käyttöön täysimääräisesti, tiettyjen moduulien kehittäminen, yrityksesi tarpeisiin mukauttaminen ja koko myyntitiimi omaksuminen olisi hyödyllistä.


Asiaankuuluvan CRM:n edellyttämät 3 moduulia

Saadaksesi kaiken irti CRM:stäsi, sinun tulee käyttää kolmea alla esitettyä moduulia.

1. Kampanja-moduuli

Tämän moduulin avulla voit seurata kampanjoita sosiaalisissa verkostoissa tai kertaluonteisia tapahtumia, kuten liikelounaita tai webinaareja. Tarkoituksena on keskittää niiden henkilöiden nimet, joihin ollaan yhteydessä, jotka osallistuvat tapahtumaan ja jotka mahdollisesti luovat liidejä myyjille. Valitsemalla kriteerit kampanjan luomiseksi, ohjelmisto etsii automaattisesti valittuja kriteerejä vastaavia yhteystietoja.

2. Prospekti-moduuli

Prospect-moduulin avulla voit jakaa ja ryhmitellä potentiaalisiksi asiakkaiksi muunnettuja liidejä erilaisten hyvin erityisten ja tarkasti määriteltyjen kriteerien mukaan. Hyvät käytännöt viittaavat siihen, että potentiaalinen asiakas voi yhdistää kampanjaan, lähteeseen tai alkuperään.

Tämä moduuli voi seurata kunkin mahdollisen asiakkaan myyntitoimintaa. Siten se mahdollistaa puheluiden, tapaamisten, postitusten ja kaikkien muiden tehtävien jäljittämisen, jotka liittyvät tavoitteeseen muuttaa se mahdollisuudeksi.

3. Mahdollisuudet-moduuli

Tämä moduuli mahdollistaa myyntisyklin seurannan loppuunsaattamisen ja prosessin yksittäisten vaiheiden visualisoinnin kokonaisuutena, mikä auttaa myyjää seuraamaan toimintaansa.

4 myyntipäällikön vastuuta, jotta CRM todella auttaisi myyntihenkilöstöäsi

1. Kouluta joukkuetta

Esimiehen tulee kouluttaa myyntihenkilöstöä CRM:n toiminnallisuuksiin ja parhaisiin otettaviin käytäntöihin, mutta myös viestiä odotuksistaan ​​toiminnan johtamisen suhteen.

Tässä on joitain odotuksia, joita hänellä pitäisi olla tiiminsä jäseniä kohtaan:

  • Syötä jokaisen vaiheen olennaiset tiedot;
  • Varmista, että jokaiselle liidille ja jokaiselle tilaisuudelle on aina suunniteltu toiminta;
  • Vaadi tietohistorian säilyttämistä.

2. Valitse kelpuutuskriteerit

Hänen on myös määritettävä potentiaalisten asiakkaiden kelpoisuusehdot (mieluiten kolme tai neljä) ja ilmoitettava niistä myyjilleen.

Näiden kriteerien pitäisi auttaa edustajia vastaamaan seuraaviin kysymyksiin:

  • Pitäisikö minun tavoitella tätä mahdollisuutta?
  • Kun saan saapuvan liidin, pitäisikö minun ottaa heihin yhteyttä vai ohjata hänet toisen sisäisen myyjän puoleen?

Kriteerien tulee olla CRM:n kenttä tai pudotusvalikko, koska ne pätevät olennaisesti kaikkiin myyjiin ja kaikkiin tilanteisiin.

3. Seuraa myyjän toimintaa

Kojelaudan käyttö mahdollistaa kunkin edustajan suorituksen seuraamisen suhteessa hänen toimintaansa. Jos toimintaohje on olemassa, johtaja näkee helposti, saavuttaako myyjä tavoitteet.

Myyntipäällikön on suunniteltava viikoittainen seuranta varmistaakseen, että myyjät ymmärtävät määritellyt kriteerit ja että he käyttävät CRM:ää oikein. Nämä tapaamiset vahvistavat myös heidän työmoraaliaan. Heidän tulee olla tietoisia siitä, että heidän CRM:ään syöttämänsä tiedon laadulla on suuri vaikutus yrityksen myyntiennusteisiin. Lisäksi myyjä, joka syöttää laatutietoja, on yleensä myyjä, joka hallitsee myyntiprosessin erittäin hyvin.

Esimiehen tulee pitää myyjänsä vastuullisina siitä, että he syöttävät johdonmukaisesti kaikki vaaditut tiedot CRM:ään. Hän voi perustaa seurausjärjestelmän, esimerkiksi kulutilin pidätyksen tai kilometrikorvauksen. Jälkimmäinen tulee sisällyttää työsopimukseen alusta alkaen.

4. Integroi uusi myyjä

Täydellinen ja hyvin organisoitu CRM on erittäin helppoa vasta saapuvalle myyjälle.

Työkalun on siksi sisällettävä asiakasluettelo sekä kuhunkin niihin liittyvät mahdollisuudet. Metsästäjälle Prospect-moduuli on erittäin tärkeä. Sen tulee sisältää muun muassa yksityiskohtainen ja ajantasainen tietue jokaisesta yhteydenotosta.

Valitettavasti monissa yrityksissä CRM ei ole valmis tai yksinkertaisesti riittämätön uuden myyjän saapuessa. Jos edellinen edustaja ei tehnyt työtä oikein, koko tietokanta on rakennettava uudelleen.

Muistaa

CRM:n tulee pystyä antamaan yleiskuva nopeasti ja helposti. Näin myyntipäällikkö näkee, onko sulkemisnopeus hyvä ja arvioi tarpeet myyntisuppilon huipulla. Se on myös erittäin hyödyllinen mittaamaan myyjien suorituskykyä ja myyntiprosessin hallintaa.

Nykyään millään yrityksellä ei ole varaa riistää itseltään hyvin kehitettyjä ja ennen kaikkea hyvin käytettyjä CRM-ohjelmistoja.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *