5 asiaa, jotka on otettava huomioon ennen harjoittelijan palkkaamista

Joka kevät monet opiskelijat saapuvat akateemisen matkansa viimeisille kilometreille. Tämä johtaa siihen, että monet harjoittelijat ovat käytettävissä hyödyntämään oppimiaan organisaatiossa.

Sinulle on ehkä tullut mieleen rekrytoida harjoittelija vastaamaan tarpeitasi tai antaa mahdollisuus sitä pyytäneelle opiskelijalle.

Ennen harjoittelijan rekrytointia sinun on kysyttävä itseltäsi useita kysymyksiä, jotta saat kaiken irti organisaatiostasi. Ennen kuin palkkaat hänet, tässä on 5 tärkeää näkökohtaa, jotka on otettava huomioon.

1- Tehtävät yrityksessä ja harjoittelijan koulutusala

Harjoittelut voivat kattaa hyvin laajoja alueita, ja siellä voi olla tehtäviä, joita et ole ajatellut vain lukemalla harjoitteluhakemuksen otsikon. Harjoittelijalla on asiakirja, joka sisältää yhteenvedon tärkeimmistä tavoitteista ja tehtävistä, jotka hänen on suoritettava oleskellessaan häntä isännöivässä yrityksessä.

Siksi ensimmäinen kysymys, joka tulee kysyä itseltäsi ennen kuin harkitset vakavasti harjoittelijan rekrytointia, on: Voivatko harjoittelukuvauksessa käsitellyt tehtävät kattaa yrityksesi sisällä? Tee yhteys suoritettavien tehtävien ja yrityksen kaiken toiminnan välille. Hakemus voi olla mielenkiintoinen, mutta jos harjoittelijan koulutusala ei vastaa tarjoamaasi, ei ole tarvetta mennä pidemmälle.

Kun luet asiakirjaa, kysy itseltäsi, onko sinulla tärkeitä tehtäviä uskottavana hänelle. Onko harjoittelijan koulutusala relevantti yrityksesi kannalta? Ovatko tehtävät, jotka sinun on uskottava hänelle, sopivia?

2- Harjoittelijan rekrytointi tarkoittaa myös heidän ohjaamista ja vastaanottamista

Harjoittelija tarvitsee ohjausta syntetisoidakseen tehokkaasti opitun tiedon ja siirtääkseen sen liiketoimintatilanteisiin.

Sitoudu nimeämään opiskelijalle vastuuhenkilö yrityksesi sisällä. Tämän henkilön on huolehdittava harjoittelijan aloittamisesta, koulutuksesta, arvioinnista ja ohjauksesta sekä tehtävä yhteistyötä ohjaavan professorin kanssa.

Suunnittele tila jo valmiiksi hänen saapumistaan ​​varten, joka on ehdottoman välttämätöntä sen tehtävien asianmukaisen suorittamisen kannalta. Harjoittelijan rauhoittamiseksi on hyvä idea valita integraatioillallinen esimiehen ja/tai sellaisen henkilön kanssa, joka viettää suuren osan ajastaan ​​kyseisen harjoittelijan kanssa.

Harjoittelusta vastaavan henkilön lisäksi on huolehdittava siitä, että käytettävissä on resurssit harjoittelijan asianmukaiseen ohjaamiseen. Työntekijöiden ja esimiesten, jotka joutuvat työskentelemään yhteistyössä harjoittelijan kanssa, on oltava käytettävissä ohjaamaan häntä ja integroimaan hänen läsnäolonsa päivittäiseen aikatauluunsa.

Hyvin ohjattuna, riittävän tervetulleeksi ja hyvin jäsennellyllä harjoittelujaksolla harjoittelija pystyy hankkimaan käytännön tietoa ja omaksumaan yrityksessä lähestytyt tekniikat saavuttaakseen paremmin siirtymän akateemisen kokemuksen ja konkreettisen maailmantilanteen välillä. työn.

3- Harkitse ja/tai varaa harjoittelijan palkkio

Oppisopimus- ja ammatillisten taitojen kehittämisharjoittelu ei aina vaadi palkkiota harjoittelijaa isännöiviltä yrityksiltä. Koska se jätetään usein yritysten harkinnan varaan, käytä aikaa arvioidaksesi, onko harjoittelijoiden korvaus vaihtoehto.

Jos palkkio on pakollinen, arvioi maksettava palkka harjoittelun tarpeiden mukaan. Riittävän palkkion määrittämiseksi on otettava huomioon tehtävien luonne, aikataulut, harjoittelijan akateeminen ja ammatillinen kokemus (kyseessä voi joskus olla koulun penkkiin paluu), kohdeala jne.

Jos palkkio ei ole pakollinen ja päätät olla palkitsematta (budjetti- tai muista syistä), voit kuitenkin miettiä vaihtoehtoja. Esimerkiksi: lahjakortit, integraatioillalliset, joukkoliikennelipun maksutarjous, kulutilin käyttöoikeus, ilmainen tai alennettu pääsy yrityksesi tuotteeseen tai palveluun, optiot tai osakkeet, jos yrityksesi on pörssissä jne.

4- Tutustu harjoittelijaan ennen kuin tapaat hänet

Kuinka opit tuntemaan tulevan harjoittelijan, jonka tapaat heti? Tee hänelle psykometrinen testi. Ei ole parempaa tapaa adoptoida oppia tuntemaan vahvuudet sanoi harjoittelija ja käytä niitä hyvään käyttöön yrityksessäsi koko työharjoittelunsa ajan.

Koska työharjoittelu yrityksissä kestää yleensä muutaman viikon, et voi näin lyhyessä ajassa tarkasti tunnistaa, mitä vahvuuksia ja kykyjä kannattaa hyödyntää. Varustaudu työkaluilla, joiden avulla voit nopeasti paikantaa näkökohdat, joissa menestymisen mahdollisuutesi ovat korkeat. Tunnista samalla tavalla ne näkökohdat, joissa joudut epäilemättä ponnistelemaan harjoittelijan ohjaamiseksi.

5- Tapaa harjoittelija haastattelua varten

Luo yhteys harjoittelijan persoonallisuuden, arvojen, asenteiden, käyttäytymisen ja työympäristön sosiaalisten ja teknisten realiteettien välille.

Kerro heille yrityksestäsi ja tehtävistä, joita he tarvitsevat harjoittelun aikana. Esitä hänelle kysymyksiä hänen akateemisesta oppimisestaan, hänen halustaan ​​tehdä harjoittelu yrityksessäsi, anna hänelle harjoittelupaikkaan liittyviä tietoja ja ilmoita hänelle palkkiosta.

Kannusta harjoittelijaa keskustelemaan havaitsemistasi vahvuuksista psykometrisessä testissään ja katso, kuinka niitä voidaan hyödyntää niiden lyhyiden viikkojen aikana, jotka harjoittelijasi työskentelevät yrityksessäsi.

Olet valmis tekemään tarjouksesi!

Hyvällä tehtävien arvioinnilla, harjoittelijaa ohjaavilla resursseilla ja palkitsemisnäkökulman arvioinnilla olet hyvin varusteltu. Hyvällä valmistautumisella hyvän harjoittelupaikan tarjoamiseen voi olla myönteisiä vaikutuksia. Tuleeko tästä harjoittelijasta työntekijäsi? Palkkaako hänet muualle, mutta suositteleeko hän palveluitasi työnantajalleen?

Lopuksi, kun annat hänelle psykometrisen testin, saat vaikutelman, että tunnet harjoittelijasi jo hyvin ja arvioit ennen kuin hän edes aloittaa, onko hänelle mahdollisuuksia yrityksessäsi tämän harjoittelun seurauksena.

Lisäksi toivotamme itse AtmanCoon harjoittelijat tervetulleiksi ja käytämme tietysti psykometristä lähestymistapaa varmistaaksemme, että teemme oikean valinnan!

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *