Voitko näyttää tatuointisi työmaailmassa?

Kollegamme tekivät äskettäin tutkimuksen 4,5 miljoonan ehdokkaan keskuudessa saadakseen selville heidän mielipiteensä a tatuointi työelämässä. Otetaan yhdessä selvää, mitä laki siitä sanoo.

Miksi ranskalaiset pitävät tatuoinneista niin paljon?

IFOP-tilastojen mukaan lähes 20 %:lla ranskalaisista on tatuointi, ja naisia ​​on eniten, 21 % ja miehiä 17 %. 23 %:lla heistä se näkyy, koska se sijaitsee peittämättömillä vartalon alueilla (esimerkiksi käsissä, niskassa, päässä). Lopuksi 29 % työntekijöistä yrittää piilottaa itsensä tatuointi työelämässä välttääkseen esimiehensä ja työtovereidensa huomautuksia ja kritiikkiä.

Missä tahansa iässä tatuoinnin ottamista koskeva päätös ei ole triviaalia. Tärkeää on miettiä tarkkaan syitä, jotka saavat sinut haluamaan tatuointia, haluamaasi kuviota ja kohtaa kehossasi, joka saa tämän koristelun musteella. Usein päätämme ottaa tatuoinnin viestin, symbolin, piirustuksen merkitsemään ihollemme ajanjakson tai tärkeän tapahtuman elämässämme, kuten lapsen syntymän, rakkaansa kuoleman, tapaamispäivän. rakkaansa kanssa… Lopuksi, huolimatta tatuoinnin korkeista hinnasta, tämä muoti houkuttelee edelleen ranskalaisia.

Voitko näyttää tatuointisi työmaailmassa?

Tältä osin työlaki on melko epämääräinen, koska mikään laki ei puhu a tatuointi työelämässä. Ainoa epäsuora viittaus tatuoinnille on artikkelissa, jossa täsmennetään, että ”ketään työntekijää ei saa rangaista, irtisanoa tai joutua syrjivän toimenpiteen kohteeksi fyysisen ulkonäön vuoksi”. Jos näitä sanoja on uskoa, niin tatuoitu henkilö voi tehdä mitä tahansa ammattia ilman pelkoa.

Työntekijänä voit tehdä itse päätöksen olla näyttämättä omaasi työ tatuointi. Valinta on sinun, eikä sinua voi syyttää. Toisaalta, jos haluat olettaa sen kokonaan tekemällä sen näkyväksi, sinulla on täysi oikeus… tai melkein.

Voiko työnantaja vaatia työntekijäään piilottamaan tatuointinsa työmaailmaan?

Snatin (kansallinen tatuoijaliitto) tekemän tutkimuksen mukaan 43 % tatuoinneista sijaitsee näkyvillä alueilla, kuten kasvoissa, käsissä tai kaulassa. Näiden tatuointien sijainti voi sitten häiritä työnantajaa. Tässä tapauksessa hänellä on oikeus pyytää työntekijäään piilottamaan tatuointi perustellessaan pyyntöään.

näytä ääni tatuointi työelämässä voi olla ongelmallista joillakin toimialoilla ja joissakin tehtävissä. Esimerkiksi Air Francen säännöissä määrätään, että ”tatuointi ei saa olla näkyvissä univormua käytettäessä”. Työntekijöiden täytyy sitten löytää temppuja piilottaakseen ne (tummat sukkahousut, siteet, pitkät hihat jne.). Työnantaja puolestaan ​​voi itse käyttää yhtä tai useampaa tatuointia vartaloonsa. Olivatpa ne näkyvissä tai eivät, hänen on kunnioitettava työntekijöilleen asetettuja sääntöjä.

Olet varmasti ymmärtänyt sen, kun käytät a työ tatuointi on erittäin vakava aihe, varsinkin kun se voi vahingoittaa yritystä. Toisaalta kaikilla toimialoilla ei ole yhtä herkkyyttä työntekijöidensä näkyville tatuoinneille.

Ranskalaiset työntekijät turvautuvat ”tatuoinnin poistoon”

Teitkö sen virheen, että hankit eläimen tatuoinnin, etunimen tai syntymäajan, jota et enää oleta tänään? Onneksi lasertekniikka on ollut olemassa useita vuosia ”tatuoimiseksi”. Tohtori Marie Jourdan, Pariisin kansainvälisen ihon laserkeskuksen dermatologisten lasereiden asiantuntija, mukaan ”jotkut ovat ottaneet tatuointeja ajattelematta, että he jonakin päivänä työskentelevät yrityksessä, toiset ovat tehneet sen mielijohteesta, matkoilla ilman ymmärtäen, että se oli ristiriidassa heidän elämäntapansa kanssa.” Yllään tatuointi työelämässä voi olla este urakehitykselle. Jos näin on, sinulla on kaksi ratkaisua: joko vaihda yritystä tai jopa työpaikkaa, jotta et joutuisi syrjinnän uhriksi, tai poista tatuointisi jäljet. Mutta varo, muista, että tatuoinnin ottaminen on erittäin kallista! Tämä toimenpide ei ole mahdollista tatuointisalongeissa, sinun tulee varata aika erikoistuneen ihotautilääkärin kanssa.

Tatuoinnin peittäminen, erittäin muodikas vaihtoehto

Jos haluat pelastaa ihosi lasersäteiden väärinkäytöltä, on toinen tekniikka piilottaa tatuointi, josta et enää pidä: kansi. Kyse on ammattitatuointitaiteilijan kutsumisesta uskomaan sinulle herkän tehtävän peittää tatuointi uudella kuviolla. Tämä suuntaus saa yhä enemmän seuraajia, ja sitä korostetaan jopa televisio-ohjelmassa. Jälleen, sinun on laitettava kätesi taskuun, mutta tämä sijoitus voi osoittautua hyödylliseksi työelämässä ja henkilökohtaisessa elämässä (ajattele vaimoasi, joka ei enää kestä nähdä exäsi etunimeä rinnassasi…). Joten olet enemmän kuin oletettu tatuointi tai naamioitu tatuointi työssä ?

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *