Yliopistolisä on määrä, jonka yritys myöntää työntekijöilleen opiskelun jatkamista varten, olipa kyseessä sitten yliopisto-, kehitys- tai jatkokurssin suorittaminen. Se on lisäetu, josta ei säädetä laissa, mutta se tukee sitä.
On olemassa lukuisia tapoja saada yrityksen työntekijät pysymään sitoutuneina ja pysymään pidempään yrityksessä, mikä vähentää vaihtuvuutta. Yksi niistä on korkeakoulukorvausmikä jopa tekee tiimistä valmiimman ja pätevämmän päivittäiseen toimintaan, joka kehittyy yrityksen mukana.
Tässä artikkelissa kerromme lisää korkeakoulutuesta ja siitä, miten organisaatiosi voi ottaa sen käyttöön. Muista, että Cashew Benefits voi olla myös tämän apuvälineen toimittaja.
Mennään sinne?
Mitä on korkeakoulutuki?
THE korkeakoulukorvaus Se on arvo, jonka yritys tarjoaa työntekijöilleen opiskelun jatkamista varten, olipa kyse sitten korkeakoulusta, parannuskursseista tai jopa jatko-opiskelusta.
Siitä asti kun ei ole laissa säädetty, työnantajalla on enemmän joustavuutta tarjotessaan sitä. Se voidaan myöntää esimerkiksi kaikille työntekijöille ilman minkäänlaisia rajoituksia tai se voi olla ohjelma, joka palkitsee tiimissä erottuneita työntekijöitä – kuten henkilökohtaisiin tavoitteisiin pääsevien ja kollegoiltaan hyvin suositeltujen työntekijöiden kohdalla.
Toinen idea on yrityksille, jotka palkkaavat alaikäisiä oppisopimusoppilaita – korkeakouluavun tarjoaminen voi olla osa suurempaa kehitysohjelmaa, mikä tekee tästä työntekijästä entistä pätevämmän.
Mitä laki sanoo korkeakoulutuesta?
Ymmärrä, että korkeakoulutuki ei ole CLT:n tarjoama etu, eli se on yrityksesi päätettävissä siitä vai ei. Jos näin on, CLT:n artikla 458 tarjoaa tukea:
”Palkana ei tässä pykälässä tarkoitetussa tarkoituksessa katsota työnantajan myöntämiä etuja: koulutus omassa tai ulkopuolisessa oppilaitoksessa. Mukaan lukien ilmoittautumiseen liittyvät summat, kuukausimaksu, vuosimaksu, kirjat ja didaktinen materiaali”.
Mikä loppujen lopuksi kiinnostaa myös työntekijää, sillä hän ei saa palkasta vähennystä.
Mitä eroa on korkeakoulustipendin ja stipendin välillä?
Suurin ero korkeakoulutuen ja apurahojen välillä on se, että edellinen antaa työntekijä voi itse valita, miten ja missä etua sovelletaan, tietysti niin kauan kuin se on järkevää yrityksen ammatillisen kehittymisen kannalta. Hän saa ennalta määrätyn summan kortille ja voi käyttää summan opiskeluun missä haluaa.
Stipendit myöntävät osittaisia tai täydellisiä alennuksia vain laitoksissa, joilla on kumppanuus yrityksen kanssa, mikä rajoittaa jonkin verran valintamahdollisuuksia.
Mikään ei estä organisaatiota tekemästä kumppanuuksia, mikä sallii suurempia alennuksia korkeakouluista ja opetusalustoista. Tällä tavalla työntekijällä on vielä enemmän valtaa koulutuslisään saamansa summan kanssa.
Kenellä on oikeus saada yliopistotukea?
Tämä päätyy yrityksen oman kehityspolitiikan valintaan, joka on validoitava henkilöstöhallinnon ja kunkin alueen esimiesten kesken.
Käytännössä organisaatio voi määritellä sen kaikki yhteistyökumppanit saavat jonkin verran koulutusapua tai että vain osa saakriteerien mukaan, kuten suorituskyky, tavoitteiden saavuttaminen, parannustarve uusien tehtävien mukaisesti jne.
Tämän valinnan on kuitenkin oltava hyvin selkeä kaikille työntekijöille, ja sen tulee näkyä yrityksen politiikassa sen lisäksi, että sitä on kommentoitava eri aikoina. Se voi olla vetovoima esimerkiksi rekrytointi- ja valintaprosessissa, ja siksi se ansaitsee enemmän julkisuutta.
Miten korkeakoululisän maksaminen toimii?
Myös opintotuen maksaminen jää työnantajan päätökseksi. Toisin sanoen yksi ajatus on maksaa kuukausittain tai jaksoittain maksettava summa – tavoitteiden saavuttaessa opintoraha voidaan maksaa neljännesvuosittain tai kuuden kuukauden välein.
On tärkeää, että korkeakoulutuki liittyy johonkin laajempaan tavoitteeseen, kuten:
- työntekijöiden ylläpito yrityksessä;
- työntekijöiden kehittäminen;
- sitoutumista ja tyytyväisyyttä.
Vinkki siis ensin ymmärtää, kuinka korkeakoulukorvaus hyödyttää yritystä päättää sitten, mikä olisi paras tapa maksaa se.
Itse maksu voidaan suorittaa etuusalustan, kuten Cajun, kautta. Tarjoamme monietukortin (mm. ruoka, terveys, kuljetukset, opintoraha). Kortissa on Visa-lippu, joka on helppo hyväksyä.
Kuinka toteuttaa korkeakouluapua?
Ensimmäinen askel on määritellä päämäärä tällä arvolla, olipa kyseessä työntekijöiden kehityksen kehittäminen, heidän suorituksensa kompensoiminen, heidän sitoutuneisuutensa pitäminen ja yrityksen pitäminen pidempään, heidän päivittäminen johonkin uuteen liikeliikkeeseen jne.
Seuraavaksi sinun on ymmärrettävä budjetin summa tähän etuuteen ja myös kuinka monelle työntekijälle myönnetään korkeakoulukorvaus. Tässä vaiheessa on myös mahdollista määritellä maksun jaksotus, joko kuukausittain, puolivuosittain jne.
Lopuksi on tärkeää valita, kuka on avunantaja, joka mielellään voi olla sama muiden apuvälineiden tarjoaja, mikä helpottaa henkilöstöjohtamista.
Kun olet tehnyt kaiken tämän, laita kaikki tiedot yrityksen politiikkaan ja paljasta ne niin, että työntekijät ovat tietoisia.
Mitä hyötyä korkeakouluavun tarjoamisesta on?
Luettelemme tärkeimmät alla:
- sitoutuneempia työntekijöitä koska he tietävät, että yritys välittää heidän kehityksestään;
- alhaisempi vaihtuvuuskoska ei ole järkevää etsiä toista työtä tietäen, että olet organisaatiossa, joka välittää työntekijöistään;
- pätevämpää työvoimaahelpottaa innovaatioprosesseja liiketoiminnassa ilman, että tarvitsee etsiä ulkopuolisia ihmisiä;
- yrityksen työnantajabrändi vahvistuihelpottaa uusien työntekijöiden houkuttelemista.
Yliopisto-avun tarjoaminen on jälleen yksi tapa yrityksille erottua markkinoilla ja varmistaa samalla motivaatio ja osaavammat työntekijät!