sen määritelmä ja sen haasteet

Organisaatiokulttuuri, jota kutsutaan myös yrityskulttuuriksi, on nykyään yksi tärkeimmistä kriteereistä hakijoille työpaikkaa valittaessa. Se on myös olennainen näkökohta organisaatiossasi jo toimiville työntekijöille, jotta he kehittävät vahvan yhteenkuuluvuuden tunteen.

Organisaatiokulttuurin kehittämisestä on tultava jokaisen organisaation prioriteetti, sillä se edustaa yrityksen elämäntapaa, jotta kaikki voisivat edetä samaan suuntaan: kohti menestystä.

Yrityskulttuurissa ei ole tiettyjä asioita ja organisaatioiden on otettava ne huomioon voidakseen luonnehtia yritystä paremmin. Organisaatiokulttuuri, mitä se tarkalleen ottaen on ja mitkä ovat sen ongelmat? Tämän artikkelin lukeminen valaisee sinua varmasti!

Mikä on organisaatiokulttuuri?

Yrityskulttuuri on tavallaan yrityksen yleinen elämäntapa. Se käy läpi useita elementtejä, jotka erottavat organisaatiosi liittolaisistasi sekä sisäisistä ja ulkoisista yhteistyökumppaneistasi.

Esimerkiksi:

 • yrityksen uskomuksia
 • työmenetelmiä
 • yrityshistoria
 • etiikka
 • sosiaalinen sitoutuminen
 • yrityksen arvot ja keinot välittää niitä muille
 • iloa ja hyvinvointia työssä
 • joukkuehenki
 • asiakaspalvelu
 • työympäristö.
 • pukeutumiskoodi

Kyllä, vaadittu pukeutumiskoodi on elementti, joka voi olla osa organisaatiokulttuuriasi!

Miksi IT- ja viestintäalalla toimivissa yrityksissä ei ole harvinaista nähdä varapresidentin farkuissa ja varvastossu kesä, että tiimi kehittäjät?

Ajattele uudelleen, se ei johdu siitä, että muut yritykset määräävät paita- ja solmiokoodin, että siellä työskentelemisen ilo vähenee. Se on yksinkertaisesti yksi näkökohdista, joka luonnehtii tämän yrityksen organisaatiokulttuuria, joka on mukautettu sen tarpeisiin.

Jokainen yritys omaksuu oman organisaatiokulttuurinsa ja sillä on oma kulttuurinen DNA. Kaikki näkökohdat, joita käytät heijastaaksesi paremmin kulttuuriasi, saavat työntekijäsi mukaansa… ja sitoutuneet työntekijät näkevät tuottavuuden kasvavan, mikä auttaa levittämään nimeäsi!

the sovi yrityksessä: yhtä tärkeä kuin asemassa oleva

Kun olet keskellä rekrytointivaihetta, yrität valita ihmisiä, joilla on kykyjä vastata haasteisiin, jotka haluat uskoa heille. Etsit todennäköisesti myös ihmisiä, joiden kanssa sinulla on tunne, että se napsauttaa, sekä sinun että organisaatiosi muodostavien ihmisten kanssa!

Se on sama asia ottelu täydellinen organisaatiokulttuurisi kanssa: haluat tiimiisi ihmisiä, jotka sopivat hyvin rakentamasi yrityskulttuuriin.

Ja päinvastoin, nämä sinulle töihin haluavat ihmiset uskaltavat toivoa, että heillä on myös mahdollisuus työskennellä yrityksessä, joka liittyy heidän joukkoonsa ja jossa he haluavat päästä pitkälle ammatillisesti!

Ongelma #1: Ylläpidä organisaatiokulttuuria

Terveen organisaatiokulttuurin perustamista haluavan yrityksen suurin haaste on sen ylläpitäminen. Omien toimien tulee heijastaa sitä ja on ehdottoman välttämätöntä tehdä siitä yhdistävä elementti.

Organisaatiokulttuuria vaalimalla saavutat lisää työntekijöiden sitoutumista. Vielä parempi! Jos arvosi ja organisaatiosi muodostavien ihmisten arvot täsmäävät, huomaat työtyytyväisyyden huomattavan lisääntyvän.

Kuka sanoo työtyytyväisyyden kasvun, sanoo myös vaihtuvuuden vähenemisen.

Ongelma 2: Käytä sitä aina

Organisaatiokulttuurin on myös oltava koko ajan läsnä yrityksessä. Sinun ei tarvitse muuttaa arvojasi, etiikkaasi tai yleistä työympäristöäsi päivästä toiseen.

Kulttuurin on oltava ei-satunnaista, jotta voimme tuntea olevansa todella oma itsemme. Kuinka saada työntekijät mukaan ja motivoida, jos globaali visiomme muuttuu jatkuvasti?

Sen aina käyttäminen ei tarkoita sitä, ettei sitä parannettaisi, päinvastoin! Sinun on vain vältettävä mukauttamasta organisaatiokulttuuriasi tietyn tilanteen mukaan tai olemaan valikoivia niiden ihmisten mukaan, joihin yrityksessä puhut.

Haaste 3: Ota kaikki tiimin jäsenet mukaan

Yrityskulttuurin on otettava mukaan kaikki työntekijät. Se voi jopa tulla tiimistäsi sen sijaan, että se olisi ylimmän johdon määräämä. Se pitää vain tehdä luonnollisella tavalla ja ihmiset tuntevat olevansa osa toteutusprosessia. Ota heidät mukaan ja voit saada valtavia etuja!

HRM ONLINEn mukaan ”onnellisuus työssä on tärkeämpi käsite kuin sitoutuminen. Kyse on resurssien tarjoamisesta, joita yksilö tarvitsee tämän sitoumuksen ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Työntekijän on oltava osa tätä prosessia.”

Ihmisten, jotka muodostavat organisaatiosi, täytyy tuntea kyydissä, ja noudata kulttuurista elämäntapaasi. Kaikkien on mentävä samaan suuntaan, jotta se toimisi, joten on tärkeää kutsua koko tiimi yrittämään aina optimoida se. Kirjoita se seinällesi tarvittaessa!

Mitä pitää muistaa organisaatiokulttuurista

Menestyäkseen organisaatioiden tulee luoda hyvä organisaatiokulttuuri, vaalia sitä ja kutsua ihmisiä osallistumaan siihen aktiivisesti.

Henkilö, joka ei istu ”oikealla tuolilla” (ui vastavirtaa, ei pysty suoriutumaan optimaalisesti asennossa), ei voi kokea pitkäaikaista menestystä työssään. Sama koskee henkilöä, joka ei ole oikeassa organisaatiossa.

Väsymyksen välttämiseksi on oltava ottelu ja a sovi yksilön ja organisaation välillä. On olemassa tapoja selvittää, onko sovi tulee olemaan hyvä yksilön ja yrityksen välillä.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *