Lapsilapsesta sillanrakentajaksi

C-tason johtajat joutuvat istumaan ylimmän ja keskijohdon maailmojen välissä. Tämä asettaa suuria haasteita, mutta tarjoaa myös mahdollisuuksia. jos Opi C-tason johtajia, näe itsesi ”sillanrakentajana”, tie yrityksen huipulle on sinulle avoin. Tässä artikkelissa opit

C-tason johtaja – lapsepuolia tukiroolissa

C-tason johdossa eli toisen johtotason johtajat ovat epätavallisessa sandwich-asemassa. Olen usein tehnyt näistä johtajista huippusuoritusblogin postausteni päähenkilöitä. Tämä johtuu myös siitä, että Executive Business Coachina työskentelen keskimääräistä useammin C-tason johtajien kanssa. He eivät ole vain johtajia keski- ja ylimmän johdon välillä. Osana ylintä johtoa liikut usein molemmissa maailmoissa.

He tuntevat itsensä usein murskattuiksi voileipäasennossaan, mikä usein merkitsee vähän arvostusta, mutta erittäin korkeita vaatimuksia. Säännöt ovat suhteellisen selkeät ja yksiselitteiset muissa ”molemman puolen” sandwich-asemissa, mutta tämä eroaa merkittävästi toisen johtotason sandwich-asemassa.

  • Toisaalta: Ylimmän johdon tottumukset, joissa on epäselvyyttä, valtaa, politiikkaa, sanattomia sääntöjä ja diplomatiaa.
  • Toisaalta: Halu selkeään tekstiin: Selkeät lausunnot ja ilmoitukset ovat C-tason viestinnän painopiste.

Toisen tason johtajat ovat kuin rakastettuja lapsipuolia, jotka eivät saa juurikaan huomiota, ei yrityksessä tai mediassa. Siitä huolimatta he ovat lapsipuolia, joilla on tukirooli.

Tämän oivalluksen jälkeen keskeinen kysymys on: Miten sinusta C-tason johtamisen johtajana voi tulla yrityksen avainroolissa oleva sillanrakentaja?

C-Level Management: Sandwich-asema ylimmässä johdossa erityishaasteiden kanssa

Tuskin kukaan tietää, mitä todella saavutat johtajana C-tason johdossa. Joskus et edes itseäsi: raportoit yrityksen ensimmäiselle tasolle. Olipa kyseessä toimitusjohtaja, hallituksen puheenjohtaja, hallintoneuvosto, keskisuuren tai suuren perheyrityksen omistaja… (melkein) aina on joku tärkeä, jonka on tehtävä päätökset ja joka on sinun yläpuolellasi. Olet politiikan, strategian ja edustuksen välissä yläkerrassa. Samanaikaisesti kiireellisten päivittäisten asioiden kanssa alla olevissa kerroksissa.

Ylhäältä saat marssikäskyt ja alhaalta uhmaavan vastauksen: ”Tiedät mitä täällä tapahtuu. Liity meihin!Sinäkin tekisit niin, mutta kukaan ei kuuntele sinua yläkerrassa. Toisen johtotason johtajana tunnet usein olevansa jätetty ulkopuolelle sateessa.

8 suurinta haastetta johtajille C-tason johtamisessa

Vähän aikaa sitten tein kyselyn. Tässä keskityttiin 2. johtotason johtajiin. Erityisesti voit lisätä tähän kaikki C-tason paikat. CTO:sta (Chief Technology Officer) CIO:hin (Chief Information Officer), CEO:iin (Chief Executive Officer) tai CMO:iin (Chief Marketing Officer), tehdään se lyhyesti: CxO tai C-Level Management.

Ylimmän johdon ja keskijohdon välisen dilemman vankina halusin tietää sinulta: Onko tässä ainutlaatuisessa sandwich-asemassa erityisiä haasteita?

Suuri enemmistö on sitä mieltä: Kyllä, toisen tason/C-tason johtamisessa on erityisiä haasteita. 18,2 prosenttia osallistujista pitää C-tason johtamista jopa yrityksen tukipilarina, eikä sitä arvosteta riittävästi. Yksityiskohtaisesti voit Toisen johtotason 8 suurinta haastetta lue aiheeseen liittyvä viesti. Lyhyt yhteenveto riittää tähän. C taso

  • juuttunut vaikeaan voileipäasentoon,
  • olla uuvuttava monitoimirooli,
  • istu ikuisesti ”tuolien välissä”,
  • kaipaa tarpeellista arvostusta,
  • kantaa paljon vastuuta, mutta vähän päätösvaltaa,
  • valittavat usein johtajuuden puutteesta,
  • ovat emotionaalisesti haasteellisia ja
  • usein huonosti perillä.

Tunnistatko itsesi jostakin kohdasta? Sitten on korkea aika tiedostaa oma tärkeys – ja hyödyntää sen tuomat mahdollisuudet edistymiseen!

C-tason johtajana rakennat siltoja maailmojen välille

Oletko tietoinen, että olet yrityksen avainpilari C-tason johdossa? Sandwich-asennossa aivan huipulla ja keskellä olet ”sillanrakentaja” maailmojen välillä. Tarvitset tietoa ylimmän johdon maailmasta ja samalla keskijohdon maailmasta. Koska molemmat maailmat eivät usein ymmärrä toisiaan (enää), tarvitaan tulkki, joka puhuu molempia kieliä, joka tuntee molemmat maat ja osaa välittää. Sinua tarvitaan C-tason johdossa – sinua ”sillanrakentajana”.

Jos hallitset roolisi, voit ohjata yrityksen tärkeintä kehitystä. Sen lisäksi, että pääset ”tutkimaan maailmaa siellä ylhäällä”, sinulla on myös huomattavasti enemmän vaikutusvaltaa kuin miltä ensi silmäyksellä näyttää. Manager Seminare -lehden artikkelista ”The Bridge Builders” löydät erityispiirteet, joista on hyötyä sinulle sillanrakentajana C-tason johtamisessa.

Varjoiseen olemassaoloon hemmottelun sijaan tämä voileipäasento voi olla erinomainen ponnahduslauta yrityksen huipulle. C-tason johdon ”sillanrakentaja” on tapa tulla huippujohtajaksi. Voit lukea kuinka tämä harppaus onnistuu artikkelissani: 7 strategiaa tielle ylimpään johtoon.

Ylös tai ulos!

Jos et tunne pelin sääntöjä, et hallitse niitä tai edes hylkää niitä, sinua uhkaa nopeasti loppu. Tämä tapahtuu usein nopeammin kuin haluaisi, joko työuupumuksesta, jota tuskin voi estää, tai yrityksen johdon päätöksestä: ”Ei enää kestävää…” Sotilasuhreja siis etsitään ja löydetään nopeasti. Sinä et halua sitä, ethän?

C-tason johtamisen valmennus: Kuinka olla syrjäytymättä

Löysin kutsumukseni Executive Coachina yli 20 vuotta sitten. Nykyään teen sitä, mikä minua tyydyttää, missä minulla on tunne, että voin vaikuttaa. Ja haluan tukea sinua saamaan parhaan hyödyn itsestäsi ja kokemaan menestystä ja täyttymystä. Liikkeessä pysyminen, muuttuviin olosuhteisiin sopeutuminen on yksi tärkeimmistä periaatteistani. Ja näin minulla on ollut omani viimeiset vuodet Valmennus C-tason johdolleyritysjohtajat, hallituksen jäsenet, toimitusjohtajat vaihtelivat jälleen ja keskittyivät entistä enemmän asiakkaisiini.

Aikatekijä C-tason johtamisen valmennuksessa

Esimerkiksi aika on tärkeä tekijä. Paine kaikilta tahoilta yritysten johtajia, toimitusjohtajia, hallitusten jäseniä ja ylintä johtoa kohtaan kasvaa. Ajan ottaminen itselle, säännölliselle pohdiskelulle, valmennustuelle haasteiden edessä – esimerkiksi sisäisen selkeyden saaminen, oman johtamistyylin löytäminen, uusiin tehtäviin valmistautuminen – ei ole helppoa. Asiakkaat ovat eläneet suuren sisäisen paineen, epävarmuuden ja epäselvyyden kanssa vuosia ennen kuin he ottivat tämän tärkeän ajan. Yritän ottaa tämän huomioon C-tason johtamisen valmennuksessa. Minulle luotettavuus määräaikojen tarkassa noudattamisessa on itsestäänselvyys. Samalla yritän tarjota asiakkailleni mahdollisimman suurta joustavuutta tapaamisten suhteen. Tämä on usein tasapainoilua oman, tietysti tarpeellisen suunnitteluni kanssa.

Online ja kasvokkain valmennus C-tason johtamiseen

Ensimmäisenä sertifioituna verkkovalmentajana Saksassa tarjoan myös online- ja face-to-face -valmennusta C-tason johtajille. on kehittynyt sekoitus molempia muotoja, koska tämä tarjous on helppo integroida yrityksen johtajien, toimitusjohtajan, hallituksen jäsenten ja johtajien arkeen.

Johtopäätös

Nyt tiedät haasteet, joita kohtaat C-tason johtamisessa. Tärkeintä on ehdottomasti voileivän asento. On sinun päätettävissäsi, käytätkö valmennukseni avulla sandwich-asemaa sillanrakentajana pelataksesi Mestarien liigassa vai vastustatko sitä ja joudut ennemmin tai myöhemmin sivuun.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *