Ryhdy johtajaksi: miten se toimii

Naisilla tuskin on siihen mahdollisuuksia nousta yrityksen huipulle? Sinun täytyy kumartua taaksepäin saadaksesi mahdollisuuden tulla johtajaksi tai yksi saavuttaakseen hallituksen paikan? Ja kun pääset huipulle, eroaako johtamistyylisi merkittävästi miespuolisten kollegojesi tyylistä? Kokemukseni pitkäaikaisena toimitusjohtajana ja toimeenpanevana valmentajana, kaikki perusteettomat ennakkoluulot!

Tässä postauksessa opit,

Ylimmän johdon naisena? Esteet ovat korkealla

kuka se on naisia ​​ylimmässä johdossa haluaa luoda tarpeita kovia siteitä. Valitettavasti tämä lausunto on tällä hetkellä edelleen todellisuutta. Kaikkialla, missä on hierarkkisia rakenteita, vallitsevat pääasiassa alfaeläimet, jotka ”erottuvat” kyynärpäillään, ovat kovia ja jossain määrin aggressiivisia. Osuuskunnan johtaja sen sijaan on poikkeus. Ja koska hallintoneuvostoissa ja johtokunnissa on pääosin miehiä, tuskin naisia ​​nimitetään huipulle (tottakai se on vain yksi syy!). Miten tätä voidaan muuttaa? Marion Büttgen, Hohenheimin yliopiston yritysjohtamisen johtajan professori, sanoo Spiegel online -sivustolla:

”…tämä vaatii muutoksia, ei vain ihmisten työtavassa, vaan myös arvoissa. Jos yritykset kyselevät enemmän toimintansa merkityksestä, muuttuvat kestävämmiksi, pohtivat todellista tarkoitustaan, niin miellyttävimmät luonteenpiirteet voivat nousta huipulle paremmin.

Tämän seurauksena tietysti myös hallintoneuvoston ja muiden päätöksentekoelinten kokoonpano muuttuisi.

Ryhdy johtajaksi – näin se toimii

Kaikista vastoinkäymisistä huolimatta: naisten on tietysti mahdollista edetä ylimpään johtoon ja tulla toimitusjohtajaksi. Tiedän sen omasta kokemuksestani kahdessa suhteessa. 30-vuotiaana vastasin johtokunnan jäsenenä runsaasta 1000 työntekijästä DACH-alueella. Toisaalta yli 20 vuoden kokemukseni executive coachingista on osoittanut minulle, että useilla eri toimialoilla ja yrityksissä toimivista naisista voi hyvin tulla toimitusjohtajaksi – ja suurella menestyksellä!

Tärkein sääntö: älä anna itsesi taipua

Paras vinkkini päästäksesi naisena ylimpään johtoon on:

Älä taivuta! Älä noudata ”poikien pelin” sääntöjä. Sinun täytyy tuntea heidät, nähdä ne läpi, ehkä pelata vähän mukana. Mutta tee sitten omat säännöt. Keskity vahvuuksiisi ja löydä oma tapasi!

tulla johtajaksi? Tässä ovat mahdollisuutesi

Haluaisitko tietää, mitkä ovat mahdollisuutesi päästä johtoon tai hallitukseen?

Käytä naisten ilmaista etenemistarkastusta verkossa ja selvitä missä olet juuri nyt ja kuinka voit ottaa käyttöön tai nopeuttaa nousuasi huipulle vähemmällä vaivalla. Tämä promootiotarkastus tiivistää 18 parasta suositusta, vinkkiä ja strategiaa, jotka ovat lupaavia matkalla huipulle. Klikkaa tästä.

Kirjavinkki: Johtajanaiset näköpiirissä

2020 on kirja ”Silmä naisjohtajiin – johtajuutta siirtymävaiheessa” julkaistu, jossa olin merkittävästi mukana. Yhteensä seitsemän kirjoittajaa käsittelee ”johtajuusnaiset” -aiheen eri puolia seitsemässä luvussa.

Kirjoitin luvun: ”Olen jumissa, koska olen nainen: ennakkoluulo vai todellisuus?” Siitä voit lukea kokemuksistani nais- ja miespuolisten huippujohtajien valmentamisesta. Tutkin myös kysymystä siitä, onko miesten ja naisten välillä todella eroja johtamistyylissä.

Tässä kirja Amazonista

Naisena laudalla – käytännön esimerkki

Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö naisen ole tällä hetkellä helppoa päästä ylimpään johtoon. Olen sitäkin iloisempi, että yksi asiakkaistani pääsi vasta äskettäin DAX-yhtiön hallitukseen. Ja olen siitä todella ylpeä – aivan eri tavalla. Nainen on lämmin, avoin, johdonmukainen. Valmennus liittyi pitkälti hallitustasolle valmistautumiseen. Työmme ansiosta hän pystyy nyt näkemään poliittisten pelien läpi ja välttämään virheitä. Miksi hän pääsi huipulle? Hän halusi vihdoin muuttaa yrityskulttuuria kestävästi – ja se voidaan tehdä vain TOPista. Olen iloinen, että asia onnistui ja että hän näkee tämän askeleen oikeana, myös jälkikäteen.

Naiset ylimmässä johdossa: Onko eroja mieskollegoihin verrattuna?

Tällä hetkellä aihe on jälleen muodissa: Keskustelu naisjohtajien kiintiöstä osoittaa, että naisille annetaan monia myönteisiä piirteitä, jotka tekevät heistä parempia johtajia, enemmän tai vähemmän sukupuolen suhteen. Ovatko nämä varhaiset ylistykset oikeutettuja?

Kuten korostan, en pidä kovinkaan paljon tällaisista yksipuolisista kuvauksista ja katson mieluummin syvemmälle saadakseni perustellun tuomion. Oman havaintoni mukaan miesten ja naisten välillä on suhteellisen vähän eroja todellisissa huippusuoritajissa.

Huippusuorittajien sukupuolten välisiä eroja ei juurikaan ole

Media pitää mielellään naisjohtajien ja johtotehtävissä olevien naisten menestyksen syyksi siitä, että he ”naisina” johtavat eri tavalla ja paremmin kuin miehet. En pidä tästä vähennyksestä enkä pidä siitä hyödyllistäkään. Kokemukseni mukaan ”naisjohtajuutta” ei ole olemassa. Monet naistoimitusjohtajille annetuista ominaisuuksista löytyvät tyypillisesti kaikista huippusuorittajista sukupuolesta riippumatta:

  1. Heillä kaikilla on suuri tavoite hyvin varhaisessa vaiheessa, esimerkiksi: ”Haluan olla pomo jonakin päivänä.”
  2. He eivät lannistu tästä tavoitteesta, ja he kulkevat omaa polkuaan lannistumatta.
  3. He etsivät heille sopivaa yritystä. Koska he haluavat todellista tyydytystä työstään, ja se ylittää paljon vallan, rahan ja aseman.
  4. Sanot kyllä ​​uusille tehtäville ja lisää vastuuta.
  5. He kehittävät oman autenttisen johtamistyylinsä, joka toisaalta tekee oikeutta heidän vahvuuksilleen ja toisaalta sopii myös heidän ”sukupuoleen”. Pehmeästi pesty mies on aivan yhtä huono kuin selkeästi kova ja ”miesmäinen” nainen. Johtamistyylillesi on usein ominaista se, että konflikteja lähestytään ja ne ratkaistaan ​​hyvin objektiivisesti. Ja toisaalta nämä huippuesiintyjät seisovat omillaan eivätkä yritä esittää ketään muuta.
  6. Heillä on rinnallaan mentorit, valmentajat, liittolaiset, jotka kannustavat ja tukevat vaatimusten täyttämisessä.

Johtopäätös: Executive-kerros on avoin myös naisille

Voidaan todeta, että naisten on yleensä miehiä vaikeampi nousta ylimpään johtoon. Siitä huolimatta naisille, jotka eivät halua muuttaa tapojaan, on keinoja päästä yrityksen huipulle. Tutkimme jälkimmäistä osana johtamisvalmennusta tai sparrauskumppanuutta. Kun pääset johtamiseen, sukupuolten välisiä eroja ei ole juurikaan. Sekä miehillä että naisilla menestyneillä on hyvin samanlainen johtamistyyli.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *