Kaikki vinkkimme onnistuneeseen viimeiseen työpäivään

Aiotko jättää yrityksesi kokeaksesi uusia seikkailuja muualle? Älä unohda omaasi viimeinen työpäivä ! Noudata neuvojamme lähteäksesi parhaissa olosuhteissa ja jätä hyvä muisto vierailustasi riippumatta iästäsi.

Kerro esimiehellesi ennen kollega-ystävääsi

Olet löytänyt uuden työpaikan, haluat irtisanoutua tai pyytää sopimuksen irtisanomista ja sinun täytyy luottaa itseesi. Ymmärrämme sinua, se on täysin normaalia, mutta ole varovainen valitaksesi oikeat ihmiset. Vaikka on parasta puhua ensin esimiehesi kanssa, sinun saattaa olla helpompi kertoa kollegallesi, josta on tullut ystävä jakamiesi tapaamisten ja projektien myötä. Jos et pysty hillitsemään itseäsi, usko projektisi hänelle syrjäisessä paikassa, suojassa uteliailta ja varmista, ettei hän toista sitä kenellekään. Esimieheni ei arvosta kuulevansa huhuja mahdollisesta lähdöstäsi, ja kohtaat epämiellyttävän tilanteen.

Jos haluat tehdä asiat oikein, kysy henkilökohtainen haastattelu N+1:ssäsi. Juuri tällä hetkellä voit ilmoittaa hänelle halustasi lähteä. Sinulle tämä on tilaisuus selittää lähdön syyt ja välttää nuhteita tai selvityksiä.

Yhdessä järjestätte työnne asti lähtöpäiväsi ja keskustelet mahdollisesta rekrytoinnista. Lopuksi sovit, miten ja milloin ilmoitat uutiset kollegoillesi, jotta et tee virheitä.

Laita kaikki kaunasi syrjään ja hallitse viestintäsi

Kun haastattelitte liittyäksesi yritykseesi, teit hyvän vaikutelman ja sait haluamasi työpaikan. Lähtöpäivänä tavoitteesi on sama: jättää sinusta hyvän kuvan. Tätä varten älä puhu vihaisista aiheista ja pidä kaunasi omana tietonasi. Älä syytä kaikkia maailman vikoja äläkä heilu työtovereitasi, jotka jäävät yritykseen.

Ottamalla asian itsellesi ja pysymällä positiivisena voit pyytää N+1:tä tai jopa N+2:ta kirjoittamaan suosituskirjeen tuleville työnantajillesi. Älä unohda tätä näkökohtaa, sillä se voi selvästi vaikuttaa tuleviin haastatteluihin.

Kävele toimistossa viimeisenä työpäivänä

Älä luota omaasi viimeinen työpäivä olla tuottava ja viimeistellä viimeiset tiedostot, ellet työskentele pienessä yrityksessä. Käytät useita tunteja usein pelättyyn vaiheeseen: näkemiin. Menet toimistosta toimistoon, osastolta osastolle kiittääksesi ja toivottaaksesi onnea jokaiselle yhteistyökumppanille, myös niille, joiden kanssa et ole koskaan työskennellyt tai edes puhunut.

Halutessasi voit selittää tämän uuden projektin, joka pakottaa sinut lähtemään. Se voi olla uusi työpaikka, koulutus, tauko tai a uudelleenkoulutus. Muista, että jokaisesta kollegasta voi tulla asiakas tulevaisuudessa. Jos et halua pohtia lähdön syitä, se on sinun oikeutesi. Sinun täytyy vain vastata, että haluat kokeilla uutta seikkailua.

Hyvästit on sinun ja yrityksesi politiikan päätettävissä. suuteletko toisiasi yleensä? Ota siitä kaikki irti, se on viimeinen kerta, kun voit laittaa huulesi Jean-Clauden kutiaville poskille… Varmista lopuksi, ettet unohda ketään. Tämä välttää tulevat huomautukset, kuten ”Ah, hän ei edes sanonut hyvästit minulle, mukava kaveri. Tiesin, että hän oli muutenkin töykeä!”

Onko sähköpostin lähettäminen poissaoleville pakollista?

Riippumatta siitä, mihin aikaan vuodesta päätät mennä, kaikki kollegasi eivät välttämättä ole paikalla. lähtöpäiväsi. Tässä tapauksessa voit lähettää sähköpostin, jonka he lukevat palatessaan. Ole ytimekäs ja positiivinen, he arvostavat prosessia.

Jos siltä tuntuu, voit lähettää sähköpostin koko yrityksellesi tehdäksesi vaikutuksen viimeisen kerran. Muista jakamasi hyvät muistot, asiat, joita tulet kaipaamaan ja asioita, joita et koskaan unohda. Lyhyesti sanottuna, luota itseesi, mutta vain PO-SI-TIVEllä!

Jälleen sähköpostin lähettäminen viimeinen työpäivä riippuu yrityksesi politiikasta. Jos se on rituaali, et näytä hullulta. Jos ei, älä vaivaudu tekemään sitä, vaarana on, että sinua pidetään papuna.

Pitäisikö jäähyväisjuhlat järjestää yrityksen sisällä vai sen ulkopuolella?

Tämä on kysymys, joka on oikeutettua kysyä aiemmin viimeinen työpäivä. Mutta jälleen kerran, se riippuu useista asioista.

Ensinnäkin, mikä on yrityksesi politiikka? Onko se rituaali jokainen työntekijä lähtee vai eikö kukaan ole koskaan tehnyt aloitetta? Voit olla ensimmäinen, joka uskaltaa tai seuraa vanhoja kollegoitasi.

Haluatko sitten todella koota kaikki kollegasi kokoushuoneeseen tai ruokalaan juomaan viimeisen hedelmämehun? Jotkut tulevat vain nauttimaan leivonnaisista sanomatta sinulle sanaakaan, mutta ei se mitään, et ole enää yllättynyt.

Valitse lopuksi fiksu aika kutsua kollegasi aloituspottisi. Tämä voi olla aamulla, aamiaisella, keskipäivällä parannetun aperitiivin saamiseksi tai iltapäivällä välipalaksi.

Voit myös pidentää juhlaa iltaan kutsumalla lähimmät kollegasi baariin ja/tai ravintolaan. Valitse ystävällinen paikka, jossa voit avoimesti keskustella projektistasi, tavoitteistasi ja muistoistasi yrityksessä. Tämä viimeinen hetki on tilaisuus antaa tunteidesi puhua, joten älä pidättele!

Kerää kaikki tavarasi ennen kuin lähdet lopullisesti

aikana sinun viimeinen työpäivä, sinun on palautettava kaikki yrityksesi toimittamat materiaalit. Tietokone, matkapuhelin, avaimet, merkit tai jopa työsuhdeauto varmista, että kaikki on moitteettomassa kunnossa. Samalla voit tallentaa elementtejä, joista voi olla sinulle hyötyä tulevaisuudessa, varoen luonnollisesti, ettei luottamuksellisia asiakirjoja palauteta.

Ylläpidä ammatillista verkostoasi ilmoittamalla henkilötietosi

Maailma on pieni, ja yritysmaailma on vielä pienempi. Et siis koskaan ole turvassa löytämästä entistä työkaveria toisesta yrityksestä tai kutsumasta häntä palveluntarjoajaksi tai toimittajaksi. Siksi on tärkeää pitää yhteyttä sen jälkeen viimeinen työpäivä. LinkedInin kautta yhdistämisen lisäksi voit jakaa henkilökohtaisen puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. Sitä vastoin älä epäröi kirjoittaa muistiin niiden kollegoiden yhteystiedot, joiden kanssa haluat jatkaa vaihtoa tulevaisuudessa. Tietenkin, kuten missä tahansa suhteessa, se ei välttämättä kestä, mutta et voi syyttää itseäsi yrittämättä jättämisestä!

Kun olet kiertänyt toimistoja ja kerännyt kaikki tavarasi, on aika sulkea ovi viimeisen kerran tälle yritykselle, jota et unohda… ja joka ei unohda sinuakaan!

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *