Ota käyttöön laadukas CRM, älä halvin tai suosituin

Oletko koskaan miettinyt, mitä lentokoneen lentäjä tekee ennen kuin lennättää matkustajansa paikasta A pisteeseen B? Riippumatta siitä, kuinka monen vuoden kokemus hänellä on, hänen rutiininsa pysyy lähes aina samana. Ennen lentoa lentäjä käy aina täydellisen ja tarkan tarkistuslistan läpi varmistaakseen, että kaikki mitä hän tarvitsee on toimiva ja hänen käytettävissään.

CRM:n hyödyllisyys myyjille on hyvin samanlainen kuin lentäjän ennen lähtöään käyttämä tarkistuslista. Tästä syystä on myös tärkeää, että CRM on otettu hyvin käyttöön ja täyttää se riittävästi laadukkaalla tiedolla. Voisiko lentäjä uskaltautua ilmaan puutteellisen ja epätarkan tarkistuslistan kanssa, joka tarkistetaan ennen lähtöä?

Miksi CRM:n käyttöönotto on välttämätöntä?

Myyntikoulutus on ensimmäinen kriittinen osa sen varmistamista, että myyntiedustajillasi on taidot olla huippumyyjiä. Prosessi ei kuitenkaan pysähdy tähän, sillä myyntikoulutus ei kestä ajan mittaan, ellei siihen liity jonkinlaista tukea.

Tiesitkö, että koulutuksessamme säilytämme suurimman osan opituista käsitteistä lyhyellä aikavälillä, mutta 60 päivän jälkeen muistamme niistä vain noin 10 %. Siksi on tärkeää varustautua, jotta et menetä kaikkia koulutuksen aikana opittuja käsitteitä. Se mikä auttaa myynnissä ennen kaikkea muistamisen ja vahvistamisen kannalta tehokkaan ja säännöllisen valmennuksen lisäksi, on se, että nämä käsitteet ja myyntiprosessisi on selkeästi määritelty CRM:ssäsi.

Tässä on kaavio, joka havainnollistaa erittäin hyvin tätä vahvistamisen käsitettä muistamisen kannalta:

Kuten kaaviosta näkyy, muistikäyrä voi olla vähemmän jyrkkä ajan myötä vahvistuksen myötä. Siksi teknisten työkalujen, kuten CRM:n, käyttöönotto mahdollistaa teoriassa nähtyjen käsitteiden toistettavuuden koulutuksen aikana.

Hyödynnä käytettävissäsi olevaa tekniikkaa

Teknologialla on monia käyttökohteita, ja se voi tehostaa päivittäistä toimintaamme paljon. Tästä syystä on välttämätöntä käyttää käytettävissäsi olevia tekniikoita. Otetaan esimerkiksi suuri kivi, joka on ehdottomasti rikottava. Ehkä onnistut suorittamaan tämän tehtävän omin käsin, mutta on selvää, että työ on paljon vaikeampaa kuin jos olisit käyttänyt vasaraa.

Myynnissä periaate on hyvin samanlainen. Teknologian avulla myyjät voivat kerätä erittäin tarkkoja tietoja asiakkaistaan ​​paljon nopeammin. CRM:n tärkein apuohjelma on luoda runsaasti tietoa useiden myyntimahdollisuuksien tunnistamiseksi ja prosessisi ongelmien tunnistamiseksi. Pandemian kaltaisessa tilanteessa on entistä tärkeämpää käyttää käden ulottuvilla olevia teknisiä työkaluja, jotta voit tunnistaa useampia mahdollisuuksia ja tehostaa myyntitoimintaasi.

Toisaalta tämän saavuttamiseksi sinun on varmistettava, että otat CRM:si käyttöön oikein ja käytät sitä ja muita teknisiä työkaluja optimaalisesti. Viitaten vuonna 2020 tehtyyn tutkimukseen CRM-hallinnan tilasta, toteamme, että CRM:ään lisätyn datan laadulla on keskeinen rooli myyntiennusteita tehtäessä. Noin 75 % tutkituista CRM:istä paljasti tarkkoja tai erittäin tarkkoja ennusteita, kun ne sisälsivät erittäin laadukasta tietoa.

Miksi yritykset lopettavat koulutuksen jälkeen?

Joten miksi suurin osa yrityksistä ei mene pidemmälle koulutuksen jälkeen? Vastaus on, että myyntitiimeissä on toiveajattelua, että koulutus on ratkaisu kaikkiin heidän ongelmiinsa. Se, että kirjoittaja saa Microsoft Wordsin, ei tarkoita, että hänen romaaninsa kirjoittaa itsestään! Olet ottanut oikean ensimmäisen askeleen, jos tiimisi on käynyt läpi myyntikoulutuksen, mutta jos haluat nähdä myyntitoimintasi kasvavan ajan myötä, se ei voi päättyä tähän.

Myös hyvin usein myyntipäälliköiden tiimilleen asettamat tavoitteet eivät ole hyvin linjassa niiden investointien kanssa, jotka he ovat valmiita sijoittamaan aikaa ja rahaa saavuttaakseen tavoitteensa. Tästä seuraa, että oppimisen kestävyyden varmistamiseksi tarvittavasta toiminnasta, tuesta, valmennuksesta ja vahvistamisesta ei tiedetä. Odotukset myyntikoulutuksen suhteen ovat usein aivan liian korkealla, kun taas kaikki pelaa valtavasti myös teknisten työkalujen, kuten CRM:n, käytön ja hallinnan kautta.

Muistaa

Käytössäsi olevat teknologiset työkalut ovat tarkistuslistasi varmistaaksesi, että säilytät myyntikoulutuksen aikana oppimasi teorian. Nämä työkalut, jos ne otetaan käyttöön ja käytetään oikein, auttavat sinua olemaan paljon tehokkaampia koko myyntiprosessin ajan ja niiden avulla voit epäilemättä tunnistaa suuremman määrän myyntimahdollisuuksia. Niiden avulla voit siis mennä pisteestä A pisteeseen B täydellisesti lentokoneen lentäjän tavoin.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *