Miksi aloitit finanssialalla?

Tänään haastattelemme Luis Pitaa, taloudellisen riippumattomuuden seuraajaa ja Preahorro-verkkosivustonsa kirjoittajaa. Intohimoinen rahoitus, sijoittaminen ja erityisesti säästäminen. Kommunikaattori aikavälillä Pre-Savings ja valmentaja kautta opetuskursseja säästää.

Tutustu Luis Pitaan paremmin tämän haastattelun kautta, jossa saat lisätietoja hänen kokemuksistaan, ajatuksistaan ​​ja neuvoistaan.

Miksi aloitit finanssialalla ja miten sait idean perustaa blogisi?

Olen intohimoinen taloudesta ja jos on jotain mistä pidän, se on hyödyllinen ja ihmisten auttaminen.

Näiden kolmen elementin liitosta syntyi kirja ”Ole huonompi auto kuin naapurillasi” ja kirjasta Preahorro.com-projekti, jonka avulla autamme ihmisiä säästämään ja aloittamaan matkan kahden vuoden taloudelliseen vapauteen .

Olet kirjoittanut useita kirjoja ja sinulla on useita valmennuskursseja. Miksi päätit ottaa sen askeleen?

Ajatus kirjoittaa ”Have Worse Car Than Your Neighbor” syntyi autettuaan ystäviä ja perhettä heidän raha-asioissaan. Tajusin, että minulla oli tuttuja, joilla oli hyvä työpaikka ja hyvä palkka, mutta joilla ei kuitenkaan ollut taloudellista vapautta ja heillä oli jopa vaikeuksia tulla toimeen.

Useat ihmiset, joita olin auttanut, ehdottivat, että kirjoittaisin kirjan, jossa on heille antamani neuvot ja periaatteet, joilla hoidan henkilökohtaista talouttani. Yllätykseni oli, että tästä kirjasta tuli taloudellinen bestseller Espanjassa ja useissa Latinalaisen Amerikan maissa.

Kun kysyin, mitä se tarkoitti, he selittivät, että kirjaa oli myyty yli 5 000 kappaletta. Sillä hetkellä ajattelin, että tarvitsen tavan tavoittaa enemmän ihmisiä auttamaan heitä säästämään.

Esisäästösivusto ja sillä tarjoamamme valmennus säästää lisää ovat tavoitteen jatke.

Sinulla on mielenkiintoisia artikkeleita, joissa annat hyviä neuvoja, mitä neuvoja antaisit jollekin, joka aloittaa taloussuunnittelun?

Hyödyllisin neuvo on aloittaa. Kuten monella muullakin elämämme osa-alueella, vaikeinta on usein ottaa ensimmäinen askel, aloittaa säästäminen. Ja varmistaaksesi sen onnistumisen, paras työkalu on esitallennus.

Suurin osa ihmisistä, jotka eivät säästä, eivät säästä, koska eivät osaa, vaan koska he eivät osaa tai käytä menetelmiä, jotka eivät toimi. Olemme tottuneet säästämään kuun lopussa ja se on erittäin vaikeaa. Kun rahat saapuvat sekkitilille, ryhdymme kuluttamaan ja kun 31. päivä koittaa, katsomme kuinka paljon on jäljellä säästöjä. Yleisin on, että mitään ei ole jäljellä.

Ennakosäästöillä säästät kuun alussa ja teet sen myös automaattisesti. Se on kuin muuttaisit säästösi yhdeksi kuitiksi. Aivan kuten maksat asuntolainaa tai valoa, maksat myös itsellesi säästöjen muodossa. Noin helppoa.

Tällä tavalla säästösi eivät riipu tahdonvoimastasi välttää kuluttamista koko kuukauden ajan.

Blogisi, kirjojen ja kurssien lukijoiden tavoitteena on saavuttaa taloudellinen vapaus. Mitä taloudellinen vapaus sinulle merkitsee?

Taloudellinen vapaus on vuosi, jonka voit kestää muuttamatta elämäntapaasi, jos päätät lopettaa työsi huomenna. Vapauteni on 14 vuotta. Eli huomenna voisin jättää kaiken ja elää sen ajan muuttamatta mitään elämässäni tai säätämättä kulujani.

Taloudellisen vapauden tärkeimmät edut ovat:

  • Elät rauhallisesti, ilman stressiä tai huolia.
  • Olet aikasi omistaja ja voit käyttää sen enemmän perheen ja ystävien kanssa.
  • Työskentelet vain sen parissa, mistä pidät ja sinulla on myös enemmän ammatillista menestystä, koska et ole huolissasi rahasta.
  • Raha ei ole enää huolissaan. Talouskriisit eivät vaikuta sinuun.
  • Turvaat perheesi tulevaisuuden.
  • Nautit elämästä enemmän.

Loppujen lopuksi se, mikä parhaiten määrittelee taloudellisen vapauden, on juuri sana vapaus. Vapaus tehdä mitä haluat ja miten haluat.

Mikä on kuukausi kuukaudelta säästämisen salaisuutesi?

Kuukausittain säästämisen salaisuuteni on, että en säästä, vaan ennakkosäästän.

Ennakkosäästöjen ansiosta minun ei tarvitse miettiä, kulutanko enemmän vai vähemmän, koska aloitan joka kuukausi kotitehtävilläni: säästämisellä.

Kun olet tallentanut ennakkoon, loppu on helpompaa. Voit aina mennä pidemmälle ja leikata tiettyjä kuluja säästääksesi enemmän tai järjestää kulut niin, että ne vastaavat paremmin sitä, mikä tekee sinut onnellii. Tätä kutsun tietoii kulutuki.

Mikä virhe on ihmisten yleisin taloussuunnittelussa?

Yleisin virhe, jonka espanjalaiset tekevät rahojensa kanssa, on säästäminen kuun lopussa.

Toinen yleisimmistä virheistä on sekoittaa tarjousten metsästys säästämiseen. Kun löydät tarjouksen, tunnet olosi hyväksi ja tunnet itsesi fiksummaksi, mutta tosiasia on, että et säästä, vaan hallitset rahojasi paremmin.

Säästöt ovat rahaa, joka saapuu säästötilillesi, jonka jätät syrjään saadaksesi enemmän taloudellista vapautta. Toinen asia on käyttää rahasi paremmin, mikä on myös erittäin hyvä asia. Tietysti kannattaa olla varovainen, sillä lisäksi tarjouksen metsästys voi saada syömään jotain, mitä ei osannut ennakoida, eikä siinä ole säästöä.

Kolmanneksi yleisin virhe on vain lyhytaikainen säästäminen, mitä tapahtuu myös sijoittamisessa. Toisin sanoen säästää ostaaksesi uuden matkapuhelimen, lähteäksesi lomalle tai vaihtaaksesi television. Se on hienoa, mutta se ei muuta elämääsi. Säästäminen taloudellisen vapauden saamii kyllä.

Onko sinulla säästäjänä suosikkikirja, jota suosittelisit muille säästäjille?

Säästämisestä ja henkilökohtaisesta taloudesta on kolme klassikkoa, joita ei ole koskaan haittaa lukea:

  • Rikas isä köyhä isä
  • Naapurissa oleva miljonääri
  • Babylonin rikkain mies

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *