olennainen työkalu tiimillesi

Emme salaa sitä, töissä on ihmisiä, joiden kanssa meillä on enemmän ammatillisia yhteyksiä kuin toisilla ja joiden kanssa teemme mieluummin yhteistyötä. Nimenomaan yhteistyöongelmat aiheuttavat vakavia ajan ja energian menetyksiä ja voivat kärjistyä konfliktiksi.

Tiimien tehokkuuden varmistamiseksi on olennaista ottaa huomioon jokaisen yksilön tiedot ja taidot, mutta ennen kaikkea niiden keskinäinen täydentävyys. Joten mikä tekee joistakin ihmisistä tuottavampia ja yhteistyökykyisempiä yhdessä, kun taas toiset eivät?

Tässä on muutamia syitä, jotka osoittavat, miksi täydentävyysraportti on olennainen työkalu joukkueidesi dynamiikan parantamiseen, jotta ymmärrät täysin, mikä tekee menestyvästä kaksikosta tai tiimistä!

Mikä on täydentävyyssuhde?

Komplementaarisuussuhde perustuu kahden henkilön psykometristen testien tuloksiin. Täydentävyysraportti esittelee ensinnäkin kaksikon täydentävyyden ruudukon, jonka avulla nähdään nopeasti erilaiset mahdolliset panokset, jos panoksia on.

Se kokoaa yhteen arvokkaita yksilökohtaisia ​​neuvoja suorituskyvyn, työdynamiikan, integraation ja yksilöiden välisen yhteistyön parantamiseksi heidän persoonallisuuksiensa yhtäläisyyksien ja erojen perusteella.

Mihin täydentävyyssuhde on tarkoitettu?

Ymmärrä työdynamiikka

Huonosta ryhmädynamiikasta on monia merkkejä, ja ryhmät, jotka koostuvat vain kahdesta ihmisestä, eivät ole vähempää säästyneet. Päinvastoin, kun useat ihmiset muodostavat ryhmän, enemmistö pystyy ratkaisemaan keskustelussa… mutta kahdella? Kuka on oikeassa?

Olet jo ymmärtänyt, että hyödyntämällä työntekijäsi kykyjä, taitoja, tietoja ja vahvuuksia olet oikealla tiellä organisaation menestykseen. Mutta kun on aika yhdistää kaksi henkilöä (olipa sitten kaksi kollegaa samalla hierarkkisella tasolla tai mikä tahansa esimies ja hänen työntekijänsä), on tärkeää arvioida kaksikon sisällä vallitsevaa dynamiikkaa.

Tätä varten täydentävyyssuhde on tarkoitettu ottaen huomioon kunkin henkilön persoonallisuuden piirteet. Se havainnollistaa selkeästi, mikä ryhmädynamiikka muodostuu kaksiossa, ja kertoo myös, mitä duoa ei pitäisi muodostaa.

Loppujen lopuksi persoonallisuus on tehokkain työkalu, joka sinulla on!

Tunnista vahvuudet tandemina

Oletko koskaan katsonut tiekarttaa? Mahdollisesti! Ja pystyit varmasti tulkitsemaan sen. Jos nyt ajat autoasi, eikö sanoisi, että apukuljettajan tekeminen sen puolestasi auttaisi sinua hieman?

Tandem-työntekijöillesi se on sama asia. Sinulla voi olla kaksi erittäin lahjakasta henkilöä, joilla kummallakin on erilaisia ​​vahvuuksia ja jotka toimivat suhteellisen hyvin yksinään. Mutta kun tulee aika yhdistää heidät tiimiksi projektia varten tai jopa päivittäin, olet erittäin iloinen saadessasi luottaa täydentävään suhteeseen.

Jälkimmäinen korostaa työntekijöidesi persoonallisuuden ominaisuuksia, jotka ovat harmonisempia ja auttavat sinua muodostamaan parhaalla mahdollisella tavalla toimivan työkakson!

Varustaudu rakentavilla neuvoilla kaikille

Ajattele uudelleen: täydellistä kaksikkoa työntekijöiden kesken ei ole olemassa. Vaikka kahdella yksilöllä olisikin maailman suurin ammatillinen yhteenkuuluvuus, on arkisia tilanteita, jotka voivat pitkällä aikavälillä uuvuttaa jommankumman tiimin jäsenen.

Täydentävyysraportti on muotoiltu rakentavassa valmennustilassa, ja sen avulla voit antaa paremman diagnoosin, jotta jokainen ymmärtäisi luonnolliset käyttäytymismallit ja refleksit, joita he omaksuvat jokapäiväisessä elämässään yhteistyön optimoimiseksi.

Vaikka täydentävyys olisi parhaimmillaan, mikä osoittaa, että muodostamasi tiimin toiminta ja luonnolliset tarpeet eivät todennäköisesti ole suuria konfliktien lähteitä, sinulla on tehokas työkalu, johon voit viitata konfliktin ilmaantuessa. piti tapahtua.

Sinulla on epäilemättä voittava yhdistelmä, emmekä näe muuta kuin tulta: sinut pidetään jyrkän tiimin mestarina!

Huomaa punaiset hälytykset!

Tulivuori saattaa jo purkaa, etkä ehkä ole tietoinen siitä.

Muutamat täydentävyysraportissa mainitut ristiriitaiset persoonallisuuden piirteet voivat osoittaa, että työntekijöilläsi on hyvin päinvastaisia ​​tarpeita tiettyjen aiheiden suhteen. Päinvastoin, mutta aivan yhtä tuhoisaa, tietyt ominaisuudet voivat liittyä suureen kitkan potentiaaliin, kun otetaan huomioon heikkojen kohtien päällekkäisyys, jotka olisivat samanlaisia ​​kahdessa työntekijässä, joita haluat yhdistää.

Täydentävyysraportin avulla voit kiinnittää erityistä huomiota ”vaarallisempiin” asteikoihin, jotta voit tunnistaa konfliktien lähteet ja keinot luoda harmoninen ja tehokas yhteistyö!

Sinusta tulee parempi johtaja, jos pystyt estämään mahdolliset ristiriidat alusta alkaen tai tiedät tarkalleen, miten edetä niiden ratkaisemiseksi tehokkaasti!

Mitä hyötyä tästä on organisaatiolleni?

Edut kaikille

Varmistamalla optimaalisen yhteistyön jäsenten välillä pystyt motivoimaan työntekijöitäsi luomaan miellyttävän työilmapiirin. Ja kuka sanoo, että miellyttävä työilmapiiri kertoo paljon: lisääntynyt työntekijöiden mobilisointi, työntekijöiden pysyvyys, alhaisemmat kustannukset ja vaihtuvuus, parantunut mielenterveys työpaikalla… ja PALJON enemmän. a.

Vielä parempi! Täydentävän suhteen edut voivat koskea suoraan sinua ja johtamaasi henkilöstöä tai työtovereitasi.

Täydentävyysraportti ei ainoastaan ​​takaa työntekijöiden tehokkaan pariutumisen ja parin suorituskyvyn, vaan alennat myös johtamiskustannuksia rajoittamalla mahdollisia ristiriitoja.

Duon jälkeen: triot, kvartetit jne.

Tiedän, mitä ajattelet juuri nyt: ”Tiimini eivät koostu vain kahdesta ihmisestä!”

Voit olla varma: täydentävyysraportti voi olla hyödyllinen kahden henkilön lisäksi tiimianalyysin avulla! Tämä analyysi on globaali kuva koko tiimistäsi, jotta voit ymmärtää ryhmäsi dynamiikkaa jokaisen sen jäsenen kautta!

Pystyt lisäämään työvoimasi tehokkuutta eksponentiaalisesti.

Olipa kyseessä täydentävyysraportti parille tai tiimianalyysi isommalle ryhmälle, nämä työkalut ovat tärkeitä sinulle ja tiimillesi!

Ymmärrä, miten yksittäinen yksilö rakentuu, hänen vahvuutensa ja luonnolliset käyttäytymisrefleksinsä, mikä on hänelle luonnollisempaa, kuinka hän reagoi luonnollisesti tiettyihin tilanteisiin jne. on jo vankka perusta inhimillisen pääomasi kehittämiselle.

Mutta tämän tiedon soveltaminen useampaan kuin yhteen henkilöön tiimissäsi vain lisää menestymismahdollisuuksiasi!

Kuten suosittu ilmaisu sanoisi, yksi on hyvä, mutta kaksi on parempi!

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *