Sijoittaminen indeksirahastoihin tai ETF-rahastoihin on helppoa

Tänään saat selville, onko indeksirahastoihin tai ETF:ihin sijoittaminen helppoa vai ei.

Olemme useaan otteeseen korostaneet, että useimmat aktiivisesti hoidetut rahastot eivät ylitä vertailuindeksiään pitkällä aikavälillä. Siksi ns passiivinen sijoitus tai kanssa indeksirahastot jompikumpi ETF:t. Indeksirahastojen tai ETF-rahastojen avulla pystymme toistamaan indeksin ja saavuttamaan lähes 100 % indeksin tuotosta sen alhaisten kustannusten ansiosta.

Indeksirahastoihin tai ETF-rahastoihin sijoittaminen on helppoa

Mutta edellä mainittujen tekijöiden lisäksi sijoittajat arvostavat myös sitä, että sijoittaminen indeksirahastojen tai ETF:ien kautta on helppoa.

Meidän on vain valittava indeksi, jonka haluamme kopioida ja sijoittaa.

On esimerkiksi hyvin tunnettua, että Warren Buffett on ohjeistanut perillisiä sijoittamaan omaisuutensa:

Warren Buffett neuvoi kiinteistönhoitajaansa sijoittamaan 10 % käteistä lyhytaikaisiin valtion obligaatioihin ja 90 % edulliseen S&P 500 -indeksiin. rahoittaa

Tarkoitan:

90 % edulliseen S&P 500 -indeksirahastoon ja 10 % lyhytaikaiseen valtionlainarahastoon.

Katso, sinulla on se jo! Tarina päättyy tähän, se on niin helppoa. Ostamalla kaksi indeksirahastoa tai ETF:ää, jotka jäljittelevät näitä indeksejä, sinulla olisi jo Warren Buffett (WB) -salkku.

Indeksirahastoihin tai ETF-rahastoihin sijoittaminen on helppoa, mutta ei niin yksinkertaista

Mutta joskus helppo ei ole niin yksinkertaista. Ero helpon ja yksinkertaisen (tai yksinkertaisen) välillä on hyvin hienovarainen.

Indeksirahastoihin tai ETF:ihin sijoittamisessa on hyvä puoli, että se on helppo ymmärtää, periaatteessa indeksiä tai indeksejä seuraten. Mutta itse asiassa joillekin sen aloittaminen ei ehkä ole niin helppoa.

Toisin sanoen on otettava huomioon useita vähimmäisvaiheita. Seuraavaksi teemme lyhyen kuvauksen tärkeimmistä.

Määrittele indeksirahastojen tai ETF-rahastojen salkku

Esimerkiksi Warren Buffetin ehdottama salkku ei todennäköisesti sovi eurooppalaiselle, koska hän olisi 90-prosenttisesti alttiina Yhdysvaltain markkinoille ja sen valuutalle.

Tietenkin voit aina valita yksinkertaistavan vielä enemmän ja sijoittaa a maailman indeksi.

Mutta tämä olisi varmasti virhe, ja portfoliostasi puuttuisi keskeinen näkökohta monipuolistaminen.

Siksi olisi kätevää tarkistaa tai mukauttaa omaisuuden allokointi tarpeisiisi.

Mutta se on myös, että salkkusi jakautuminen riippuu tavoitteistasi, horisontistasi ja taloudellisesta kapasiteetistasi eli riskiprofiilistasi.

Määritä riskiprofiilisi indeksirahastojen tai ETF-rahastojen salkulle

WB-salkun altistuminen osakkeille on erittäin korkea. Luultavasti (hänellä tai hänen perillisillään) on siihen varaa, mutta useimmille se ei olisi sopivin.

Siksi suositeltavinta olisi määritellä riskiprofiilisi taloudellisen tilanteen (tavoite, horisontti, kapasiteetti) tiedossa ja sen jälkeen tehdä oikea varojen jakautuminen.

Jos et tiedä mistä aloittaa, voit auttaa itseäsi työkalumme avulla tietää profiilisi. Tässä vain 3 minuuttia kestävässä prosessissa saat profiilisi lisäksi myös ehdotuksen salkkusi omaisuusluokista.

Indeksirahastojen tai ETF:ien valitseminen salkkuusi

Kun sinulla on selkeä käsitys salkustasi, profiilistasi ja varojen jakautumisesta, sinun on valittava indeksirahastot tai ETf:t kullekin omaisuudelle.

Tätä varten voit auttaa itseäsi hakukoneella. Vaikka täydellistä (ilmaista) ei ole olemassa, yritämme löytää paras hakukone tai seula.

Indeksirahastojen tai ETF:ien valinnassa on otettava huomioon ainakin seuraavat seikat:

 • Äänenvoimakkuus: mitä korkeampi sen parempi
 • Likviditeetti: mitä korkeampi sen parempi
 • ter: mitä matalampi sen parempi
 • Kertyminen tai jakelu: se riippuu salkun tavoitteesta
 • seurantavirhe: mitä matalampi sen parempi.

WB-salkun tapauksessa tämä on suhteellisen helppoa, koska siinä on kaksi asemaa. Tämä voi olla hieman monimutkaisempaa hyvin hajautetun salkun tapauksessa: esimerkiksi salkuissamme voi olla yli 10 indeksirahastoa tai ETF:ää.

Indeksirahastojen osalta etsi halvimpia luokkia. Tämä voi olla haitta yksittäiselle sijoittajalle.

Ammattimaisen yrityksen kaltaiset voivat käyttää halvempia institutionaalisia rahastoluokkia.

Pankin tai välittäjän valitseminen indeksirahasto- tai ETF-salkkullesi

Liioittamisesta ei myöskään ole kyse. Tähän mennessä näkemämme voi olla suhteellisen yksinkertaista, jos emme monimutkaise elämäämme liikaa ja omistamme siihen muutaman tunnin.

Seuraava asia on löytää pankki tai välittäjä ostamaan ja suojelemaan indeksirahastojamme tai ETF-salkkujamme, mikä voi olla monimutkaisempaa.

Sinun on löydettävä pankki tai välittäjä, joka antaa sinulle pääsyn indeksirahastoihin tai ETF:ihin, eikä niitä ole niin paljon pelkästään sen vuoksi, että he eivät ole kiinnostuneita ollenkaan. Jos aloitat etsinnän, ymmärrät miksi pankkisi ei tarjoa sinulle ETF-rahastoja (tai indeksirahastoja).

Hakuprosessissa sinun on ohjattava useita näkökohtia:

 • Kustannukset osta ja myy
 • Kustannukset huoltajuus
 • Kustannukset huolto tilistä
 • Kustannukset siirrot
 • muut Kustannukset: Pankit veloittavat joskus osinkojen keräämisestä tai todistusten myöntämisestä.

Jotta sinulla olisi viittaus, sisään nämä kustannukset ovat 0,16 % (kaikki indeksirahastosalkut), yritä päästä mahdollisimman lähelle näitä kustannuksia.

Yksinkertainen lisäkustannus, jota tuet enemmän, voi maksaa koko hallinnointipalkkiomme tai suuren osan siitä.

Sijoita indeksirahasto- tai ETF-salkkuusi

Olemme nähneet, kuinka neljässä vaiheessa meillä on jo perusasiat.

Nyt on ”vain” jäljellä sijoittaminen salkkuun, rahastoihin ja profiiliin, jonka olemme määrittäneet edellisissä kohdissa.

Riippuen siitä, sijoitammeko indeksirahastoihin vai ETF:iin, tämä voi edellyttää merkintätoimeksiantojen tai toimeksiantojen antamista markkinoilla (ETF:itä ostetaan tai myydään markkinoilla ikään kuin ne olisivat osakkeita).

Tämän voi oppia, jos omistamme siihen muutaman tunnin.

Varsinkin alussa kannattaa olla tarkkana ja olla tekemättä virheitä laskelmissa tai tilauksia kirjoitettaessa. On myös hyvä idea käydä läpi nämä tilaukset useammin kuin kerran, jotta vältytään virheiltä.

Ylläpidä indeksirahastojen tai ETF-rahastojen salkkua

Kyllä nyt melkein kaikki on tehty.

On vain muistettava, että meidän on suoritettava minimihuoltotoimet valitun pankin tai välittäjän toimintojen hallinnan lisäksi:

 • tasapainottaa portfoliomme säännöllisesti. On tutkimuksia, jotka osoittavat, että tasapainottaminen voi lisätä kannattavuutta 0,5 %. Jos emme halua monimutkaistaa elämäämme, kerran vuodessa saattaa riittää.
 • Investoi uudelleen osinkoja, jos sinulla on rahasto, joka jakaa niitä.
 • Sijoittaa uusia panoksia. Suosittelemme aina kuukausittaista tai neljännesvuosittaista toistuvaa maksusuunnitelmaa, sillä näin sijoitamme eri aikoina markkinoilla. Jälleen, jos emme halua monimutkaista elämäämme, voimme tehdä sen harvemmin (esimerkiksi kuuden kuukauden välein), vaikka tässä tapauksessa tämä saattaa olla vähemmän optimaalinen.

muut: teemme myös näitä muita toimintoja:

 • Arvioi jakelu salkusta (joka vuosi Strategicille, joka kuukausi: Dynaaminen)
 • Arvioi uudet rahastot ja olemassa oleviin jatkuvasti itsestään on kätevää tehdä muutoksia
 • verotuksen optimointi älykäs

Riippuen siitä, kuinka pitkälle haluat tehdä johtamisestasi, sinun tulee arvioida, onko se järkevää sinun tapauksessasi.

Säilytä kurinalaisuutta hallitaksesi indeksirahastojen tai ETF-rahastojen salkkua

Yksi monimutkaisimmista näkökohdista sijoitustemme hallinnassa on the hallitsemaan tunteitamme.

Behavioral-rahoituksen tai käyttäytymisrahoituksen tiede on osoittanut, että meillä on useita kognitiivisia ja käyttäytymiseen liittyviä ennakkoluuloja. Tärkein niistä on luonnollinen riskinottomme, joka saa meidät usein tekemään huonoja päätöksiä myymällä ja ostamalla pahimmalla hetkellä.

Varmista, että sen lisäksi, että noudatat kaikkia ilmoitettuja vaiheita, pystyt hallitse tunteitasi.

Joka tapauksessa aina, jos näet sen monimutkaisena, sinulla on mahdollisuus anna meidän tehdä kaikki tämä ja paljon muuta puolestasi 0,25–0,45 % sijoitetun summan mukaan.

Indeksirahastoihin tai ETF-rahastoihin sijoittamisen, huolimatta siitä, että se saa nimen passiivinen hallinnointi, on noudatettava joitain vähimmäisohjeita, ja se voi olla helpompi ymmärtää kuin yksinkertainen toteuttaa. Passiivisen sijoittamisen tai passiivisen johtamisen nimi voi olla harhaanjohtava.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *