Inhimillisestä pääomasta on viime aikoina tullut usein keskustelunaihe! Kaikki näyttävät haluavan tietää, kuinka kehittää inhimillistä pääomaansa – ja hyvästä syystä! Inhimillisen pääomasi kehittäminen varmistaa, että työvoimasi on tehokasta, tehokasta ja auttaa viime kädessä parantamaan yrityksesi yleistä suorituskykyä.
Henkilöpääoma on se, mitä työntekijöilläsi on tiedoissa, taidoissa, kokemuksessa ja uskollisuudessa organisaatiota kohtaan. Itse asiassa inhimillinen pääoma sisältää työntekijöiden koulutuksen, pätevyyden, todistukset, työkokemukset ja jopa taidot.
Nyt kun tiedät määritelmän, voimme käsitellä aihettamme: inhimillisen pääoman mittaaminen, miksi ja miten sitä mitataan hyvin!
Inhimillisen pääoman mittaaminen: oi, miksi?
Inhimillisen pääoman mittaaminen ja kehittäminen vain siksi, että sitä pidetään ”hyvänä käytäntönä”, ei koskaan auta sinua saavuttamaan tavoitteitasi. Sinun täytyy tietää minkä vuoksi teet sen, jotta saat siitä eniten hyötyä.
Tässä on muutamia syitä, jotka osoittavat, miksi sinun pitäisi mitata inhimillistä pääomaasi.
1. Inhimillisen pääomasi ROI:n määrittäminen
Kuten minkä tahansa muun resurssin kanssa, inhimillinen pääomasi on voimavara, johon sijoitat ja odotat sijoitetun pääoman tuottoa (ROI). Kun olet laskenut inhimillisen pääomasi sijoitetun pääoman tuottoprosentin, voit arvioida paremmin sen tehokkuutta.
2. Tunnistaa aukot
Itse asiassa se on melko yksinkertaista: kun mittaat mitä sinulla on, voit selvittää, mitä sinulla ei ole! Puutteet tulevat yhä selvemmiksi, kun asetat organisaatiosi yleistavoitteet perspektiiviin.
Jos yrityksesi tavoitteena on esimerkiksi olla paras IT-palveluntarjoaja, henkilöpääomallasi tulee olla erinomaiset IT-taidot. Mutta jos yleistavoitteesi on olla eniten tuottava jälleenmyyjä, erinomaiset IT-taidot ovat ehkä alempana listallasi.
3. Täyttää tunnistetut aukot
Kuten minkä tahansa muun analyysin yhteydessä, yleisenä tavoitteena on tunnistaa, mitä sinulla on, mitä sinulta puuttuu, ja sitten selvittää, kuinka kaventaa kuilu näiden kahden välillä.
Sinun on pidettävä organisaatiosi tavoitteet mielessäsi analysoinnin aikana ja erityisesti yrittäessäsi täyttää inhimillisen pääomasi aukkoja. Sinun on myös varmistettava, että tapa, jolla korjaat nämä aukot, on linjassa liiketoimintatavoitteidesi kanssa. Saatat uskoa, että aukko voidaan helposti täyttää oikealla koulutusohjelmalla, mutta jos liiketoimintastrategiasi on olla edullisin palveluntarjoaja, suuren rahasumman käyttäminen koulutusohjelmaan ei ehkä ole paras ratkaisu sinun tapauksessasi. .
Nyt kun meillä on parempi käsitys siitä, miksi inhimillisen pääoman järkevä mittaus on tärkeää, on aika tietää, miten se tehdään!
Kuinka mitata inhimillistä pääomaa
Sinulle on jo kerrottu, että inhimillinen pääoma on resurssi, jolla on paljon arvoa, voimavara, aivan kuten laitteistosi, osakkeesi jne.
Toisin kuin muut varat ja resurssit, inhimillinen pääoma on kuitenkin aineetonta, kuten patentit tai immateriaalioikeudet. Aineettomat hyödykkeet eivät ole vähemmän arvokkaita kuin aineelliset, vaan niiden arvoa ei voida erottaa ”kosketuksella”.
Siksi on helppo ymmärtää, miksi ei ole yhtä ainoaa tapaa mitata inhimillistä pääomaa. Ei vain siksi, että se on aineeton, vaan myös siksi, että monet arvot voivat tulla esiin. Tietty ja suhteellisen yksinkertainen toimenpide on mitata inhimillisen pääomasi sijoitetun pääoman tuottoprosenttia (ROI). Ja tässä on kuinka se tehdään.
Inhimillisen pääomasi sijoitetun pääoman tuottoprosentin mittaus
Sinun tarvitsee vain mitata inhimillisen pääomasi suorituskykyä ja sijoitetun pääoman tuottoprosenttia käyttämällä seuraavaa kaavaa:
”Organisation kokonaisvoitto” tarkoittaa sitä, mitä yrityksesi on saanut voittojen perusteella katettuaan kaikki kulut, kun taas ”investoinnit inhimilliseen pääomaan” viittaa rahamäärään, jonka organisaatiosi on sijoittanut inhimillisen pääomansa kehittämiseen. nimittäin rekrytointi ja valinta, koulutus ja kehittäminen, palkitseminen jne…
Tämän mittarin avulla voit määrittää, onko sijoitetun pääoman tuottoprosenttisi riittävä ja verrattavissa toimialasi muiden yritysten ROI-arvoihin.
Muista kuitenkin, että sijoitetun pääoman tuottoprosentti vaihtelee yrityksistä riippuen sen koosta, strategiasta, toimialasta… mutta benchmarking pidetään edelleen hyvänä käytäntönä!
Muut inhimillisen pääoman mittaustyypit
Koska inhimillinen pääoma viittaa organisaatioon sijoitettuihin tietoihin, taitoihin, kokemuksiin, muihin ominaisuuksiin ja sitoutumiseen, sinun tulee keskittyä näihin asioihin parantaaksesi sijoitetun pääoman tuottoa. inhimillinen pääoma. Vaikka inhimillistä pääomaa koskevia konkreettisia toimenpiteitä ei ole, tässä on joitain muita tapoja, jotka voivat auttaa sinua.
1. Taitojen kartoitus
Taitokartoitus on rekisteri työntekijöidesi taidoista, kyvyistä, pätevyydestä, koulutuksesta ja sertifioinneista. Taitokartoitus voi sisältää myös työntekijöiden mieltymyksiä, uratavoitteita tai muuta heidän kehittymiseensa liittyvää tietoa. Osaamiskartoituksen tarkoituksena on saada tietokanta oleellisista tiedoista resursseistaan, jotta niitä voidaan hallita tehokkaammin.
Vaikka osaamiskartoituksen ensisijainen tarkoitus ei ehkä olekaan inhimillisen pääoman mittaaminen, tieto täynnä oleva tietokanta voi varmasti auttaa! Lajittele, organisoi ja vertaa työntekijöidesi taitoja heidän asemansa edellyttämiin vaatimuksiin, tunnista sitten aukko ja päätä, miten se korjataan.
2. Persoonallisuus
Ei ole vain tärkeää, että työntekijöilläsi on tiedot, taidot ja kokemukset menestyäkseen hyvin työssään, vaan sinun on myös keskityttävä muihin tärkeisiin ominaisuuksiin. Yksi noista muista ominaisuuksista: hallitseva tekijä, jota myös useimmiten harkitaan, on persoonallisuus.
Luonnolliset refleksit, käytöstavat, asenteet ja persoonallisuuden ominaisuudet erottavat hyvän työntekijän erinomaisesta työntekijästä. Käytä psykometristä testiä näiden inhimillisen pääomasi ”muiden ominaisuuksien” mittaamiseen, tunnista havaitsemasi aukot ja hanki käsitys siitä, kuinka ne voidaan parhaiten korjata.
Lukuisat viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että yli puolet organisaatioista on yhtä mieltä siitä, että henkilöresurssit ovat vaikutusvaltaisempia kuin viisi vuotta sitten. Johtajat ovat nyt tietoisia HR:n kyvystä edistää strategisesti organisaation yleistä tavoitetta.
Aloita tämän strategisen panoksen antaminen organisaatiollesi nyt! Tunnista inhimilliseen pääomasijoituksesi tuotto, päätä, miten voit parantaa sitä, ja käytä tehokkaita työkaluja ohjaamaan sinua.
Nyt kun tiedät, miksi sinun on mitattava inhimillistä pääomaasi, varmista, että tiedät kaikki vaiheet, joita tarvitaan sen optimaalisen kehityksen varmistamiseksi!