Parhaat käytännöt tekoälyn tuomiseksi työpaikalle

Kuinka voimme asettaa ihmiset ja heidän hyvinvointinsa etusijalle samalla kun jatkamme innovointia?

Tämä on kysymys, joka on vaivannut meitä vuosia. Vastataksemme tähän olemme tehneet yhteistyötä tunnettujen tutkijoiden kanssa tavoitteenaan koota tiede työntekijöiden ”hyvinvoinnin” käsitteen ympärille.

tiede puhuu

UQAM:n tutkijat käyttivät kognitiivisten taitojen arviointiamme selvittääkseen tekoälyn vaikutuksen työntekijöiden psyykkiseen terveyteen.

Tutkimuksen tulokset paljastivat, että heidän uusi mallinsa tekoälyn (AI) psykologisista vaikutuksista työssä asettaa ihmiset ja heidän psyykkisen terveytensä ytimeen keskusteluissa tekoälyn toteuttamisesta jokapäiväisessä elämässä. työntekijöitä.

Tekoälyn (lyhyt) määritelmä

AI on iso. Se voidaan määritellä seuraavasti tekniikka, joka automatisoi tietyn tehtävän tietyssä kontekstissa. Ympärilläsi on useita esimerkkejä; puhelin taskussasi helpottaaksesi kommunikointia kollegojesi kanssa tai joka päivä käyttämiesi ohjelmistojen ja digitaalisten alustojen kanssa.

Tekoälytutkimus kukoistaa erityisesti siihen liittyvien myönteisten vaikutusten vuoksi, kuten työntekijöiden toistuvan työtaakan vähentämisen vuoksi.

Toistaiseksi havaitsemme, että tutkimus on keskittynyt pääasiassa tekoälyn ja sen lainsäädännön kehitysnäkökohtiin.

Löytö tekoälyn psykologisista vaikutuksista työssä avaa uuden seinän tutkimukselle siitä, kuinka tärkeää on olla valppaampi ja kuunnella työntekijöitämme.

Jos sinulla on tai haluat integroida tekoälytyökaluja organisaatioosi, opastan sinut täällä pohdiskelua, jotta tekoälykokemuksesta tulee mahdollisimman positiivinen työntekijöillesi.

Työntekijän käsitys tekoälystä mahdollistaa sen, että voidaan ennakoida, onko sillä positiivisia vai kielteisiä vaikutuksia hänen psyykkiseen terveyteensä.

Mitä psykologisella terveydellä tarkoitetaan?

Vastoin ajatusta, että meillä on yleensä psykologinen terveys, tämä käsite ei edusta vain onnea tai hyvinvointia. Se on monimutkaisempi käsite.

Psykologinen terveys on jatkumo hyvinvoinnin ja psyykkisen ahdistuksen välillä.

Hyvää psyykkistä terveyttä edustaa siis korkea hyvinvointi ja vähäisempi ahdistustaso.

Miten voimme edistää omaa tai työntekijöidemme hyvinvointia? Yksi tapa vastata tähän kysymykseen on niin sanottu teoria: teoriasta itsemääräämisoikeus.

Tämä teoria viittaa siihen, että lisätäksemme hyvinvointiamme meidän on täytettävä perustarpeemme, mukaan lukien:

 • Osaamisen tarve,
 • Autonomian tarve
 • Jäsenyyden tarve.

Jos nämä eivät ole tyytyväisiä, vaikutukset voivat vaikuttaa työntekijöiden työhyvinvointiin.

Psykologisen terveyden lisäksi nämä tarpeet liittyvät työntekijöiden käsitykseen tekoälyn käytöstä.

Kognitiivinen kyky ennustaa, kuinka työntekijämme näkevät tekoälyn

[Saviez-vous que ?] Kognitiivisten taitojen arviointi ei mittaa älykkyyttä, kuten meillä on tapana uskoa.

vaikkakinkognitiivinen kyky pidetään yksi parhaista työn suorituskyvyn ennustajistaTämän arvioinnin avulla voidaan mitata, haluaako työntekijä mieluummin toimia konkreettisessa vai abstraktissa kontekstissa, ja samalla mitataan hänen kykyään ymmärtää monimutkaisia ​​tilanteita.

Tekoälytyökalun käyttöönotto organisaatiossa on uusi haaste työntekijöille. He saattoivat havaita sen hyödyllinen Missä uhkaava.

Toisin sanoen kognitiiviset taidot antavat meille mahdollisuuden muokata havaintoa uusissa tilanteissa tai vastoinkäymisissä.

Kyky ymmärtää monimutkaisia ​​tilanteita antaisi meille enemmän luottamusta omiin kykyihimme ja siten näkemämme tämän uuden työkalun positiivisemmin.

Tähän mennessä tutkimukset ovat osoittaneet, että:

Kognitiiviset taidot vaikuttaisivat tekoälyn työntekijän hyödyllisyyden kokemiseen.

Havainto vaikuttaa siihen asenteeseen, jonka työntekijä omaksuu tätä uutta teknologiaa kohtaan, jonka avulla hän voisi tyydyttää perustarpeensa tai ei.

Parhaat HR-käytännöt kaikkiin tekoälyprojekteihisi

Muista, että työntekijöilläsi on osa valtaa uuden teknologian menestyksekkääseen käyttöön ottamiseen.

 • Kuuntele työntekijöitäsi edistää tekoälyn hyväksyttävyyttä heidän jokapäiväisessä elämässään. Ole utelias työntekijöidesi mielipiteistä henkilökohtaisten ja tiimitapaamisten aikana. Voit jopa varata aikaa tehdäksesi heille kyselyn aiheesta.
 • Ota työntekijäsi mukaan tekoälytyökalun toteutuksessa. He ymmärtävät paremmin sen hyödyt ja näkevät sen työtään helpottavana vipuna, eivät esteenä.
 • VSymmärtää psykologisia vaikutuksia Tekoälyä ennakoimaan sen täytäntöönpanoon liittyvät seuraukset luomalla menettelyt työntekijöiden tukemiseksi ja osallistumiseksi heidän psykologisen terveytensä kehittämiseen.

Yhtälö toimii. Jos työntekijäsi hyväksyvät uuden teknologian ja heidän psykologiset perustarpeensa täyttyvät, saatat nähdä heidän tarpeidensa lisääntyvän motivaatioheidän sitoutumistaheidän esitysja jopa nähdä vaikutusta heihin säilyttäminen.

7 kysymystä, jotka sinun tulee kysyä itseltäsi ennen uuden tekoälytekniikan käyttöönottoa

Tässä on joitain asioita, jotka auttavat sinua, kun on aika ottaa käyttöön uutta tekoälytekniikkaa organisaatiossasi.

 1. Onko tämän uuden työkalun hyödyllisyys selvä työntekijöilleni?
 2. Mitä hyötyä tästä uudesta tekniikasta on? Olenko esitellyt ne työntekijöilleni?
 3. Mitä huolta työntekijöilläni on tästä uudesta tekniikasta?
 4. Miten haluan tukea työntekijöitäni tällaisen työkalun käyttöönotossa?
 5. Miten voin tehdä tämän työkalun käytöstä konkreettisempaa työntekijöilleni?
 6. Miten työntekijäni koulutetaan käyttämään tätä uutta teknologiaa?
 7. Mitä strategioita voin käyttää saadakseni työntekijäni mukaan tämäntyyppisten työkalujen käyttöön?

Nyt kun ymmärrät tekoälyn, mielenterveyden, kognitiiviset kyvyt ja niiden yhteydet paremmin, olet hyvällä tiellä tuomaan tekoälyä menestyksekkäästi organisaatioosi.

Vaikka minkä tahansa uuden teknologian käyttöönotossa on omat haasteensa, voit nyt tuntea olosi varmemmaksi, kun tiedät, että lähestyt sitä empatialla ja ymmärryksellä.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *