Osto- ja yrittäjyyssuorituskyky – J2inc

Kolme indikaattoria, jotka osoittavat, että yrityksesi suorituskyky liittyy suoraan toimitusketjusi suorituskykyyn.

Monet yrittäjät myöntävät, että heidän silmissään ostoosasto on pelkistynyt kalliiksi, tehottomaksi osastoksi, esteeksi heidän yrittäjämenestyksensä lupaavalla tiellä. Kun annat sinun muuttaa käsitystäsi toimitusketjusta ja siinä toimivista toimijoista, yrityksesi suorituskyvyn paraneminen on varmaa. Ostoosastolla voi olla positiivinen tuotto yrityksesi yleiselle tulokselle, jos se katsotaan voimavaraksi, jos se on asetettu prioriteettienne ytimeen.

Ostokäytäntösi kertovat enemmän kuin luulet kokonaissuorituskyvystäsi. On kuitenkin olemassa muutamia indikaattoreita, jotka voivat taata menestyksesi, mikä voi vaikuttaa positiivisesti yrittäjyyteen. Varaa aikaa näiden indikaattoreiden tarkkailemiseen. Voit sitten tarkistaa, mitkä niistä voivat soveltua liiketoimintamalliisi.

Ostajasi ovat saaneet riittävän koulutuksen.

J2:lla pidämme asiakkaidemme priorisoimien eri hankintakäytäntöjen tuntemusta ja ymmärtämistä tärkeänä datana. Näin voimme tarjota riittävästi apua näiden käytäntöjen optimoinnissa. Juuri tällä tavalla kyselemällä työntekijöitämme heidän ostotoimintatavoistaan ​​olemme havainneet suuren puutteen ostajien koulutuksessa. Suurin osa yrityksistä, joiden kanssa teemme yhteistyötä, ei todellakaan tarjoa koulutusta ostajilleen. Vielä harvemmat harkitsevat taitojen kehittämis- ja koulutussuunnitelman tarjoamista.

Sitä ei voi toistaa tarpeeksi, ostajien koulutuksella on suora vaikutus organisaatiosi taloudelliseen kuntoon. Usein ostaja ei ole saanut koulutusta, jonka tarkoituksena on auttaa häntä suorittamaan työnkuvansa oikein ja ymmärtämään paremmin markkinoiden haasteita, joilla organisaatio toimii. Silloin sillä on suuria vaikeuksia saavuttaa odotettua tuottoa. Mikäli ostajalla on lisäksi väärä tieto yrityksen erityistarpeista, hänen toimistaan ​​voi aiheutua ylimääräisiä kuluja ja ajanhukkaa, joka voi lopulta maksaa yrityksellesi kalliiksi. Voisi tietysti pyrkiä päinvastaiseen. Toimitusketjussa työskentelevien tarpeiden arvostaminen on strategia, joka osoittaa, että ymmärrät sen laajan toiminnan ja sen vaikutukset yrityksesi suorituskykyyn. Varmista, että myös ostajasi ymmärtävät tämän.

Käsityksesi ostoosastosta on positiivinen ja toimintasi osoittavat sen.

Muuta näkemystäsi toimitusketjusta siirtämällä se ”tiesulusta” ”hahmonpäähän”. Korosta sisäisesti kaikkea ostoosaston tuomaa lisäarvoa. Nämä interventiot lisäävät kaikkien ostoosaston arvostusta ja antavat sen myötävaikuttaa yrityksesi vaikuttamiseen tuottamalla parempia tuloksia.

Johdon ja muiden tiiviisti oston kanssa työskentelevien osastojen tekemien päätösten on kuitenkin oltava tämän vision mukaisia. Osoitettua kunnioitusta on korostettava sanoin, mutta myös teoin. Esimerkiksi tuotannon muutoksista on ilmoitettava ostajille välittömästi. Jos tuotanto hidastuu ja tilaamme jatkossakin saman määrän tuotteita kuin tuotantohuippuaikoina, aiheutuu meille huomattava määrä tarpeettomia kustannuksia. Toisaalta tuotteiden puute äkillisen tuotannon kasvun aikana on yhtä haitallista yritykselle, joka ei pysty noudattamaan toimitusaikojaan eikä tyydytä asiakkaita.

Ostajan työn kunnioittaminen tarkoittaa, että hänelle annetaan kaikki tarvittavat tiedot, jotta hän voi toimia optimaalisesti. Tämä tuo meidät takaisin edelliseen kohtaan. Asianmukaisesti koulutettu ostaja huomaa ostopyynnössä olevat tietovirheet ja huomauttaa niistä sinulle. Se hakee välittömästi puuttuvat tiedot. Mutta kuinka paljon aikaa säästyy, jos hankinnat ovat valmiit alusta alkaen! Lisäksi, jos toimitusketjun edustaja on läsnä projekti-/tuotantokokouksissa, hänen läsnäolonsa mahdollistaa selkeän ja suoran viestinnän eri osastojen välillä. He keskustelevat yhdessä kaikista muutoksia tai tarpeita koskevista kohdista. Positiivinen ja kunnioittava käsitys ostajien työstä auttaa sinua välttämään paljon ajanhukkaa.

Hakijoidenne ostopyynnöt ovat selkeitä.

Edellä totesimme, että selkeä ja täsmällinen ostopyyntö helpottaa ostajan työtä ja siten lisää yrityksen tehokkuutta ja asiakkaille tarjottavan palvelun laatua. Hyvin usein ostajat saavat tilauksen, joka on koristeltu ”post-it” -merkinnällä, jossa on maininta ”ASAP”. Valitettavasti ”ASAP” ei ole toimituspäivä. Ostaja tarvitsee useita tietoja, jotka jäävät usein huomiotta. Onko jotain tiettyä tuotetta tilattavissa? Paljonko pitäisi tilata? Mitä tarvetta tilattava tuote täyttää? Mitä enemmän hakija saapuu valmiina ja laadukkaan tiedon hallussa, sitä paremmin ostaja tietää, mitä ostaa. Hän pystyy loistamaan taidoillaan hankkia pyydetty tuote kohtuullisin kustannuksin, täyttää tilauksen laatutarpeet ja pystyä toimittamaan vaadituissa määräajoissa sen sijaan, että tuhlaa arvokasta aikaa yrittäessään ymmärtää tarjouksen ja tietysti , usein ratkaisemaan ongelmia, jotka johtuvat epätäydellisistä pyynnöistä tehdyistä tilauksista.

Se ei ole yllätys, viestintä täällä on avainasemassa. Virheiden, viiveiden ja väärinkäsitysten riski pienenee huomattavasti, jos yksiköiden välinen viestintä on hyvin vakiintunut. Kannusta käytössäsi olevien viestintätyökalujen huolellista käyttöä, kouluta työnhakijoita oikeista tavoista tehdä sekä manuaalisia että tietokoneita koskevia ostopyyntöjä, niin näet ostajien tehokkuuden nousevan pilviin.

Todisteita?

Kun suunnittelemme oston tekemistä henkilökohtaisella tasolla, itsellemme, sallimme itsellemme useita kysymyksiä myyjälle, haluamme saada juuri tarpeisiimme vastaavan tuotteen, ottaen huomioon tilan, budjetin, käytön rajoitteet. Sama pätee yritykseesi.

Vaikuttavatko nämä suositukset sinusta yksinkertaisilta? Luuletko, että useimmissa yrityksissä hakijat ja ostajat toimivat näin? Mieti uudelleen. Tiedä, että suurin osa Quebecin yrityksistä kokee täysin toisenlaisen todellisuuden. Itse asiassa näillä puutteilla on todellinen vaikutus yrityksen yleiseen tulokseen. Onko sinulla varaa jättää rahaa pöytään?

J2 kutsuu sinut kokemaan toimitusketjun diagnostiikkapalvelumme. Tämä antaa sinulle tarkan kuvan toimitusketjusi tilasta. Luuletko, että saamasi tulokset tukevat käytäntöä, joka on yhtä tehokas kuin luulet?

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *