Toimintasuunnitelma uusille markkinoille pääsyä varten

Tarkat olosuhteet, jotka johtivat yrityksen menestykseen, on usein vaikea tunnistaa, ja siksi niitä on vaikea toistaa. Suurimman osan ajasta perustaja yksinkertaisesti tarttui tilaisuuteen oikeaan aikaan vastatakseen tiettyyn tarpeeseen paikallisilla markkinoilla.

Kun on aika astua uusille markkinoille, nämä ehdot täyttyvät harvoin uudelleen, ja silloin monet johtajat tekevät virheitä. Yleisin niistä on jättää huomioimatta markkinoiden tarpeiden kehitystä ja sitä, että kilpailija saattaa jo täyttää ne.

Tässä ovat toimet, jotka sinun on ehdottomasti tehtävä kehittääksesi liiketoimintaasi ja menestyäksesi uusilla markkinoilla.

1. Kehitä strateginen myyntisuunnitelma

Kaiken kaikkiaan yrityksiltä puuttuu strategia astuessaan uusille markkinoille. He olettavat virheellisesti, että he voivat soveltaa perusreseptiään jälkimarkkinoilla.

On kuitenkin tärkeää laatia jokaiselle markkinalle hyvä strateginen myyntisuunnitelma. Jotkut kutsuvat sitä liiketoimintasuunnitelmaksi, mutta ne ovat kaksi eri asiaa. Vaikka ne molemmat koskevat lyhyen ja keskipitkän aikavälin tavoitteita, strateginen suunnittelu menee paljon pidemmälle kuin pelkkä vaiheiden luetteloiminen niiden saavuttamiseksi.

Yrittäjiä, jotka ovat yleensä paljon toimintahaluisempia, houkuttelee enemmän ajatus osallistua esimerkiksi messuille tai messuille. Vaikka nämä taktiikat ovat hyviä tiedon keräämiseen ja markkinoiden tuntemiseen, ensimmäinen askel on ottaa aikaa asianmukaisen strategian kehittämiseen ja sitten kyseenalaistaa sen elinkelpoisuus.

Muutamia hyviä kysymyksiä kysyttäväksi itseltäsi strategista suunnitelmaa laadittaessa:

 • Minkä tarpeen haluat täyttää?
 • Keitä ovat kilpailijasi?
 • Kuka on kohdeasiakaskuntasi?
  • Mitkä ovat hänen odotuksensa?
  • Onko hän valmis maksamaan tuotteestasi? (Onko sillä sama arvo näillä uusilla markkinoilla?)
  • Vastaavatko arvosi yrityksenä kohdeasiakaskuntasi arvoja?
  • Mitkä ovat parhaat tavat tavoittaa hänet?
  • Mitä markkinointistrategioita kannattaa käyttää?

2. Erota ”käyttö” ja ”tarve”

On tärkeää, ettei käyttöä sekoita tarpeeseen. Monet yritykset luulevat voivansa asettua Yhdysvaltoihin, sillä jos amerikkalaiset käyttävät jo samanlaista tuotetta kuin he, se tarkoittaa, että he tarvitsevat sitä välttämättä. Se on väärin!

Jos tuotetarjous vastaa kysyntää, sitä on turha tarjota. Markkinaosuuden varastaminen vakiintuneelta kilpailijalta on useimmissa tapauksissa huono idea, varsinkin kun sitä verrataan paikallisiin kilpailijoihin.

Kysymys tulee aina olla: ”Onko tuotteelleni tai palvelulleni täyttämätöntä tarvetta näillä markkinoilla?” »

3. Määrittele tulonlähteesi

Harkitse tulo- ja menorakennettasi. Miten rahat syntyvät? Onko sinulla useita tulonlähteitä?

Esimerkiksi laitteita vuokraavan ja myös osia ja palveluita myyvän yrityksen tapauksessa on mahdollista, että se saa vain voittoa myynnistä. Kun tulon lähde (lähteet) on tunnistettu, sama on tehtävä saavutettavan myynnin määrän kanssa, jotta se olisi kannattavaa.

4. Suunnittele muutto ulkomaille

Uudelle alueelle asettautuessa on otettava huomioon useita oikeudellisia seikkoja. Siksi sinun tulee tutustua kyseisellä alueella liiketoimintaa sääteleviin lakeihin (tariffiesteet, oikeudelliset ja logistiset vaikutukset jne.). Sinun on kyettävä visualisoimaan, kuinka liiketoimintamallisi kehittyy muutaman ensimmäisen kuukauden aikana ja muutaman seuraavan vuoden aikana ja miten se vaikuttaa liiketoimintastrategiaasi ajan myötä.

Älä myöskään unohda apurahojen etsimistä. Tarkista ohjelmat, joihin voit liittyä, kuten Manufacturiers et Exportateurs du Québec (MEQ) tarjoamat ohjelmat. Muista esittää täydellinen projekti ja hyvin laadittu suunnitelma.

Lopuksi, kontaktiverkoston kehittäminen ottamalla yhteyttä organisaatioihin, kauppakamareihin ja suurlähetystöihin voi olla sinulle erittäin hyödyllistä.

5. Rakenna tai mukauta myyntiinfrastruktuuria

Riippumatta siitä, mille markkinoille kohdistat, myyntiprosessi on välttämätön. Sinun on kehitettävä mainostyökaluja ja käännettävä niitä tarpeen mukaan sekä suunniteltava koulutus- ja perehdytysresurssit.

Todennäköisesti rekrytointi tehdään paikallisesti, oli kyse sitten edustajista tai agenteista, ja tarve integroida heidät kunnolla yritykseesi. Sinun on mietittävä kaikkea, jopa kielet, jotka työntekijöiden tulee hallita.

Alkuperäisen myyntiinfrastruktuurisi laatu on suoraan verrannollinen ensimmäisten asiakkaiden kanssa onnistumisasteeseen. Heidän tyytyväisyytensä ja referenssinsä ovat välttämättömiä, jotta yrityksesi voi kehittyä tällä uudella alueella.

Ilmeisesti älä unohda soveltaa kaikkia myyntihenkilöstön johtamiseen liittyviä perusperiaatteita!

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *