Mitä mikrooppiminen on ja miten tätä tekniikkaa voidaan käyttää HR:ssä?

Aika on tullut yhtä arvokkaaksi kuin kulta. Elämme aikaa, jolloin on tarpeen etsiä ketteryyteen tähtääviä työkaluja ja menetelmiä. Tässä mielessä on välttämätöntä tehdä mukautuksia eri ympäristöissä, mukaan lukien oppiminen.

Näin syntyi mikrooppiminen. Tämän artikkelin tarkoituksena on puhua tästä oppimismenetelmästä, joka on herättänyt paljon huomiota henkilöstöhallinnon ammattilaisilta. Hyvää luettavaa!

Mitä on mikrooppiminen?

Termi tulee englannista mikrooppimiseen. Se on oppimis- ja kehitystekniikka, joka toimii pienillä tietopillereillä. Siellä on luokkia, kursseja, luentoja ja niin edelleen, mutta ero on lyhyt kesto ja korkea tarkennus.

Ihmiset voivat syventää aiheita asteittain jatkuvan, suunnitellun ja segmentoidun oppimisen kautta.

Koska tunnit ovat lyhyitä, mikrooppiminen tapahtuu yleensä digitaalisessa ympäristössä.

Miten mikrooppiminen toimii?

Luokat ovat yksinkertaisella kielellä ja ovat erittäin ketteriä. Ne tapahtuvat yleensä multimediaresurssien, kuten esimerkiksi videoiden, kanssa. Mikrooppimismetodologiaa käyttävät organisaatiot käyttävät laajasti etäopiskelualustoja.

Mikrooppimiseen voidaan luokitella oppimismalleja, joilla on seuraavat pilarit:

  • Kesto: nimi kertoo, että mikrooppiminen on ketterää ja sen moduulit voidaan suorittaa jopa 5 minuutissa;
  • Painopiste: moduulien on tarjottava yksi ongelma tai kysymys, ja siksi vain yksi vastaus;
  • Lajike: kursseilla on useita vaihtoehtoja, kuten opetusohjelmia, videoita, podcasteja, pelejä, vuorovaikutusta, arviointeja jne.;
  • Reagointikykyä: Jotta opiskelija voi käyttää sitä mistä tahansa, kurssi on optimoitava älypuhelimille ja tableteille.

Tutustu yritysoppimisen tärkeimpiin tyyppeihin

Toistaiseksi ymmärrämme, mitä mikrooppiminen on ja miten se toimii. Tutustutaanpa nyt yrityskoulutuksessa eniten käytettyihin mikrooppimistyyppeihin. Seuraa!

E-oppiminen

Tämä tunnetaan myös nimellä ”Elektroninen oppiminen”, tämä on etäopiskelumenetelmä, joka perustuu tekniseen tukeen. Tämä tarkoittaa, että organisaatio tarvitsee EAD-alustan käyttääkseen verkko-oppimista.

B-oppiminen

B-oppiminen (blended learning) yhdistää etäopiskelun kasvokkain tapahtuvaan oppimiseen käyttämällä tietotekniikkaa tukena opetuksen aikana.

Oppimispillerit tai tietopillerit

Oppimis- tai tietopillerit ovat pieniä itsenäisiä tietoannoksia. Jokainen pilleri on kolmesta viiteen minuuttia pitkä, mutta sillä ei ole yhteyttä toisiinsa.

Kuinka soveltaa mikrooppimista yrityksen sisällä?

Mikrooppiminen on loistava vaihtoehto organisaatioille, jotka haluavat tarjota koulutusta työntekijöilleen, mutta jotka ovat huolissaan ajasta. Opetusmetodologia ei vaadi työntekijältä paljon aikaa päivittäisiin tehtäviin.

Siten tätä menetelmää voidaan käyttää yrityksen sisällä sekä perehdyttämisessä että työntekijöiden sitouttamisessa. Olipa kyseessä yrityskoulutus tai ammatillinen kehitys. Lisäksi se on taloudellisesti kannattavampaa.

Yrityksen tiimeissä mikrooppimista otettaessa on hyvä sekoittaa perinteiset menetelmät lyhyeen ja nopeaan oppimiseen. Voit yhdistää viikon mittaisen koulutuksen epävirallisiin resursseihin, kuten webinaareihin, tapaamisiin aiheen asiantuntijoiden kanssa, lyhyisiin YouTube-videoihin jne.

Yritykset, kuten Niddu, yhdistävät mikrooppimisen pelillistämisprosesseihin. Ja siksi se tekee taitojen kehittämismenetelmistä paljon mielenkiintoisempia. Jokaisen moduulin oppitunnit vahvistetaan tietokilpailulla.

Mikrooppiminen ja pelillistäminen

Pelillistäminen on yritysten sisällä trendi, joka sopii hyvin yhteen mikrooppimisstrategioiden kanssa.

Niille, jotka eivät vielä tunne termiä, pelillistäminen on menetelmä, joka käyttää pelilogiikkaa edistämään paitsi oppimista myös kannustamaan joukkueita.

Mikrooppimisessa pelillistämistä voidaan käyttää mm tapa tunnistaa ihmisten kehitys rankingin kautta.

Pelillistäminen tekee prosessista interaktiivisemman ja kannustaa etsimään lisää aiheita ja motivoimaan itseään omaan kehitykseensä.

Kuinka suunnitella mikrooppimiskurssi

1. Pilko kurssin sisältö pieniksi paloiksi

Mikrooppimisstrategiaa suunniteltaessa ensimmäinen askel kurssin suunnittelussa on jakaa sisältö lyhyisiin osiin, joista tulee opetuspillereitä.

On tärkeää kiinnittää huomiota, koska kaikkea sisältöä ei voi muokata pienissä osissa. Mikrooppimista suositellaan tietyissä erityistapauksissa.

2. Valitse online-työkalu

Tämän muodon kursseilla on erittäin tärkeää luottaa digitaalisiin työkaluihin.

Kuten olemme jo maininneet, on yleistä, että mikro-oppiminen tapahtuu verkossa, ei vain tiedon annosteluprosessin helpottamiseksi, vaan myös nopeamman oppimisen helpottamiseksi.

3. Esitä sisältö eri muodoissa

Se käyttää eri muotoja jokaiselle sisällölle. Tämä menetelmä tekee prosessista dynaamisemman ja kiinnostavamman työntekijän kannalta.

On mielenkiintoista sisällyttää oppimisstrategiaan tutkimus ja artikkelien tai kirjojen lukeminen sekä kannustaa työntekijää käyttämään lyhyt aika yksinomaan opiskeluun.

Jos työntekijät ovat kiinnostuneita webinaareista tai muista tapahtumista, jotka voivat lisätä heidän työelämäänsä, tämä voi olla toinen luova mikrooppimisen käyttötapa.

Mikrooppiminen on työntekijöiden suosituin lähestymistapa

Jotkut tutkimukset viittaavat siihen 94 % työntekijöistä sanoo suosivansa mikrooppimiseen perustuvia kurssejakuin perinteisiin menetelmiin perustuva koulutus.

Itse asiassa tämä on ratkaisu, joka sopii parhaiten uusille sukupolville, jotka tulevat työmarkkinoille, täyttävät heidän tarpeitaan ja tarjoavat tehokkaan koulutuksen heidän vaatimallaan tavalla:

  • mahdollisuus mukauttaa oppimispolkuja;
  • suorittaa tilausopetusta;
  • saada rentoja ja mukaansatempaavia tietomoduuleja.

Siksi mikrooppiminen on paras vaihtoehto niille työntekijöille, jotka haluavat laajentaa tietojaan etänä ja säilyttää yritysten koulutusohjelmissa levitetyn opetuksen.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *