Onko nyt hyvä aika sijoittaa?

Onko nyt hyvä aika? Pääsääntönä on, että jos emme tarvitse säästöjä seuraavan 2-3 vuoden aikana, mitä nopeammin sijoitamme ne, sen parempi.

Vaikka, kuten myöhemmin näemme, tällä voi olla vivahteita. Kun on aika aloittaa, pohdimme aina itseltämme, onko nyt hyvä aika sijoittaa. Tähän liittyen, kun olemme päättäneet sijoittaa, pohdimme myös, onko parempi sijoittaa säästöt kerralla vai pikkuhiljaa. On olemassa lukuisia tutkimuksia, jotka osoittavat, että:

-Sijottaminen on paljon parempaa kuin rahamme jättäminen likviditeettiin.

-Yksi kerrallaan sijoittaminen on parempi kuin pikkuhiljaa sijoittaminen.

Tämän tutkimuksen, josta olemme poimineet edellisen kaavion, mukaan säästöjemme sijoittaminen kerralla parantaisi kannattavuuttamme 4,1 % verrattuna pikkuhiljaa sijoittamiseen, jota englanniksi kutsutaan yleensä ”dollar-cost averaging”. Tämä johtuu (pitkällä aikavälillä) hyvin yksinkertaisesta syystä, markkinoilla on luonnollinen nousutrendi, joten (yleensä) sijoittaminen välittömästi on paras vaihtoehto: logiikka on, että Mitä nopeammin sijoitamme, sitä nopeammin hyödymme koronkertojen moninkertai- sista vaikutuksista.

Se on aina hyvää aikaa, mutta yhtäkkiä sijoittaminen ei ole aina parasta

On syytä muistaa, että tämä yleinen sääntö on totta pitkällä aikavälillä. Esimerkiksi mainitsemamme tutkimus on a ”Yhdysvaltain osakemarkkinoiden historiallinen analyysi vuodesta 1926 lähtien. Tämä ajanjakso kattaa yli 1 000 eri tulopistettä useissa eri markkinaympäristöissä, suuresta lamasta 1980- ja 1990-lukujen härkämarkkinoihin ja vuoden 2008 maailmanlaajuiseen finanssikriisiin”.

Siksi meidän on oltava selvät, että tämän yleissäännön ei tarvitse täyttyä päätöksemme jälkeisenä aikana, vaikkapa alle 5 vuoden kuluttua. Mutta se toteutuu pidemmällä aikavälillä, vaikkapa 10 vuoden kuluttua. Katsotaanpa tätä vaikutusta läheisemmillä esimerkeillä. Oletetaan, että vuonna 2000 meillä on 50 000 dollaria sijoitettavana ja harkitsemme kahta vaihtoehtoa: sijoittaa kaikki kerralla tai vain 5 000 dollaria ensin ja loput mukavin ehdoin jaettuna 10 vuodelle kuukausittain.

Lähde: Oma käsitys portfoliovisualizer.com-sivuston tiedoista, jotka perustuvat 100 % amerikkalaisten osakkeiden salkkuun. Tämä tutkimus on vain havainnollinen vertailua varten. Tulokset vaihtelevat muun salkun koostumuksen, valuutan jne. mukaan.

Yllä olevasta kaaviosta näemme, kuinka selvästi huolimatta siitä, että olemme valinneet myrskyisän ajanjakson, joka sisältää vuosien 2000 ja 2008 kriisit investoimalla kaikki kerralla olisimme saaneet korkeamman loppusaldon yli 12 000 dollaria (140 665–128 418 dollaria). Tästä huolimatta pikkuhiljaa sijoittamisen puolesta on otettava huomioon tieto: ”ehdoilla” salkun maksimi ”nosto” (putoaminen maksimista) on 22,6 %, kun taas ”kaikki kerralla” -salkun kohdalla” tämä enimmäispudotus on 30 %. Tämä näkyy jollain tavalla kaaviossa ajanjaksolla 2007-2009. Siksi näemme jo positiivinen vaikutus, kun ei käänny äkillisesti, mikä vähentää pudotuksia maksimiarvoista joka on muuten yksi tekijöistä, joka aiheuttaa eniten paniikkia sijoittajassa.

Tarkastellaan näitä kahta vaihtoehtoa lyhyemmässä ajassa ja tehdään sama esimerkki, mutta nyt lyhennetään ajanjaksoa vuodesta 2000 vuoteen 2005:

Lähde: Oma käsitys portfoliovisualizer.com-sivuston tiedoista, jotka perustuvat 100 % amerikkalaisten osakkeiden salkkuun. Tämä tutkimus on vain havainnollinen vertailua varten. Tulokset vaihtelevat muun salkun koostumuksen, valuutan jne. mukaan.

Näemme kaaviosta, kuinka tässä tapauksessa mahdollisuus sijoittaa erissä ylittää mahdollisuuden sijoittaa kerralla 5 000 dollarilla. Siksi, lyhyemmillä ajanjaksoilla yleissääntöä ei tarvitse noudattaa. Tässä tapauksessa salkku ”erissä” hyötyy ostamisesta ”halvemmalla” varsinkin vuosina 2000-2002, jolloin salkku sijoituksella ”yhtäkkiä” kärsii tuon jakson korjauksista.

Sijoita pikkuhiljaa, mutta aikataulun mukaan

Vaikka tilastollisesti sijoittaminen kerralla on yleensä tehokkaampaa, se ei välttämättä ole meille, ja kuten olemme nähneet, se voi riippua havaintohorisontista. Psykologiamme tulee olemaan tärkeässä roolissa, ja meidän on osattava arvata, nukummeko rauhassa vai emme, kun pääomamme on täysin sijoitettu ensimmäisestä päivästä lähtien.. Tilastot osoittavat, että nousevien markkinoiden aikoina äkillinen sijoittaminen on parasta, päinvastoin, vaikeina aikoina erissä sijoittaminen auttaa säilyttämään pääomaa, kuten viimeisessä esimerkissämme. Tämä ei ratkaise ongelmaa, koska on vaikea tietää, olemmeko tilanteessa ”nousevat markkinat” vai ”vaikeat markkinat”, terminologia on sinänsä epätarkka ja jota voidaan tulkita monella tavalla sijoittajasta riippuen. Jos päätämme tehdä sen erissä, varmistamme, että teemme sen aikataulun mukaanNäin varmistetaan, ettemme pelkää vaikeina aikoina emmekä lakkaa osallistumasta suunnitelmaamme: olemme jo nähneet, että likviditeetissä pysyminen (ilman sijoittamista) on huonoin vaihtoehto, olemme myös alttiina eroosiolle, jonka inflaatio.

Vaadimme, että lopulta kaikki tiivistyy psykologiseen ongelmaan. Tämä Vanguard-tutkimus osoittaa sen jälleen 2/3 kertaa yhtäkkiä sijoittaminen on parempi. ”Mutta jos sijoittaja haluaa ensisijaisesti minimoida hidastumisen riskit ja mahdollisia katumuksen tunteita (johtuu välittömästä sijoituksesta ennen markkinoiden laskusuhdannetta), sitten ehdoin sijoittaminen voi olla hyödyllistähän”.

Lyhyesti sanottuna, onko nyt hyvä aika sijoittaa?

  • Sijoitettavissa olevien säästöjemme ”kylmä kalkkuna” sijoittaminen (säästöjä, joita emme tarvitse seuraavan 2-3 vuoden aikana) on kaiken kaikkiaan paras vaihtoehto
  • Sijoittaminen ”eriin” voi auttaa meitä voittamaan lyhytaikaiset pelkomme

A välivaihtoehto voi olla sijoittaa merkittävä osa kerralla ja ohjelmoida loput seuraaville 12 kuukaudelle, mikä vähentää ainakin riskejä ensimmäisten tulokuukausien aikana. Tämä tulisi yhdistää toistuvan maksun ajoittamiseen, kunnes olet suorittanut sijoitussuunnitelmasi, jolloin vältytään siltä, ​​että riskinottomme vaikeina aikoina ei anna meidän toteuttaa suunnitelmaamme.

Siksi niin kauan kuin pidämme nämä lähtökohdat mielessä, Aina on hyvä aika sijoittaa hyvin hajautetussa salkussa sijoittajaprofiilimme ja taloudellisten tavoitteidemme mukaan keskipitkällä tai pitkällä aikavälillä. Joka tapauksessa Tärkeintä on, että tunnet olosi mukavaksi tehdyssä päätöksessä, sillä pahinta on olla noudattamatta sijoitussuunnitelmaasi. Älä sijoita tuntematta sijoittajaprofiiliasi. Jos haluat tietää parhaan suunnitelmasi.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *