Mitä kestävän kehityksen toimia yrityksissä?

Tilaisuudessa kestävän kehityksen viikko joka järjestetään 18. syyskuuta – 8. lokakuuta (pitkä viikko, eikö vain?), liikeelämän asiantuntijasi paljastavat 5 toimenpidettä, jotka sinun on tehtävä toimiaksesi ympäristön hyväksi työpaikkasi mittakaavassa.

Hallitse energiankulutustasi tehokkaasti

Talvella ensimmäinen vaistosi toimistolle saavuttuasi on laittaa lämmitys päälle. Ja jotta ei jatku kylmä, kytke se kokonaan päälle, vaikka se tarkoittaisi termostaatin laskemista muutaman minuutin kuluttua. Kesällä varaat saman kohtalon ilmastoinnille.

On aivan luonnollista, että säätelet ympäristön lämpötilaa oman ja kollegojesi tunteiden mukaan. Työmukavuuden lisäksi et ajattele harjoituksiin liittyvää sähkölaskua ja se on normaalia. Onko työnantajasi jo ilmoittanut näiden kulujen määrän? Onko hän jo näyttänyt sinulle EKR:n laskut tiloistasi? Ilman näitä konkreettisia elementtejä tietoisuutta on vaikea kuvitella.

Toisaalta voit toimia pienessä mittakaavassa rajoittaaksesi lämmityksen ja ilmastoinnin kulutusta. Joskus riittää esimerkiksi ovien ja ikkunoiden sulkeminen, jotta lämpö pysyy huoneessa. Sitä vastoin on parempi avata ne tuuletusta varten kesällä ja luoda vetoa.

Kun lähdet työpäivän jälkeen toimistosta, muista kytkeä ilmanvaihto pois päältä, jotta se ei käy tarpeettomasti koko yön. Kun poistut huoneesta, älä unohda sammuttaa valoa ja laittaa valmiustilaan tai sammuttaa käyttämättömät laitteet (esim. tietokoneen näytöt). Yhteenvetona, ota työpaikallasi käyttöön samat refleksit kuin kotona, sillä vaikka et maksaisi laskuja, se on hyvin yksinkertaista!

Vähennä jätettäsi valikoivan lajittelun ansiosta!

Tuotamme Ranskassa vuosittain lähes 800 miljoonaa tonnia jätettä, josta 350 miljoonaa on biohajoavaa orgaanista jätettä. Jokainen ranskalainen tuottaa siis keskimäärin 600 kg jätettä vuodessa! Mitä sitten odotamme tekevämme, myös liiketoiminnassa?

Ratkaisuja on monia rajoittaa jätettä työpaikalla alkaen valikoivasta lajittelusta. On täysin mahdollista tarjota työntekijöille erilaisia ​​roska-astioita kullekin jätetyypille selittävin ohjein kaikkien tietoisuuden lisäämiseksi.

Jätteen määrän rajoittamiseksi entisestään suosittelemme, että kierrätät vedostulostetut arkit. Voit myös tuoda ne kotiin, jotta pienet orastavat taiteilijasi ilmaisevat kykyjään (se on aina parempi kuin talosi valkoiset seinät, eikö niin?).

Lounastauon vaikutus syntyvään jätteeseen

Ruokatauko on usein synonyymi jätteelle; pahvi- tai muovipakkausten ja ruokajätteiden välissä roskakorit täyttyvät huimaa vauhtia. Vihannesten ja hedelmien kuorilla voi kuitenkin olla toinen elämä luomukompostissa. Yhä useammat yritykset, myös kaupunkialueilla, ovat valinneet tämän järjestelmän. On ilmeisesti tarpeen suunnitella sen evakuointi, kun se on täynnä; tämä saattaa kiinnostaa työntekijää, joka joka vuosi ruokkii maansa rakentaakseen oman vihannestarhan.

Lopuksi sinun on nyt totuttava ottamaan ruokailuvälineet mukaan nauttimaan ateriasi, sillä 1.1.2021 alkaen kertakäyttöisten muovituotteiden myynti on kielletty. Tämä koskee ruokailuvälineitä, lautasia, pillejä tai sekoittimia. Hyvä syy valita esimerkiksi uudelleenkäytettävät bambuastiat!

Vaihda kulkuvälinettäsi ympäristön hyväksi

Ilman saastuminen on myös väistämätön aihe, kun puhumme siitä kestävä kehitys ja ympäristö. Lukuun ottamatta toimialoja, jotka yrittävät vähentää hiilidioksidipäästöjään, voimme kaikki toimia mittakaavassamme.

Asutko ja työskenteletkö kaupungissa? Etkö kestä enää aamu- ja iltaruuhkia? Voit suosia liikkeitä ”hiljaisessa tilassa”; polkupyörä, skootteri, rullalauta ovat kaikki kulkuvälineitä, joita törmäämme säännöllisesti kadulla ja joiden avulla on mahdollista rajoittaa autojen määrää kaduilla ja siten pakokaasuja. Lisäksi kannustaakseen työntekijöitään käyttämään näitä matkustusvälineitä monet yritykset maksavat korvausta jokaisesta asuinpaikan ja työpaikan välillä kuljetusta kilometristä.

Voit myös suosia kimppakyydejä työtovereiden tai naapureiden välillä, jos teet samat aikataulut ja saman reitin. Saastumisen rajoittamisen lisäksi jaat ystävällisiä hetkiä samalla kun motivoit itseäsi tulevaa päivää varten. Vähennät myös väsymystä järjestämällä kiertoa.

Lopuksi julkinen liikenne toimii tehokkaasti myös ympäristön hyväksi, varsinkin kun se on sähköinen. Työnantajat maksavat tilauksista jopa 50 %, mikä kannustaa työntekijöitä käyttämään niitä joka päivä tullakseen työpaikalleen.

Työskentele ympäristövastuullisten ja paikallisten kumppaneiden kanssa

Johtamaan a johdonmukainen kestävän kehityksen politiikka, yritysten on katsottava muuriensa ulkopuolelle, koska tämän suuruinen projekti ylittää työpaikan rajat. Sen tulee integroida ulkopuoliset palveluntarjoajat, liikekumppanit ja asiakkaat.

Esimerkiksi herkkuja varten (mainostuotteet) on erittäin suositeltavaa valita tuotteet, jotka on valmistettu biohajoavasta materiaalista ja jos mahdollista valmistettu Ranskassa. Näiden eettisten valintojen avulla lähetät positiivisen kuvan yrityksestäsi potentiaalisille ja asiakkaillesi. Se on erittäin menestyvä markkina!

Myös valitsemalla ympäristövastuullisia toimistotarvikkeita, ympäristön kunnioittamiseen sitoutuneita tapahtuma-ammattilaisia ​​tai jopa valitsemalla hybridiautokannan osallistut omalla tasollasi planeettamme suojelemiseen.

Sitouta kollegasi ja hierarkiasi konkreettisiin toimiin

Jos on a kestävän kehityksen viikko, tämä ei tarkoita, että sinun pitäisi keskittää kaikki voimasi vain tähän ajanjaksoon. Koko vuoden ajan voit toteuttaa projekteja yrityksessäsi lisätäksesi tietoisuutta kollegojesi (uusien ja vanhojen) ja hierarkiasi keskuudessa. Monet yhteistoiminnalliset toiminnot voidaan järjestää ilman, että mobilisoidaan liikaa resursseja tai aikaa.

Voit esimerkiksi tehdä yhteistyötä paikallisten tuottajien kanssa, jotta hedelmät ja vihannekset toimitetaan suoraan työpaikallesi. Yritykset, kuten Maréchal Fraîcheur tai Potager City, menestyvät hyvin suurissa kaupungeissa.

Jos sinulla on yritysravintola, voit suunnitella paikallisista tuotteista valmistettuja kasvismenuja. Ajatuksena on jakaa arvoja, ideoita ja avoimia mieliä ilman lihansyöjien luennoimista.

Lopuksi voit tehdä manuaalista työtä tiiminä. Hyönteishotellin rakentaminen, pesien asentaminen tai yhteisen vihannespuutarhan hoito ovat kaikki ystävällisiä toimia, joita nautit työkavereiden kanssa jakamisesta.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *