Oletko yhtä tuottava etätyöskentely?

Kirjoitan tätä blogia 7. työpäivänäni etätyössä Portosta. Olen tällä hetkellä ihastuttavassa pienessä kahvilassa, lähellä työtilaani, ja tajusin, etteivät portugalilaiset tarjoa ”kahvia mukaan” käsitettä kuten pohjoisamerikkalaiset!

Miksi olen Portugalissa? Jos olet lukenut viimeisen artikkelini, olet ymmärtänyt, että tämä on ensimmäinen etätyökokemukseni, jossa minulla on mahdollisuus työskennellä kuukauden ajan Portosta, Portugalista (Klikkaa tästä lukea blogia, jos et ole jo lukenut!)

Mietitkö, kuinka se on ollut tähän asti?

Valtava! Kaupunki on kaunis, sää on erityisen hyvä, ihmiset ystävällisiä ja ruoka ja viini, arvasitteko, aivan maukkaita. Bonuksena: Wi-Fi on erityisen vahva.

Mutta onko elämä vaaleanpunaisessa pysyvästi? Ei aivan.

En puhu kaikkien puolesta, mutta olen alkanut pohtia, eikö paras uran skenaario olisi kiivetä tikkaita etätyöskentelyn aikana matkustaessani viiden mantereen halki… Kaikki kysyvät (minä ensin!) ovat: Onko olemmeko yhtä tehokkaita etätyöskentelyä kuin toimistossa?

Kysymys vaikuttaa yksinkertaiselta, mutta kaikki ei ole mustavalkoista: etätyön onnistumisen kannalta on otettava huomioon monenlaisia ​​elementtejä. Vastaus on: tietysti se on mahdollista!

Kuten olen oppinut viime viikkojen aikana, on useita asioita, joita on pidettävä silmällä, jotta voit maksimoida mahdollisuutesi olla tehokas. Tässä on ilman pitkiä puheita, mitä tehdä, jotta voit olla mahdollisimman tuottava etänä toimistolta:

Ota huomioon aikaero

Kuukauden ajan työpaikkani on 5 tuntia ennen toimistoani Montrealissa, mikä osoittautuu isommaksi haasteeksi kuin olin kuvitellut!

Ensimmäisinä päivinä yritin sopeutua tiimini työaikaan puoli päivää – heidän aamunsa toimi erinomaisesti minun iltapäivisini kanssa. Toisaalta kahden päivän jälkeen tajusin, että se ei ollut ihanteellinen, kun otetaan huomioon, että tuottavuutemme riippuu paljon tiimityöstä.

Mitä voidaan tehdä eri aikavyöhykkeiden vaikutuksen minimoimiseksi?

Sinun on ensin tiedettävä hänen työnsä luonne. Sinulla ei varmasti ole ongelmia, jos työsi ei ole riippuvainen toisen työstä ja päinvastoin. Toisaalta, jos työskentelet ryhmässä ja yhteistyö on menestymisesi perusta, on parempi harkita aikataulusi muokkaamista mahdollisimman hyvin niiden mukaiseksi. Toinen vakavasti harkittava varotoimenpide on välttää paikkoja maailmassa, joissa on yksinkertaisesti mahdotonta olla verkossa samaan aikaan kollegojesi kanssa.

Yhteistyöstä puheen ollen…

Älä laita sivuun yhteistyötyökalujasi

Persoonallisuustyypistäsi riippuen saatat olla joku, joka rakastaa uusien työvälineiden tutkimista, tai pikemminkin se tyyppi, jonka on vaikea sopeutua uusimpiin teknologisiin trendeihin tällä tavalla. Olitpa kuka tahansa, yhteistyötyökalut pelastavat varmasti henkesi etätyöskentelyssä.

Yhteistyötyökaluja on paljon ja niistä puhutaan tuhansissa blogeissa, joten en kyllästy teitä toisella listalla. Korostan kuitenkin, että on tärkeää käyttää työkaluja, jotka kaikki tiimisi jäsenet pitävät.

Mieti ensin, millaisia ​​työkaluja tarvitset hyvään yhteistyöhön, ja harkitse sitten tiimisi erilaisia ​​persoonallisuustyyppejä. Muista pitää tämä mahdollisimman yksinkertaisena kaikkien luontoa kunnioittaen. mikä tärkeintä, käytä aikaa auttaaksesi niitä tiimisi jäseniä, jotka eivät sopeudu yhtä nopeasti kuin sinä.
Valitse työkalusi viisaasti. Älä valitse liikaa, se EI hyödytä sinua ollenkaan.

Ole mukava menettää jälkesi

Tiedän… Se saattaa kuulostaa vaikealta, mutta se on totuus. Huolimatta siitä, kuinka kovasti yrität olla ajan tasalla, on joitain asioita, joista tulet vain paitsi, koska et ole fyysisesti paikalla.

Saatat olla virtuaalisesti läsnä kaikissa kokouksissa, olla jatkuvasti Slackissa tiimikavereiden kanssa tai olla kopioitu kaikkiin lähetettyihin sähköposteihin… Ehkä olet jäänyt paitsi tästä päätöksestä tai spontaanista keskustelusta, joka tapahtui, kun pomosi ja kollegasi ovat kohdanneet polut? Unohda.

Viestintäjohdon menettäminen ja työhön kohdistuvien vaikutusten kärsiminen voi olla varsin turhauttavaa… Mutta JOKAINEN toimistoelämän ulkopuolella oleminen voi olla erityisen pelottavaa (vaikka se voi olla vain minä – olemme AtmanColla hyvin yhtenäisiä!). Tästä huolimatta on tärkeää ottaa nämä tunteet suolalla. Se ei ole sinun tai heidän vikasi, vaan itse tilanne.

Sen tunnustaminen, että tämä tilanne on todennäköinen, ja toimia ongelmien ratkaisemiseksi sen sijaan, että annat asioiden pysähtyä, ovat strategioita, jotka ratkaisevat kaiken.

Näkymä työhuoneestani Portossa. Aika hyvä, eikö?

Hallitse tehokas viestintä

Myönnän: ensimmäisenä päivänä kun laskeuduin Portugaliin ja aloitin työpäiväni, lähetin viestejä ja ilmoituksia koko tiimilleni kuin huomista ei olisi.

Tunsin olevani niin kaukana kollegoistani, että minun piti puhua kaikille, kaikista tehtävistä varmistaakseni, että olemme oikealla aaltopituudella.

Tietysti minusta tuli nopeasti hieman ärsyttävä ja viestejäni alettiin jättää huomiotta. Juuri tästä syystä sana ”tehokkuus” on avainasemassa.

Löydä oikea tasapaino itsellesi ja tiimillesi ja valitse oikeat viestintäkanavat viesteillesi.

Tunne itsesi… ja tiimisi

Voit käyttää kaikkia tarvittavia työkaluja ja valmistautua riittävästi, mutta tuottava etätyöskentely tarkoittaa myös työtovereiden tottumuksiin ja käyttäytymiseen luottamista.

Varmista, että ymmärrät olosuhteet ja tilanteet, joissa jokainen tiimisi jäsen toimii parhaiten, ja yritä toistaa ne mahdollisimman hyvin.

Olen esimerkiksi perinteinen ihminen, joka pitää rakenteesta: varasin siis Portoon co-working-tilan ja julistin tämän tilan omakseni. Käyn siellä joka päivä, samaan aikaan.

Lisäksi tiedän, että tiimini on erityisen spontaanimpi kuin normaalisti, joten pyrimme jatkuvasti pysymään ajan tasalla kaikista käynnissä olevista tehtävistä. Teemme yhteistyötä organisoidaksemme itsemme mahdollisimman tehokkaalla tavalla.

On selvää, että etätyöskentelyssä on useita vinkkejä ja temppuja tuottavaan työskentelyyn. Olemme koskettaneet vain olennaisia ​​asioita. Toisaalta, jos harkitset mahdollisuutta työskennellä eri aikavyöhykkeillä, älä unohda yhteistyötyökaluja, hallitse tehokas viestintä, ymmärrä tottumuksiasi ja tiimisi tottumuksia, niin olet varmasti oikeilla jäljillä!

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *