Jäävuoren piilotettu osa

Ihmiset kiehtovat minua. Mutta minua kiehtoo eniten se, mikä motivoi heidän käyttäytymistään, elementit heidän esittämän ulkonäön takana. Joskus en voi olla ajattelematta, kuinka eri ihmiset voivat kokea saman tapahtuman.

Ajattele tätä: olet Titanicin kyydissä ja nautit aluksen mukavuudesta ja vakaudesta sen purjehtiessa Atlantin valtamerellä, kun yhtäkkiä tunnet linja-auton ja kuuluisan jäävuoren törmäyksen. Törmäyksen jälkimainingeissa syntyy paniikki, kun pelastusveneiden räikeä puute käy ilmi. Tämä stressaava tapahtuma voi tuoda esiin sekä parhaat että huonot puolet mukana olevissa ihmisissä.

Ja silloin luonnolliset refleksimme tulevat esiin!

Lukuisia luonteenpiirteitä ja käyttäytymismalleja

Tästä pisteestä lähtien reaktioita on monenlaisia. On niitä, jotka osoittavat turhautumista ja aloittavat tappeluita, ja toiset, jotka yrittävät pysäyttää heidät säilyttääkseen rauhan. Jotkut tarjoavat paikkoja pelastusveneissä naisille ja lapsille, kun taas toiset yrittävät aggressiivisesti päästä kaikkien edelle. On niitä, jotka tukevat ympärillään olevia ihmisiä, ja toiset, jotka pakkaavat laukkunsa nopeasti pelastuksen sattuessa. Jotkut kuvittelevat pahinta, kun taas toiset ovat toiveikkaina.

Monet sukeltavat spontaanisti suoraan veteen ja takertuvat kelluvaan puuhun, kun taas toiset analysoivat tilannetta ennen toimiin ryhtymistä. Jotkut erittäin puhelivat puhuvat lakkaamatta vastakohtana toisille, jotka ovat hiljaa, tapahtumien täysin hukkuina, vähän kuin muusikot, jotka jatkavat soittamista loppuun asti kiireellisyydestä huolimatta.

Ja tietysti juuri tällaisissa tilanteissa luonnolliset johtajat osoittavat täyden potentiaalinsa ohjata ja hallita tilanteita.

Ja töissä?

Näissä stressaavissa tilanteissa on sitten mahdollista nähdä ihmisten todelliset kasvot. Ajattele työtäsi, jossa stressi on läsnä tiukkojen määräaikojen vuoksi, yhteistyö kollegoiden ja työntekijöiden kanssa, kiihkeiden neuvottelujen päätteeksi, vaikeuksia tehdä toisinaan epäsuosittuja ja tunnepitoisia päätöksiä.

Kaikki tämä tarkoittaa, että on useita tilanteita, joissa voimme nähdä päivittäin tapaamiemme ihmisten todellisen persoonallisuuden. Kieltämättä se ei ole kuin uppoava laiva, mutta silti tilanteita, joita kohtaamme jokapäiväisessä elämässämme töissä. Ja jotkut uivat vastaan ​​vuorovettä paljon useammin kuin toiset!

Testaa mahdollisia ehdokkaita

Kun emme tiedä, sopiiko ehdokas johonkin tehtävään, testaamme hänen luonnollisia refleksiään tavallaan. Ja jos sinulla on kaikki maailman rahat ja aika käytettäväksi sinua odottavista riskeistä ja ansoista huolimatta, niin olkoon niin, mutta tähän satunnaiseen skenaarioon on olemassa tehokkaampi lähestymistapa: löydä näiden ihmisten vahvuudet ja luontaiset mahdollisuudet. ennen kuin saat heidät ryhtymään toimiin.

Siten panostaminen työntekijän arviointityökaluun, joka tarjoaa persoonallisuusprofiilin, vähentää merkittävästi rekrytointivirheitä. Emme salaa sitä: jos kaikki menivät aggressiivisesti muiden edellä, kukaan ei olisi voinut paeta haaksirikosta yhtenä kappaleena!

Nousevien johtajien persoonallisuusprofiili

Monet ihmiset sanovat, että henkilön johtajuusominaisuudet ilmenevät (joskus ensimmäistä kertaa) hätätilanteessa. Eikö olisikin hienoa tietää, ketkä työntekijöistänne ovat luonnollisia johtajia, jotka vain odottavat huomatuksi tulemista ja joilla on taipumus sopeutua menestyksekkäästi johtamistehtäviin?

Usko minua, et halua odottaa ”Titanic-tyyppisen” kriisin mahdollisuutta, jotta voit tunnistaa nämä työntekijät. Jos haluat täyttää organisaatiosi johtajan roolin, sinun on parasta etsiä hyvän johtajan ominaisuuksia nykyisestä inhimillisestä pääomastasi. Joten ole varovainen!

Rekrytointi ei ole aina helppoa

Ilmeisistä syistä jotkut ehdokkaat yrittävät liioitella itseään tai vastata haastattelukysymyksiin esitelläkseen itsensä paremmassa valossa. Vaikka näin ei aina ole, sinun on parempi olla valmis tutkimaan asiaa tarkemmin! Mikä on pahempaa: väärän henkilön palkkaaminen työhön vai täydellisen ehdokkaan menettäminen?

Joka tapauksessa nämä rekrytointivirheet voidaan välttää. Huolimatta valtavasta valintakyvystäsi ja merkittävästä asiantuntemuksestasi, psykometrinen testi on kiistaton voimavara, sillä sen avulla voit lähestyä rekrytointiprosessiasi yhtenäisesti ja objektiivisesti.

Ajattele jäävuorimallia

Olematta liian ironinen, käytän jäävuorimallin analogiaa selittämään käyttäytymistä, joka näyttää sopivan hyvin Titanic-esimerkkiimme.

Joka tapauksessa tämä malli osoittaa, että pieni prosenttiosuus siitä, keitä olemme, on kaikkien nähtävissä (jäävuoren huippu, jos haluatte), kun taas arvomme, tunteemme, käyttäytymisemme ja luonnolliset refleksimme nousevat jostain paljon syvemmästä (näkymättömästä). osa jäävuorta, vedenalainen).

Nämä olennaiset asiat pitäisi… ei, TÄYTYY tunnistaa ennen kuin voit tehdä parhaan päätöksen työvoimastasi. Ja voit tehdä tämän käyttämällä persoonallisuusprofiilia.

Valintaprosessissasi monet hakijan ainutlaatuiset vahvuudet ja taipumukset jäävät huomaamatta, joten harkitse sijoittamista ratkaisuihin, jotka voivat luoda persoonallisuusprofiilin, jonka avulla voit paljastaa jäävuoren piilotetun osan, olipa kyseessä sitten potentiaaliset tai nykyiset työntekijäsi. ! Riippumatta tilanteestasi, ota askel taaksepäin ja tarkkaile. Ihmisten todelliset persoonallisuudet tulevat aina pintaan.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *