Onko visio hintansa arvoinen?

Useimmat huippusuoritukset jäävät kiinni operatiiviseen hamsterin pyörään, ja ne saavuttavat lopulta pisteen, jossa he eivät enää tiedä mitä tehdä. Nyt viimeistään on aika kehittää visio sopivin menetelmin. Kehititpä sitten sellaisen Haluat todella toteuttaa visiosi ylimmän johdon johtajanaon kuitenkin toisella arkilla.

Tässä artikkelissa luet:

Todellisuustarkastus: Onko visio hintansa arvoinen?

Vision etsiminen kannattaa aina – jo pelkästään siksi, että opit matkan varrella paljon itsestäsi ja yrityksestäsi. Toteutuksessa on kuitenkin aina hintansa. Joudut todennäköisesti luopumaan tietyistä asioista saavuttaaksesi visiosi. Joten sinun pitäisi olla selvä, oletko valmis maksamaan tämän hinnan. Siksi kohdista visiosi todellisuustestiin. Sen ytimessä on vision merkityksen ja arvon vangitseminen – ja sitten siitä maksettavan hinnan määrittämisestä.

Suhtaudu järkevästi visiosi kustannuksiin

Kun olet löytänyt visiosi johtajana, kannattaa harkita rationaalisesti sen toteuttamiseen tarvittavaa vaivaa ja maksettavaa hintaa. Seuraavat keskeiset kysymykset voivat auttaa sinua arvioinnissa:

  • Saavutatko todella sen, mitä haluat saavuttaa visiosi avulla?
  • Mitä konkreettista hyötyä odotat tästä? Mitä haittoja vältät tällä?
  • Mitä olet valmis maksamaan vision saavuttamisesta?
  • Mitä et ole valmis maksamaan?
  • Minkä hinnan odotat joutuvasi maksamaan?
  • Pidätkö silti visiosta, vaikka hinta olisikin hieman korkeampi?
  • Kuinka halukas olet työskentelemään lujasti ja johdonmukaisesti (yrityksesi) visiosi toteuttamiseksi?

Ajattele aina tietoisesti visiosi kustannuspuolta. Vision löytämisen euforiassa johtajat pyrkivät yksinkertaisesti tukahduttamaan mahdolliset seuraukset.

Kuuntele vatsaa

Kun teet näin tärkeän päätöksen, sinun ei kuitenkaan pidä antaa vain pään ohjata sinua – oma sisu on vielä tärkeämpi. Siksi nyt on tärkeää kaivaa syvälle ja löytää tapa paljastaa sisäinen vakaumus. Kaksi menetelmää on osoittanut arvonsa tässä, jotka haluan esitellä teille alla.

1.) Do-I-Really-Want -harjoitus

Lähdin etsimään hänen ihanteellista asemaansa menestyvän mutta tyytymättömän toimitusjohtajan kanssa. Lopulta visio oli selvä: 44-vuotias halusi tulevaisuudessa yrittäjäksi ja oli innostunut tästä visiosta, joka oli seurannut häntä syvällä sisimmässään pitkään. Varsinkin näin vakavan ammatillisen tilanteen muutoksen yhteydessä suosittelen sisäisen vakaumuksen tarkistamista rationaalisen todellisuustarkastuksen lisäksi.

Niinpä tein asiakkaani kanssa ”Haluan todella harjoitella”, joka koostuu kahdesta pienestä unelmamatkasta. Ensimmäinen matka vei hänet tulevaisuuteen, jossa visiosta tuli totta. Matkalla sinne hän koki ylä- ja alamäkiä, joita yrityksen perustajan on otettava huomioon. ”Kuvittele, liiketoiminta ei käynnisty odotetusti, tilauksia ei tule. . . Toisella matkalla hän pysyi edellisen yrityksen toimitusjohtajana ja kuvitteli, kuinka hänen elämänsä kehittyisi, jos niin tekisi. Ensimmäisessä skenaariossa, hänen visiossaan, pakkasin lukuisia esteitä, joita hänellä ei tällä hetkellä ollut mielessä. Kaikki tämä ei kuitenkaan lopulta estänyt häntä tekemästä selkeää päätöstä näkemyksensä puolesta.

2.) Kolikonheitto

Tämä menetelmä on erityisen hyödyllinen, jos alat nopeasti epäillä, kun olet alun perin täysin vakuuttunut näkemyksestäsi. Näin kävi asiakkaalle, joka selvästi näki itsensä vianmäärittäjänä, joka vältti projektin aiheuttamat vahingot. Tätä asemaa ei ollut hänen työnantajallaan, ja hän oli aluksi innostunut vaihtamaan tätä. Hän kuitenkin epäili nopeasti – pystyisikö hän todella vakuuttamaan yrityksensä luomaan tällaisen uuden aseman? ”Jos sinä et päätä, joku muu tekee”, selitin – ja laitoin kolikon pöydälle. Hän katsoi minua ymmällään. ”Annamme tämän kolikon päättää, toteutatko visiosi vai et.” Asiakas ei ollut innostunut, mutta lähti mukaan. Hän valitsi pään ”totea visio” ja numero ”antaa näön pysyä”. Lopulta otin kolikon käteeni, otin aikaa ja heitin sen sitten: ”Katso tulosta ja kerro spontaanisti, miltä sinusta tuntuu.” Tuloksena oli: numero, siis näyn loppu.

”Sellainen sh. . . !” hän huudahti. Se oli rehellistä, tuli todella hänen sisältä. Maailma romahti hänelle: visio on kuollut, hänen epätoivoinen tilanteensa, jossa hän vain halusi lähteä yrityksestä, oli jälleen elossa. Reaktio teki selväksi, mikä hänen todellinen päätös oli: sisäisesti vakuuttunut ”kyllä”. Tämä on nimenomaan kolikonheiton salaisuus: jos se on hyvin lavastettu, ensimmäinen spontaani kommentti tulee suolesta – joko riemuitseva, jos asiakas on samaa mieltä kolikon päätöksestä, tai vaikuttunut ja pettynyt, jos kolikon, kuten sisäisen esimerkissä. vakaumus, vaikuttaa ristiriidassa.

Esimiehen visio: Todellisuustarkistusta seuraa toteutus

Vasta kun visio on läpäissyt todellisuustarkastuksen, kannattaa aloittaa sen toteuttaminen. Esimiehen visio voi liittyä sekä yksityiselämään että omaan uraansa. Nämä kaksi kulkevat kuitenkin usein käsi kädessä – esimerkiksi kun on kyse ammatillisen menestyksen ja henkilökohtaisen täyttymyksen yhdistämisestä. Aihe, jota käsittelen tietokirjassani ”Millä todella on merkitystä! Johda vakuuttavasti” yksityiskohtaisesti. Täältä saat selville, kuinka voit määritellä ja toteuttaa onnistuneesti visiosi ihanteellisesta asemasta. Saavuttaakseen sen, mikä lopulta on todella tärkeää!

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *