Luonnetyypin ”suoritaja” persoonallisuuden piirteet

Viime viikon blogiartikkelissa puhuimme Luonnetyypin saavuttajat puhuttu. Näillä hahmotyypeillä on erittäin kiitettävät persoonallisuuden piirteet: he ovat erittäin sitoutuneita, mutta eivät yleensä erityisen hyviä poliitikkoja tai tuulentekijöitä. Haittapuoli: tämän käytöksen seurauksena he eivät usein saa ansaitsemaansa tunnustusta ja arvostusta erinomaisista saavutuksistaan. Ja huippusuorittajan on erittäin helppo päätyä henkisen ja fyysisen uupumuksen noidankehään perfektionismin halunsa vuoksi. Mikä voi olla oikea menestysstrategia hahmotyypille, jolla on nämä persoonallisuuden piirteet? Oikea menestysstrategia voi olla vain oman käyttäytymisesi kehittäminen.

Näin katkaiset noidankehän – ja huippuesiintyjänä sinua kuullaan enemmän

Johtovalmennuksessa olen nähnyt monta kertaa, kuinka huippusuorittajat ovat olleet vuosia turhautuneita kokemuksesta, että heidän keskimääräistä korkeampi sitoutumisensa ei ole sen arvoista – eri strategioiden avulla he ovat pystyneet katkaisemaan turhautumisen, liiallisten vaatimusten ja jopa enemmän suorituskykyä. Temppu on: pysyt uskollisena persoonallisuuden ominaisuuksillesi, mutta kehität käyttäytymisstrategioita, jotka johtavat parempiin tuloksiin.

Monissa johdon valmennuksissa olen nähnyt, kuinka johtajat oppivat uusia pelisääntöjä suurella menestyksellä – ja silti pysyvät uskollisina itselleen. Anna siis äänesi kuuluville – alla on joitain hyödyllisiä menestysstrategioita!

Yksi huippuesiintyjien persoonallisuuden piirteistä on se, että he eivät ole äänekkäitä rumpuja. Hanki mitä tarvitset!

Koska huippuesiintyjät eivät ole äänekkäitä rumpuja, he saavat usein liian vähän arvostusta esimiehiltä. He ovat iloisia siitä, että he ovat tekemisissä ”vähän huoltoa vaativien” ihmisten kanssa, jotka tekevät työnsä hyvin ja hiljaa. Joten he voivat huolehtia ”vinkkihengistä” ja rauhoittaa niitä.

Huippusuorittajien on erittäin tärkeää saada silti ansaitsemansa tunnustus. sinun persoonallisuuden perusominaisuuksia Vastaavasti monet odottavat, että muut näkevät saavutuksen. Sitä ei yleensä tapahdu. Huippusuorittajan tulee oppia ottamaan ohjat, kiinnittämään huomiota epätasapainoon ja myös sanomaan selkeästi mikä häntä vaivaa, eli – erittäin tärkeää – opetella asettamaan rajoja!

1. Ole ylpeä itsestäsi!

Huippusuorittajalle tämä kaikki on usein erityisen vaikeaa, koska hänellä ei yleensä ole erityisen vahvaa itsetuntoa (mikä ei kuitenkaan näytä siltä ulkomaailmaan). Hän ajattelee aina, että hänen on tehtävä enemmän ansaitakseen tunnustuksen.

Executive-valmennuksen tarkoituksena on tehdä hänelle selväksi, että tämä kohta on saavutettu jo kauan. Hänen persoonallisuutensa ovat erinomaiset. Se ei vaadi enempää. Huippusuorittajan on hyödyllisempää työskennellä oman itsetuntonsa, asenteensa parissa ja saavuttamansa tunnustaminen. Menestyspäiväkirja voi olla tässä erittäin hyödyllinen. Kun tämä askel on otettu, ulkopuolinen arvostus tulee usein luonnostaan.

Omaa suorituskykyäsi arvostavalla sisäisellä asenteella vältyt myös sisäpuolelta epäterveellisesti taipumasta. Ei, sinun ei tarvitse tehdä enempää, olla mukavampi… Kyse on enemmänkin ansaitsemasi vaatimisesta! Kyse on selkeän ”STOP-merkin” asettamisesta.

2. Nouse pois hamsterin pyörästä ja heijasta!

Seuraavassa vaiheessa huippusuorittajan on oltava selvä, mitä hän todella haluaa saavuttaa.

Vasta sitten on vuoropuhelun aika asiaankuuluvan esimiehen kanssa.

Persoonallisuuden piirteet houkuttelevat sinut nopeasti purkautumaan. MUTTA: Tässä vaiheessa ei syytöksiä ja tunnepurkauksia. Rauhallisesti ja asiallisesti, mutta selkeästi ja selkeästi. Esimies havaitsee usein ylikuormituksen, mutta on pohjimmiltaan erittäin iloinen, että joku ottaa luotettavasti hoitaakseen hänelle tärkeät projektit. Yhteinen ratkaisu tulee aina etsiä ensin.

3. Pyydä palautetta!

Jos avoin sana on mahdollista, voit varmasti kysyä: ”Mitä arvostat työssäni?” ja kysy konkreettisia esimerkkejä. Kyse on oman havainnon ja ulkoisen havainnon vertailusta sekä sijaintianalyysistä orientaatiota varten. Kysymyksiä, kuten ”Mitä mieltä olet tästä?” ovat myös hyvä tapa saada palautetta. Eräänlainen menestyjä haluaa aina kehittyä! Hyvä, mutta suuntaa palautetta. Persoonallisuutesi vaikeuttavat usein perusteettoman kritiikin ottamista. Entä jos sen sijaan, että kysyisit esimieheltäsi heikkouksista, muotoisit mieluummin ”mitä haluaisit minulta enemmän?” Kuulostaa aivan erilaiselta, eikö?

Käytännön esimerkki: Esimies puuttuu.

Joskus joutuu kuitenkin olemaan tekemisissä myös esimiesten kanssa, jotka jatkuvasti puuttuvat omaan osaamisalueeseesi ja omaan johtamistyöhön. Huippusuorittaja, jolla on ”tyypilliset” persoonallisuuden piirteet, ei pidä siitä ollenkaan. Ihminen haluaa purkaa vihansa. Se saattaa olla aito, mutta ei ollenkaan tehokas. Mitä voit tehdä saadaksesi toimintakykysi takaisin? Tässäkin on kyse selkeän kannan ottamisesta ja selkeiden rajojen asettamisesta.

1. Pysy paikallasi!

Näin kävi asiakkaalleni B.:lle, joka toisen tason johtajana johti 30 työntekijän tiimiä. Johdon valmennuksessa hän kertoi minulle seuraavaa: Kun hän oli ansaitulla lomallaan, esimies siirsi työntekijän tiimistään toiseen, syynä: ”Ei se voisi olla muutenkaan, meillä oli pullonkauloja ja sinä ovat edelleen hyvässä kunnossa henkilöstön suhteen. B. purki ensin vihansa ja kysyi sitten minulta, hänen toimeenpanevana valmentajanaan, kuinka hänen pitäisi parhaiten reagoida siihen.

2. Ajattele tarkkaan!

Suoraan sanottuna: esimiehen käytös on itse asiassa röyhkeää ja B. oli täysin oikeassa kommunikoidakseen tämän selvästi – mutta ei tunnepitoisesti. Jälkeenpäin kannattaa kuitenkin pohtia hyvin tarkasti, miten haluat edetä. Huippusuorittajan persoonallisuuden piirteet tarkoittavat, että he haluavat selkeyttä ja etsivät sitä usein ulkopuolelta. On hyödyllisempää, jos saat ensin selvyyden itsellesi. Konkreettisesti tämä tarkoittaa: Ensinnäkin B:n on tehtävä selkeä päätös siitä, haluaako hän ryhtyä toimiin johtajan käyttäytymistä vastaan ​​vai ei. Tämä päätös on tehtävä ENNEN kuin perusteluja etsitään.

Jos B. päättää kieltäytyä, hänen tulee toimia sen mukaisesti, päästää irti vihasta ja jatkaa päivittäisiä asioita. Innostuminen ja silti toimimatta jättäminen on vain hukattua energiaa (luonnossa – kaikkien aikojen menestynein yritys – KAIKKI käyttäytyminen on suunniteltu maksimaaliseen tehokkuuteen)

3. Toimi johdonmukaisesti!

B. on päättänyt toimia. Hän sai vihdoin työtoverinsa takaisin, eikä mitään sellaista tapahtunut enää koskaan. Annoin hänelle seuraavat vinkit:

  • Pyydä keskustelua.
  • Osoita rauhallisesti, että poissa ollessasi ei ole reilua eikä tarkoituksenmukaista tehdä päätöstä, jonka seuraukset sinun/joukkueen tulee kantaa.
  • Muotoile toive, esim. saada työntekijä takaisin. Tavoite voidaan perustella argumenteilla. Mutta pitäisi olla tietoinen siitä, että päätös Ennen argumentit olivat siellä. Emotionaalinen yhteys toiseen ihmiseen – silta – löytyy tunteen kautta, joka syntyy vakaumuksesta, ei riitojen kautta!
  • Tarjoa toimiva ratkaisu ja muista anna ja ota -periaate. Mitä voit tarjota vastinellesi saadaksesi haluamasi?
  • Muotoile, millaisen haluat tulevaisuuden vastaavassa tapauksessa (uudet säännöt).

Tärkeä: Jos tällainen ylitys tapahtuu toistuvasti, sinun TÄYTYY sanoa STOP. Huippusuorittajan persoonallisuuden piirteet viittaavat enimmäkseen harmoniaan. Mutta ”kestävä” ei tuo selkeyttä eikä harmoniaa. Jos sinä ja tiimisi ette saavuta sovittuja tavoitteita, joudutte – aivan oikein – vastuuseen. Pysy aina diplomaattisena ja yhteistyöhaluisena sanoessasi stop!

Menestysstrategiat ”Achiever” -hahmotyypin persoonallisuuden ominaisuuksille

Täältä löydät tarkistuslistan, joka tukee huippusuorittajan luonnetyyppiä toimivien ratkaisujen kehittämisessä yhdessä esimiehensä kanssa.

Haluatko vaikuttaa yrityksen huipulle? Yrityksen tulevaisuuden muokkaaminen? Sitten sinun on erittäin sitoutuneena johtajana opittava saamaan äänesi kuuluviin, etsimään tunnustusta ja asettamaan rajoja.

Näillä menestysstrategioilla se toimii:

  • Älä odota, toivo, ole hiljaa, vaan etsi rauhallinen, objektiivinen keskustelu.
  • Pohdi omia ja tiimisi vahvuuksia, pidä menestyspäiväkirjaa.
  • Tunnista ja käytä esimiehesi edut.
  • Mahdollisuuksien mukaan vaadi tämän perusteella huomiota ja konkreettista palautetta omaan sijaintianalyysiisi esimieheltä.
  • Sano ”stop” ylittäessäsi rajoja. Joka tapauksessa ÄLÄ niele ja lisää nopeutta ”myös” suorittaaksesi kesken olevat tehtävät.
  • Pysy rauhallisena, pidä tauko, älä anna itseäsi painostaa, hanki yleiskuva.
  • Tule tietoiseksi omasta roolistasi yrityksessä.
  • Mistä voin ja pitää ottaa vastuuta? (Huippusuorittajat tekevät yleensä liikaa) Huomio: Täysin hyväksymisen tai hylkäämisen lisäksi on olemassa myös monia välimuunnoksia!
  • Katso yleiset olosuhteet (tiimi, resurssit, aika jne.): => se on realistista, se ei ole, minä olen vastuussa siitä, en siitä.
  • Keskustelun suunnittelu: Kuinka haluan sanoa sen, kerätä voimaa ja päättäväisyyttä? Mikä on tavoite?
  • Tee vaikutukset selväksi: Mitä ulkoinen ohjaus tarkoittaa projektille, tehtävälle, tiimille, osastolle ja esimiehelle itselleen?
  • Esimiehen on usein kamppailtava samanlaisten ongelmien kanssa: Hanki liittolaisia ​​ja etsi realistisia ja toteuttamiskelpoisia tapoja.
  • Älä sekaannu valtapeleihin. 99% ajasta häviät, ja sitten joudut vielä enemmän vaikeuksiin!

Johtopäätös:

Luonnetyypin ”hyvä menestyjä” persoonallisuusominaisuudet ovat sitoutuneita, suoritushakuisia ja kiinnostuneita viemään yritystä eteenpäin yhdessä tiimin kanssa. Ne ovat usein yrityksen tukipilareita. Kaikesta halusta muokata asioita, jotkut käytökset tuovat hänet noidankehään, josta hän ei useinkaan löydä ulospääsyä itse. Sairastuminen, lopettaminen tai kilpailuun vaihtaminen ovat ratkaisustrategioita, mutta ne eivät auta pitkällä aikavälillä.

Tule kuulluksi, vaadi tunnustusta ja arvostusta. Ole selkeä ja johdonmukainen toimissasi.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *