Täydelliset joustavat työolosuhteet jokaiselle työntekijälle

Joustavat työjärjestelyt sopivat niin työntekijöille kuin työnantajillekin.

Maailmanlaajuisessa 8 000 työnantajan ja työntekijän tutkimuksessa 83 % vastaajista totesi, että joustavien työjärjestelyjen omaksuminen parantaa tuottavuutta. 61 % väittää, että se on johtanut suurempiin voittoihin, ja 58 % uskoo, että heidän joustavia työjärjestelyjä koskeva politiikkansa on auttanut parantamaan heidän yrityksensä mainetta.

On selvää, että henkilökunta arvostaa mahdollisuutta valita joustavat työjärjestelyt. Brittiläisessä tutkimuksessa todettiin, että 42 % kokopäiväisistä työntekijöistä haluaisi joustavuutta nykyisessä työssään ja 70 % haluaisi omaksua tämän työskentelytavan tulevaisuudessa.

Joten jos joustavat työjärjestelyt ovat win-win-ratkaisu työntekijöille ja työnantajille, miksi ne eivät ole normi?

Monet johtajat eivät tiedä, mitä joustavia työjärjestelyjä koskevat periaatteet käytännössä sisältävät. Saattaa olla huolissaan viestinnästä tai siitä, että henkilökunta saattaa väärinkäyttää järjestelmää. Viime kädessä suurin este joustavien työolojen suhteen useimmissa yrityksissä on yrityskulttuuri.

Vaikka tyypillinen kuva aina pyjamahousuissa työskentelevästä kotityöntekijästä on nykyään melko vanhentunut, monet johtajat (ja työntekijät) yhdistävät edelleen fyysisen läsnäolon tuottavuuteen. Tämä väärinkäsitys on edelleen olennainen osa useimpien yritysten kulttuuria ympäri maailmaa, mutta etätyöteknologioiden ilmaantuminen tarkoittaa, että alamme nähdä muutoksia.

Kun yhä useammat yritykset omaksuvat joustavan työskentelyn, on aika esittää uusia kysymyksiä:

  • Miten työntekijöiden tuottavuutta voidaan maksimoida, jotta joustavia työjärjestelyjä voidaan hyödyntää?
  • Onko olemassa ominaisuuksia, jotka todennäköisemmin johtavat korkeampaan tai alhaisempaan tuottavuuteen etätyössä?
  • Miten jokaiselle työntekijälle löydetään täydellinen joustava työmuoto?

Yritetään käsitellä näitä kolmea pääkysymystä.

Työntekijöiden (ja työnantajien) tarpeet

Joustavat työajat, tiivistetyt työajat, etätyö, työnjako, osa-aikatyö – nämä joustavien työjärjestelyjen muodot on suunniteltu vastaamaan työntekijöiden ja työnantajien erilaisia ​​tarpeita.

Sinulla saattaa olla myyntiedustaja, jonka päivittäinen työmatka on suoraan helvetistä ja haluaa siksi välttää ruuhka-aikoja – joustava aikataulu saattaa sallia sen. Tietty henkilöresursseja voi haluta lyhentää työaikaansa voidakseen tavoittaa lapsensa koulun porteilla. Hallintoassistentti, jonka puoliso työskentelee viikonloppuisin, saattaa haluta tiivistetty työaika rajoittaakseen työviikkoaan ja viettää perjantait kumppaninsa kanssa. Vaihtoehtoisesti työnantaja voi kamppailla työpaikkojen kanssa ja saattaa nähdä toimiston jakamisen mahdollisena ratkaisuna.

Yhteenvetona: kaikille sopivaa, kaikille sopivaa, valmista ratkaisua ei ole joustaville työoloille!

Kaikilla työntekijöilläsi on erilaisia ​​mieltymyksiä ja tarpeita – ja sinun on päätettävä, millaisia ​​joustavia työjärjestelyjä yrityksesi voisi ja haluaisi ottaa käyttöön.

Joustavia työjärjestelyjä ja persoonallisuuden ominaisuuksia

Jokainen työntekijä on erilainen. Ja tämä ei koske vain työtapaa, vaan myös temperamenttia, motivaatioita ja arvoja. Liian usein yritysrakenteet eivät ota huomioon työntekijöidensä erilaisia ​​ominaisuuksia. Seurauksena on työkonflikteja, ja niitä seuraa nopeasti henkilöstön mobilisointitason lasku ja vaihtuvuuden kasvu.

Työntekijöiden persoonallisuusulottuvuuksia ja erityispiirteitä on hyödyllistä ottaa huomioon joko havainnoinnin tai, vielä tehokkaammin, psykometristen arvioiden avulla. Työntekijöiden rakentamisen ymmärtäminen on välttämätöntä, jos haluat luoda joustavat ja tehokkaat työolosuhteet heidän kanssaan.

Harkitse erityisesti seuraavia ominaisuuksia:

  • Sulkeutuneisuus – Yleensä introvertit työskentelevät mieluummin yksin tai pienissä ryhmissä. Etätyö on loistava vaihtoehto monille ihmisille, joilla on tämä persoonallisuuden piirre.
  • Spontaanius – Joustavilla työntekijöillä on usein vähemmän tiukat aikataulut, joten jos työntekijät ovat luonteeltaan spontaaneja, tällainen tilanne voi olla heille edullisempi. Työntekijät, jotka etsivät vakaata rakennetta, voivat kuitenkin työskennellä vähemmän tehokkaasti muissa olosuhteissa, kuten tiivistetyssä työajassa.
  • Tuloshakuiset työntekijät – Tämäntyyppinen työntekijä ei ole kiinnostunut matkasta, koska tällaiselle ihmiselle vain määränpää on tärkeä. Niin kauan kuin heillä on käytettävissään tarvittavat työkalut, nämä työntekijät työskentelevät yhtä tehokkaasti etänä kuin toimistossa.
  • Sopeutumiskyky – Nämä työntekijät hengittävät muutosta. Voit luottaa siihen, että he pitävät vauhtia, kun he siirtyvät toimistosta kotiin kulman kahvilaan – ja vaikka he ottavat erilaisia ​​rooleja kulkiessaan.
  • Keskittymiskyky – Jos työntekijällä on vaikeuksia käyttää kymmentä minuuttia tehtävään ennen kuin hän menettää keskittymiskykynsä, työtuntien pakkaaminen pidempiin päiviin ei ehkä ole viisas päätös.

Viestinnän käyttäminen aukkojen kuromiseen

Keskeinen ratkaisu on käyttää teknologiaa etätyön ja vaihtelevien työaikojen aiheuttamien esteiden voittamiseksi. Käytä Skypeä ja muita videotekniikoita virtuaalisten konferenssien järjestämiseen, kun jotkut tiimin jäsenet ovat poissa toimistosta. Kannusta työntekijöitäsi käyttämään Slackia, Google Hangoutsia tai muita viestintäsovelluksia pitääksesi yhteyttä.

Lisäksi etätyöntekijöitä tulisi kannustaa käymään toimistolla säännöllisesti – ehkä kerran tai kahdesti kuukaudessa – jotta he voivat kuulla työtovereidensa kommentteja ja tavata uusia työntekijöitä kunnolla.

Kommentteja ja parannusta

Jos epäilet työntekijän kykyä työskennellä tuottavasti kotoa tai vuorotellen, kokeile sitä viikon ajan. Pidä palauteistunto nähdäksesi mikä toimi ja mikä ei. Sen jälkeen voit päättää, onko tietyillä joustavilla työjärjestelyillä hyvät mahdollisuudet menestyä pitkällä tähtäimellä ja millaisia ​​muutoksia pitäisi tehdä.

Ennen kaikkea on tärkeää muistaa, että joustavia työjärjestelyjä suunniteltaessa niiden tulee olla molempia osapuolia hyödyttäviä – jos ne haittaavat liiketoimintaasi tai eivät tuota toivottua tulosta, on aika miettiä sitä.

Kaiken kaikkiaan joustavien työjärjestelyjen politiikkasi tulee heijastaa työntekijöiden erilaisia ​​tarpeita ja persoonallisuuden ominaisuuksia – pähkinänkuoressa sen tulee olla joustava.

Joustava työskentely ei sovi kaikille, eikä työnantajien pitäisi odottaa työntekijöiden hyväksyvän sen heti. Hyvän kommunikoinnin ja työntekijän ominaisuuksien ymmärtämisen sekä saatavilla olevan teknologian viisaan käytön yhdistelmällä olet kuitenkin hyvällä matkalla kohti joustavaa työstrategiaa, joka maksaa itsensä takaisin – jopa. Jos työntekijäsi ovat tyytyväisiä, he työskentelevät entistä kovemmin puolestasi – ja he tukevat sinua vaikeinakin aikoina.

Miten yrityksesi sitten käsittelee joustavia työjärjestelyjä? Mitä ominaisuuksia työntekijöiden mielestäsi tarvitsee voidakseen työskennellä hyvin etänä? Jaa kanssamme kommenteissa!

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *