28 erilaista 30 päivän haasteideaa, joita jokaisen tulisi kokeilla

30 päivän haasteideoita

Haluatko kehittää uusia tapoja, jotka auttavat sinua parantamaan terveyttäsi, tuottavuuttasi, talouttasi tai jotain muuta? Jos näin on, et ole yksin, ja 30 päivän haasteet voivat auttaa.

Mutta jos olet joskus yrittänyt ottaa käyttöön uutta tapaa – kuten käydä kuntosalilla 3 päivänä viikossa, meditoida 5 minuuttia päivässä, pitää kiinni budjetista tai jopa käyttää hammaslankaa joka ilta – ja epäonnistunut, tiedät sen uuden tavan käyttöönotto on helpommin sanottu kuin tehty.

Idealuettelomme voi auttaa sinua aloittamaan matkasi kohti parempia tapoja!

Mitä ovat 30 päivän haasteet?

Se on kuukauden mittainen ajanjakso, jonka aikana teet pieniä, yksinkertaisia ​​päivittäisiä toimia, jotka voivat johtaa elämää muuttaviin tuloksiin pitkällä aikavälillä. 30 päivän haasteet voivat olla ohjattuja tai ne voivat olla itseohjattuja.

Joka tapauksessa ne ovat hauskoja ja mukaansatempaavia. Ne ovat erinomainen tapa aloittaa ja pitää kiinni tottumuksista, jotka haluat rakentaa elämääsi.

Haluatpa siis hallita talouttasi, parantaa fyysistä terveyttäsi, aloittaa itsehoito-ohjelman tai viettää enemmän aikaa uuden taidon oppimiseen, 30 päivän haaste voi olla juuri se motivaatio, jonka tarvitset matka kohti pitkäaikaisen, täyttävän uuden tavan luomista.

Miksi 30 päivän haasteet?

Tiedämme muutamia asioita tottumusten muodostumisesta, joista yksi on se, että ei ole olemassa ”maagista numeroa”, kuinka monta päivää kestää, että uusi tapa pysyy kiinni.

Itse asiassa tutkimukset osoittavat, että voi kestää noin 66 päivää, ennen kuin tapa muuttuu automaattisesti. Tämä riippuu usein tavan tyypistä, jota yrität toteuttaa.

Vaikka haaste ei takaa, että saavutat pisteen, jossa tapasi muuttuu automaattisesti, 30 päivää on täydellinen aika haastaa itsesi ilman, että se tuntuu olevan liikaa.

Myös jos noudatat 30 päivääsi, saatat huomata, että tapasi on nyt normaali osa rutiiniasi.

Vinkkejä 30 päivän haasteiden suorittamiseen onnistuneesti

Uuden tavan omaksuminen ei ole helppoa. Joten sinun on tehtävä kaikkesi menestyäksesi.

Ota pieniä askeleita

Ehkä olet epäonnistunut aiemmin, koska tapa, jota yritit toteuttaa, oli liian suuri muutos.

Tai ehkä tapa itsessään oli niin epämiellyttävä, että pelkkä ajatus tuon toimenpiteen suorittamisesta joka päivä sai sinut itkemään.

Tätä silmällä pitäen 30 päivän haasteessa tekemiesi toimien tulee olla pieniä ja helposti sisällytettäviä johonkin olemassa olevista päivittäisistä rutiineistasi.

Yhdistä uusi tapasi johonkin josta pidät

Lisäksi voit tehdä toiminnasta jollain tavalla houkuttelevamman niin, että jopa päivinä ei siltä tunnu; teet todennäköisemmin tapasi. Toisin sanoen, lisää toimintaan jotain, josta jo pidät, tehdäksesi siitä houkuttelevamman.

Jos suunnitelmasi on esimerkiksi harjoitella enemmän, anna itsesi katsoa guilty pleasure TV-ohjelmaa pyöräillessäsi kuntopyörällä kuntosalilla.

Kun yhdistät toiminnan, josta pidät, uuteen käyttöönottamaasi tapaan; olet motivoituneempi ryhtymään toimiin, joihin olet sitoutunut.

Ole kärsivällinen itsesi kanssa

Lopuksi anna itsellesi armoa sallimalla 90 prosentin onnistumisprosentti 100 prosentin onnistumisprosentin sijaan. Jos unohdat yhden päivän (tai kolme) haasteestasi, olet silti onnistunut 90 %:sti kuun loppuun mennessä.

Kun tavoittelet onnistumisprosenttia täydellisyyden sijaan, otat huomioon sen tosiasian, että olet ihminen.

30 päivän haasteet: 28 suosikkiamme!

Inspiraatiota varten olen luonut luettelon 30 päivän haasteideoista, joita voit kokeilla alla. Riippuen tavoitteistasi ja tavoista, joilla haluat parantaa elämääsi, saatat haluta kokeilla yhtä näistä haasteista tai voit kokeilla useita!

Mitä tahansa, muista pitää hauskaa! Älä myöskään aseta itsellesi liikaa paineita tehdäksesi suuria muutoksia kerralla.

1. Itserakkauden 30 päivän haaste

Itserakkaus on itsehoidon muoto, jota emme usein ajattele. Mutta se voi olla niin tärkeää mielenterveydellemme ja kyvyllemme saavuttaa täysi potentiaalimme.

Kun käytämme aikaa oman itserakkautemme hoitamiseen, pystymme itse asiassa todennäköisemmin tarjoamaan rakkautta ja tukea tärkeille muille, lapsille, perheenjäsenille ja ystäville ilman, että tunnemme itsemme loppuun palaneen. 30 päivän itserakkauden haasteemme voi auttaa!

2. Minimalismin haaste

Minimalistinen haaste sopii kaikille, jotka tuntevat olonsa uupuneeksi tai uupuneeksi – millä tahansa elämänalueella!

Halusitpa sitten tehdä kodistasi tai henkistä tilaasi, tämä 30 päivän minimalismihaaste auttaa sinua priorisoimaan elämäsi tärkeimmät asiat ja poistamaan asiat, jotka eivät enää palvele sinua. Jos tarvitset motivaatiota järjen purkamiseen, katso vinkit!

3. Siivoushaaste

Kuten 30 päivän minimalismihaaste, tämä 30 päivän siistimishaaste kohdistuu talosi ympärillä olevaan fyysiseen sotkuun.

Ohjattu haaste auttaa sinua käsittelemään yhtä vaatekaappia, huonetta ja yhtä pöytälevyä kerrallaan. Voit siis siivota ongelmalliset alueet ja ylläpitää sen puhtautta pitkällä aikavälillä.

4. Haasteen lopettaminen

Tottumusten muodostuminen ei aina tarkoita uuden toteuttamista elämääsi. Kyse voi myös olla sellaisten huonojen tapojen karsimisesta, jotka eivät enää palvele sinua.

30 päivän lopettamishaaste kohdistuu tapaan, josta haluat päästä eroon, olipa kyseessä kynsien pureskelu, tupakointi, alkoholin juominen tai torkkupainikkeen painaminen. Sitoudu luopumaan tästä tavasta 30 päiväksi ja katso miltä sinusta tuntuu haasteen päätyttyä!

5. Unihaaste

Jos olet kuten minä, tarpeeksi unta joka yö on haaste sinänsä! Mutta me kaikki tiedämme, kuinka tärkeää hyvät yöunet ovat terveydellemme ja tuottavuustasollemme.

Unihaaste saattaa auttaa sinua sitoutumaan nukkumaan enemmän tarkoituksella.

Esimerkiksi klo 22.00 nukkumaanmenoaikaan sitoutuminen 30 päiväksi (jopa viikonloppuisin!) voi olla hyvä tapa saada enemmän unta ja toteuttaa kestävä unirutiini.

6. Seuraa kulutustasi 30 päivän haaste

Jos haluat hallita taloutesi, 30 päivän kulutusseuraamishaaste on loistava tapa helpottaa taloudellisia nollauksia.

Tämän haasteen ideana ei ole yrittää tehdä muutoksia kuluihisi tai hallita kulutustasi.

Sen sijaan vain sitoudu seuranta kulutuksesi 30 päivän ajan. Seuraamalla kulutustasi voit saada käsityksen siitä, mihin rahasi menevät kuukausittain.

Se auttaa sinua tekemään tietoisempia säästämispäätöksiä tulevaisuudessa. Tämä on yksi suosituimmista 30 päivän haasteideoistamme!

7. Säästöhaaste

Suosittelen kokeilemaan 30 päivän säästöhaastetta vasta, kun olet seurannut kulutustasi. Kun näet, mihin rahasi menevät, olet paremmin valmistautunut valitsemaan yhden säästöluokan kohdistaaksesi 30 päivän haasteesi.

Haaste edellyttää, että lopetat vain yhden luokan kulutuksen kuukauden ajaksi. Esimerkiksi ulkona syöminen, vaatteet, alkoholi tai jotain muuta. Voit jopa yhdistää tämän 30 päivän lopettamishaasteeseen!

8. Hallitse kulutuksen 30 päivän haaste

Jos olet valmis nousemaan tasolle, hallitse kulutustasi -haaste, joka on osa ilmaista säästöhaastepakettiamme, pyytää sinua vain käyttää rahaa välttämättömyystarvikkeisiin 30 päivän ajan.

Ennen kuin hylkäät tämän liian vaikeana, kokeile sitä! Takaamme, että tulet hämmästymään siitä, kuinka paljon rahaa voit säästää, kun et tarkoituksella kuluta tarpeettomiin esineisiin.

9. Aterian suunnittelun haaste

Toinen osa ilmaista säästöhaastepakettiamme on ateriasuunnitteluhaaste. (Lounaan ostaminen töissä voi maksaa sinulle missä tahansa 10–20 dollaria päivä).

Jos yrität säästää rahaa ja syödä terveellisempää ruokaa, tämä ateriasuunnitteluhaaste voi auttaa sinua lyömään kaksi kärpästä yhdellä iskulla!

10. Glow-up 30 päivän haaste

Jos et ole kuullut tätä termiä aiemmin, hehkutus on positiivinen muutos fyysisessä ulkonäössäsi, henkisessä terveydessäsi tai henkisessä hyvinvoinnissasi.

Joskus hehkua tapahtuu luonnollisesti (kuten kun rakastut tai saat tietää olevasi raskaana). Mutta toisinaan voit tarkoituksella suunnitella hehkun!

30 päivän hohtohaaste on täydellinen tapa parantaa yhtä tai useampaa elämäsi aluetta, jotta voit keskittyä itseesi ja tuntea olosi täydelliseksi.

11. Sosiaalinen media puhdistaa

Sitä ei voi kiertää: sosiaalinen media vie aikaa. Sen lisäksi, että sosiaalisen median käyttömme voi vaikuttaa mielenterveyteen tai mielialaongelmiin, kuten masennukseen ja yksinäisyyteen. Jos haluat lopettaa sosiaalisen median, aloita 30 päivän sosiaalisen median puhdistuksella.

Voit yksinkertaisesti poistaa sosiaalisen median sovelluksia puhelimestasi 30 päiväksi tai deaktivoida tilisi kokonaan.

Nauti ylimääräisestä ajasta, jonka tarvitset lukemiseen, viettäen aikaa rakkaiden kanssa, harrastamalla uutta tai olemassa olevaa harrastusta ja ihastelemalla ympäristöäsi.

12. ”Lähde ulos” -haaste

Työskenteletpä sitten toimistossa tai mukavasti kotonasi, voi olla vaikeaa muistaa mennä ulos. Mutta ajan viettäminen ulkona – joko avoimissa tiloissa tai yksinkertaisesti takapihalla – voi parantaa mielialaa.

Lisäksi ulkoilu lisää todennäköisyyttä, että harjoittelet. ”Tule ulos” -haasteen avulla sitoudu käymään ulkona vähintään kerran päivässä koko kuukauden ajan. Voit mennä kävelylle, tutustua uuteen vaellusreittiin tai vain istua auringossa takapihallasi.

13. Kuntohaaste

Kuntohaasteet ovat loistavia tapoja parantaa fyysistä terveyttäsi ja jopa tuntea olosi paremmaksi henkisesti. Ja kuntohaasteiden ei tarvitse olla vaikeita.

Voit mukauttaa kuntohaasteen tavoitteidesi ja kykyjesi mukaiseksi, ja vaihtoehdot ovat rajattomat. Täältä löydät ideoita kaikenlaisiin kuntohaasteisiin.

14. Kiitollisuushaaste

Tahallinen ajan käyttäminen kiitollisuuden harjoittamiseen voi tehdä meistä onnellisempia ja arvostavampia ympärillämme olevia ihmisiä ja asioita kohtaan.

Kiitollisuushaaste voi varmistaa, että muistat jatkuvasti kaikki asiat, joista sinun on oltava kiitollinen.

Jos teet kiitollisuushaastetta, suosittelen, että kirjoitat kiitollisuuspäiväkirjaan yhdestä viiteen asiaa, joista olet kiitollinen joka aamu tai ilta. (Tai milloin tahansa sinulle sopivana vuorokauden aikana).

Jos todella yrität haastaa itsesi, sitoudu kirjoittamaan päiväkirjaa erilaisista ihmisistä tai asioista, joista olet kiitollinen joka päivä!

15. Lukuhaaste

Monet meistä toivovat, että meillä olisi enemmän aikaa lukea. Onneksi sinun ei tarvitse sitoutua tuntikausiin lukemiseen nauttiaksesi lukemisen tarjoamista terveydestä ja hyödyistä.

Tee lukemisesta osa päivittäistä rutiiniasi. Haaste pyytää sinua lukemaan 10 sivua kirjaa päivässä tai 10 minuuttia päivässä. Se, kuinka paljon tai kuinka usein luet joka päivä, on sinun päätettävissäsi!

16. Meditaatiohaaste

Meditaatio tuo selkeyttä ja keskittymistä elämäämme, varsinkin kun tunnemme olomme kiireiseksi, ylikuormituiksi ja stressaantuneiksi. Kuten yllä todettiin, 30 päivän haasteet on tarkoitettu auttamaan sinua tekemään pieniä, yksinkertaisia ​​muutoksia elämääsi.

Siksi aloita sitoutumalla meditaatioon vain viidestä kymmeneen minuuttia päivässä. Yritä sitten lisätä meditaatioaikaasi kuukauden edetessä. Jos et ole varma, mistä aloittaa, kokeile ohjattua meditaatiohaastetta.

17. Herää aikaisin haaste

Herääminen tavallista aikaisemmin 30 päivää on suuri itsensä kehittämishaaste. Tee tällä ajalla mitä haluat, lukemisesta päivittäisen kofeiinin nauttimisen yhteydessä harjoitteluun ja itseluottamuksesi vahvistamiseen positiivisilla vahvistuksilla.

Bonuksena aamurutiini tekee sinusta todennäköisesti vähemmän kiireisen matkalla töihin ja koko päivän ajan, koska sinulla on enemmän aikaa suunnitella ja pysyä järjestyksessä.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *