Tietoa markkinakorjauksesta

Syyskuun lopusta tai lokakuun alusta lähtien maailman osakemarkkinoilla on tapahtunut korjauksia ja volatiliteetin paluuta. Olemme jo useaan otteeseen kommentoineet, että nämä vaihtelut ovat täysin normaaleja.

Suosittelemme, ja on aina ollut, sijoittaa keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä. Siksi suosittelemme jättämään huomioimatta lyhytaikaiset liikkeet. Tästä huolimatta ei ole helppoa eristäytyä markkinoiden äkillisistä liikkeistä. Wall Streetillä on sanonta, että ”osakkeet menevät alas hissillä ja ylös portaita”. Eli kaatumiset ovat yleensä nopeita ja äkillisiä, ja sitten ne toipuvat, mutta hitaammin.

Vaadimme emmekä lakkaa väittämästä, että hyvänä sijoittajana on paljon tekemistä sen kanssa, että osaamme hallita tunteitamme. Tästä huolimatta ei haittaa ymmärtää, mitä markkinoilla tapahtuu, ja antaa perspektiiviä siihen, mitä voi tapahtua.

1. Mitä tapahtuu?

Osakemarkkinat ovat lokakuun alusta lähtien korjanneet 7–10 prosenttia. Syyt liittyvät enemmän tai vähemmän Italian budjetin aiheuttamiin jännitteisiin, jotka kasvattavat sen velkaa, sen aiheuttamaan epävarmuuteen jo ennestään heikentyneessä Euroopan unionissa sekä Trumpin politiikkaan ja kauppajännitteisiin. Jotkut pitävät Khashoggin tapauksesta suurimman vaikutuksen, etenkin sen odottamattomuuden vuoksi. Odottamattomat tekijät ovat sellaisia, jotka aiheuttavat äkillisempiä reaktioita markkinoilla. Khashoggi-ilmiö aiheuttaa kansainvälisiä jännitteitä sekä poliittisella että taloudellisella alueella. Älkäämme unohtako Saudi-Arabian taloudellista voimaa.

Etsimme mahdollisia syitä oikeuttaa markkinoiden laskua, mutta ainoa todellinen syy on luultavasti keskuspankkien epätavallinen politiikka (määrällinen keventäminen tai toisin sanoen tulostaa rahaa) oli keinotekoisesti vähentänyt volatiliteettia. Nyt kun nämä politiikat ovat loppumassa, (normaali) volatiliteetti on palannut. Tämä on osa vuotta 2018, jota yleisesti on leimannut jonkinlainen turbulenssi: viime viikkojen volatiliteetti ei ole ollut ainoa, vuosi alkoi voimakkaan volatiliteetin aikana helmikuussa.

Vaihtuvatulomarkkinat ovat vuoden aikana negatiiviset, toiset enemmän kuin toiset. Eurooppalaiset osakkeet eivät ole vain kiihtyneet ja pudonneet yli 7 prosenttia. Pahimman osan ovat ottaneet kehittyvät markkinat 13 prosentin osuudella. Jopa Amerikan markkinat ovat negatiiviset (euroissa ilmaistuna). Vahvana pysyneen dollarin ansiosta Yhdysvaltain osakemarkkinat ovat sen valuutassa ilmaistuna ainoat, jotka ovat toistaii nousseet, noin 6 %.

Joukkovelkakirjamarkkinat eivät ole olleet vapautettuja tappioista, eivätkä ne ole toistaii olleet salkun hajauttamisen paratiisi. Euroopan valtionlainat ovat laskeneet, kuten myös yritysten joukkovelkakirjat. Maailmanlaajuinen yhteenlaskettu korkotulo on myös yli 2 % negatiivinen.

Vain jotkin hyödykkeet ja kulta ovat selvästi positiivisella alueella. Kuten vuoden aikana, kulta ei ole vaikuttanut paljoa, mutta tänä lokakuussa (kuten muinakin historiallisina korkean jännitteen hetkinä) se on toiminut salkkujen tiettynä pehmusteena. Tässä lokakuussa salkuissamme oleva kulta on vahvistunut dollareissa yli 6 % tai euroissa 4 %. Lyhyesti sanottuna kannattavuus on ollut harvinainen tekijä eri omaisuusluokissa. Tämä tarkoittaa, että salkkumme ovat kärsineet, vaikka ne ovat maailmanlaajuisesti hajautettuja lukuisiin omaisuuseriin. Tämä ei ole haitaksi keskipitkän ja pitkän aikavälin lähestymistapaamme. Mallisalkkujemme pitkän aikavälin tuotot ovat edelleen hyvin pitkälti odotusten mukaisia. Muistutamme sinua tästä kehityksestä viimeisen suljetun kuukauden (syyskuu 2018) aikana.

Lisäksi, kuten olemme sanoneet, tällaiset korjaukset ovat normaaleja. Muutama päivä sitten muistimme tiettyjä tilastoja, jotka voivat sijoittaa meidät siihen, mitä tämä normaalius tarkoittaa. Tämä taulukko olisi hyvä yhteenveto:

Näitä tilastoja tarkasteltaessa normaaliinta on, että asiat pysyvät siellä, eli korjaukset pysähtyvät näille tasoille. Liikalle menemättä näin kävi osakemarkkinoiden korjauksissa vuonna 2015 ja vuoden 2016 alussa. Molemmat olivat myös nopeita, kuten tänä vuonna. Molemmissa tapauksissa S&P 500 putosi 12-13 prosenttia, minkä jälkeen nousi uusi nousu noin kolmen kuukauden kuluttua.

Nykyinen korjaus näyttää vaimealta jopa tähän ajanjaksoon verrattuna. S&P 500 on menettänyt vain 7 tai 9 % riippuen siitä, miten sitä tarkastellaan (dollareina tai euroina) sen tähänastisesta huipusta. Kuten näemme, sen tosiasian, että markkinat putoavat hieman yli 10 %, ei myöskään tarvitse olla ilmoitus jostain katastrofaalisesta. Tämän mukaisesti vuodesta 1998 lähtien vain kaksi kymmenestä korjauksesta (dot-com-kriisi vuonna 2000 ja äskettäinen maailmanlaajuinen finanssikriisi vuonna 2008) ovat johtaneet vakavaan yli 20 prosentin hintojen laskuun. Mutta molemmat tapahtumat liittyivät kriisitilanteisiin ja karhumarkkinoihin. Meistä ei näytä olevan kaukana tästä skenaariosta.

Lähde: oma käsittely portfolion visualisoijan tiedoilla

Ja kaikesta sanotusta huolimatta amerikkalaisen indeksin keskimääräinen pitkän aikavälin historiallinen tuotto on noin 9,5 %.

S&P 500:n historiallinen kaavio: harmaalla taantumat.
Niistä huolimatta luonnollinen pitkän aikavälin nousutrendi on enemmän kuin ilmeinen

Tavallisinta on, että asiakkaamme ovat hajautetuissa salkuissa, joissa korko- ja osakkeiden osuudet vaihtelevat, mikä tarkoittaa, että syyskuun huipuilta tosiasiallisesti tuetut pudotukset ovat jonkin verran pienempiä ja voivat heilua 0,5 %:n välillä alimmista profiileista aina 7:ään asti. % tai 8 % korkeimmista profiileista. Korjaus on tuonut suurimman osan salkuista vuoden takaiselle tasolle.

Yllä olevasta kaaviosta tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun näin tapahtuu mallisalkkujemme historiassa. Tapahtuu, kuten sanoimme, kun suurin osa varoista, tässä tapauksessa sekä osakkeet että korko, alkavat korjata itseään, tässä tapauksessa vain kulta on auttanut meitä. Se on tapahtunut vähintään 5 kertaa 1.1.2015 jälkeen korkeimmilla profiileilla ja silti niitä on kertynyt yli 25% ennen korjausta (syyskuun lopussa) tai 18% -19% tämän raportin kirjoitushetkellä .

2. Mitä teemme Dynamicissa?

Sekä sijoituskomiteamme että sitä tukevat algoritmimme analysoivat markkinahetkiä, riskejä ja yhdistävät tarvittaessa perussalkkumme uudelleen (50 %). Vuoden aikana olemme raportoineet useaan otteeseen, että olemme ryhtyneet tiettyihin toimenpiteisiin vähentääksemme maltillisesti osakeriskiä ja/tai lisätäksemme toisinaan vaihtoehtoisia omaisuuseriä (öljy vuoden alussa).

Jotkut kysyvät meiltä, ​​emmekö olisi voineet ennakoida näitä pudotuksia ja ryhtyä lisätoimiin. Päätöksemme ja algoritmimme eivät ole poikenneet pidemmälle osakkeista, koska ne on suunniteltu hallittua riskienhallintaa varten. Tämä tarkoittaa sitä, että valiokuntamme, käytettävissämme olevien algoritmien tukemana, ei tee päätöksiä, jotka tähtäävät aggressiivisten muutosten tekemiseen kertaluonteisen markkinariskin kasvun yhteydessä, etenkään jos se koetaan lyhytaikaii eikä kovinkaan liity markkinariskiin. makrotalouden tilanne, mikä näyttää olevan tilanne.

Myös rajujen laskujen jälkeen rallit ovat usein V-muotoisia, mikä tarkoittaa, että hinnat voivat nousta nopeasti. Jos tekisimme äkillisiä päätöksiä markkinoiden hermostuneen reaktion vuoksi, voimme myös menettää nopean toipumisen. Pikemminkin päätöksemme ja algoritmimme yrittävät arvioida riskien muutoksia keskipitkällä aikavälillä, mikä saattaa jatkua ajan myötä. Siellä muutokset salkuissa voivat olla merkittävämpiä.

Siksi muutokset ovat melko asteittaisia ​​eivätkä äkillisiä, varsinkin jos taloudessa ei ole merkittäviä suhdannemuutoksia, joita emme tällä hetkellä havaitse. Päätöksemme keskittyvät toisaalta luopumaan markkinoiden hermostuneista reaktioista ja toisaalta välttämään päätöksiä, jotka ovat haitallisia lopulliselle tavoitteelle, joka on menestyä pitkän aikavälin investoinneissa.

3. Mitä suosittelemme sijoittajillemme?

Emme kyllästy toistamaan, että on parasta olla huijautumatta tunteisiimme. Ymmärrämme täysin, että se ei ole helppoa, mutta siksi asiakkaamme delegoivat johdon . Olemme paras suoja tunteillesi. Ja tämä koskee mitä tahansa suunnitelmaasi (strateginen, dynaaminen tai edistynyt). Pysy rauhallisena ja ajattele pitkäjänteisesti.

Jos analysoit markkinoiden historiaa, huomaat, että se on paras neuvo sijoittajalle tämän päivän kaltaisissa tilanteissa. Se ei ole lainkaan asetettu tai yksinkertaistettu lause, vaan perustuu markkinoiden historian analyysiin. Toisinaan olemme sanoneet, emmekä kyllästy toistamaan, että saadaksemme tietyn tuoton meidän on maksettava ”lippumme”, eli ”meidän on ansaittava kannattavuus” kestäen tietyn vaihtelun lyhyessä ajassa. -salkun määräaikainen arvostus.

Markkinoiden aiheuttama heilahtelu ja hermostuneisuus on lippu, joka meidän on maksettava saadaksemme palkinnon pitkän aikavälin kannattavuudella. Tähän käytetty tekninen käsite on ”riskipreemio”. Toisin sanoen saadaksemme tietyn tuoton yli sen, mitä talletus meille antaa (0 % juuri nyt), meidän on hyväksyttävä tietty riski. Se, mitä tapahtuu, on yksinkertaisesti esimerkki, todellinen ilmaus riskistä. Meidän on hyväksyttävä pienin mahdollinen riski voittaaksemme toisen riskin, inflaation, joka järjestelmällisesti ja pysäyttämättä syövyttää säästöjämme.

Jatkamme markkinoista aiheutuvien riskien ennakoivaa hallintaa. Tietäen, että teemme tämän, pitäisi auttaa asiakkaitamme selviytymään markkinoiden lisääntyneen epävakauden jaksoista. Dynaaminen hallintamme on suunniteltu muun muassa tasoittamaan tappioita, mutta ennen kaikkea välttämään tappioita dramaattisissa tilanteissa. Emme ole missään vaiheessa havainneet, että olemme dramaattisessa tilanteessa. Pikemminkin päinvastoin, vain arvioimme tilannetta siltä varalta, että näemme, että on hyvä hetki saada 100 % takaisin osakepositiosta, jota jossain vaiheessa vähennämme. Tätäkään päätöstä, jos se tehdään, ei tehdä hätäisesti, vaan arvioimme tilanteen uudelleen etukäteen. Analysoimme markkinoita jatkuvasti tavoitteenamme tehdä päätöksiä tiettyjen sääntöjen perusteella, jolloin voimme välttää tunteita aiheuttavan päätöksenteon. Algoritmimme ovat hyvä tuki vain vaistoihin perustuvien päätösten välttämii.

Viimeinen suosituksemme on jälleen toistuva. Parasta, mitä voit tehdä, on seurata suunnitelmaasi, mikä tahansa se on, kaikki suunnitelmamme ovat täysin voimassa pitkällä aikavälillä. Se on paras suoja tunteillesi. Riskiprofiilin muuttaminen ei myöskään ole kovin järkevää, jos olosuhteet eivät ole muuttuneet. Uskomme vakaasti, että salkun riskiprofiililla ei ole mitään tekemistä markkinatilanteen, vaan tavoitteen ja taloudellisen tilanteen kanssa. Kyllä, voi olla järkevää ajoittaa toistuvia maksuja, ne vähentävät riskiä itsessään, koska ne varmistavat, että tulemme markkinoille eri aikoina.

Toisaalta, jos olet rohkeampi (mikä ei ole välttämätöntä), muista, että tänään markkinat ovat 10% halvemmat kuin muutama päivä sitten, eikä talous ole kriisissä, päinvastoin.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *