Olet tehnyt päätöksesi ja olet vakuuttunut siitä tulla johtajaksi haluta. Nyt konkreettinen kysymys kuuluu: Miten minusta tulee hyvä johtaja? 11 vinkkiä siitä, mitä pitää ottaa huomioon, jotta pääset hyvään alkuun pomona. onnistuu SINULLE.
Tästä artikkelista löydät vastaukset seuraaviin näkökohtiin ja kysymyksiin:
- Valmistautuminen uuteen johtoon
- Avoin keskustelu johtajan kanssa
- Valmistelevia ajatuksia roolien vaihtamisesta
- Metamorfoosi toukalta perhoseksi
- Ensimmäinen päivä, kun sinusta tulee johtaja
- Mikä on tärkeää ensimmäisenä päivänä?
- Mitä sinä nyt sanot?
- Ensimmäiset 100 päivää
- Ensimmäinen henkilökohtainen tapaaminen työntekijöiden kanssa
- voittaa työntekijöitä
- Johtajaksi tuleminen: Kirja
”Nyt sitä mennään!Rouva S. on iloinen, koska hän on saanut tarjouksen johtajaksi. Se on heidän ensimmäinen esimiesvastuunsa. Mutta ilon ohella on myös huoli. ”Kuinka onnistun hallitsemaan ensimmäiset 100 päivää, ihmiset sanovat aina, että tämä on ratkaiseva ajanjakso. Aloitanko? täytänkö vaatimukset? täytänkö minulle asetetut odotukset? Mihin minun pitää kiinnittää huomiota?”.
Vinkki 1: Valmistaudu uuteen johtajarooliin
Työskentelen pääsääntöisesti ylimmän johdon tai myös ylimmän johdon tehtäviä hoitavien johtajien kanssa. Mutta peruskysymykset ovat samat. Joten: mikä on tärkeää, kun minusta tulee johtaja – riippumatta siitä, millä tasolla?
Tärkeää: Uusi tehtäväsi ei ala uuden esimiestoimintasi ensimmäisenä päivänä, vaan alkaa paljon ennen sitä. Tärkeitä kysymyksiä, jotka kannattaa kysyä itseltäsi ja muilta etukäteen:
- MIKSI haluan ottaa tämän tehtävän?
- joka odotuksia laitetaan minulle?
- Voinko ja haluanko täyttää nämä odotukset?
Miten löydät vastaukset näihin tärkeisiin kysymyksiin? Loppujen lopuksi et halua pilata aloitusta ja jättää huonon vaikutelman. Ole rohkea ja kysy avoimesti sinut palkanneelta henkilöltä, mieluiten uudelta esimieheltäsi: ”Hyvä herra XY, mikä sai sinut valitsemaan minut? Mitä odotuksia sinulla on minulta, kenen pitäisi ottaa johtotehtäviä?
Vinkki 2: Etsi avoin keskustelu esimiehesi kanssa
Tulet huomaamaan, että saat yleensä hyvin avoimen vastauksen. Tämän lähestymistavan etu: Saat selkeyskuinka sinut nähdään ja arvostetaan.
Saat selkeät ja täsmälliset vastaukset siihen, mitä sinulta odotetaan: Pitäisikö sinun rakentaa tai kunnostaa alue? Pitäisikö jatkaa entiseen tapaan vai pitääkö tuoda vauhtia osastolle? Tämä vastaus saa sumusi poistumaan. Kyllä, ja selkeys yleensä lisää turvallisuutta. turvallisuus voi todella käyttää sitä nyt, eikö?
Jos odotukset eivät vastaa omia ideoitasi, voit muuttaa kurssia NYT. Kun olet hyväksynyt uuden tehtävän, siitä tulee entistä vaikeampaa.
Vinkki 3: Valmistelevia ajatuksia roolien vaihtamisesta
Aiemmasta asemastasi riippuen muutos on nyt odottamassa. Tykkään verrata sitä Metamorfoosi toukalta perhoseksi. Tiedät tarkalleen, missä maailmassa olet ollut. Tiedät tehtäväsi, vastuusi ja myös pelin säännöt.
Toukkana tiedät tarkalleen mitä tehdä, mitä sinulta odotetaan. Uudessa roolissa voi olla erilaisia sääntöjä, joista sinä perhonena et vielä tiedä. Siksi tunnet itsesi usein niin epävarmaksi ja oudoksi.
Vinkki 4: Metamorfoosi toukista perhosiksi
Esimiehen elämässä on kaksi keskeistä metamorfoosia: toinen työntekijästä johtajaksi vaihtuessa. Toinen metamorfoosi siirtymisessä keskijohdosta yrityksen huipulle.
Joka kerta kun astut uuteen maailmaan, jossa on uusia vaatimuksia ja pelisääntöjä. Tässä on järkevää valmistautua erittäin huolellisesti. Seuraavat ohjaavat periaatteet voivat auttaa sinua:
- olen Työntekijät Saan palkkaa hyvästä työstä. suoritus, jonka itse saavutan.
- Kun johtaja Saan palkkaa työntekijöiden johtamisesta hyviin tuloksiin. En siis enää tee töitä itse.
- Esimiehenä yrityksen huipulla, esim Ylin johtaja, toimitusjohtaja tai hallituksen jäsen Saako minulle palkkaa työskentelystä yrityksessä? Pidä siis huolta yrityksen visiosta ja strategioista.
Jos olet tulossa kollegasta manageriksi samassa tiimissä, kiinnitä erityistä huomiota pelisääntöihin, joita sinulta nyt perhosena odotetaan.
Tässä videossa opit selkeästi, mihin sinun tulisi kiinnittää huomiota uutena ylimmän johtajana yrityksen huipulla.
Vinkki 5: Ensimmäinen päivä, jolloin sinusta tulee johtaja
Nyt on keskityttävä siihen ensimmäinen päivä valmistautua uuteen tehtävään. Olet nyt johtaja, ylin johtaja, toimitusjohtaja tai jopa hallituksen jäsen.
Tässä on tärkeää: Tunnetko jo tiimisi esimerkiksi siksi, että sinut ylennettiin kollegasta johtajaksi, vai onko tiimi täysin uusi, koska olet vaihtanut uudelle alueelle tai uuteen yritykseen?
Useimmat aliarvioivat ensimmäistä päivää, mutta se on tärkeä kulmakivi, joka helpottaa tulevaa elämääsi johtajana.
Vinkki 6: Mikä on tärkeää ensimmäisenä päivänä?
On tärkeää, että saat tukea esimieheltäsi. On parasta, jos pomosi hoitaa esittelyn. Osaston tai jaoston kanssa voi olla pieni tapaaminen. Muutama johdanto- tai ylistyssana pomolta joukkueelle. Sitten hän antaa sinulle puheenvuoron. Nyt on sinun vuorosi.
Vinkki 7: Mitä sanot nyt?
Oletetaan, että olet uusi yrityksessä, esimerkiksi toimitusjohtajana. Et tunne vielä ketään. Pitääkö suuria puheita tulevaisuudesta ja visiosta? Älä.
Asiakkaani, isomman keskikokoisen yrityksen uusi toimitusjohtaja, valitsi vaihtoehdon: hän järjesti pienen juhlan, johon kaikki oli kutsuttu. Avajaispuheessa hän kertoi paljon itsestään, koska hänelle oli tärkeää olla läpinäkyvä ihmisenä. Lisäksi hän kertoi lyhyesti, mitä hän kuvittelee lähiviikkoina: hän haluaa puhua jokaisen osastopäällikön kanssa henkilökohtaisesti.
Sen lisäksi, että se sai pirun hyvän vastaanoton, myös huhuttiin: ”Hän on todella kiinnostunut meistä.” Hän ei ole julistanut suuria näkyjä tai sitä, että kaikki tulee olemaan toisin. Pikemminkin hän ilmaisi asian näin: Tulevien viikkojen aikana näemme, millainen uusi polku on.
Vinkki 8: Ensimmäiset 100 päivää
Muista olla yhteydessä KAIKKIIN tiimisi jäseniin muutaman ensimmäisen viikon aikana henkilökohtainen keskustelu johtaa. Olisi parasta, jos sanoisit ”hei” kaikille ainakin lyhyesti kahden ensimmäisen viikon aikana.
Miksi se on tärkeää? Näytä itsesi. Ole näkyvä. Ei vain ammattijohtajan tai huippujohtajan roolissa, vaan myös ihmisenä. Tämä estää huhujen leviämisen vahingoksi poissa ollessasi.
Etsi myös henkilökohtaista kontaktia yrityksen tärkeisiin vaikuttajiin. Voit myös lukea lisää ensimmäisistä 100 päivästä johtajana tästä artikkelista.
Vinkki 9: Ensimmäinen henkilökohtainen tapaaminen työntekijöiden kanssa
Keskustelun ei tarvitse olla pitkä. Seuraavat ydinelementit tulisi kuitenkin sisällyttää:
- Mitä sinä oikein teet?
Pyydä heitä selittämään, mitä työntekijä tekee. Saat kuvan hänen ammatillisesta pätevyydestään ja henkilökohtaisesta pätevyydestään. - Jos voisit parantaa jotain, mikä se olisi?
Yleensä työntekijät ovat paljon parempia aiheesta kuin sinä. He ovat käsitelleet mahdollisia parannuksia jo pitkään. Useimmat työntekijät ovat iloisia, kun joku vihdoin kuuntelee heitä. Jos kuuntelet niitä. Se on puhdasta arvostusta! - Älä lupaa mitään
Monet työntekijät näkevät johdon muutoksen loistavana tilaisuutena ajaa vihdoin omia etujaan. Se on ymmärrettävää. Ja tietysti hyviä ehdotuksia on paljon. MUTTA: tässä vaiheessa olet vielä koettelemassa saadaksesi vaikutelman ja yleiskatsauksen.
Se tarkoittaa: kiittää työntekijää avoimuudesta. Muotoile mitä tapahtuu seuraavassa vaiheessa: Keskustelet kaikkien työntekijöiden kanssa, lähestyt työntekijää lähitulevaisuudessa ja löydät sitten yhteisen polun. - Älä esitä suuria visioita, älä ehdota ratkaisuja
Kyllä, se on joskus vaikeampaa kuin luulet, koska sinulla on luultavasti jo ajatuksia siitä, mitä voit, haluat tai pitäisi tehdä toisin.
Mutta se on vielä liian aikaista tässä vaiheessa. Sinulla on edelleen runsaasti mahdollisuuksia keskustella työntekijöiden kanssa yhteisestä tulevaisuudesta. Nyt on aika KUUNTELUA.
Vinkki 10: Houkuttele työntekijöitä.
Tärkeintä johtajaksi tulemisessa ja hyvänä johtajana olemisessa on työntekijöiden voittaminen. Sitten: ilman työntekijöitäsi et ole mitään. Niin yksinkertaista.
Jos et pysty motivoimaan työntekijöitäsi ajattelemaan itse, jos et saa työntekijöitäsi ottamaan vastuuta tehtävistään, päivittäisestä johtamisestasi ei vain tule vaikeaa. Todennäköisesti jopa epäonnistut.
Varaa siis ensimmäisten viikkojen aikana riittävästi aikaa tulevaisuuden kehittämiseen yhdessä työntekijöiden kanssa. Pysy dialogissa. Huomaat, että jo muutaman viikon kuluttua työntekijöiden luottamus sinuun kasvaa. Vahvista vaikutelma: Esimies, joka kuuntelee meitä, joka ottaa meidät vakavasti, johon voimme vaikuttaa ja yhdessä löydämme seuraavat askeleet kohti tavoitetta tai tulosta.
Muuten: Puhuin johtajan kanssa uudelleen 6 kuukautta aloittamisen jälkeen. Hän muotoili: ”Se kulkee kuin viipaloitu leipä. Ensimmäisen 3 viikon aikana käytin aikaa vain intensiivisiin keskusteluihin työntekijöiden ja kertojien kanssa.
Sen jälkeen teimme voimakkaita muutoksia, jotka eivät todellakaan olleet helppoja yhdelle tai toiselle työntekijälle. Mutta huomasin, että työntekijät olivat yhtenäisiä tämän kehityksen takana ja ovat toistuvasti vahvistaneet minulle: Luotamme sinuun ja käsittelemme näitä muutoksia yhdessä. – Aloittaminen ei ole koskaan ollut minulle näin helppoa.”
Vinkki 11: Ryhdy johtajaksi – kirja
Tiedät nyt, kuinka hallita ensimmäiset viikot tullaksesi hyväksi johtajaksi. Haluatko saada lisää esimerkkejä, sisäpiirivinkkejä ja inspiraatiota? Kuinka hallitset vaikeita johtamisasioita huippujohtajana? Selaa sitten opastani ”Haasteita jokapäiväisessä johtamisessa: 24 johtamisen aihetta tielle ylimpään johtoon”.
Johtopäätös:
Tiedät nyt, että johtajaksi tuleminen voi olla helppoa. Ainakin jos teet oikein. Varmista, että uusi roolisi alkaa paljon aikaisemmin kuin ensimmäisenä päivänä. Ota etukäteen selvää, mitä sinulta odotetaan odotettavissa. Miksi sinut palkattiin.
Valmistaudu 1 päivä Ennen. Suorita erityisesti muutaman ensimmäisen viikon aikana henkilökohtaisia keskusteluja tiimisi jäsenten ja yrityksen tärkeiden kertojien kanssa.
Kuinka voittaa omasi joukkue nopeammin perässä. Et ole vain hyvä johtaja, vaan sinulla on myös tiimi, joka ajattelee kanssasi ja motivoi sinua tiivistämään yhteen. Päivittäinen esimiestyösi helpottuu huomattavasti ja sinulla jää enemmän aikaa esimiestehtävällesi.