Näin pääset johtoon huippusuorittajana!

Haluat vaikuttaa! Yhdessä tiimisi kanssa haluat viedä yritystä eteenpäin. Olipa kyseessä VUCA World, Digital Transformation tai NEW Work. Tuntisi huippuesiintyjänä on tullut: tulevaisuus kuuluu sinulle – jos teet sen oikein. Lue tämä artikkeli saadaksesi selville, miten Saavuttajan hahmotyypit saada heidän ideansa kuuluviin entistä enemmän ja johdattamaan yritystä tulevaisuuteen.

Hahmotyypit: poliitikot, tuulentekijät ja menestyjät

Näissä postauksissa esittelin kolme johtokerrosten protohahmotyyppiä: tuulentekijät ja poliitikot ja rakkaani, menestyjät, jotka tuntevat joskus olevansa töykeitä. Jälkimmäiset tarkoittavat tulevaisuuden hahmotyyppiä ja myös johtajuutta. Heidän lippunsa ovat sosiaalinen johtajuus, läpinäkyvyys, suorituskyky, tulokset – silmien tasolla.

Ensinnäkin huomautus: Kun puhun huippusuorittajan hahmotyypistä, sillä ei ole mitään tekemistä aseman tai hierarkkisen tason kanssa. Se on ”tyyppikuvaus”. Merkkityyppi pysyy merkkityyppinä.

Mutta huippusuorituskykyinen hahmotyyppi kiipeää yllättävän usein yrityksen huipulle ja toimii sitten varatoimitusjohtajana, C-tasona, toimitusjohtajana tai hallituksen jäsenenä. Monet ryhtyvät myös yrittäjiksi oman yrityksensä kanssa.

Jotkut ottavat vaihtoehtoisia tehtäviä uudessa johtamismaailmassa, kuten erinomaisia ​​asiantuntijoita tai scrum-mestareita. Näetkö, että mitä tulee mahdollisuuteen vaikuttaa – kaikkien etujen mukaisesti – johtaja on eturintamassa.

Huomio: Ei näin, rakkaat huippupelaajat!

Huippusuorittajat seisovat kuitenkin usein omalla tavallaan.

Koska he ovat myös itsekriittisiä, minulla on usein ilo työskennellä heidän kanssaan toimeenpanevana valmentajana. Joten tiedän, mitä käyttäytymismalleja he käyttävät pitääkseen itsensä karissa…

Tässä muutamia esimerkkejä valmennuskäytännöistä:

Oletetaan, että omistautunut huippusuorittaja kohtaa yhden seuraavista ei-tavallisista haasteista:

  • hän ottaa uuden johtajan roolin ja asiat eivät mene niin kuin kaikki haluavat
  • projekti ei mene ollenkaan suunnitellusti – paineet ovat valtavat
  • hän tarvitsee johtoryhmän, joka ajattelee itse ja pystyy myös selviytymään korkeista vaatimuksista

Saavuttaja tekee ja tekee ja työskentelee. Haluaa vaikuttaa, mutta tulokset jättävät paljon toivomisen varaa. Tilanne uhkaa kärjistyä, huippusuorittaja uhkaa epäonnistua. Miten hän reagoi?

Huippusuorittajat paineen alaisena hahmotyypit

Tyypillinen menestyjä nyt

  • lisää lyöntien määrää entisestään (vapaa-ajat ja lomat perutaan)
  • ehkä delegoida vielä vähemmän – koska hän luulee, ettei voi luottaa työntekijöihinsä
  • lisää joukkueen hallintaa ja painetta
  • vähennä kommunikointia kollegoiden, kumppaneiden ja esimiesten kanssa minimiin – sävy muuttuu karkeammaksi
  • tehdä enemmän virheitä ylikuormituksen vuoksi
  • menettää vaiston ajaa läpi tärkeitä asioita

Se on kuin olisi umpikujassa, josta hän ei voi vapautua, vaikka hän kamppailee ja on toisinaan täysin henkisesti ja fyysisesti uupunut. Tehtävä, yritys syö hänet. Hän tuntee olevansa voimaton ja syvästi tyytymätön. Se on doom-silmukka.

”Olemme niin kiireisiä kanojen pyydystämisessä, että meillä ei ole aikaa rakentaa kanaa!”

Se voisi olla hänen tyypillinen mottonsa.

Tällaisina hetkinä ei ole enää mahdollista nähdä positiivista ja rakentavaa, vaan havaitaan vain virheet – omat ja muut. Ratkaisukeskeinen ajattelu on vaikeaa.

Tarkennuksenne kapenee. Ääni muuttuu terävämmäksi, tempo kiihtyy. Ja tuottavuus? Hän laihtuu valtavasti.

Tällä käytöksellä huippusuorittaja voi ampua itsensä ulos kilpailusta yhä uudelleen ja uudelleen.

Seuraus 1: Ei tunnustusta

Nämä hahmotyypit ovat erittäin sitoutuneita, mutta eivät yleensä erityisen hyviä poliitikkoja tai tuulentekijöitä. Tyypillinen lainaus: ”Haluan tulla nähdyksi, löydetyksi… tanssimatta sen puolesta.”

Mutta tämän käytöksen seurauksena he eivät usein saa ansaitsemaansa tunnustusta ja arvostusta erinomaisista saavutuksistaan. Samaan aikaan huippusuoritukset ovat yleensä hyvin perfektionistisia ja pyrkivät käyttämään liikaa voimallaan. Tämän seurauksena he usein joutuvat turhautumisen, liiallisten vaatimusten ja vielä suuremman ponnistelun noidankehään, joka lopulta päättyy vahvaan voimattomuuden tunteeseen.

Seuraus 2: Huippusuorittajat noidankehässä

Mitä tapahtuu, jos huippusuorittaja pysyy tässä epämiellyttävässä tilanteessa ja tunnelinäkymässä? Näillä tyypillisillä käytöksillä hän ohjaa itsensä lähes automaattisesti noidankehään.

Johtavana valmentajana tiedän lukemattomia esimerkkejä erittäin pätevistä ja osaavista johtajista, jotka ovat tehneet juuri niin.

Mitä pidempään he viipyivät kierrossa, sitä eristäytyneemmäksi ja avuttomammaksi he tunsivat olonsa. Hyvää tarkoittavien työtovereiden neuvoja heitettiin tuuleen (”älä osoita heikkoutta”). Turhautumisen tunne ”parhaista yrityksistäni huolimatta en voi edistyä” kasvaa ja kasvaa. Turhautumisen, ylikuormituksen ja aina enemmän tekemisen noidankehä pahenee.

Seuraus 3: irtautumisstrategia

Yleisimmät seuraukset: huippusuorittaja sairastuu; hän eroaa ja lähtee esimerkiksi kilpailuun; yhä enemmän virheitä hiipii hänen työhönsä, hänet siirretään rangaistuksena toiseen tehtävään.

Kokemus osoittaa: huippusuorittajan hahmotyyppi ei voi enää vapauttaa itseään.

Kaikki kolme skenaariota (sairaus, irtisanoutuminen, kilpailuun siirtyminen) merkitsevät yritykselle taloudellista vahinkoa – huippuosaajat ovatkin itse asiassa yrityksen tukipilareita. Esimiehen kannalta irtisanomisvaihtoehto on edelleen houkuttelevin – mutta riskinä on, että asiat toistuvat uuden työnantajan kanssa.

Huippusuorittajien hahmotyypeille oikea ratkaisu voi siis olla vain oman käyttäytymisen työstäminen. Miten noidankehä katkaistaan ​​– ja kuinka saada enemmän huomiota huippuesiintyjänä, voit lukea taas ensi torstaina täältä huippusuoritusblogista.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *