8 tapaa, joilla minimalismi säästää rahaa

Minimalismi säästää rahaa

Minimalismi ei ole vain muotisana tai sisustustrendi. Se on tapa lähestyä elämää kokonaisuutena! Minimalistisen elämäntavan omaksuminen säästää rahaa, yksinkertaistaa monia elämän logistiikkaa ja antaa lopulta enemmän vapautta.

Tietenkin, kuten melkein mikä tahansa muu elämäntapa, minimalismi ei sovi kaikille. Ennen kuin päätät sukeltaa, kannattaa tutustua siihen, mitä minimalismi on, miten minimalismi säästää rahaa ja kuinka toteuttaa minimalistisia periaatteita omassa elämässäsi.

Juuri siitä olemme täällä puhumassa!

Mitä on minimalismi?

Jos minun pitäisi tiivistää minimalismi muutamalla sanalla, se olisi ”eläminen vähemmällä”. Sen sijaan, että suuntaisit elämäsi aineellisen omaisuuden ympärille, poistat sotkun ja keskityt muihin arvoihin.

Minimalismi on sitä, mitä saat, kun olet riisunut elämäsi takaisin perusasioihin ja säilyttänyt vain ne asiat, joita tarvitset tai jotka aidosti tuovat sinulle onnea.

Tässä yhteydessä voit ajatella minimalismia yksinkertaisen elämän muotona. Muodollisesti minimalismi on myös taideliike. Lisäksi se on arkkitehtoninen/design-trendi, mutta tässä keskitymme elämäntavan merkitykseen.

Se on Dictionary.com-sivuston neljäs määritelmä: ”Elämäntapa, johon liittyy oman aineellisen omaisuutensa vähentäminen tai yksinkertaistaminen, joka vapauttaa ihmisen elämään tarkoituksellista, tarkoituksenmukaisempaa, henkisempää jne.”

On olemassa joitain ilmeisiä tapoja, joilla minimalismi säästää rahaa – ja joitain ei niin ilmeisiä myös! Siirrytään luetteloon.

8 tapaa minimalismi säästää rahaa

Kun etsit tapoja säästää rahaa, koko elämäntapamuutos saattaa tuntua radikaalilta! Mutta vaikka kyllä, minimalismi säästää rahaa… se ei ole vain rahasta.

Vähemmällä eläminen voi parantaa elämääsi myös muilla tavoilla! Minimalismi voi auttaa sinua vapauttamaan aikaa, vähentämään stressiä, nauttimaan kokemuksista asioista jne.

Jos nämä minimalistisen elämäntavan edut vetoavat sinuun, kaikki tavat, joilla minimalismi säästää rahaa, ovat vain kirsikka päälle. Tässä niitä kahdeksan!

1. Vähentää tarpeettomia menoja

Aloitetaan ilmeisestä hyödystä! Minimalistit eivät käy ostoksilla joka viikonloppu. Minimalistisessa kodissa et näe jokaista hyllyä ja tiskiä pikkutarvikkeilla ja kodinkoneilla peitettynä.

Sen sijaan, että ostaisivat tonnia vaatteita ja kenkiä, minimalistit voivat rakentaa kapselivaatekaapin. Ja kun omaksut minimalistisen elämäntavan, et todennäköisesti joudu hakemaan uusinta puhelinta joka vuosi.

Et osta asioita impulsiivisesti

Minimalismin ydin on ostaa vain (tai enimmäkseen) sitä, mitä todella tarvitset, ei impulssiostosten tekemistä. Ennen kuin ostat jotain uutta, nuku sen päälle.

Mieti, kuinka usein todella käytät sitä. Mieti, mihin sen sijoittaisit, jotta se ei ole vain ylimääräistä sotkua. Kysy itseltäsi, tarvitsetko sitä vai onko sinulla vain ”kiiltävän esineen syndrooma”. Ja muista: jokainen osto, jota vastustat, tarkoittaa, että pidät rahat taskussasi!

2. Kannustaa pienempään asumiseen

Minimalismi ei tarkoita vain kodin sisällä olevia esineitä – se voi koskea itse kotia! Kun sinulla on tapana elää vähemmällä, et tarvitse valtavaa tilaa.

Koska asuminen on tyypillisesti yksi suurimmista kuluistamme (oli se sitten vuokra tai asuntolaina), minimalismi säästää täällä paljon rahaa. Tyytyväisyys kodin tai asunnon pienempään neliömetriin voi muuttaa rahamatkaasi.

Se voi myös helpottaa ensimmäisen asunnon ostamista ja kiinteistöportaille pääsemistä.

3. Muuttaa autovalintojasi

Autot ovat toinen suuri hankinta, joka voi toimia joko puolestasi tai sinua vastaan. Jos sinulla on tapana jahtaa näyttävimpiä autoja ja ostaa aina uusia, minimalistinen ajattelutapa voi muuttaa tapaa, jolla näet ajoneuvosi.

Autot ovat alenevia omaisuuseriä, joten mitä enemmän käytät autoon, sitä enemmän menetät rahaa ajan myötä. Lisäksi kalliissa autoissa on yleensä korkeammat huolto- ja korjauskustannukset.

Muokkaat tapasi ajatella autoista

Kun tavoittelet minimalismia, se auttaa muokkaamaan ajatteluasi ajoneuvoista. Sen sijaan, että puhuisit statuksesta tai ylellisyydestä, ajattele autoja tapana kuljettaa sinut turvallisesti pisteestä A pisteeseen B.

Harkitse käytetyn auton ostamista kalliin lainan ottamisen sijaan ensi vuoden malliin. Priorisoi olennaiset tarpeet deluxe-ominaisuuksien sijaan. Tässä muutamia vinkkejä auton säästämiseen!

4. Minimoi velan ja koronmaksut

Koska minimalistit eivät osta paljon asioita, he eivät kerää paljon luottokorttivelkoja, kalliita automaksuja jne.

Tämä on hyvä uutinen taloutesi kannalta, koska velalla on taipumus luoda enemmän itseään. Korkokulujen kasautuessa saatat joutua maksamaan alkuperäisen velan pois.

Jos sinulla on jo velkaa, voit aloittaa minimalismimatkasi pääsemällä eroon kuluttajavelasta. Se sujuu paljon nopeammin, kun olet jo sitoutunut välttämään tarpeettomia kuluja!

Ja kun joudut ottamaan uuden lainan (koulu, auto, asuntolaina jne.), varmista, että ostat halvimmat korot.

5. Auttaa sinua keskittymään laatuun määrän sijaan

Saatat ajatella, että minimalismi säästää rahaa tekemällä sinusta halpaluistimen. Mutta se ei ole aivan totta. Koska minimalistit ovat erittäin erottelevia ostamiensa asioiden suhteen, se tarkoittaa yleensä investointeja laadukkaampiin tuotteisiin.

Tällä tavalla voit säästää rahaa ostamalla hyviä asioita sen sijaan, että sinun tarvitsee ostaa ja ostaa samoja asioita uudelleen ja uudelleen, kun ne kuluvat.

Se tarkoittaa myös, että voit keskittyä todella nauttimaan omistamistasi asioista ja saamaan niistä enemmän irti. Sen sijaan, että täytät tilasi turhalla sotkulla, ole valinnainen hankkiessasi toimivia ja mielekkäitä asioita.

6. Alentaa vakuutustarjouksiasi

Minimalismi ei alenna sairausvakuutuskulujasi, mutta se voi säästää muissa vakuutuksissa. Esimerkiksi autotyyppi, jota ajat, vaikuttaa vakuutusmaksuihisi.

Minimalistinen elämäntapa tarkoittaa, että et todennäköisesti osta ja vakuuta kalliita ”leluja”, kuten veneitä ja moottoripyöriä.

Lisäksi saatat pystyä alentamaan henkilökohtaisen omaisuuden kattavuutta tai vuokraajan vakuutuskustannuksia, jos sinulla ei ole tonnia vakuutettavia arvoesineitä.

7. Alentaa ylläpito- ja korjauslaskuja

Paljon tavaraa on työtä! Kun sinulla on isompi talo, komeammat ajoneuvot, enemmän laitteita ja tekniikkaa… se kaikki on tavaraa, joka sinun on huolehdittava, korjattava tai lopulta vaihdettava.

Oppiminen elämään vähemmällä minimalismin avulla maksaa vähemmän ja ottaa sen aikataakan sinulta pois. (Minimalismi säästää rahaa, ja he sanovat, että aika on rahaa… kaksinkertainen säästö!)

8. Mahdollistaa elämänmuutosten tekemisen helposti

Haluatko muuttaa parempaan työhön tai halvemmalle asumiskustannuksille? Minimalismi poistaa joitain esteitä, jotka voivat tehdä suurista liikkeistä vaikeaa.

Sinun ei tarvitse vuokrata viittä U-haulia tai myydä tonnia tavaraa murto-osalla siitä, mitä maksoit pihakaupassa. Jos haluat matkustaa eri puolille maata tai jopa muuttaa toiseen maahan, minimalismi tarkoittaa sitä, että sinua sitovia asioita on vähemmän.

Vapaus + raha on loistava yhdistelmä, ja juuri sitä minimalistinen elämäntapa voi tarjota. Mene etsimään parempia taloudellisia mahdollisuuksia!

Onko minimalismi oikea sinulle?

Jos olet kiinnostunut minimalismista, älä tunne, että sinun täytyy heittää kaikki omaisuutesi pois ensimmäisenä päivänä. Kokeile sitä ensin pienemmässä mittakaavassa! 30 päivän minimalismihaaste on hyvä paikka aloittaa.

Voit kokea, millaista on luoda uusia tapoja, kohdata joitain turhauttavia projekteja ja jopa nähdä, kuinka minimalismi voi parantaa mielenterveyttäsi ja antaa sinulle rauhaa.

Minimalismi säästää rahaa ja aikaa ja voi tehdä elämästäsi yksinkertaisempaa ja parempaa. Ymmärtääksesi tämän idean todella lukemalla nämä hämmästyttävät minimalismia käsittelevät kirjat ja opit olemaan taloudellinen minimalisti!

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *