Työpaikan stressitekijät: tunnista ja vältä ne

Emme salaa sitä: ei ole olemassa työympäristöä, jossa stressi ei olisi yrityksen sisällä oleva tekijä. Vaikka joku luulee olevansa immuuni, hän saattaa jonain päivänä joutua oman kestävyytensä uhriksi.

Tärkeimmät työpaikan stressitekijät, joihin henkilöstöjohtajat suhtautuvat kevyesti, voivat johtaa burnoutiin. Stressi on myös riskitekijä, joka voi johtaa moniin sairauksiin ja jolla on valitettavat ja kalliit seuraukset yrityksellesi.

Älä stressaa, selitämme tässä postauksessa tärkeimmät stressitekijät ja vinkkejä niiden välttämiseen!

Työtehtäviin liittyvät stressitekijät

Jokaisella on erilainen paineensietokyky. Saatat todennäköisemmin halkeilla tai sinulla voi olla kuori, joka kestää paremmin painetta.

Jopa kestävimmät ihmiset, jotka vaativat muita mutta myös itseään, voivat murtua: jokaiselle on kohtalokas hetki, jolloin on mahdotonta ottaa enempää. Tästä syystä työnantajan ei pidä keskittyä vain herkimpiin työntekijöihin, koska kukaan ei ole immuuni burnoutilta.

Vinkkejä työhön liittyvän stressin vähentämiseen työssä

Muista asettaa työntekijöillesi selkeät määräajat tiedoston toimittamiselle: kaikki ei ole kiireellistä eikä sitä tarvitse tehdä samana päivänä. Muista ottaa huomioon johtamiesi henkilöiden paineensietokyky, jotta voit paremmin ennustaa heidän reaktioitaan ja käyttäytymistään stressaavissa tilanteissa.

Onneksi esimiehillä on tapoja tietää työntekijöiden paineensietokyky, jotta he voivat sopeutua jokaiseen heihin.

Työpaikan stressitekijät, jotka liittyvät suoritettavan työn luonteeseen

Jos yksilön mahdollisuudet ja asennon vaatimukset eivät ole linjassa, on yhtä vaikeaa kuin pyytää jotakuta uimaan vastavirtaa. Kaikki mikä on luonnotonta ja vaatii työntekijältä lisäponnistuksia tehtäviensä asianmukaiseen suorittamiseen, on lisästressori.

Tehtävän työn luonteeseen liittyviä vinkkejä työstressin vähentämiseen

On ehdottoman välttämätöntä, että osoitetut haasteet ja projektit ovat linjassa ihmisten luonnollisten vahvuuksien kanssa. Työntekijä, jolle uskotaan hänen luontaisiin vahvuuksiinsa ja luontaisiin kykyihinsä liittyviä tehtäviä, on onnellinen ja pystyy kehittymään työssään täysipainoisesti. Näin ollen loppuunpalamisen mahdollisuus on pienempi.

On olemassa tapoja selvittää tiimisi jäsenten vahvuudet, jotta voit jakaa oikeat vastuut kullekin resurssille.

Liian raskaaseen työtaakkaan liittyvät työpaikan stressitekijät

Yleisin stressitekijä työssä: kun työtaakka tulee liian suureksi käsiteltäväksi. Johtuuko se yksilön organisoimattomuudesta vai siitä, että hänellä on todella liikaa tehtäviä hoidettavana?

Vinkkejä liian raskaaseen työtaakkaan liittyvän työstressin vähentämiseen

Jos kyseessä on organisoinnin puute, on pyrittävä suunnittelemaan ja jäsentämään, mitä on tehtävä. Hyvä valtuuskunta, oikeaan aikaan, välttää huolimattomuudet ja viime hetken huolet. Työryhmän muiden jäsenten työtaakan suunnittelun ja jäsentelyn antaminen yrityksesi resurssille, jolla on organisaatiosi tarpeita vastaava esimiesprofiili, voi olla ratkaisu tämän työstressin vähentämiseen.

Jos työmäärä on todella liian vaativa, ehdota työntekijääsi aloittamaan tärkeistä ja kiireellisistä tehtävistä. Kutsu pyytämään apua, jotta ehtii paremmin perille ajoissa: onko kollegalla taitoja ja aikaa auttaa? Voimmeko vähentää työmääräämme?

Stressiä töissä vaativien aikataulujen vuoksi

Useita peräkkäisiä tunteja esiintyminen on toinen stressitekijä työssä. Ihmiset saattavat onnistua hetkellisesti tuottaviksi, mutta fyysisen kyvyn ylittävät uuvuttavat pitkällä aikavälillä.

Myös lapsen tuloon liittyvien muutosten aikana työntekijän elämään tai äitiyslomalta palatessa haluaminen säilyttää työtottumukset on usein hyvin vaikeaa.

Vinkkejä vaativien aikataulujen aiheuttaman työstressin vähentämiseen

Pyydä työntekijää pitämään terveystaukoja ja yritä ehdottaa olosuhteita, jotka osoittavat suurempaa joustavuutta (esimerkki: työntekijän tarjoaminen kotoa työskentelemään työmatka-ajan lyhentämiseksi). Palkkaa lisäresursseja tai jaa työtaakkaa oikeudenmukaisempaa työnjakoa varten.

Joustavien työaikojen tarjoaminen työntekijöillesi edistää heidän sitoutumistaan ​​ja varmistaa samalla heidän hyvinvointinsa. Ennen kaikkea pysy tavoitettavissa ja avoin keskustelulle!

Epärealistisiin tavoitteisiin liittyvät työstressit

Ovatko asettamasi tavoitteet kunnianhimoisia vai epärealistisia? Tavoitteiden asettaminen todellisuutta ymmärtämättä on suuri työstressori organisaatioissa oleville ihmisille.

Vinkkejä epärealistisiin tavoitteisiin liittyvän työstressin vähentämiseen

Arvioi näiden tavoitteiden saavuttamiseen tarvittava aika ja resurssien määrä. Jos asetat tavoitteita, jotka vaativat liian paljon aikaa asetettujen määräaikojen mukaan, poltat työntekijäsi loppuun.

Ole myös tietoinen tavoitteiden saavuttamisen mahdollistavien resurssien rahoittamiseen tarvittavista budjeteista. Tämä tarkoittaa, että annat itsellesi keinot toteuttaa tavoitteesi!

Kehota ihmisiä keskittymään prosesseihin (konkreettisiin toimiin) yleistavoitteiden sijaan.

Työsuhteisiin liittyvät työpaikan stressitekijät

Persoonallisuuksien ja yksilöllisten rajoitteiden lisäksi päivittäinen yhteisössä oleminen voi aiheuttaa muita työstressejä organisaatiossasi.

Olennaista on säilyttää hyvä työilmapiiri yrityksessä. Työsuhteet kollegoihin ja erityisesti välittömään esimieheen ovat erittäin merkittäviä ja vaikuttavat merkittävästi työsuoritukseen.

Liian usein organisaatiot vähättelevät negatiivisen kommentin vaikutusta työntekijään.

Neuvoja työsuhteisiin liittyvän työstressin vähentämiseen

Mahdollisten jännitteiden vähentämiseksi paras neuvo on varmistaa hyvä kommunikaatio ja olla läpinäkyvä työntekijöiden kanssa. Kannusta tiimiä ilmaisemaan erimielisyytensä tilanteesta tai päätöksestä odottamatta tilanteen eskaloitumista.

Korosta hyviä liikkeitä ja käytä aikaa onnittelemiseen ja rohkaisemiseen ja yritä olla hieman vähemmän pakkomielle vähemmän hyvistä suorituksista. Pitkällä aikavälillä positiivisen palautteen ja rohkaisun puute demotivoi työntekijöitäsi, jopa kestävimmät.

Työssä aiheuttaneet stressitekijät liittyvät suuriin muutoksiin yrityksen sisällä

Suuret muutokset yritysten sisällä voivat olla stressaavia joillekin työntekijöillesi. Esimerkiksi: yritysfuusio, avainhenkilön vapaaehtoinen lähteminen, kaikkien arvostaman työntekijän lomauttaminen, uhkaavan henkilön saapuminen, joukkoleikkaukset jne.

Neuvoja työstressin vähentämiseen liittyen suuriin yrityksen sisällä tapahtuviin muutoksiin

Muista kiinnittää huomiota tiimisi ihmisten vaikeuksiin. Pelkkä seikka, että tiedotat työntekijällesi paremmin, voi viedä suuren painon heidän harteiltaan.

Ottamalla johtoaseman stressin vähentämisessä yrityksesi sisällä, olet voittajia.

Sen lisäksi, että vähennät työntekijöidesi terveyteen liittyviä kustannuksia, luot työympäristön, jossa stressillä ei ole sijaa. Kuuntele ja tarjoa yksinkertaisia ​​ja edullisia ratkaisuja stressin vähentämiseen.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *