Uusi johtajana ylimmässä johdossa

Olitpa Ylimmän esimiehen rooli noussut ovat tai yksi johtava asema yhdessä muut yritykset laaditaan uudelleen. Jos olet aloittamassa johtajana C-tason johdossa tai hallituksessa, sinun tulee vähintään ensimmäiset 100 päivää johtajana, jotta voit kasvaa täysin uuteen rooliisi. Jotta tämä onnistuisi – etkä heittäisi pyyhettä etukäteen odottamattomien haasteiden vuoksi – on tärkeää valmistautua uuteen esimiehen tehtävään perusteellisesti.

Tässä artikkelissa luet,

Uutta johtajaroolissa: Kaksi metamorfoosia

Esimiehen elämässä on kaksi perustavaa metamorfoosia: Olet todennäköisesti jo ohittanut ensimmäisen. Se tapahtuu vaihtuessa asiantuntijasta johtajaksi. Saatat olla jumissa transformaation toiseen vaiheeseen. Puhun harppauksesta huipulle – esimerkiksi C-tason johtamiseen. Ehkä olet jo huomannut, että täällä sovelletaan täysin erilaisia ​​​​sääntöjä. Yhtäkkiä täytät monitoimiroolia – eikä sinun tarvitse vain motivoida työntekijöitäsi, vaan sinun on myös kyettävä käsittelemään valtapelejä yrityksessä.

Uusi johtajana? Optimaalinen valmistus 3 vaiheessa

Ei ole väliä miltä tulevaisuuden roolisi johtajana näyttää. Aloitatpa sitten toimitusjohtajana, tietohallintojohtajana, markkinointijohtajana, teknologiajohtajana tai täysin eri tehtävässä – kuinka nopeasti kasvat uuteen rooliisi johtajana, riippuu pitkälti valmistautumisestasi. Kolme vaihetta on osoittanut arvonsa tässä:

 1. tiedot: Hanki käsitys uudesta tehtävästä.
 2. valmistautuminen: Valmistaudu muutokseen.
 3. roolin löytäminen: Hallitse ensimmäiset 100 päivää.

Haluaisin käsitellä yksityiskohtaisemmin jokaista alla olevista vaiheista.

Vaihe 1: Kerää tiedot

Kun otat vastaan ​​uuden esimiestehtävän, tuntuu luonnolliselta saada ensin selkeä kuva käsillä olevasta tehtävästä. Olen kuitenkin nähnyt monta kertaa executive coachingissa, että tämä vaihe jätetään huomiotta. Joten yksi ensimmäisistä vinkeistäni uusille esimiehille on: Varmista, että pystyt arvioimaan uuden roolisi selvästi etukäteen. Seuraavat kysymykset voivat auttaa sinua:

 • Millä tasolla uusi asema on, mitkä pelisäännöt siellä pätevät?
  Yksittäisten suoritustasojen väliset siirtymät vaativat esimiehiltä paljon, uusia sääntöjä ja taitoja on opittava.
 • Millainen kuva edeltäjällä oli?
  Ota selvää, kuinka työntekijät, kollegat ja pomot ottivat vastaan ​​edeltäjäsi. Piditpä siitä tai et, sinut arvioidaan hänen suorituksensa ja imagonsa perusteella.
 • Mitä tavoitteita, tehtäviä ja odotuksia uuteen tehtävään liittyy?
  Keskustele tulevan esimiehen kanssa. Kysy häneltä, miksi sait tarjouksen. Vastauksesta näet, miten ihmiset arvioivat sinua, missä vahvuutesi nähdään ja mitä sinulta odotetaan. Tee tarvittaessa esimiehelle selväksi ennen muutosta, kuka olet, mitä osaat tehdä ja mitä edustat. Tällä tavalla voit estää häntä saamasta väärää käsitystä sinusta ja mahdollisesti työntämästä sinut rooliin, jota et halua näytellä ollenkaan. Jos uuteen tehtävään liittyy myös harppaus uudelle suoritustasolle, kannattaa jutella uudessa maailmassa jo kotona olevien johtajien kanssa.
 • Ovatko puitteet oikeat?
  Jos olet uusi johtaja, sinun tulee määrittää, keitä tulevat yhteyshenkilösi ja työntekijäsi ovat. Mutta myös mitä erityispiirteitä uudelle ympäristölle on ominaista. Kiinnitä huomiota uusiin arvoihin ja sääntöihin jokaisen muutoksen yhteydessä – ei vain lähdettäessä toiseen yritykseen. Täällä tehdään usein virheitä, jotka vaihtaja yleensä huomaa vasta liian myöhään ja jotka usein päättyvät ennenaikaiseen lopettamiseen.

Jos päätät uuteen tehtävään tiedotusvaiheen jälkeen, on aika valmistautua muutokseen erityisesti.

Vaihe 2: Valmistaudu muutokseen

Heti kun sinulla on tarpeeksi tietoa uudesta roolistasi, on tärkeää valmistautua erityisesti tulevaan muutokseen. Käytännössä eräänlaisen liiketoimintasuunnitelman laatiminen on osoittautunut hyödylliseksi.

Tätä varten laaditaan yhteistyössä esimiehesi kanssa kirjallinen rakennussuunnitelma organisaatioyksikön strategista kehittämistä varten, joka on jaettu kolmeen osaan:

 1. Osa suuntautuminen Tarkoituksena on arvioida ja siten määrittää asema uudessa toiminnossa.
 2. Osa paikannus sisältää luonnoksen tulevaisuutta varten ja määrittelee projektin johtajan näkökulmasta.
 3. Osa toteutumista Lopuksi kuvataan, miten suunnitelma toteutetaan hankkeiden ja toimenpiteiden avulla ja mihin aikatauluun on suunniteltu.

Suunnitelmasta tulee selväksi, millä toimenpiteillä haluat saavuttaa tulevaisuuden tavoitteesi, mitä resursseja tarvitset tähän ja miten käytät näitä resursseja tehokkaasti. Se tarjoaa hyvän pohjan puiteehtojen määrittelemiselle tulevan esimiehesi kanssa, mahdollisesti myös lisäneuvotteluille päätöksenteon laajuudesta ja resursseista. Lisäksi saat korkeamman profiilin johtajana, koska yrittäjähenkisyytesi tulee näkyviin.

Tämä vie sinut ison askeleen lähemmäksi tulevan roolisi löytämistä johtajana.

Vaihe 3: Hallitse ensimmäiset 100 päivääsi johtajana

Kun aloitat uutena johtajana, sinun tulee kiinnittää erityistä huomiota ensimmäiseen päivään. Ensimmäisenä johtajapäivänäsi tekemä vaikutelma on olennainen, koska se muokkaa merkittävästi tulevaisuuden imagoasi yrityksessä. Yhtäältä tämä pätee esimiestesi sinusta antamaan vaikutelmaan. Toisaalta myös siitä imagosta, jonka työntekijäsi saavat.

Keskustele pomon kanssa, joka ilmoittaa uudesta ylennyksestä joukkueelle – ja milloin ja miten se tehdään. Ihannetapauksessa esimiehesi tai yrityksen johtaja esittelee sinut. Joka tapauksessa sinun tulee varmistaa, että joku muu esittelee sinut.

Ensimmäisen kriittisen päivän lisäksi ensimmäiset 100 päivää esimiehenä ratkaisevat, voitko täyttää uuden roolisi. Seuraavat kolme kohtaa ovat ensiarvoisen tärkeitä:

 1. Hanki yleiskatsaus ja löydä asemasi työntekijöiden ja esimiesten välillä.
 2. Ole tietoinen säännöistä ja kirjoittamattomista laeista, joita sovelletaan yrityksesi tasolla.
 3. Jos otat uuden tiimin: rekrytoi työntekijäsi! Tämä varmistaa, että voit rakentaa tehokkaan tiimin.
Ensimmäiset 100 päivää managerina: mielenkiintoisia faktoja podcastissa

Muuten: olin kotoisin Regina Volz kutsuttiin podcastiin ”Johtajuus on elämäntapa”. Täällä puhutaan johtajan tärkeistä ensimmäisistä 100 päivästä uudessa työssä. Aiheita ovat:

 • Mitä yritys odottaa, mitä työntekijät odottavat?
 • Miten esimiehen tulisi järjestää ensimmäiset 100 päivää uudessa roolissa?
 • Mitä hänen olisi ehdottomasti pitänyt saavuttaa tämän ajan jälkeen?
 • Mitä teen, jos Direct Report ei sovi minulle?
 • Mitä yhteistä on toukan säännöillä uuden johtoaseman kanssa?
 • Mitä minun pitää ehdottomasti järjestää?

Tämä podcast koostuu 2 osasta. Muista kuunnella molemmat osat, se on sen arvoista. Klikkaa tästä.

Uutta managerina: valmennus tekee sinusta sopivan poliittisiin peleihin

Kun hyppäät ylimpään johtoon, kohtaat johtajana täysin uudet säännöt. Nyt etualalla

 • strategiat,
 • suhteet ja neuvottelut ja
 • ensisijaisesti poliittisia ja taktisia laskelmia.

Valmistautumisesi ansiosta olet jo pystynyt sopeutumaan uuteen rooliisi – ja olet ehkä jopa selviytynyt onnistuneesti ensimmäiset 100 päivää ylimmän johdon johtajana.

Pitkällä tähtäimellä on kuitenkin erittäin edullista, että ylimpään johtoon kiipeilijä tuntee siellä olevat säännöt, vaan myös osaa soittaa koskettimistollaan. Voit siis saavuttaa sinulle tärkeitä tavoitteita. Huippuasennossa sinulla on tarpeeksi vipuvaikutusta muokataksesi ympäristöä lempeästi mutta sitkeästi mielesi mukaan. Tästä syystä on täysin mahdollista löytää oma roolisi ilman, että sinun tarvitsee kumartua taaksepäin. Tutkimme, miten tämä toimii yhdessä executive coachingissa.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *