Onko yksi HR:n suurimmista haasteista yrityksessänne ihmisten kouluttaminen? Eivätkö työntekijät ole osallistuneet koulutustoimintaan? Eikö jatkuvan kehittämisen kulttuuri ole vielä onnistunut?
Tiedä, että se ei koske vain sinua: useimpien yritysten on pohdittava strategisesti, kuinka kouluttaa työntekijöitään säilyttääkseen kyvyt, vähentääkseen vaihtuvuutta ja saadakseen yhä motivoituneempaa ja pätevämpää tiimiä todellisiin päivittäisiin haasteisiin.
Yksi ratkaisu tähän skenaarioon voi olla Collective Development Plan -strategian toteuttaminen, strategia, joka auttaa tiimiä osallistumaan yhdessä pätevöitymiseen yhdistäen samalla kaikkien oppimisen yrityksen suurempiin tavoitteisiin.
Jatka lukemista ymmärtääksesi, mitä tämä käytäntö on, mitä hyötyä siitä on ja kuinka voit ottaa sen käyttöön tiimissäsi.
Mikä on kollektiivinen kehityssuunnitelma?
Collective Development Plan (PDC) on tiimin taitojen ja osaamisen kehittämiseen tähtäävä suunnitelma, joka tähtää yhteistyöhön ja tiimin todellisten ongelmien ratkaisemiseen.
Kuten PDI, se tuo selkeät tavoitteet ja tavoitteet, joiden määräajat sovitaan yhdessä työntekijöiden kanssa, mutta sen sijaan, että työstettävät taidot määritellään vain yksilöllisesti, niitä ajatellaan laajemmassa kontekstissa tiimin eri profiilien kanssa ja ongelmia, joita yritys tällä hetkellä kohtaa.
Se esittelee itsensä vaihtoehtona tai täydentäjänä yksilölliselle kehittämissuunnitelmalle, joka voi ilman strategisesti harkittua viedä työntekijän oppimismatkalle, joka ei kerro tiimin tarpeista tai yrityksen tällä hetkellä kohtaamista haasteista. .
Siksi PDC:n painopisteet ovat yhteistyö ja ryhmätyö, jossa tutkitaan jokaisen työntekijän potentiaalia löytää tehokkaita ratkaisuja ja antaa oppimiselle enemmän tarkoitusta.
Tällä tavoin kollektiivisen kehittämissuunnitelman tulee tuoda koko tiimin oppimisen kattavia toimia ja tavoitteita tavalla, joka liittyy päivittäiseen toimintaan ja toimituksiin. Näin tiedon vaihto ja kollektiivinen kehittyminen on mahdollista yhdistää päivittäiseen työhön.
Mikä on kollektiivisen kehittämissuunnitelman merkitys?
Haluatko ymmärtää paremmin, kuinka kollektiivinen kehityssuunnitelma voi auttaa tiimiäsi ja yritystäsi? Noudata joitain tämän käytännön soveltamisen etuja.
enemmän strategista johtamista
PDC:n avulla johtajat voivat hallita ihmisiä strategisemmin ja keskittää tiimin ponnistelut sellaisten taitojen kehittämiseen, jotka vastaavat yrityksen tällä hetkellä kohtaamia haasteita.
Lisäksi se auttaa tiimiä toimimaan paremmin yhdessä, ja jokainen työntekijä osallistuu erilaisilla taidoilla ja kyvyillä kollektiiviseen ratkaisujen rakentamiseen.
Joukkueen sitoutuminen
Strategisemman kehityssuunnitelman avulla, joka keskittyy selkeisiin tavoitteisiin, jotka kertovat arjen haasteista, työntekijät näkevät selkeämmin, miksi he kehittävät tiettyjä taitoja ja miten se liittyy heidän päivittäiseen työhönsä.
Tällä tavalla, niistä tulee enemmän kihloissa jatkuvalla kehitykselläänsen lisäksi, että PDC tekee prosessista vähemmän yksinäistä, edistää oppimisen vaihtoa ja ryhmätyötä.
Parempia tuloksia
Kuten olemme toistaiseksi nähneet, kollektiivisen kehityssuunnitelman kautta tiimistä tulee entistä sitoutuneempi, yhtenäisempi ja pätevämpi, mikä tuottaa tehokkuutta ja parempia tuloksia yritykselle.
Lisäksi PDC vahvistaa tiimityötä ja välttää tiedon kertymistä yhteen henkilöön, mikä auttaa yritystä säilyttämään toimitusten laadun ja johdonmukaisuuden.
Mitä kollektiivisen kehittämissuunnitelman tulisi sisältää?
Tarkista, mitä asioita ei voi jättää pois tiimisi kollektiivisesta kehittämissuunnitelmasta:
- Tavoitteet: PDC:n päätavoitteet, sekä yksilölliset että kollektiiviset;
- Takaraja: Ei ole tavoitetta ilman määräaikaa, eikö niin? Siksi on tärkeää määritellä realistinen päivämäärä asetettujen tavoitteiden saavuttamiselle;
- Kesto: PDI:n tavoin on tärkeää, että kollektiivisen kehittämissuunnitelman päättymis- ja alkamisaika on 3 kuukaudesta 1 vuoteen;
- Työstettävät taidot: mitkä ovat kunkin tiimin jäsenen kehityskohteet ja miksi.
On tärkeää, että kollektiivisessa kehittämissuunnitelmassa on tilaa myös ryhmän työn ja jokaisen panostuksen tunnustamiselle tavoitteiden saavuttamiseksi.
Mikä on PDC:n päätavoite?
Kollektiivisen kehittämissuunnitelman päätavoitteena on auttaa työntekijöitä kehittämään taitojaan ja osaamistaan entistä tehokkaammin uransa ja yrityksen tavoitteiden kannalta.
Näin ihmisten johtaminen tehdään strategisemmin, vaalimalla yhteistyökulttuuria yrityksessä ja lisäämällä tiimin sitoutumista päivittäisiin tehtäviin ja omaan koulutukseen.
Kuinka tehdä PDC askel askeleelta?
Jotta voit soveltaa kollektiivista kehityssuunnitelmaa, sinun on ensin ymmärrettävä, onko tiimisi valmis aloittamaan tämän strategian kanssasi, koska PDC:n täytäntöönpanoa ei voida pakottaa.
On tärkeää, että mukana ovat vain ne työntekijät, jotka ovat valinneet osallistumisen ja jotka eivät ole ryhtymässä kollektiiviseen kehittämissuunnitelmaan vain siksi, että he eivät koe, ettei heillä ole muuta ulospääsyä.
Kun olet määrittänyt, ketkä yhteistyökumppanit ovat kiinnostuneita käytännöstä, seuraa vaihe vaiheelta, jonka selitämme alla.
1. Kartoita tiimisi taidot ja mahdollisuudet
Aloita PDC:n kehittäminen syklillä kollektiivisia ja yksilöllisiä tapaamisia tiimin kanssa ymmärtääksesi, mitä taitoja he ovat jo kehittäneet, mitä heidän on kehitettävä ja mitkä ovat kunkin työntekijän intressit.
Älä keskity vain teknisiin taitoihin, vaan on myös tärkeää kartoittaa pehmeät taidot, jotka voivat auttaa työntekijöiden kehittymisessä ja tiimin integroinnissa.
Käytä tämä hetki palautteen keräämiseen ja tarjoamiseen, jotta ymmärrät paremmin kunkin työntekijän työskentelyn ja kartoittaaksesi tiimin eri profiilit.
2. Ymmärrä, mitä haasteita yrityksesi kohtaa nyt
Yksi PDC:n päätavoitteista on liittää työntekijöiden kehittäminen yrityksen tällä hetkellä tarvitsemiin taitoihin. Siksi seuraava askel on ymmärtää, mitkä ovat yrityksen lyhyen, keskipitkän ja pitkän aikavälin tavoitteet ja miten tiimisi voi auttaa.
Hyödynnä tilaisuus ymmärtääksesi tiimin vahvuudet ja heikkoudet näiden haasteiden voittamisessa ja kuinka osaamisen kehittäminen voi auttaa pullonkauloissa, jotka estävät toiminnan sujuvan toiminnan tänään.
3. Aseta selkeät tavoitteet
Kun olet ymmärtänyt, millainen tiimi on tänään ja onnistunut visualisoimaan, kuinka se voi toimia paremmin tulevaisuudessa, on aika laittaa paperille, kuinka tämä polku voidaan jäljittää, eikö niin?
Siksi seuraava askel on kehittää kollektiiviset ja yksilölliset PDC-tavoitteet realistisesti ja linjassa tiimin toiveiden ja yrityksen tavoitteiden kanssa.
Näillä tavoitteilla on myös oltava määräaika, jotta voit tarkastella suunnitelmaa säännöllisesti ja ymmärtää, mitä saavutettiin ja mitkä olivat esteitä saavuttamatta jääneiden tavoitteiden saavuttamiselle.
Tämän on oltava kollektiivinen rakennelma, jotta tiimisi pysyy mukana prosessissa. Voit myös miettiä jonkinlaista tulospalkkiota, joka stimuloi joukkuetta entisestään.
4. Ole läpinäkyvä
On tärkeää, että koko kollektiivisen kehittämissuunnitelman valmistelu tapahtuu läpinäkyvästi ja yhteistoiminnallisesti, henkilöstön mukaan.
Ole valmis vastaanottamaan palautetta ja keskustelemaan paljon, jotta kaikki ymmärtävät suunnitellut toimet ja syyn niihin.
Näin onnistut tekemään PDC:stä jotain todella kollektiivista, mikä auttaa parantamaan ryhmätyötä ja asetettujen tavoitteiden yhteistä saavuttamista.
Miten kehityssuunnitelma laaditaan?
Pääasiallinen tapa kehittää kollektiivinen kehityssuunnitelma perustuu yhteistyökulttuurin rakentamiseen ja tiimin osallistumiseen.
Tietysti johtajilla on strategisempi näkemys siitä, mitä on tehtävä, ja he voivat auttaa muuta tiimiä ymmärtämään PDC:ssä hahmoteltujen polkujen taustalla olevat syyt, mutta jokaisen on myös tunnettava itsensä kutsutuksi antamaan mielipiteensä ja rakentamaan yhteistyötä. saavutettavat tavoitteet.
Toinen tärkeä seikka on kunnioittaa tiimisi erilaisia profiileja ja mahdollisuuksia. Kun yrität viedä työntekijän suuntaan, joka on täysin erilainen kuin henkilökohtaiset taipumuksesi ja tavoitteesi, voit päätyä loukkaamaan rajoja ja menettää kyseisen tiimin jäsenen sitoutumisen.
Siksi on tärkeää olla joustava ja osata työskennellä strategisesti käytettävissä olevien kykyjen kanssa.