Niiden hyvin toimittamisen taidosta

Olisi hienoa, jos sinulla toimitusjohtajana, C-tason johtajana, johtajana tai yhteistyökumppanina olisi aina vain onnistumisia raportoitava henkilökunnalle tai hallitukselle. Kuitenkin, kuten elämä, talous pyörii sykleissä. Valitettavasti aina tulee aikoja, jolloin sinä huonoja uutisia täytyy toimittaa. Huonoja uutisia tai kriisejä.

Kun asiat eivät mene niin hyvin, kun on tappioita, on olemassa irtisanomisriski, odotettua määrää ei ole saavutettu, selkäranka on hyvä kriisiviestintä kysyi. Silloin vehnä erottuu akanoista. Tässä artikkelissa käytän käytännön esimerkkiä executive coachingista antaakseni sinulle vinkkejä, kuinka sinä voit toimitusjohtajana välittää hallitukselle epämiellyttäviä uutisia.

Huonojen uutisten välittäminen – käytännön esimerkki

Asiakkaani – erään rakennusalan tytäryhtiön toimitusjohtaja – oli kärjessä. Hänen vuoden alussa hallitukselle ilmoittamansa liiketulos jäi useiden miljoonien eurojen alapuolelle. Syy: Palveluntarjoaja, jonka kanssa oli tehty pitkäaikaisia ​​sopimuksia ja josta ei siksi ollut helppo erota, ei ollut tarjonnut sovittua palvelua. Hallitus ei vieläkään tiennyt kurjuudesta mitään.

Jopa 58-vuotiaalle asiakkaalleni – huippujohtajalle, jolla on hyvä maine ja todella hyvä maine yrityksessä – väistämätön tapaaminen hallituksen kanssa tuntui sananlaskun matkalta Canossaan. Miten hänen piti ilmoittaa näistä massiivisista tappioista hallituksen jäsenille menettämättä kasvojaan vaarantamatta mainetta ja häneen kohdistettua luottamusta?

Kerro huonoista uutisista – pelaa eri muunnelmia

Aikaisemmin, kuten historiasta tiedämme, huonojen uutisten kantajalla ei mennyt kovin hyvin. Suurlähetystö tunnistettiin epäoikeudenmukaisesti sanansaattajaan. Juuri näin ei saa käydä keskusteluissa hallituksen kanssa. Yksityiskohtainen valmistautuminen ja selkeä kriisiviestintästrategia ovat avainasemassa siihen, että ei edes pukeudu sananlaskun katuvan paitaa päälle, ei täytä vetoomusta, vaan kerrotaan tapahtuneesta uskottavasti ja rehellisesti sekä näytetään vaihtoehtoisia toimintatapoja. Näin ihminen pysyy agenttina eikä joudu passiiviseen uhrirooliin. Johtovalmennuksessa tarkastellaan ensin yksityiskohtaisesti hallituksen jäsenten persoonallisuustyyppejä ja käydään läpi erilaisia ​​keskustelun muunnelmia ja hallituksen mahdollisia reaktioita.

Kriisiviestintä – pahin tapaus

Tähän sisältyy myös pahimman tapauksen kuvitteleminen: Mitä asiakkaassani laukaisee, jos hänet todella erotetaan kriisikokouksen jälkeen? 58-vuotias luottaa kykyihinsä ja on tietoinen panoksestaan ​​yrityksen hyväksi. Hän on kehittänyt sisäisen turvallisuuden strategian, jonka ansiosta hän ei menettäisi jalansijaa, vaikka hänet erotettaisiin. Tämä tieto antaa hänelle tunneturvan, joka on tulevan keskustelun keskeinen osa. Hän päättää olla kommunikoimatta huonoista tuloksista ”viipale siivulta” usein harjoitetulla salamitaktiikalla, vaan kuvailla tilanteen alusta alkaen täysin rehellisesti ja selkeästi ja lähteä hyökkäykseen.

Avoin ja pragmaattinen

Joten asiakkaani pyysi aluksi tapaamista hallitukseen mahdollisimman pian. Keskustelussa hän selitti välittömästi miljoonien menetyksen ja syynsä avoimesti ja pragmaattisesti kokonaisuudessaan ja esitti sitten vaihtoehtoja, kuinka ryhmä voisi käsitellä sitä tulevaisuudessa. Tämä rehellinen, varhainen ja aggressiivinen tiedonanto huonoista uutisista sai hyvän vastaanoton hallituksen jäsenten keskuudessa.

He eivät tietenkään olleet innostuneita heikosta suorituksesta, mutta hänen rehellisen, itsevarman käytöksensä vuoksi he eivät edes ajatelleet yhdistää huonoja uutisia hänen persoonaan. Sen sijaan sovittiin kuukauden sisään aika, jolloin istuttiin silmien korkeudelle ja kehitettiin yhdessä ratkaisuja, miten vastaavalta vältytään jatkossa.

Kriisiviestintä hallituksen kanssa – sisäinen asenne ratkaisee

Jos sinun on toimitusjohtajana kerrottava huonoja uutisia, kuten niin usein tapahtuu, sisäinen asenne, vakaumus on ratkaiseva. Asiakkaallani oli onni, että hänellä oli varhaisesta iästä lähtien terve perusluottamus. Siksi hän pystyi tekemään selvän eron asemansa henkilön/johtajan ja nykyisen ongelman välillä. Mitä vähemmän tämä koskee sinua, sitä tärkeämpiä ovat seuraavat seikat:

 • Tarkista omasi sisäinen vakaumus
  Tämä sisältää perustietoisuuden omista arvoistasi ja selkeän sisäisen asenteen, jolla menet keskusteluun.
 • Haastatteluun valmistautuminen perusteellisesti
  Valmistaudu keskusteluun ja osallistujiin yksityiskohtaisesti ja käy läpi erilaisia ​​vaihtoehtoja – myös pahimmassa tapauksessa.
 • Mene hyökkäykseen
  Pääsääntöisesti pätee seuraavaa: Kerro huonoista uutisista eli virheistä tai menetyksistä mahdollisimman aikaisin, etsi vuoropuhelua, ota vastuuta ja yritä olla peittelemättä mitään.
 • ratkaisuvaihtoehdot
  Osoita ensin toiminta- ja ratkaisuvaihtoehtoja ja kysy, onko hallituksella muita ehdotuksia

Johtopäätös:

Huonojen uutisten välittäminen ei ole koskaan miellyttävää. Tässä artikkelissa olet oppinut muutamia onnistuneen kriisiviestinnän periaatteita: Pyri vuoropuheluun vastuullisten kanssa varhaisessa vaiheessa.

Se voi olla hallitus – kuten tässä tapauksessa. Mutta se voi yhtä hyvin olla työntekijöitäsi. Valmistaudu haastatteluun hyvin. Käy läpi pahimpia skenaarioita. Jos olet henkisesti valmistautunut pahimpaan, todellisuus (yleensä) ei ole niin paha.

Käytä selkeää ja avointa viestintää. Toisin sanoen: Kommunikoi avoimesti kriisissä. Älä piilota mitään tai kerro huonoja uutisia toiselle ihmiselle pala kerrallaan. Se vain luo epäluottamusta. Ja yleensä kestää kauan, kauan ennen kuin epäluottamus muuttuu hitaasti takaisin luottamukseksi. Jos se ylipäätään toimii.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *