Menestyväksi tuleminen, oleminen ja menestyminen C-tasolla

On aika. Uusi kirjani julkaistaan ​​16. helmikuuta «C-Level – tule, ole ja pysy menestyvänä ylimmässä johdossa». Se on kvintessenssi yli 25 vuoden ajalta executive coachingin alalla. Työ harjoituksesta harjoitukseen. He kokevat:

 • Kuinka valmistautua optimaalisesti uuteen C-tason rooliin ja kuinka käyttää esi- ja perehdytystä menestyäksesi ensimmäisestä päivästä alkaen.
 • Mitkä ovat suurimmat kompastuskivet ja miksi niin monet huippujohtajat lähtevät muutaman kuukauden kuluttua.
 • Kuinka tärkeää onkaan erottaa roolisi ja kuka olet.

et ole yksin

Aloitetaan kahdella esimerkillä ja kysymyksellä: Oletko koskaan kokenut tätä? Itse vai ammatillisten tuttavapiirissä?

Esimerkki 1:

Ylin johtaja teki tietoisesti päätöksen siirtyä keskisuuren perheyrityksen huipulle 20 vuoden jokapäiväisen yrityselämän jälkeen. Mutta se on selvää jo ensimmäisenä päivänä: Modernia, joustavaa ja avointa johtamistyyliäsi ei haluta. Työntekijät ovat täysin epävarmoja sen uuden itsenäisyyden vuoksi, jossa heidän on nyt tarkoitus elää. Ja kolmion kaksi muuta toimitusjohtajaa pitävät uuden kollegan tekemistä oudolta. Kysymys nyt: mitä tehdä? Koska pelkkä luovuttaminen ei ole omistautuneen johtajan asia.

Esimerkki 2:

Yrityksen pitkäaikaisena työntekijänä johtaja on osoittanut olevansa vankka pankki ja luotettava johtaja. Nyt hänen on määrä ottaa johtaminen. Hän seuraa nykyistä eläkkeelle jäävää toimitusjohtajaa. Ilo on yhtä suuri kuin motivaatio. Hän tuntee kaupan, tietää minne matkan pitäisi mennä. Ja sitten – yhtäkkiä – epäilykset tulevat. ”Epäonnistumisen pelko on suurempi kuin luomisen ilo.” Pitkän Chief Whisperer -aikansa aikana hän on antanut neuvoja, nyt hänen on tehtävä lopullinen päätös. Eikä hänellä ole ketään, jolle puhua. Ja hän huomaa, että tunnelma ”ylhäällä” on erilainen, pelisäännöt ovat täysin uudet.

Käytännöllistä, koska käytännössä testattu ja kokenut

Nämä ovat kaksi esimerkkiä asiakkaista, jotka aloittivat uuden työnsä C-Levelillä erittäin motivoituneena ja sitoutuneena ja tajusivat, että ”ylhäällä” on jotenkin erilainen. Ja ”siellä ylhäällä” on itse asiassa erilainen. Sillä ei ole väliä, oletko uusi C-tasolla vai oletko vaihtamassa tai siirtymässä ylöspäin ylimmän johdon sisällä, kortit sekoitetaan uudelleen. Aiheet, kuten johtajuus, itsejohtaminen ja ennen kaikkea politiikka ja yrityskulttuuri, haastavat sinut. Mutta – hyvä uutinen – niitä voidaan hallita onnistuneesti.

Optimaalinen sisääntulo, koska hyvin suunniteltu

Ylin johto ei ole kaikkien työ. Pitää paikkansa. Mutta huippusuorittajana olet tullut oikeaan paikkaan. He ymmärtävät voiman voimana tehdä. Mutta usein monet ihmiset kysyvät itseltään muutaman päivän jälkeen: Miksi en voi tehdä sitä? Ja miksi täällä on niin vaikeita hahmoja? Miksi kaikki nämä poliittiset pelit? Valmennuksessa löydän yksilöllisiä vastauksia yhdessä asiakkaideni kanssa, olen nyt koonnut ne kirjaani. Siitä alkaen. Sinulle sopivan roolin löytäminen ja siihen valmistautuminen parhaalla mahdollisella tavalla (pre-boarding). Tehdäkseen sitten ihanteellisen alun (onboarding) ja ollakseen todella saapunut noin 100 päivän jälkeen. Asiakkaani ja jokainen huippusuorittaja/tutkija/asiantuntija ymmärtävät voiman toiminnan välineenä. Kyky siirtää asioita kestävästi ja eteenpäin katsovaan.

Lue nyt johtaaksesi huomenna

On tärkeää, että kaikki C-tasolla – riippumatta siitä, ovatko he uusia tulokkaita vai toistuvia – tiedostavat, että omat säännöt pätevät huipulla. Että poliittiset pelit ovat osa jokapäiväistä elämää, kuten vaihto vaikeampien hahmojen kanssa. On tärkeää vastustaa näitä haasteita aktiivisesti eikä edes odottaa ja katsoa mitä tapahtuu. ”Katson ympärilleni” on ehdottomasti väärä lähestymistapa. Kyse on itsensä muokkaamisesta, oman menestyksesi turvaamisesta toimimalla itsemääräävä ja itsevarma uudessa roolissa. Seuraavat 10 kohtaa on huomioitava:

 • Johtopäätös 1: C-tasolla ihmiset eivät kompastu siksi, että heiltä puuttuisi tekninen osaaminen, vaan he kompastuvat huipulle yrityskulttuurin ja pelisääntöjen vuoksi. Koska he eivät pidä siitä kiinni, tai mikä vielä pahempaa, eivät käsittele sitä ollenkaan.
 • Johtopäätös 2: Empatia on äärimmäisen tärkeää C-tasolla nykyään – mutta sitä on käytettävä taitavasti ja hyvällä paikalla, eikä sitä pidä ymmärtää sentimentalismiksi. Pikemminkin kyse on tietoisesta visiosta ja vielä enemmän näkemyksestä.
 • Johtopäätös 3: C-tasolla on tärkeää pysyä ihmisenä. Ja samalla tehdä ero oman henkilön ja otetun roolin välillä.
 • Johtopäätös 4: Ylimmässä johdossa on jokaiselle optimaalinen rooli. Sen löytäminen vaatii kuitenkin rehellistä itsereflektiota: Missä on ihanteellinen paikka, oikeassa ympäristössä, oikeassa roolissa, oikealla tehtävällä minulle henkilökohtaisesti?
 • Johtopäätös 5: Uusi ylimmän johdon työ ei ala uudessa yrityksessä päivästä 1. Parhaassa tapauksessa se alkaa sopimuksen allekirjoittamisesta. Menestyviä ovat ne, jotka käyttävät esilautakunnan voimaa itselleen ja valmistautuvat aktiivisesti uuteen rooliin, (uuteen) yritykseen.
 • Johtopäätös 6: Vaikeat hahmot kiemurtelevat C-tasolla. Jokaisella, joka osaa käsitellä niitä heti ensimmäisestä päivästä lähtien, on varmasti ”helppo” elämä huipulla. Hyvä uutinen: sen voi oppia.
 • Johtopäätös 7: Verkostoituminen C-tasolla ei ole kysymys halusta, vaan välttämättömyydestä. Verkostoja on useita: ylin johtajat tarvitsevat näkyvyyttä ja liittolaisia ​​yhtä paljon kuin strategista verkostoa asioiden hoitamisessa. Ja he tarvitsevat samanhenkisten ihmisten yhteisön sekä hyvän mielen verkoston. Ennen kaikkea he tarvitsevat kuitenkin kontakteja kohderyhmästä vastaaviin.
 • Johtopäätös 8: Onnistuneet C-tasot ovat luotettavia ja uskottavia. Sen vuoksi on keskityttävä luottamuksen ja uskottavuuden rakentamiseen, varsinkin alkuaikoina.
 • Johtopäätös 9: Menestyvä on C-taso, joka ymmärtää hänelle annetun voiman voimana tehdä. Huippusuorittaja, joka toimii roolimallina ja ottaa vastuun teoistaan.
 • Johtopäätös 10: Hyvien johtajien ja työntekijöiden tiimi on menestyksen perusta, jota tulee aktiivisesti rakentaa ja laajentaa.

Johtopäätös

C-Level on haastava paikka – mutta juuri siksi täällä voidaan tehdä paljon. Kehitän yhdessä asiakkaideni kanssa suoritussuuntautuneita strategioita, joiden avulla he voivat toimia menestyksekkäästi yrityksen huipulla. Ne auttavat näkemään poliittiset pelit läpi ja toimimaan sen mukaisesti. Optimaalinen ja aktiivinen valmistautuminen ylimmän johdon haasteisiin. Ja silti hekin yllättyvät kerta toisensa jälkeen. Muutto on varmasti osuva sana C-tason töissä. Kysymys kuuluu, mitä ja kuinka paljon haluat liikkua? Vain sinä tiedät vastauksen siihen. Mutta uusi kirjani saattaa auttaa sinua löytämään sen itse – aivan yksilöllisesti.

Voit ennakkotilata kopion täältä: https://amzn.to/3jGxqWZ

Aiheesta on vielä enemmän 16. helmikuuta kirjassa C-Level – menestyä, olla ja pysyä menestyvämmäksi ylimmässä johdossa.

Parhain terveisin

Gudrun Happich

Gudrun Happich

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *