Elämän luvun päättäminen ja eteenpäin siirtyminen: 7 käytännön vinkkiä

Elämän luvun sulkeminen

Muutos on luonnollinen osa elämää, mutta joillekin meistä se voi olla vaikeampaa kuin toisille. Elämän luvun sulkeminen eteenpäin pääsemiseksi saattaa joskus tuntua jättimäiseltä haasteelta.

Halusitpa sitten muuttaa tapaa hallita talouttasi tai kävellä pois myrkylliseltä työpaikalta, asioiden lopettaminen on erittäin tärkeää.

Seuraavassa oppaassa syvennymme siihen, miksi on tärkeää mennä eteenpäin ja miten voit aloittaa sen.

Miksi meidän on vaikea jatkaa eteenpäin?

Vanhan ohittaminen ja uuden vastaanottaminen voi olla vaikeaa. Saatat joutua pitämään kiinni jostain elämässäsi – vaikka se ei tekisi sinulle mitään hyvää.

Olipa kyseessä työ, jota vihaat, tai kulutustottumukset, voi olla vaikeaa päästää irti jostain, josta on tullut mukava. On syy siihen, että sinulla on vaikeuksia mennä eteenpäin.

Ei muutos voi tarkoittaa vähemmän ahdistusta

Asiantuntijat ehdottavat, että tämä johtuu siitä, että olemme mukavuusalueellamme. Arybc.com-sivustolta lainattua mukavuusvyöhyke on ”psykologinen tila, jossa asiat tuntuvat ihmiselle tutuilta ja he ovat rauhassa ja hallitsevat ympäristöään, kokevat alhaista ahdistusta ja stressiä.”

Yksinkertaisesti sanottuna, kun vältät muutoksia elämässäsi, voit vähentää stressitasosi. Kuitenkin, kun asia, josta sinun täytyy päästä eroon, on aiheuttaa sinulle stressi, joka on hämmennys.

Jos esimerkiksi käytät aina liikaa kalliisiin vaatteisiin ja se saa sinut velkaantumaan, ongelmasta poistuminen tekee sinusta kaiken kaikkiaan onnellisemman.

Elämän luvun sulkemisen tärkeys

On paljon sanottavaa elämän luvun sulkemisesta ja eteenpäin siirtymisestä. Kun pysymme yhdessä paikassa, saatamme pysähtyä emmekä edisty niin pitkälle kuin voisimme.

Vaikka on inhimillistä haluta pitää kiinni mukavista tilanteista, meidän on opittava, milloin on oikea aika lopettaa jokin ja jatkaa eteenpäin. Tässä on joitain tapoja, joilla tämä harppaus voi auttaa sinua parantamaan elämäntapaasi.

Vältä vanhojen kuvioiden toistamista

Toistatko samoja kaavoja uudestaan ​​​​ja uudestaan? Jos sinulla on tapana löytää itsesi samoista valitettavista tilanteista – omasta valinnastasi – nyt on aika lopettaa asiat. Näkökulmasi ja asenteen muuttaminen auttaa sinua määrittelemään tulevaisuutesi uudelleen.

Tee tilaa uusille kokemuksille

Alexander Graham Bellin ikivanha sanonta kuuluu ”kun suljet yhden oven, toinen avautuu”. Ennen kuin voit alkaa saada uusia kokemuksia, sinun on lopetettava vanhojen kokemusten toistaminen.

Tai saatat olla niin kiireinen ympäröivän kaaoksen kanssa, ettet voi nauttia uusista asioista.

Muuta taloudellista tulevaisuuttasi

Taloudellinen tulevaisuutesi on käsissäsi, ja se tulee aina olemaan. Jos olet juuttunut vanhoihin tottumuksiin – kuten ylikulutukseen tai säästämisen epäonnistumiseen – voit voittaa nämä esteet.

Vasta kun alat sulkea luvun elämässä ja siirtyä eteenpäin, voit tehdä sen. Aiemmista virheistäsi oppiminen antaa sinun tehdä vankan taloudellisen suunnitelman tulevaisuutta varten.

Selvitä, mitä todella haluat

Mitä todella haluat elämältäsi? On mahdollista, että jos toistat jatkuvasti samoja virheitä, et vielä tiedä. Ihmiset pysyvät mukavissa tilanteissa, kun he eivät ole varmoja siitä, miten edetä.

Se on yleinen malli, mutta sinulla on mahdollisuus muuttaa sitä. Kun suljet yhden luvun, voit pysähtyä ja miettiä, miten haluat tarinasi menevän.

7 käytännön vinkkiä elämän luvun sulkemiseen

Nyt kun ymmärrät elämän luvun sulkemisen ja eteenpäin menemisen tärkeyden, käydään läpi, kuinka voit tehdä sen.

Totuus on, että sinun on muutettava käyttäytymistäsi ja toimiasi, jos haluat erilaisia ​​​​tuloksia. Katsotaanpa seitsemää pientä (mutta merkittävää) asiaa, jotka voit tehdä ja jotka auttavat sinua vaihtamaan kerrontaa.

1. Keskity itseesi

Ennen kuin voit jättää yhden luvun taaksesi, sinun on muutettava näkökulmaasi. Joskus se on niin yksinkertaista kuin aloittaa miksi.

Miksi teet mitä teet? Kenelle sinä teet sen?

Riittävän usein, kun epäröimme siirtyä eteenpäin, se johtuu jostain muusta. Ehkä kulutit liikaa näyttääksesi muille ja jouduit velkaan. Ehkä pysyt huonossa suhteessa, koska et halua loukata toisen tunteita.

Oli syy mikä tahansa, sinun on alettava keskittyä itseesi. Kun olet selvillä siitä, miltä haluat tulevaisuutesi näyttävän – ottamatta huomioon kaikkia ympärilläsi olevia – voit ryhtyä toimiin päästäksesi perille. Ole itsekäs positiivisella tavalla ja mieti mitä haluat.

2. Pohdi, mitä olet oppinut

Me kaikki teemme virheitä silloin tällöin, mutta sen ei pitäisi estää sinua. Vaikka on normaalia sotkea asioita, tärkeintä on se, mitä teet seuraavaksi. Kun olet tehnyt jotain väärin, miten korjaat sen ja aloitat eteenpäin?

Jos on aika sulkea luku ja siirtyä eteenpäin, harkitse hetki, mitä olet oppinut. Jokaisessa kokemuksessamme opimme uuden oppitunnin, jota voimme hyödyntää.

Esimerkiksi, jos olet aina elänyt palkasta palkkaan, mutta sinulla ei ole säästöjä, se voi olla pelottava asema.

Jos autosi hajoaa ja tarvitset käteistä maksaaksesi korjaukset, saatat huomata, että sinulla ei ole rahaa! Siinä tapauksessa olet oppinut säästämisen arvon ja voit soveltaa sitä tulevaisuuden talouteen.

3. Vältä toistamasta samoja virheitä

Se, mitä teit aiemmin, ei toiminut, ja sinun pitäisi tunnustaa se. Jos esimerkiksi sait velkaa ylikulutuksesta, se aiheutti sinulle ongelman.

Kun tunnustat ja hyväksyt tekemäsi virheet, voit alkaa siirtyä niiden ohi ja välttää tekemästä samoja virheitä kerta toisensa jälkeen.

4. Yritä pitää päiväkirjaa pysyäksesi raiteilla

Kun kamppailet muutoksen kanssa ja päätät luvun elämässä, yksi parhaista asioista, mitä voit tehdä, on päiväkirja.

Ongelman tai kokemuksen kirjoittaminen ylös voi olla katarsista toimintaa. Lisäksi päiväkirjan pitämisellä on monia mielenterveyshyötyjä, joita et ehkä ole odottanut.

Lisäbonuksena voit käyttää päiväkirjaasi myös taloussuunnittelijana. Jos haluat muuttaa budjettiasi, voit kirjoittaa tähän muistiin kulutustottumuksesi.

5. Aloita uusi harrastus

Mieti, mitä todella tarkoittaa kokeilla jotain uutta. Tutkimukset viittaavat siihen, että jonkin hauskan tekeminen, kuten harrastus, voi parantaa mielenterveyttäsi.

Etsi harrastuksia, jotka eivät maksa paljon rahaa. Et halua pilata talouttasi tekemällä jotain kallista. Sen sijaan saatat haluta kokeilla ilmaista toimintaa, urheilua tai jopa vapaaehtoistyömahdollisuuksia.

6. Tee joitain suunnitelmia tulevaisuutta varten

Mistä tänään kiittäisit sinua tulevaisuudessa? Voitko tehdä elämästäsi helpompaa ja tietysti onnellisempaa vanhetessasi?

Jos keskityt menneisyyteen, sinun on muutettava asioita. Kuvittele haluamasi taloudellinen tulevaisuus ja aloita työskentely sen eteen.

7. Aloita taloutesi seuranta

Kun siirryt tähän uuteen taloudelliseen tulevaisuuteen, sinun tulee seurata edistymistäsi. Jos esimerkiksi budjetin pitäminen on vaikeaa, yritä etsiä tapoja pysyä raiteilla (vaikka se olisi vaikeaa!).

Voit esimerkiksi käyttää laskentataulukkoa tai sovellusta nähdäksesi, kuinka paljon kulutat kuukausittain. Jos olet aina ollut huono seuraamaan talouttasi, tämä vinkki auttaa sinua sulkemaan sen luvun elämässäsi ja siirtymään eteenpäin.

Mitä enemmän rahasi päällä olet, sitä helpompi koko prosessi on. Mieti, mikä seurantatapa sopii elämäntyyliisi.

Elämän luvun sulkeminen voi olla tilaisuus jollekin uudelle

Kiinnostaako tai pelottaako ajatus luvun sulkemisesta sinua? Kun alat siivota vanhoja, hyödyttömiä tapoja, voit tehdä tilaa uusille. Tämä sääntö pätee erityisesti taloutesi suhteen.

Jos budjettisi ei ole huippukunnossa, on aika tehdä positiivisia muutoksia. Vasta kun heiluttaa hyvästit huonoille taloudellisille tavoille, voit aloittaa parempia.

Säästätpä sitten enemmän tai kulutat vähemmän, nämä käytännön vinkit voivat auttaa sinua menestymään!

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *