Viisi asiaa, jotka sinun tulee tietää pienyritystä perustaessa

Tämä artikkeli on koulutustarkoituksiin, eikä se ole laki-, työ- tai veroneuvontaa. Jos tarvitset yritystäsi koskevia tarkkoja neuvoja, ota yhteyttä ammattilaiseen.

Et ole yksin, joka haluaa perustaa pienen yrityksen. Kanadassa on yli miljoona yritystä. Itse asiassa joka vuosi perustetaan hieman alle 100 000 pientä ja suurta yritystä. Yrityksen perustaminen tyhjästä vaatii tietyntyyppistä rohkeaa henkilöä. Ja vaikka se saattaa kuulostaa sadulta, siitä voi tulla todellista elämää ja palkitsevaa, jos osaat. Joten miten aloitat yrityksen Ontariossa?

Voit perustaa pienen yrityksen muutamassa vaiheessa:

 • Päätä minkä tyyppisen yrityksen haluat omistaa.
 • Kirjoita liiketoimintasuunnitelma.
 • Toimita kaikki tarvittavat asiakirjat.
 • Kerää varoja.

Ja siinä mennään! Olet yrittäjä!

Mutta ei niin nopeasti. On viisi asiaa, jotka sinun on tiedettävä ennen kuin aloitat:

Vaihe 1: Rekisteröidy GST:lle ja HST:lle

Esimerkiksi tavara- ja palveluvero (GST) ja harmonisoitu myyntivero (HST) koskevat kaikkia Kanadan alueita. Ontariossa vanha 8 prosentin vähittäismyyntivero yhdistettiin 5 prosentin GST:n kanssa HST:n luomiseksi vuonna 2010. Ontariossa sinun on kerättävä ja toimitettava 13 prosentin HST, mutta vain jos vuotuinen bruttotulosi ylittää 30 000 dollaria. Tuolloin sinun on täytettävä HST-kokoelman rekisteröintilomake. Nyt, jos yritystäsi pidetään pienenä toimittajana, sinun ei ehkä tarvitse rekisteröityä liikevaihtoveron perimiseen. Jotkut yritykset, kuten taksipalvelut, on joka tapauksessa rekisteröitävä.

Vaikka tulosi eivät aluksi olisikaan kovin korkeat, voit hakea tuotantopanosten verohyvitystä, jos rekisteröidyt välittömästi GST:n tai HST:n keräämiseen. Esimerkiksi kaikki tarvikkeet, jotka ostat käytettäväksi yrityksesi, ovat oikeutettuja tuotantopanosten verohyvitykseen. Kun saat maksuja muilta yrityksiltä, ​​sinun tulee muistaa kirjata keräämäsi verot.

Mikä liiketoimintarakenne kannattaa valita?

Kun teet päätöstä uuden pienyrityksen perustamisesta, sinun on myös päätettävä, miten yritys rakennetaan. Kun avaat yrityksen Ontariossa, sinulla on neljä oikeudellista vaihtoehtoa:

 • Yksittäinen yritys
 • Kumppanuus
 • Yhtiö
 • osuuskunta

Jokaisella yritysrakenteella on etuja ja haittoja. Yrityksestäsi riippuen on olemassa rakenne, joka hyödyttää sinua eniten.

Vaihe 2: Hanki yritysnumero

Ennen kuin voit avata, sinun on rekisteröitävä yritysnumero (BN) Kanadan verovirastossa (CRA). Voit tehdä tämän useilla eri tavoilla:

 • Verkossa CRA:n verkkosivuilla yritysten rekisteröintiä varten
 • Puhelimella numeroon 1 800 959 5525
 • Hanki BN henkilökohtaisesti yritysrekisteristä*

Mitä tahansa rekisteröintitapaa haluat, täytät RC1-lomakkeen tai yritysnumerohakemuksen. Jos sinun on rekisteröidyttävä muille tileille, esimerkiksi HST-perintään, voit tehdä sen tällä hetkellä.

Kun olet suorittanut yllä olevat vaiheet, on aika alkaa miettiä ovien avaamista yleisölle.

Vaihe 3: Aloita yrityksesi Ontariossa

Nyt kun nämä vaiheet ovat takanasi, työnantajana on otettava huomioon vielä muutama seikka. Esimerkiksi :

 • Aiotko palkata työntekijöitä?
 • Miten aiot hoitaa palkanlaskennan?
 • Miten aiot raportoida tulot ja kulut?
 • Miten aiot pitää kirjaa?

Näistä vähän lisää:

Työntekijöiden palkkaaminen

Jokainen yritystyyppi on erilainen. Jotkut vaativat satoja työntekijöitä, toisten tarvitsee vain palkata yksi tai kaksi henkilöä toimiakseen sujuvasti, ja toisilla ei ole työntekijöitä. Pienet yritykset voivat menestyä uskomattoman hyvin, kuten suuretkin yritykset. Niille, joiden on keskityttävä enemmän palkkaamiseen, voit hankkia uusia osa-aikaisia ​​ja kokopäiväisiä työntekijöitä tai palkata itsenäisiä urakoitsijoita ja olla yhtä tehokas. Palkkaaminen antaa sinun määrittää maksamasi palkan, mutta sinun on otettava huomioon tietyt työntekijöiden työstandardit.

Jos olet huolissasi kustannuksista aloitusvaiheessa, tee kaikkesi itse, mutta jos on jotain, jota et osaa tai et ymmärrä, ulkoistettujen freelancerien palkkaaminen ei auta. Se ei ole huono idea, saatat jopa oppia heiltä. Lisäksi sinun ei tarvitse maksaa palkkaa, ja voit olla joustava työsuhteesi suhteen. Kaikki mitä voit delegoida tarkentamaan keskittymistäsi, on parasta. Olet esimerkiksi saattanut opiskella markkinointia yliopistossa, mutta se ei tarkoita, että et voi ulkoistaa joitain markkinointitehtäviäsi muille. Voit jopa harkita markkinointi- tai suunnitteluyrityksen palkkaamista vapauttamaan nämä vastuut, jolloin voit keskittyä tuotteesi tai palvelusi optimointiin. Tämä voi olla korvaamaton resurssi varsinkin pienyrityksen alkuvaiheessa.

Kaikissa pienissä tai vähäpätöisissä tehtävissä voit aina harkita harjoittelijoita, ne saattavat yllättää sinut, mutta voivat myös tarvita aikaa, resursseja tai apua oppimiseen. On myös palkanmaksunäkökohtia, sillä Ontariossa (ja kaikkialla Kanadassa) harjoittelijoilla on laillinen oikeus korvaukseen. Pohjimmiltaan, kun he ovat kanssasi, he ovat palveluksessasi. Tämä voi olla tehokasta pienelle tai suurelle yritykselle, mutta se ei ole yksinomaan halpa tapa saada työntekijä. COVID-19:n jälkeen on myös syytä pohtia, miten työlainsäädäntö suojelee työntekijöitä, missä he ovat ja millaisia ​​lisänäkökohtia saatetaan tarvita. Varsinkin jos työskentelet pienemmässä työtilassa tai aloittavassa yrityksessä.

Tulo- ja kuluraportit

Yrityksesi koosta ja luonteesta riippuen sinun on todennäköisesti täytettävä Kanadan veroviraston T2125-lomake vähintään kerran vuodessa ilmoittaaksesi yrityksesi ja/tai ammatilliset tulot ja kulut.

Kirjanpito

Sinun on lain mukaan omaksuttava kirjanpitomenettelyt. Sinun tulee dokumentoida kaikki tulo- ja kulutiedot (raportointia varten) sekä muut liiketapahtumat.

Nyt kun tiedät nämä pienyrityksen perustamisen näkökohdat Ontariossa, tutustu näihin liiketoimintamääräyksiin, joista et ehkä ole kuullut.

Vaihe 4: Ontarion yrityksiä koskevat määräykset

Jokaisen, joka harjoittaa liiketoimintaa Ontariossa, tulisi ymmärtää, mitkä säännökset koskevat kaikkia yrityksiä ja mitkä vain tiettyjä yrityksiä. Tässä on kuusi sääntöä, jotka jokaisen yrittäjän tulee tietää:

Esteettömyys

Yrityksen omistajana on sinun vastuullasi varmistaa, että kaikki vammaiset pääsevät yritykseesi. Esteettömyyslakien mukaan sinun on täytettävä tietyt standardit varmistaaksesi, että työntekijät, työntekijät ja kuluttajat voivat hyödyntää tarjontaasi.
varsinkin:

 • Asiakaspalvelu
 • Kuljetus
 • Viestintä
 • Fyysiset ympäristöt
 • Käyttää
 • Vaatimustenmukaisuusraportit

Työpaikan turvallisuus

Omistajana sinun on myös varmistettava, että työpaikkasi, tuotteesi ja palvelusi ovat turvallisia ja ettei yritykselläsi käyminen aiheuta riskiä asiakkaille tai henkilökunnalle. Tämä koskee COVID-19-turvallisuusnäkökohtia.

Itse asiassa suurin osa työntekijöistä, omistajista ja liike-elämästä on työterveys- ja työturvallisuusmääräysten ja -määräysten alaisia. Sinun vastuullasi on antaa selkeät ohjeet siitä, miten työntekijän tulee suorittaa työtehtävänsä, ja huolehtia riittävästä valvonnasta.

Sinun on rekisteröitävä yrityksesi työturvallisuus- ja vakuutuslautakunnalle (WSIB) kymmenen päivän kuluessa työntekijän palkkaamisesta. Kun rekisteröidyt onnistuneesti, saat:

 • Vakuutus, joka suojaa sinua ja uusia työntekijöitäsi
 • Autetaan loukkaantunutta työntekijää palaamaan työhön
 • Suoja oikeusjuttuja vastaan

Sinun on maksettava vakuutusmaksuja joka kuukausi, mutta suoja on sen arvoista.

Terveys työpaikalla

Turvallisen tilan tarjoamisen lisäksi asiakkaille ja työntekijöille on myös varmistettava, että yrityksesi tukee toistensa terveyttä.

Jos myyt minkä tahansa tyyppisiä terveys- tai kauneustuotteita, sinun on tiedettävä, mitkä lisenssit ja luvat koskevat tuotteitasi. Joissakin tapauksissa tuotteet on testattava ennen kuin niitä voidaan myydä yleisölle. Testauksen suorittaa Health Canada.

Nämä terveysmääräykset kattavat myös tupakoinnin laitoksessasi ja sen ympäristössä. Vuonna 2017 Ontario hyväksyi tupakointi- ja höyrystyskiellon, joka kattaa kaikki julkiset paikat ja jotkut ei-julkiset paikat.

Ympäristötarkastukset

Toimintasi luonteesta riippuen saatat joutua ajoittain suorittamaan ympäristötarkastuksia. Nämä tarkastukset varmistavat, että yrityksesi täyttää kaikki ympäristöstandardit. Sinun on suostuttava näihin tarkastuksiin, jos yrityksesi:

 • Vastaa mahdollisten epäpuhtauksien päästämisestä ilmaan, maaperään tai veteen
 • Tarjoaa juomavettä väestölle
 • Varastoi, kuljettaa tai muuten käsittelee jätteitä, mukaan lukien hävittäminen

Vaihe 5: Mainonta

On luonnollista, että halutaan houkutella mahdollisimman paljon asiakkaita, mutta on olemassa tapoja tehdä se ja ei. On sinun vastuullasi tuntea tuotteitasi tai palveluitasi koskevat mainontaa, markkinointia ja julkista tietoa koskevat määräykset. Kasvatessasi saatat päättää integroida kolmansia osapuolia. Varmista, että brändikuva vastaa omaasi, mikä on erityisen tärkeää, jos et palkkaa omia työntekijöitäsi töihin talon sisällä. Kyse on hyvästä bisnestaidista.

Mainonta palvelee pieniä ja suuria yrityksiä, ja se on loistava tapa lisätä tietoisuutta brändeistäsi. Saatavilla on paljon tietoa ja teknologiaa, joiden avulla voit oppia käyttämään parhaalla mahdollisella tavalla saatavilla olevia mainoskanavia.

Kun otetaan huomioon monikanavaisen asiakkaiden sitouttaminen, markkinointikampanjoitasi helpottava järjestelmä voi helpottaa työtäsi. Tämä pätee erityisesti pandemian jälkeisessä maailmassamme. Itse asiassa online-läsnäolo on melkein keskeisessä asemassa yrityksesi kasvattamisessa verkossa, ja suuri osa siitä alkaa verkkomarkkinoinnin mahdollisuuksien hyödyntämisellä.

Uuden yrityksen avaamiseen liittyy paljon vastuuta, mutta se voi olla erittäin palkitsevaa. Sinun tulee miettiä, miten hallitset jokapäiväistä elämääsi ja mitkä palvelutyökalut sinua auttavat. Verkkokaupan työkaluista myyntipistejärjestelmiin, jotka voivat auttaa sinua raportoimaan, suunnittelemaan ja myymään, ja markkinointiohjelmistoihin. Squarella on useita apujärjestelmiä, jotka on suunniteltu auttamaan sinua menestymään, olitpa sitten suuri tai pieni yritys.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *