Kyllä, olenko huippusuorittaja päivystävä idiootti?

Viime aikoina olen kuullut huippusuorittajien kanssa järjestetyissä johtovalmennuksissani yhä useammin lauseen: ”Olenko todella se? Idiootti täällä?”Kun kollegani ovat jo kauan sitten soittaneet päivän päätteeksi ja nukkuneet olonsa mukavasti kotona sohvalla, keskivertoasiakkaani pohdiskelee edelleen tehtäviä ja projekteja, pää pyörii ja yrittää tehdä mahdottomasta mahdollista.

Tämän seurauksena hänen keskimääräistä korkeampi työnsä ei ”palkita” kehuilla ja lopulta ylennyksellä, vaan vielä useammalla projektilla ja tehtävillä. Samaan aikaan ”sohva- ja juhlajohtajat” kiipeävät edelleen yrityksen tikkaita ilman näennäisesti vaivaa. He eivät erotu joukosta liiallisella työinnollaan ja ideoiden runsaudella, vaan itsemarkkinointi- ja verkostoitumisstrategioillaan.

Kuulostaako se sinusta tutulta?

Silloin kuulut todennäköisesti ”todella hyviin tyyppeihin”, huippusuorituksiin tai huippusuoritajiin. Onnittelut! Koska: Olet suoritushakuinen, sitoutunut, vastuullinen, pure hampaitasi, kun asiat tuntuvat epämukavalta, ajattelet ja toimit yrityksen edun mukaisesti, ajattelet laatikon ulkopuolella ja olet myös luotettava, eli pidät kiinni säännöistä ja sopimuksista. Säilytät intohimoa ja sitoutumista ja voit innostaa työntekijöitäsi ja/tai asiakkaitasi osallistumaan.

2-5% yrityksestä on sinun kaltaisiasi!

Huippusuorittajia ei yrityksissä yleensä ole juurikaan montaa, kuten monet henkilöstöpäälliköt minulle vahvistivat. Kokemus on osoittanut, että se on keskimäärin noin 2-5 % koko henkilöstöstä, joskus jopa vähemmän. 400 työntekijän yrityksessä on vain 8-20 henkilöä, ja 40 000 työntekijän joukossa on noin 800-2000 huippusuorittajaa eri puolilla yritystä. Henkilöstöpäällikkö tunnisti viisi huippusuorittajaa ja kolme 220 johtajasta yrityksensä ylemmille tasoille Potentiaaliset kantajat, eli yhteensä 3,6 %.

Ne ovat yksi yrityksen peruspilareista

Ja nämä muutamat prosentit ovat yleensä yrityksen tukipylväitä, pitävät ”kaupan käynnissä” eivätkä saa siitä edes reilua palkkaa. Sen sijaan: Yhä enemmän työtä, maine luotettavana herra (s) palokuntana ja lisääntyvä turhautuminen. Viime kädessä nämä mekanismit johtavat hamsterin pyörän palamiseen, koska sinun on aina tehtävä enemmän. Huono tunne, että huippusuoritus ei ole sen arvoista. Viha kollegoille, jotka tekevät siitä paljon helpompaa, mutta joiden peliä et halua pelata yhdessä. Monet huippusuoritukset lähtevät sisäiseen siirtolaisuuteen ja katsovat voimattomuudella, kuinka muut ohittavat heidät. ”Joo, olenko minä päivystävä idiootti?” on usein monologi.

Epäreilu johtamismaailma! Joo!

Hyvät huipputekijät, ymmärrän turhautumisesi – olen kokenut sen itsekin usein ja pitkään! Onnistuin, olin murroksessa, hukkuin, olin tyytymätön, olin rajalla ja tein useita muutoksia ennen kuin ”saavuin” huippujohtajaksi ja pystyin yhdistämään kaikki positiiviset asiat.

Olisin kuitenkin huono valmentaja, jos valittaisin kanssasi. Hyvä uutinen on: olen vakuuttunut siitä, että olemme uudistumisvaiheessa ja että suoritus- ja tuloshakuinen työ on pian taas kannattavaa.

Uudessa johtajuuden maailmassa voit ottaa ruorin

Nykyaikaisessa johtamismaailmassa keskeisimpiä arvoja ovat sitoutuminen, intohimo sekä sydän ja sielu. Avoimuus, matalat hierarkiat, läpinäkyvyys, rehellisyys, sisältö ja suorituskyky kuvaavat tulevaisuuden sosiaalista johtajuutta, jolla nykyaikaiset johtajat johtavat tiimin päämäärään. Ja juuri siinä sinä huippusuorittajana olet mestari. Siksi tulevaisuus kuuluu sinulle.

Tee oikein!

Mutta jos teet sen oikein, voit jo nyt menestyä paremmin – yrityksissä, joissa on perinteisiä johtamisrakenteita. Sitoutumisesi ja vaivannäösi tuottavat sitten hedelmää. Tätä varten sinun tulee ensin tuntea ja nähdä läpi johtotason persoonallisuustyypit, niiden vahvuudet ja akilleen kantapäät. Esittelen nämä kolme tyyppiä sinulle yksityiskohtaisesti tässä viestissä.

Tunnista persoonallisuustyypit ja opi käsittelemään niitä tehokkaasti

Monissa, monissa esimiesvalmennustilaisuuksissa olen nähnyt kuinka huippusuorittajat ja huippusuorittajat hylkäsivät tämän aluksi täysin, mutta lopulta oppivat ja sovelsivat uusia pelisääntöjä hauskasti ja vieläkin menestyksekkäämmin.

Tämän saavuttamiseksi olemme kehittäneet yksilöllisiä strategioita executive coachingissa. Tällä tavalla asiakkaani pystyivät voittamaan ”vastustajansa” omassa pelissään luopumatta itsestään ja arvoistaan. Kuinka huippuosaajat löysivät oman tiensä eivätkä antaneet itseään lannistaa – kerron siitä seuraavissa artikkeleissa muutaman käytännön tapaustutkimuksen avulla. (linkki kun ne ovat siellä)

Välitöntä apua tällä hetkellä – 4 tapaa päästä pois hamsterin pyörästä!

Mutta haluat varmasti tietää, mitä voit todella tehdä nykyisellä hetkellä, eikö niin? Nyt kun olet uusi eri persoonallisuustyypeissä.

Täältä löydät parhaat vinkit ja ideat.

1. Aseta prioriteetit – ”Siirrä vastuu sinne, missä se kuuluu!”

Oletko äärimmäisen tehokas ja onnistutko tekemään muutamia tehtäviä ”sivulla”, joihin muut tarvitsevat huomattavasti enemmän aikaa? Niin hyvä kuin se on toisaalta. Lopulta ylität itsesi sillä – etkä saa siitä kiitosta tai kiitosta – päinvastoin – muut tottuvat siihen.

Suunnittele siis päiväsi sellaisilla tehtävillä, jotka voit myös suorittaa sinä päivänä/viikolla. Ei enää. Tietysti tämä sisältää myös puskurin asioille, jotka eivät toimi moitteettomasti. Varoitus: parametrin tulee olla 100 % sinulle eikä 180 %, kuten sinulle on tavallista.

Jos sinulla on toinen ”palonsammutuspyyntö” – kysy itseltäsi aina ensin seuraava kysymys: ”Onko se osa vastuualuettani?”
Kyllä, suorita sitten tehtävä. Siirrä tarvittaessa muutama vähemmän tärkeä tehtävä myöhemmäksi. Jos vastaus on ei, harkitse ”Kuka siitä on vastuussa?ja puhu asiasta vastaavalle henkilölle.

Tästä blogiartikkelista voit lukea, kuinka saat jonkun, joka ei jatkuvasti täytä vastuutaan, ottamaan vastuuta ja tekemään päätöksen.

2. Ole itsevarma!

Itsellesi asettamasi korkeat vaatimukset ajavat sinut usein pysyvään huippusuoritukseen, myös alueilla, joilla se ei ole ollenkaan välttämätöntä. Jos ulkopuolelta tulee väitteitä tai kritiikkiä tai jopa hienoa manipulointiyritystä ”Olet niin hyvä, se on sinulle pala kakkua”, ajattelet yleensä nopeammin muiden kuin omia tarpeita.

Mutta harkitse jokaista ulkopuolista pyyntöä: haluanko tämän Pystynkö? (Kaikkien askareiden lisäksi, jotka minun on joka tapauksessa tehtävä.) Ota selvää, mihin uskot NYT, juuri nyt. Löydä mielipiteesi ja vakaumuksesi ennen kuin vastaat vastineesi pyyntöön.

Jos olet sisäisesti selvä, mitä haluat NYT, saavutat itsemääräämisoikeuden ja vakuuttavuuden. Kokeile. Tulet huomaamaan, että pystyt yhä useammin torjumaan lisätilauksen sen sijaan, että suoritat sen nopeasti.

3. Ole selkeä!

Monien huippusuorittajien on vaikea sanoa EI tai asettaa RAJOITUKSIA. Monet oppaat antavat sinulle vinkkejä ja temppuja juuri tähän. Mutta se ei sovi sinulle huippusuorittajana, jolla on korkeat sosiaaliset taidot. He haluavat yleensä harmoniaa ja yhteistyötä muiden kanssa tasavertaisesti. Pelkästään ajatus EI SANOSTA tai RAJOJEN asettamisesta laukaisee ajatuksen etäisyydestä ja epäharmoniasta, ja siksi vinkit eivät toimi.

Johdon valmennuksissani olen löytänyt tehokkaamman tavan asiakkaideni kanssa: Anna selkeyttä! Tämä tarkoittaa, että saat ensin selväksi, mitä voit tehdä, mitä haluat, mitä sinun tarpeitasi ovat.

Kehitä näkökulmaa. Yritä sitten puhua jonkun kanssa, joka haluaa sinulta jotain. Esim ”Haluaisin ottaa lisätehtävät, minulle on tärkeää, että saavutamme hyvän tuloksen, mutta minulla on täällä 3 muuta prioriteetti 1 -projektia, joita en nyt pysty hoitamaan.” … Olet siis luonut pohjan keskustelulle. Toit selvyyden.

Nyt on toisen vuoro ja sinä voit yhdessä neuvotella, mitä toinen haluaa. Mikä on mahdollista ja mikä ei. Keskustelua silmien tasolla. Upea asia siinä: tällä lähestymistavalla huomaat, että saat myös arvostusta ja kunnioitusta.

4. Älä ota sitä henkilökohtaisesti

Korkea sosiaalisten taitojen taso on suurin vahvuutesi. Empatiakykysi ansiosta voit asettua toisen tilanteeseen, tuntea vastuuta hyvästä ratkaisusta ja alkaa ajatus karuselli – miten voit auttaa toista. Tietysti kiitosta ja tunnustusta suorituksestasi ja sitoutumisestasi.

Mutta tietyillä persoonallisuustyypeillä, kuten ”sohva- ja puoluejohtajilla”, tämä asenne ei auta sinua ollenkaan. He ovat yleensä kiinnostuneita vain omista eduistaan. Käytät sitoutumistasi omaan edistymiseen. Valitettavasti näin se on, jäät jälkeen. Joten: älä ota heidän ”epäreilua” käyttäytymistään henkilökohtaisesti, vaan opi käsittelemään paremmin tällaisia ​​persoonallisuustyyppejä.

Johtopäätös: ei koskaan enää Deppiä palvelusta!

Huippusuorittajana olet hyvin erikoinen ihminen: sitoutunut, vastuullinen, nopea ja sosiaalisesti osaava. He ovat sitoutuneet yrityksen yleiseen hyvinvointiin. He muodostavat noin 2-5% yrityksestä ja ovat yksi yrityksen pilareista. Niin paljon kuin muut nauttivatkin eduistasi, sinä itse jäät usein sivuun ja tunnet olevasi ”päivystävä idiootti”.

Jotta voit myös hyödyntää vahvuuksiasi, löydät tästä artikkelista 4 konkreettista strategiaa, joiden avulla voit päästä pois hamsterin pyörästä. Tulet huomaamaan, että sinulla on huomattavasti enemmän aikaa ja tyytyväisyyttä omiin tehtäviisi ja saat myös tunnustusta ja arvostusta. Ja varmasti tämä polku johtaa helpommin seuraavaan promootioon.

About admin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *