Mikä on vahva itsevarma persoonallisuus?

Olitpa työssäsi tai henkilökohtaisessa elämässäsi, olen melko varma, että olet tavannut (ja tapaat jatkossakin) ihmisiä, joilla on vahva persoonallisuus. Vaikka he joskus ansaitsevatkin huonon maineen, heillä on myös useita ominaisuuksia, jotka voivat olla edullisimpia tietyissä yhteyksissä.

Voisiko olla, että elämäsi kokemuksesi, se, mitä tiedät niistä, tai se, mitä oletat, hämärtävät hyvän harkintasi? Tai ehkä sinut on jo luokiteltu sellaiseksi, ja olet utelias tietämään, mitä se todella tarkoittaa (ja jos on, olet varma, että olet jo ilmaissut mielipiteesi asiasta! ).

Sukellaan suoraan aiheeseen!

Teoreettinen lähestymistapa vahvoihin positiivisiin persoonallisuuksiin

Persoonallisuusteorian, tässä tapauksessa Big Fiven (tai OCEANin) näkökulmasta, vahvan myöntävän persoonallisuuden puoli löytyy laajasta ekstraversion kategoriasta, mikä tarkoittaa, että ihmiset, joilla on korkea pistemäärä tällä aspektilla, ottaa tilanteen helposti hallintaan ja voi helposti olla ryhmän johtajia.

Mikä on psykologian ja psykometrian iso viisi?

Big Five -malli on tutkimusvetoinen lähestymistapa psykologiaan, joka juontaa juurensa ajatuksesta, että yleisimmät persoonallisuuden piirteet voidaan luetella viiden olennaisen ulottuvuuden alle: Avoimuus kokea Tunnollisuus Ekstraversio Sopivuus Neuroottisuus (OCEAN, jotta se muistaisi paremmin).

Jos kuitenkin luet kuvauksen siitä, mitä tarkoittaa vahva itsekäs persoonallisuus, huomaat, että ihmiset, joilla on vahva itsekäs persoonallisuus, saavat melko alhaiset pisteet joillakin miellyttävyyskategorian alueilla.

Hämmentynyt?

OK. Yksinkertaisemmin sanottuna ja koska koko tämän persoonallisuuden piirteen taustalla oleva teoria voi jättää sinut kaipaamaan konkreettisempaa tietoa, puhutaanpa taipumuksista ja käyttäytymismalleista, joita vahvan itsevarman persoonallisuuden omaavalla henkilöllä saattaa olla työpaikallasi.

Vahvan itsevarman persoonallisuuden eri asteet

Tiedän, että jotkut teistä ovat eri mieltä, mutta henkilökohtaisesti pidän siitä, että vahvalla itsevarma persoonallisuus on eri asteet sen sijaan, että olisit binaarinen ja näkisi ”sinulla on tämä persoonallisuustyyppi” verrattuna ”sinulla EI ole tätä persoonallisuustyyppiä”.

Itse en ajattele luonnollisia refleksejäni vahvasti positiivisina tai ei, vaan sanoisin mieluummin niiden vetäytyvän vahvasti positiivista puolta kohti, koska luonnollisesti pystyn kohtaamaan ja vaatimaan oikeuksiani suoraan. – Mutta silti on tilanteita, joissa minun olisi vaikea ilmaista näkemystäni ja joissa tekisin myönnytyksiä.

Jos leimaisit minut vahvaksi itsevarmaksi persoonallisuudeksi, en ole varma, olisinko samaa mieltä, koska tiedän ihmisiä, joilla on tämä taipumus olla PALJON voimakkaampi kuin minulla, enkä millään tavalla kuulu heihin. . samaan kategoriaan kuin he.

Joten olisi järkevää nähdä koko asia osana valikoimaa.

Vahva itsevarma persoonallisuus: sen vahvuuksien paljastaminen

Jos sinulla on koskaan ollut negatiivinen kokemus jonkun kanssa, jolla on vahva itsevarma persoonallisuus, voi olla hyödyllistä pohtia omaa persoonallisuuttasi.

Onko sinullakin tällainen persoonallisuus, ja siksi ilmaisit näkemyksesi yhtä voimakkaasti kuin toinenkin, mutta lopulta mielipiteesi osoittautui vastakkaiseksi ja aiheutti siksi kitkaa? Tai ehkä olet spektrin toisella puolella, koska olet erittäin mukautuva henkilö, joka vihaa vastakkainasettelua ja joka tapasi henkilön, jolla on vahva itsevarma persoonallisuus ja joka ei ujostellut ilmaista.

Joka tapauksessa muista, että itsevarma ei välttämättä riimi aggressiivisuuden kanssa! Nämä ovat hyvin erilaisia ​​käsitteitä.

Vahvalla positiivisella persoonallisuudella on useita vahvuuksia, kuten itsevarmuus, itseluottamus, näkemysten ja erimielisyyksien ilmaiseminen, oikeuksien puolustaminen ja jopa johtajuus, kyky ottaa helposti johtajan rooli. He ovat ihmisiä, jotka hallitsevat tilanteen helposti, ovat todennäköisesti erinomaisia ​​neuvottelijoita, uskaltavat puhua, ilmaisevat selkeästi odotuksensa ja puolustavat ideoitaan.

Itse asiassa on olemassa hyvä mahdollisuus, että pidät enemmän henkilöstä, jolla on vahva itsevarma persoonallisuus, jos hän on puolellasi.

5 syytä, miksi persoonallisuus on tärkeää työssä!

Olkaamme rehellisiä: kun vietät 8 tuntia päivässä samojen kollegoiden kanssa, heidän kokemuksensa tai koulutuksensa eivät todellakaan ratkaise, millaista suhdetta sinulla on heidän kanssaan, vaan heidän persoonallisuutensa ratkaisee. !

Vahva itsevarma persoonallisuus: kolikon toinen puoli

Olen rehellinen: jokaisella persoonallisuuden piirteellä on aina kääntöpuolensa, eikä tämä ole poikkeus.

Tietyissä tilanteissa ihmisillä, joilla on vahva itsekäs persoonallisuus, on etu kehittää kykyään valita taistelunsa, koska heille kaikki on avointa keskustelulle. Jotkut kollegat voivat tulkita heidän tapansa kommunikoida liian suoraksi, joten heidän tulisi osata pehmentää lähestymistapaansa tietyissä tilanteissa sen sijaan, että he pakottaisivat sitä ja hyväksyisivät, että heille kerrotaan, mitä tehdä. Kun henkilö, jolla on vahva itsekäs persoonallisuus, tulee aggressiiviseksi, siitä voi tulla haitallista kaikille osapuolille.

Voidakseen tehokkaimmin yksilön, jolla on vahva itsevarma persoonallisuus, tulisi yrittää löytää tasapaino itseluottamuksen ja vaikutuksen välillä olematta kuitenkaan uhkaava. Kaikki eivät menesty.

Työskentele vahvan itsevarman persoonallisuuden kanssa

Jos joudut johtamaan tai työskentelemään projektin parissa jonkun kanssa, jonka uskot saavan korkeat pisteet vahvan itsevarmuuden persoonallisuuden asteikolla, voit tehdä useita asioita hyötyäksesi tällaisesta liitosta (säilyttäen samalla hyvää mielenterveyttäsi!).

1 – Muista, että tämä henkilö ei epäröi ilmaista tarvitsemansa

Vastaavasti voit kysyä heiltä mielipidettä, näkemystä ja lähestymistapaa annetusta aiheesta, koska aiot kuulla siitä joka tapauksessa. Ainakin näin voit hallita, MILLOIN aiot kuulla sen.

Älä myöskään oleta, että koska tällä henkilöllä on mielipiteensä aivan kaikesta, se mielipide ei ole pätevä. Ihmiset, joilla on vahva persoonallisuus, voivat tuoda keskusteluun paljon syvyyttä ja mielenkiintoisia näkökulmia, mutta jotkut jättävät ne huomiotta niiden esittämistavan vuoksi.

2 – Älä ota sitä henkilökohtaisesti

Voimakkaasti ilmaistun myönteisen persoonallisuuden mukana tulee kyky lausua negatiivisia ajatuksia, joten vain siksi, että saat kritiikkiä tai koet eri mieltä, ei tarkoita, että henkilö on vihollisesi.

Tietysti kaikki riippuu siitä, miten mielipide ilmaistaan. Varmaa on, että se ulkoistetaan.

Joten sinun on ymmärrettävä oma persoonallisuutesi määrittääksesi, kuinka otat sen.

Aiotko räjähtää heti? Kasvatako turhautumistasi? Taistele tulta vastaan ​​tulella? Tärkeää on tutkia omia taistele tai pakene vaistojasi, sillä joku, jolla on tällainen persoonallisuus, todennäköisesti provosoi ne.

11 persoonallisuuden ominaisuutta, jotka sinun tulee tietää työvoimastasi

Persoonallisuus, persoonallisuus, persoonallisuus! Se näyttää olevan ainoa sana, jonka kuulet henkilöstöhallinnosta. Kun kyse on yhteensopivuudesta yrityksen kulttuurin tai aseman kanssa tai jopa konfliktien ratkaisussa ja jopa tiimin tuottavuudessa, persoonallisuus varastaa jatkuvasti.

3- Joskus suoran henkilön kanssa työskenteleminen voi säästää paljon aikaa…

…ja energiaa! Kun sitä ajattelee, on virkistävää, kun ihmiset, joilla on vahva persoonallisuus, kertovat suoraan, ovatko he samaa vai eri mieltä, kun he eivät pidä tietyistä työskentelytavoista tai kun heillä on mielipiteensä jaettavana.

Tällainen läpinäkyvyys voi joskus olla erittäin positiivista. Sinun ei todennäköisesti tarvitse arvata tai ahdistella tällaista henkilöä sanomaan, mitä hänellä on mielessään. Voit jatkaa työtäsi tietäen, että hän ei epäröi jakaa kanssasi, mitä on sanottava, kun sitä tarvitaan.

Yksilö, jolla on vahva itsevarma persoonallisuus, ei välttämättä ole aggressiivinen. Itsevarmuudella on useita asteita, ja tilanteesta riippuen tämä voi olla edullista tai ei. Muista, että tämän tyyppiset ihmiset ovat itsevarmoja ja voivat jakaa mielipiteensä, ottaa johdon ja kohdata tarvittaessa. Ymmärrä oma persoonallisuutesi määrittääksesi sopivuustasosi heidän kanssaan – ja yritä olla ottamatta heidän sanojaan liian vakavasti. Onko joku, jolla on vahva itsevarma persoonallisuus, ihanteellinen ehdokas tehtävään, jota etsit?

Sinun saattaa olla hyödyllistä löytää tämä ominaisuus varhaisessa rekrytointiprosessissa. Se voi säästää paljon aikaa ja rahaa!

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *