Ryhdy toimitusjohtajaksi: Vaatimukset

Noin yhtiön hallitus tai tulla toimitusjohtajaksijohtajat tarvitsevat jonkin verran vaatimukset tuo mukanaan. Monet ihmiset eivät ymmärrä, että kyse ei suinkaan ole vain teknisestä asiantuntemuksesta! Tärkeämpää on tietää, mitä huipulla odottaa – ja kuinka käsitellä siellä vallitsevaa painetta.

Tässä artikkelissa opit

Tahto ja tieto: Toimitusjohtajan roolin keskeiset vaatimukset

Päällä Nouse hallintaan on käden ulottuvilla? Onnittelut! Olet saavuttanut sen, minkä eteen olet luultavasti työskennellyt pitkään. Ennen kuin teet hätiköityjä päätöksiä, sinun on kuitenkin vastattava avainkysymykseen, jonka olet ehkä tähän asti jättänyt huomioimatta: ”Haluanko edes olla toimitusjohtaja?”

Kysymys kuulostaa triviaalilta, mutta myönteinen vastaus on toimitusjohtajaksi tulemisen olennainen edellytys. Kuten linkitetyssä blogikirjoituksessa olen jo tehnyt selväksi, monet johtajat arvioivat toimitusjohtajan vaatimukset ja tehtävät täysin väärin. Jos sinut ylennetään johtokuntaan tai hallitukseen, sinulla on yhtäkkiä kokonainen reppu vastuuta ja sinulla on paljon poliittisempi tapa toimia kuin muilla johtamistasoilla.

Ylennys johdolle – ei pidä aliarvioida

Olen nähnyt executive coachingissa monia asiakkaita, jotka ovat täysin aliarvioineet johdon nousun tuoman haasteen. Kuukausia, joskus vuosia myöhemmin, ne ovat täysin tyhjentyneet. He tuntevat olonsa uupuneiksi, yksinäisiksi eivätkä tiedä, mitä heille tapahtuu. Olet päätynyt yrityksen huipulle ja tunnet olosi edelleen täysin voimattomaksi, ilman luovaa vapautta:

  • Keneen muuhun voit luottaa?
  • Miten niiden pitäisi täyttää kaikki erilaiset vaatimukset?
  • Kuinka he voivat edistää omia ideoitaan johtajuudesta?

Valitettavasti huippujohtajat jäävät usein täysin omiin omiin rooliinsa vaihtuessaan yrityksen puolelle.

Jos johdon vaatimukset ovat epäselvät – käytännön esimerkki

Esimerkkinä rouva S.

Rouva S. on älykäs, erittäin motivoitunut ja samalla erittäin empaattinen nainen. Taloustieteilijä on uransa aikana noussut vähitellen energiayhtiön uraportaat. Hän haluaa vaikuttaa, luoda jotain, toteuttaa visioitaan modernista johtamisesta. Kun hänestä tulee johtokunnan jäsen, se on hänelle askel, jota seuraa lisää. Hän on sitäkin yllättynyt, että hänellä on suuria ongelmia ylennyksen jälkeen. Hän kaipaa työkavereitaan, joiden kanssa hän on työskennellyt pitkään. Karkea sävy häiritsee häntä. Jo ennen kuin asiat karkaavat täysin käsistä, hän päättää hakeutua valmennukseen. Kun tapaamme, hän on epätoivoinen, mutta silti vakuuttunut siitä, että hän haluaa päästä huipulle. Askel askeleelta mietitään yhdessä, kuinka hän voi muotoilla uutta johtorooliaan ideoidensa mukaan ja käyttää politiikkaa ylimmässä johdossa tavoitteidensa saavuttamiseksi.

Murskattu odotuksista ja paineista

Rouva S:n esimerkki tekee selväksi: Motton mukaan ”Tee se”Todella hyvät huippusuoritukset murskaavat eri osapuolten odotukset ja paine. Jokainen, joka lähtee hallitukseen tai johdon seikkailuun täysin valmistautumattomana, hukkuu nopeasti. Mutta sen myöntäminen on usein erittäin vaikeaa tälle persoonallisuustyypille, joka on erittäin suorituskykyyn suuntautunut. Ja niin usein he hakevat tukea vasta silloin, kun lapsi on jo pudonnut kaivoon ja monia itse asiassa tarpeettomia kitkahäviöitä on syntynyt. Tee se toisin!

Ryhdy toimitusjohtajaksi: Tarvitset nämä edellytykset

Kolme vuotta myöhemmin neiti S. palaa luokseni johtajien valmennusta varten. Hänet on nimitetty hallituksen tasolle. ”En halua tehdä samaa virhettä uudelleen ja hakea tukea vasta, kun on melkein liian myöhäistä.” Hänen tavoitteenaan on kehittää kanssani työkaluja ja työkaluja hallitustasolle, jotta en voi vain puolustautua siellä, vaan pystyn pysymään uskollisena itselleen ja johtamistyylilleen. Tämän jälkeen kehitimme yhdessä ne olennaiset edellytykset, joita tarvitaan onnistuneeseen ja kestävään hallitustasolle etenemiseen.

Haluaisin tässä vaiheessa kertoa sinulle tärkeistä seikoista:

  • Tarkista, oletko todella vakuuttunut tiestäsi vai lähdetkö sille vain siksi, että se on looginen seuraava askel vai koska muut odottavat sitä sinulta.
  • Luo selkeä käsitys siitä, miten haluat johtaa itseäsi ja miltä nykyaikainen yritysjohtaminen näyttää sinusta.
  • Ymmärrä, että pelin säännöt ovat täysin erilaiset yrityksen huipulla. Suorituksen ja sisällön sijaan strategia, taktiikka ja politiikka ratkaisevat.
  • Valmistaudu tähän uuteen maailmaan sisäpiiriläisten kanssa.
  • Luo tai etsi samanhenkisten ihmisten luottava verkosto, joka ymmärtää ongelmasi.

Johtopäätös

Oikein valmistautuneena ja oikeanlaisella ajattelutavalla voit luoda edellytykset menestyä toimitusjohtajana tai hallituksen jäsenenä. Muuten, rouva S. onnistui myös aktiivisesti auttamaan yhtiön muovaamisessa hallitustasolla ylittämättä omia suoritus- ja arvorajojaan. Hän on rakentanut verkoston nykyaikaiselle johtajuudelle. Odotan innolla kuulevani hänestä seuraavaksi!

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *