Hallitse kasvanutta asiakaskysyntää uudelleen avaamisen aikana

Yritykset avautuvat uudelleen, ja asiakkaiden kysyntä vaihtelee.

Tuoreen CFIB-tutkimuksen mukaan 64 % pienyrityksistä on täysin auki, mutta vain 28 % myy normaalia myyntiä. Täysin avoimet yritykset sanoivat, että ”asiakkaiden määrän väheneminen” oli tärkein syy siihen, että he näkivät normaalia pienemmät tulot. On tärkeää valmistautua ja hyödyntää kasvanutta asiakaskysyntää, kun avaamme uudelleen. Nämä toiminnalliset vinkit auttavat sinua välttämään asiakkaiden vaeltelemisen yrityksessäsi.

Virtaviivaista myymäläsi toimintaa

Kiristämällä myymäläsi toimintaa voit hallita tarkalleen milloin ja missä asiakkaat ostavat sinulta.

Anna asiakkaille useampi kuin yksi ostotapa

Vähennä hukkumisen riskiä kokeilemalla erilaisia ​​myyntitapoja.

Missä voit myydä tavarasi tai palvelusi Miten asiakkaat saavat tavaransa tai palvelunsa
Verkkokauppa Nouto myymälästä
Sosiaalisen median tilit Nouto laiturilta
Kaupassa Lähettää
reunalla (tai ulkopuolella) Toimitus
Puhelimessa Virtuaalinen kokemus

Varmista, että voit hyväksyä maksut kaikkialla, missä myyt. Jos haluat asiakkaiden tilaavan suoraan Instagramissa tai tekstiviestillä, voit luoda nopean online-kassalinkin. Tai jos haluat asiakkaiden soittavan tehdäkseen tilauksensa, sinun on osattava ottaa vastaan ​​luottokorttimaksuja puhelimitse tai sinulla on oltava oikeat työkalut etälaskutukseen.

Helpottaa ennakkoostoksia

Suunnittele etukäteen antamalla asiakkaiden tehdä ennakkotilauksia verkkokaupastasi tai varaamalla aika palvelun lunastamiseksi tai käymiseksi myöhemmin.

Oletetaan, että myyt keramiikkasarjoja kolmena päivänä viikossa. Kerro asiakkaille, milloin he voivat ennakkotilata nämä sarjat ja milloin he voivat noutaa tai toimittaa tuotteet. Tämä voi helpottaa varastonhallintaasi, koska tiedät tarkalleen, mitä tilausten täyttämiseen tarvitaan. Se voi myös antaa sinulle enemmän aikaa varaston tilaamiseen, mikä on ratkaisevan tärkeää, jos toimialallasi on toimitusketjuongelmia.

Toinen tämän aikarajan etu on, että sen avulla voit laatia johdonmukaiset aikataulut työntekijöille, koska sinulla on parempi käsitys siitä, milloin tarvitset apua. Se voi myös auttaa sinua parantamaan tuloksiasi. Gap-myymälöissä tehty kokeilu osoitti, että myös vakaammilla aukioloajoilla olevien myymälöiden myynti kasvoi 7 %.

Luo erilliset alueet kullekin myyntitavalle

Sinun tavoitteesi? Erottele ihmisiä niin paljon kuin mahdollista. Tätä varten haluat ryhmitellä ihmiset heidän tarpeidensa mukaan.

Luomalla esimerkiksi keräilylle omistetun jonon voit palvella asiakkaita nopeammin, koska keskityt yhteen työhön sen sijaan, että hyppäät tehtävästä toiseen. Jos sinulla on kauppa, voit luoda pikaselausosion, jossa tuotteiden nimet ja hinnat näkyvät selvästi. Näin asiakkaat näkevät turvallisesti, mitä sinulla on varastossa, ja estät tätä ryhmää hidastamasta muita asiakkaita.

Yksisuuntaisen reitin merkitseminen jokaiselle näille alueille auttaa myös minimoimaan kontakteja ja nopeuttamaan asioita.

Hyödynnä ylimääräistä tilaa

Jos sinulla on pääsy parkkipaikalle, jalkakäytävälle tai julkiselle patiolle kadulla, voit käyttää sitä. Tarkista, tarvitsetko lupia tai erityislupia paikallisilta yrityksiltä, ​​ennen kuin lunastat nämä tilat.

Kun osaat käyttää tilaa, määritä ajat, jolloin voisit todella käyttää enemmän tilaa.

  • Rivit: Auttaa asiakkaita asettumaan turvallisesti jonoon määrätylle ja erillään olevalle alueelle.
  • Nouto laiturilta: Jotta asiakkaat voivat pysäköidä ja noutaa tilauksensa.
  • Selaa: Auttaaksesi asiakkaita tekemään ostoksia turvallisesti joko myymäläsi ikkunasta, myymäläsi erityisalueella tai ulkopöydällä.
  • Ylivuoto: Saatat haluta lisätilaa, kun liikennettä on paljon, jotta asiakkaat voivat levitä ilman ruuhkaa yhdessä paikassa.

Määritä seuraavaksi kokoonpano, jonka tarvitset voidaksesi käyttää tätä tilaa. Saatat joutua ostamaan lisää pöytiä, kylttejä, liikennekartioita tai muita tarvikkeita näyttääksesi asiakkaille, missä heidän pitäisi olla.

Virtaviivaista tiimisi toimintaa

Asiakkaasi ensimmäinen vuorovaikutus on todennäköisesti henkilöstösi kanssa; joten haluat auttaa tiimiäsi tuntemaan olonsa varmaksi tekemäsi muutokset.

Lähetä henkilökuntasi kriittisiin aikoihin myymälässä ja ostopisteissä

Selvitä, missä asiakkaat ovat vuorovaikutuksessa työntekijöidesi kanssa, mieti, missä tarvitset henkilökuntaa, ja määritä sitten tarpeeksi työntekijöitä.

Mahdollisia vuorovaikutuksia:

  • Kassalla tai muissa ostopisteissä
  • Syöttö, kapasiteetin valvonta
  • Nouto tien varrelta, tilausten toimitus ulkopuolelta
  • Myymälässä vastaamaan asiakkaiden kysymyksiin
  • Tilausten täyttäminen takakonttorissa

Keskustele tiimisi kanssa kompromisseista, joita heidän on tehtävä saadakseen ihmiset liikkumaan nopeasti. Voit priorisoida asiakkaan kassalla sen sijaan, että kutsuisit toista henkilöä tulemaan kauppaasi, koska tämä vähentää yrityksesi sisällä vietettyä aikaa.

Listaa tärkeimmät tehtävät, jotta tiimisi tietää tarkalleen, mitä heidän on tehtävä.

Kouluta tiimiäsi suorittamaan maksimikapasiteettia

Kun liikennettä on paljon, et halua tiimisi juoksentelevan. Määritä, mitä täydellinen suorituskyky tarkoittaa yrityksellesi, noudattamalla kaikkia maakunnallisia ja alueellisia ohjeita.

Kouluta sitten tiimiäsi näihin erilaisiin tehtäviin, jotta he voivat suorittaa ne, jos aikataulut muuttuvat tai jos liikennettä on paljon. Keskustele ongelmista, joita hän saattaa kohdata, jos asiat eivät mene suunnitelmien mukaan. Mitä tapahtuu, jos asiakkaat eivät löydä parkkipaikkaa edestä? Tai jos komentoa ei suoriteta oikein? Luettele pahimmat skenaariot ja kehitä sitten ryhmällesi reaktiosuunnitelma.

Voit järjestää harjoitustunnin ennen avajaisia ​​tai jopa asteittaisen avaamisen rajoitetuin aukioloajoin. Se voi auttaa sinua ratkaisemaan ongelmia ja löytämään ratkaisuja asioihin, joita et ehkä ole ajatellut.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *