Tiede todistaa, että kasvokkain käyminen on tehokkaampaa kuin sähköposti

Sähköposti ja muut virtuaaliset viestintävälineet ovat syrjäyttäneet kasvokkain ja puhelimitse tapahtuvan vuorovaikutuksen niin paljon, että nykyään meillä on refleksi kirjoittaa puhumisen sijaan!

Kun vietämme päivämme kommunikoimalla sähköpostitse, olemme tulleet uskomaan, että se on perimmäinen viestintäkeino kehittyneille ihmisille, joita olemme. Ja vaikka näemme säännöllisesti sähköpostien kaikki rajat (viestin huono lukeminen ja ymmärtäminen, subjektiivinen tulkinta ja jopa sähköpostien aiheuttamat ristiriidat), meillä on tapana pysyä tämän turvallisen viestintätavan mukavuudessa, jossa kaikki ovat näytönsä takana. . Todisteeksi, kuka vielä matkustaa kysyäkseen kysymyksiä kollegalleen, joka on kahden toimiston päässä hänestä? Kuka ottaa puhelimen vastatakseen sähköpostitse tietoja pyytäneelle kollegalleen?

Tutkijat ovat osoittaneet, että kasvokkain tapahtuva vuorovaikutus on itse asiassa paljon tehokkaampaa kuin sähköpostit. Tutkimus ”Kysy henkilökohtaisesti: olet vähemmän vakuuttava kuin luulet sähköpostin suhteen” kvantifioi tämän tehokkuuden eron… ja vähintä mitä voimme sanoa, on, että se on vaikuttava! Suora vuorovaikutus on 34 kertaa tehokkaampaa kuin sähköposti.

Mistä tällainen ero johtuu ja miten suora vuorovaikutus saatetaan takaisin päiviemme ytimeen?

Haluamme ajatella, että se, mikä erottaa Homo sapiensin muista eläimistä, mukaan lukien kehittyneimmät nisäkkäät, on kykymme ajatella. Anatomisesti puhuen aivokuori (harmaa aine) on tämän heijastuksen istuin. Mutta emme saa unohtaa, että aivot koostuvat kahdesta muusta alueesta: limbisesta järjestelmästä ja matelijoiden aivoista.

Oksitosiinin rooli

Juuri nämä matelijoiden aivot ovat vastuussa erilaisten hormonien erityksestä, jotka vaikuttavat käyttäytymiseemme. Oksitosiiniksi kutsutaan sitä, jolla on tärkeä rooli vastaamisessamme sähköpostiin ja henkilökohtaisiin pyyntöihin. Sitä voidaan kutsua ”halaushormoniksi” tai ”rakkaushormoniksi”. Hän on vastuussa ihmisten välisistä siteistä.

Ei ole sattumaa, että kädenpuristus on ikivanha tapa toimia ja että tämä käytäntö on voimassa vielä tänäkin päivänä. Tämä yksinkertainen kontakti luo todellisen ihmissuhteen.

Komedia ”Unfinished Business” tai ”Unclassified Business” havainnollistaa kädenpuristuksen merkitystä myynnissä. Tästä elokuvasta on myös muita hyviä myyntiopetuksia.

Oksitosiinia syntyy myös, kun teemme ja otamme vastaan ​​anteliaisuutta. Tämä vastavuoroisuus on erittäin tärkeää. Anteliaisuuden teot ovat sellaisia, joilta ei odoteta mitään vastineeksi, jolloin uhrataan ajastaan ​​ja ihmiseen. Meillä kaikilla on 24 tuntia vuorokaudessa, joten aika on universaali hyödyke, jota ei voi koskaan saada takaisin. Toisaalta rahan antaminen ei toimi oksitosiinin erittämiseen. Raha ei sido ihmisiä.

Palataanpa ”Kysy henkilökohtaisesti” -tutkimuksen kokemukseen. Kaksi ryhmää yksilöitä kysyi samaa asiaa samoilla sanoilla eri ihmisiltä. Yksi ryhmistä teki sen sähköpostitse ja toinen kasvokkain. Ryhmä, joka teki pyynnöt kasvokkain, oli 34 kertaa tehokkaampi kuin sähköpostitse lähettänyt ryhmä.

Erona on, että ensimmäinen ryhmä pystyi suoran vuorovaikutuksen kautta luomaan oksitosiinin synnyttämän sidoksen yksilöihin. Kemiallinen yhdiste, oksitosiini, on siksi synnyttänyt tunteen, joka on itsessään lähtökohtana päätökselle sanoa kyllä ​​yksilön pyyntöön.

Sitä vastoin sähköpostin lukeminen ei laukaise samaa kemiallista reaktiota ja tuottaa siksi erilaisia ​​vaikutuksia. Sähköpostit liittyvät:

Sähköpostin kirjoittaminen ei ole tapa osoittaa, että sinulla on aikaa ihmisille. Toisaalta olen alusta asti puhunut kasvokkaisesta vuorovaikutuksesta, mutta puhelukin voi jossain määrin vaikuttaa edessä olevan henkilön käsitykseen.

Kollegasi ja asiakkaasi näkevät kaikki puhelun tai käynnin arvon (jopa nopeasti), koska he ymmärtävät, että uhrasit osan ajasta heidän puolestaan. Se on tiedostamaton, mutta hyvin todellinen ja se auttaa luomaan yhteyksiä ihmisten välille.

Miksi kaupan tekemisen todennäköisyys on niin korkea, kun soitat liidille, joka on täyttänyt verkkolomakkeen tunnin sisällä? Koska henkilö tarvitsee apua ja lopetat tekemisesi ottaaksesi aikaa kuunnella häntä.

Vaikka viestintäteknologiat muuttuvat nopeasti, ihmisaivot eivät pysy mukana tässä huimaavassa tahdissa. Meitä ohjaavat edelleen aivomme kemialliset eritteet, jotka sanelevat tunteemme ja päätöksemme.

Hyperyhteytetyssä jokapäiväisessä elämässämme emme saa unohtaa, että kehollamme on luonnollinen taipumus työntää meidät toistamaan käyttäytymistämme, jotka ovat etumme mukaisia ​​ja jotka saavat meidät tuntemaan olonsa hyväksi… eivätkä sähköpostit ole yksi niistä!

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *