4 vältettävissä olevaa rekrytointivirhettä Atman-testin ansiosta

Rekrytointi ja valinta ovat henkilöstöjohtamisen tärkeimpiä tehtäviä. Tämä ei ole vain ratkaiseva askel yrityksen menestykselle, vaan se voi myös säästää paljon rahaa! Itse asiassa huonon palkan kustannukset voivat vaihdella 30 %:n ja yli 200 %:n välillä työntekijän vuosipalkasta riippuen kyseessä olevan toimen tärkeydestä.

Miksi oikean työntekijän löytäminen on niin vaikeaa? Miten on mahdollista, että kaikesta tutkimuksesta ja koulutuksesta huolimatta teemme kalliita rekrytointivirheitä?

Koska olemme ihmisiä, siksi! Mutta epätäydellisestä luonteestamme huolimatta olette iloisia saadessanne tietää, että on olemassa ratkaisu yleisimpien rekrytointivirheiden välttämiseen!

Mikä on Atman-testi?

Lyhyesti sanottuna Atman-testi on tieteellisesti validoitu psykometrinen työkalu, joka voi antaa sinulle objektiivisen käsityksen testin ottajistasi. Oletetaan esimerkiksi, että sinulla on kaksi ehdokasta, jotka hakevat aloitustason paikkaa. Molemmat kävivät samassa yliopistossa, valmistuivat samalla tutkinnolla ja saivat hyvät arvosanat. Kuinka voit määrittää, kuka on paras ehdokas pelkästään näiden tietojen perusteella, varsinkin kun et tiedä, keitä he todella ovat?

Täällä Atman tulee antamaan sinulle puuttuvat tiedot. Se esittelee heidän persoonallisuuttaan ajatusrakenteen, motivaation, johtajuuden, sosiaalisuuden ja jopa heidän paineensietokykynsä suhteen. Näiden tietojen avulla on helppo nähdä, kuinka Atman-testi voi parantaa rekrytointiprosessiasi.

Mutta tämän erityispiirteen vuoksi aiomme puhua neljästä yleisimmästä palkkausvirheestä, jotka voitaisiin välttää Atman-testillä.

Rekrytointivirhe #1: Luotetaan vain haastatteluun

Monet asiat voivat mennä pieleen, kun luotat vain siihen, miten haastattelu meni, ja siihen on monia syitä.

On ihmisiä, jotka eivät vain ole hyviä haastateltuina! Heillä saattaa olla kaikki etsimäsi taidot ja pätevyys sekä persoonallisuuden piirteet, jotka sopivat täydellisesti työhön ja organisaatioon – mutta et koskaan tiedä.

Toisaalta jotkut ihmiset ovat luonnostaan ​​syntyneet ”myyjän” persoonallisuudella.

He tulevat haastatteluihin luottavaisin mielin ja viehättävinä ja voivat navigoida missä tahansa tilanteessa ja kumota minkä tahansa kysymyksen. Heillä ei ehkä ole taitoja tai kokemusta, mutta hei! He ovat hyviä ja olet varma, että he voivat oppia, eikö niin?

Atman-testi ei vain kerro enemmän ihmisestä sisältä, vaan sen avulla voit myös ymmärtää häntä paremmin haastattelun aikana. Ehdokkaat voivat olla haastattelussa hyvin ujoja, mutta tiedät jo Atman-testistä, että se johtuu siitä, että he ovat luonteeltaan introvertteja.

Rekrytointivirhe #2: Luota vaistoihisi

Huolimatta kaikista kirjoista ja artikkeleista, joissa korostetaan, että on tärkeää olla palkkaamatta vaistonvaraisesti, olisit yllättynyt siitä, kuinka monet ihmiset vielä tekevät. Ihmiset ovat yleensä kiinnostuneempia ihmisistä, joita he pitävät miellyttävinä; ja nämä ihmiset ovat yleensä ihmisiä, jotka muistuttavat heitä itsestään! Se, mitä niin usein kutsutaan hänen ”tunteensa”, ei ole muuta kuin subjektiivinen arvio, joka perustuu 30 minuutin keskusteluun. Mutta jos et voi luottaa intuitioosi, mihin voit luottaa?

Kun hakijasi suorittavat Atman-testin ennen haastattelua, saat enemmän tietoa siitä, keitä he ovat, ennen kuin tapaat heidät. Atman-testin tulokset toimivat myös lisäarviointityökaluna, joka tekee rekrytointiprosessistasi objektiivisempaa. On olemassa useita harhoja, jotka voivat hämärtää harkintakykyämme haastattelun aikana, mutta Atman-testin avulla voit olla varma, että nämä harhat vähenevät merkittävästi.

Rekrytointivirhe #3: Et tiedä mitä etsit

Toinen hyvin yleinen rekrytointivirhe tapahtuu, kun et tiedä, mitä hakijalta etsit. Okei, tiedät tiedot, taidot ja kyvyt, joita tarvitaan työn onnistumiseen, mutta tiedätkö WHO etsit? Edellyttääkö työn luonne työntekijäsi noudattavan tiukkoja sääntöjä ja menettelytapoja? Vai pitäisikö hänen olla luova ja sopeutua nopeasti erilaisiin tilanteisiin?

Uskokaa tai älkää, vaikka joku luulee olevansa sellainen henkilö, joka osaa molempia, jokainen ihminen on taipumus olla jompikumpi. Kyse ei ole siitä, etteikö ihminen voisi tehdä molempia, vaan ihmiset ovat luonnostaan ​​perinteisempiä tai mukautuvaisempia yleisten tehtävien suorittamisessa. Tietyn asennon vaatimuksiin vastaavien luonnollisten refleksien omaaminen ei takaa vain sitä, että työ tehdään oikein, vaan että työntekijä osaa tehdä sen helpommin.

Tämä on vain yksi monista muista luontaisista ominaisuuksista, jotka voivat vaikuttaa siihen, miten he suorittavat tehtäviään. Atman-testi kertoo ehdokkaasi luonnolliset refleksit; hänen sopeutumiskykynsä, hänen organisoitumisensa, hänen kilpailukykynsä, hänen itsevarmuutensa, kiiru! Atman-testi paljastaa paljon!

Rekrytointivirhe #4: Ei oteta huomioon sovi ehdokkaan valinta

Ehdokkaan ansioluettelo oli hämmästyttävä. Hänellä oli kaikki tarvittavat taidot, pätevyys, koulutus ja kokemus. Haastattelu meni hyvin ja luulet vihdoin saavasi sen jättipotti. Mutta sitten hän liittyy organisaatioon eikä ole niin hyvä kuin luulisi. Hän näyttää eksykseltä, hämmentyneeltä, jopa turhautuneelta. Vaikka hän on jo onnistunut suorittamaan näitä tehtäviä toisessa yrityksessä.

Kaikki henkilöstöhallinnon kirjat korostavat paitsi sitä, että henkilö on oikea henkilö työhön, myös sitä, että hän on täydellinen ottelu joukkueensa kanssa ja organisaation kanssa. Nämä yhteensopimattomuudet aiheuttavat usein suorituskykyongelmia.

Mutta kuinka voit olla varma, että palkkaamasi henkilö sopii organisaation kulttuuriin ja ihmisiin, joiden kanssa hän työskentelee? Atman-testin avulla näet, kuinka ehdokkaasi sopii organisaatioon. Käyttämällä erilaisia ​​AtmanCo-komponentteja hakijasi tuloksissa voit määrittää heidän sopivuustasonsa ja tunnistaa ongelmalliset tekijät, jolloin voit olla aktiivinen ja välttää konflikteja ennen niiden syntymistä. eivät esiinny.

Rekrytointiprosessi on niin tärkeä, että monilla organisaatioilla ei todellakaan ole varaa antaa sen mennä happamaan. Sillä voi olla paljon suuremmat vaikutukset kuin luulet; olipa kyse sitten vaihtuvuusasteesta, suorituskyvystä, ristiriitojen ilmenemisestä ja jopa organisaation yleisestä menestyksestä. Ja silti, palkkaamiseen liittyy edelleen paljon virheitä.

Investoi rekrytointiprosessisi parantamiseen. Poista ennakkoluulot, tee prosessistasi objektiivisempi ja varmista, että palkkaat oikean henkilön oikeaan työhön ja oikeaan organisaatioon!

Oletko valmis parantumaan?

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *